forum.gif
Vecie padomju laika objektīvi
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Vecie padomju laika objektīvi
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 03.04.14 21:22
 citēt
Vai kāds ar tiem ir mēģinājis fočēt? Kaut kur esmu dzirdējusi viedokli, ka vecajos laikos objektīviem bija dzidrāki stikli.

Manās rokās gluži par brīvu nokļuva Helios un Mir. No tēva laikam vēl kaut kas mantojumā palicis. Nevaru izmēģināt, jo nav pāreja. Par to runākot, vai nezinat, kur to var dabūt (uz Canon). Latgalītē tieši Canonam nav, it kā ātri izpērkot. Un cik tā varētu maksāt?
Publicēts: 03.04.14 21:25 labots
 citēt
Te, blogā, tiem ir daži fani. Bet kamdēļ gan Ferrari būtu jājūdz priekšā zirgs? :face-grin:

P.S. Un par to dzidrumu... Bija man pārītis. Tehniskajā pasē bija rakstīts - un tie gaisa burbulīši, kas redzami lēcās, attēla kvalitāti nekādi neietekmē.:face-grin:
Publicēts: 03.04.14 21:29
 citēt
Tīri intereses pēc :haha:

Tad jautājums faniem, ar ko tie ir labi?
Publicēts: 03.04.14 21:48
 citēt
Uz nexiem www.sonynex.ru... kāds tam helios numurs?
Publicēts: 03.04.14 21:55
 citēt
Robis7000:Uz nexiem www.sonynex.ru... kāds tam helios numurs?

Kas ir nexi?

Helios 44m 2/58
Publicēts: 03.04.14 21:56
 citēt
Hipsteri var visu www.fotoblog.lv...
Publicēts: 03.04.14 21:57 labots
 citēt
magic:
Robis7000:Uz nexiem www.sonynex.ru... kāds tam helios numurs?

Kas ir nexi?

Helios 44m 2/58

DRAUSMĪGS mēsls , viens no maniem mīļākajiem hipsteru stikliem www.ogresbalss.lv...
Publicēts: 03.04.14 22:12 labots
 citēt
Lunis:

DRAUSMĪGS mēsls , viens no maniem mīļākajiem hipsteru stikliem www.ogresbalss.lv...

Vai es pareozi sapratu? Mīļākais mēsls? :haha: Tas ir, labs vai tomēr bezmazvai metams ārā?

Mirs man ir Mir 1B (latviskots sanāk 1V) 2,8/37. Un ar visu Zenītu komplektā. Dabūju par brīvu no drauhiem. Nez kā tas atverams :haha:
Publicēts: 03.04.14 22:19 labots
 citēt
IZLASI sapratīsi:) SHĒMA tam Helios 44m 2/58 kopija no Carl Zeiss Jena Biotar F2.0 58mm , tik IZPILDĪJUMS divu vienādu nav , reals SŪDS tikai dēļ zema līmeņa izpildījuma , BET man pilnīgi neticami gadijās JOCIGS eksemplārs , neteikšu ka "Briesmīgi izcils" bet dod laukā specifisku optisku zīmējumu:) MIR 1B ir analoģiska kaka dod laukā pelēku nekontrastainu attēlu kas KRIEVU "cIETAJĀM FILMĀM" bija visai super bet MATRICAI būs pilnīga kaka. ISTENĪBĀ ja gribi izmeģināt nopērc PAREJNIEKU no M42 mītnes uz CANON EOS maksā tas ~7-15Eur atkarībā no firmas un vietas.

Gribi vel kādu "Krievu SUPER objektīvu" var dabūt šitādu , tādu man nes vai ik pārnedēļas.
Industar 50 2 3.5/50mm M42 cena 10Eur !

ar pāreju var pielikt Canon vai Olympys utt digitālim !
www.photocornucopia.com...

Ja pieliek Olympus Sanāk šitādas bildes !

Publicēts: 03.04.14 22:36
 citēt
Novēlu magic heliosu loterija pilnu lozi.
Publicēts: 03.04.14 22:53
 citēt
Lunis:IZLASI sapratīsi:) SHĒMA tam Helios 44m 2/58 kopija no Carl Zeiss Jena Biotar F2.0 58mm , tik IZPILDĪJUMS divu vienādu nav , reals SŪDS tikai dēļ zema līmeņa izpildījuma , BET man pilnīgi neticami gadijās JOCIGS eksemplārs , neteikšu ka "Briesmīgi izcils" bet dod laukā specifisku optisku zīmējumu:) MIR 1B ir analoģiska kaka dod laukā pelēku nekontrastainu attēlu kas KRIEVU "cIETAJĀM FILMĀM" bija visai super bet MATRICAI būs pilnīga kaka. ISTENĪBĀ ja gribi izmeģināt nopērc PAREJNIEKU no M42 mītnes uz CANON EOS maksā tas ~7-15Eur atkarībā no firmas un vietas.

Gribi vel kādu "Krievu SUPER objektīvu" var dabūt šitādu , tādu man nes vai ik pārnedēļas.

Tikko laikam uzzināju, ka pāreja, ko man vajag ir M42. Super :)

Nav tā, ka es skrienu pēc vecajiem objektīviem. Bet tā kā man tos iedāvāja par brīvu, tad interesanti tak uzzināt, kas ir manā krājumā :) Sapratu, ka nekas īpašs laikam nav :)
Publicēts: 03.04.14 22:53
 citēt
magic:esmu dzirdējusi viedokli, ka vecajos laikos objektīviem bija dzidrāki stikli.

krievu stikli ir slaveni ar katerakti ne dzidrumu
Publicēts: 03.04.14 23:05
 citēt
No krievu objektīviem var (bet ne visai vajak) skatīties uz Zenitar-M, Mir-24 un Tair-11. Tas, ja neko labāku nepiedāvā.
IMHO, dabistiski.
Publicēts: 03.04.14 23:14
 citēt
Maris:
krievu stikli ir slaveni ar katerakti ne dzidrumu

Kas ir katerakte? Es ar terminiem neesmu labi pazīstama. Bet tas kurš nejautā, nekad neuzzinās :)
Publicēts: 03.04.14 23:17
 citēt
Mjā...krieviem laba kvalitāte ir tikai tādām lietām,kurās nav vairāk par divām detaļām.Piemēram spainis.Ja krievs ražo spaini ar pedāli un vāku,piem. miskasti- 100%,vai nu vāks necelsies,vai nevērsies ciet.Tā viņš ir!
Publicēts: 03.04.14 23:38
 citēt
Lisij:Mjā...krieviem laba kvalitāte ir tikai tādām lietām,kurās nav vairāk par divām detaļām.Piemēram spainis.Ja krievs ražo spaini ar pedāli un vāku,piem. miskasti- 100%,vai nu vāks necelsies,vai nevērsies ciet.Tā viņš ir!

Labs :haha:

UldisMuzikants:Es te labprāt vienu izcilu krievu objektīvu gribētu pārdot. līdzīgu reiz te pārdeva pa 220Ls kaut kāds 85mm Helios

O, dargs gan. Ir dzirdēts pat tādiem Helios. Tas nozīmē, ka kaut kur nesen es Helios esmu redzējusi, Vai tas tiešām bija tik labs?
Publicēts: 03.04.14 23:38
 citēt
UldisMuzikants:Es te labprāt vienu izcilu krievu objektīvu gribētu pārdot. līdzīgu reiz te pārdeva pa 220Ls kaut kāds 85mm Helios
Tādu nesen redzēju ss lv,daudz lētāk!
Publicēts: 03.04.14 23:39
 citēt
Lunis:IZLASI sapratīsi:) SHĒMA tam Helios 44m 2/58 kopija no Carl Zeiss Jena Biotar F2.0 58mm , tik IZPILDĪJUMS divu vienādu nav , reals SŪDS tikai dēļ zema līmeņa izpildījuma , BET man pilnīgi neticami gadijās JOCIGS eksemplārs , neteikšu ka "Briesmīgi izcils" bet dod laukā specifisku optisku zīmējumu:) MIR 1B ir analoģiska kaka dod laukā pelēku nekontrastainu attēlu kas KRIEVU "cIETAJĀM FILMĀM" bija visai super bet MATRICAI būs pilnīga kaka. ISTENĪBĀ ja gribi izmeģināt nopērc PAREJNIEKU no M42 mītnes uz CANON EOS maksā tas ~7-15Eur atkarībā no firmas un vietas.

meitenei kautkas ar kaklu nav labi, jāiet pie daktera, tapat kā ar to acu slimību ... kataraktu...
Publicēts: 03.04.14 23:52 labots
 citēt
Lisij:Mjā...krieviem laba kvalitāte ir tikai tādām lietām,kurās nav vairāk par divām detaļām.Piemēram spainis.Ja krievs ražo spaini ar pedāli un vāku,piem. miskasti- 100%,vai nu vāks necelsies,vai nevērsies ciet.Tā viņš ir!

Ha ha! Bārdaina anekdote:

Kas tas ir - pakaļā nelien un nedudina?
Atbilde - tas ir Padomju Savienībā ražots pakaļā bāžamais dudinātājs! :face-grin:
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):