Vai kāds ar tiem ir mēģinājis fočēt? Kaut kur esmu dzirdējusi viedokli, ka vecajos laikos objektīviem bija dzidrāki stikli.
Manās rokās gluži par brīvu nokļuva Helios un Mir. No tēva laikam vēl kaut kas mantojumā palicis. Nevaru izmēģināt, jo nav pāreja. Par to runākot, vai nezinat, kur to var dabūt (uz Canon). Latgalītē tieši Canonam nav, it kā ātri izpērkot. Un cik tā varētu maksāt?
Te, blogā, tiem ir daži fani. Bet kamdēļ gan Ferrari būtu jājūdz priekšā zirgs?
P.S. Un par to dzidrumu... Bija man pārītis. Tehniskajā pasē bija rakstīts - un tie gaisa burbulīši, kas redzami lēcās, attēla kvalitāti nekādi neietekmē.
IZLASI sapratīsi SHĒMA tam Helios 44m 2/58 kopija no Carl Zeiss Jena Biotar F2.0 58mm , tik IZPILDĪJUMS divu vienādu nav , reals SŪDS tikai dēļ zema līmeņa izpildījuma , BET man pilnīgi neticami gadijās JOCIGS eksemplārs , neteikšu ka "Briesmīgi izcils" bet dod laukā specifisku optisku zīmējumu MIR 1B ir analoģiska kaka dod laukā pelēku nekontrastainu attēlu kas KRIEVU "cIETAJĀM FILMĀM" bija visai super bet MATRICAI būs pilnīga kaka. ISTENĪBĀ ja gribi izmeģināt nopērc PAREJNIEKU no M42 mītnes uz CANON EOS maksā tas ~7-15Eur atkarībā no firmas un vietas.
Gribi vel kādu "Krievu SUPER objektīvu" var dabūt šitādu , tādu man nes vai ik pārnedēļas. Industar 50 2 3.5/50mm M42 cena 10Eur !
Lunis:IZLASI sapratīsi SHĒMA tam Helios 44m 2/58 kopija no Carl Zeiss Jena Biotar F2.0 58mm , tik IZPILDĪJUMS divu vienādu nav , reals SŪDS tikai dēļ zema līmeņa izpildījuma , BET man pilnīgi neticami gadijās JOCIGS eksemplārs , neteikšu ka "Briesmīgi izcils" bet dod laukā specifisku optisku zīmējumu MIR 1B ir analoģiska kaka dod laukā pelēku nekontrastainu attēlu kas KRIEVU "cIETAJĀM FILMĀM" bija visai super bet MATRICAI būs pilnīga kaka. ISTENĪBĀ ja gribi izmeģināt nopērc PAREJNIEKU no M42 mītnes uz CANON EOS maksā tas ~7-15Eur atkarībā no firmas un vietas.
Gribi vel kādu "Krievu SUPER objektīvu" var dabūt šitādu , tādu man nes vai ik pārnedēļas. Industar 50 2 3.5/50mm M42 cena 10Eur !
Tikko laikam uzzināju, ka pāreja, ko man vajag ir M42. Super
Nav tā, ka es skrienu pēc vecajiem objektīviem. Bet tā kā man tos iedāvāja par brīvu, tad interesanti tak uzzināt, kas ir manā krājumā Sapratu, ka nekas īpašs laikam nav
Mjā...krieviem laba kvalitāte ir tikai tādām lietām,kurās nav vairāk par divām detaļām.Piemēram spainis.Ja krievs ražo spaini ar pedāli un vāku,piem. miskasti- 100%,vai nu vāks necelsies,vai nevērsies ciet.Tā viņš ir!
Lisij:Mjā...krieviem laba kvalitāte ir tikai tādām lietām,kurās nav vairāk par divām detaļām.Piemēram spainis.Ja krievs ražo spaini ar pedāli un vāku,piem. miskasti- 100%,vai nu vāks necelsies,vai nevērsies ciet.Tā viņš ir!
Labs
UldisMuzikants:Es te labprāt vienu izcilu krievu objektīvu gribētu pārdot. līdzīgu reiz te pārdeva pa 220Ls kaut kāds 85mm Helios
O, dargs gan. Ir dzirdēts pat tādiem Helios. Tas nozīmē, ka kaut kur nesen es Helios esmu redzējusi, Vai tas tiešām bija tik labs?
Lunis:IZLASI sapratīsi SHĒMA tam Helios 44m 2/58 kopija no Carl Zeiss Jena Biotar F2.0 58mm , tik IZPILDĪJUMS divu vienādu nav , reals SŪDS tikai dēļ zema līmeņa izpildījuma , BET man pilnīgi neticami gadijās JOCIGS eksemplārs , neteikšu ka "Briesmīgi izcils" bet dod laukā specifisku optisku zīmējumu MIR 1B ir analoģiska kaka dod laukā pelēku nekontrastainu attēlu kas KRIEVU "cIETAJĀM FILMĀM" bija visai super bet MATRICAI būs pilnīga kaka. ISTENĪBĀ ja gribi izmeģināt nopērc PAREJNIEKU no M42 mītnes uz CANON EOS maksā tas ~7-15Eur atkarībā no firmas un vietas.
Lisij:Mjā...krieviem laba kvalitāte ir tikai tādām lietām,kurās nav vairāk par divām detaļām.Piemēram spainis.Ja krievs ražo spaini ar pedāli un vāku,piem. miskasti- 100%,vai nu vāks necelsies,vai nevērsies ciet.Tā viņš ir!
Ha ha! Bārdaina anekdote:
Kas tas ir - pakaļā nelien un nedudina? Atbilde - tas ir Padomju Savienībā ražots pakaļā bāžamais dudinātājs!