Sveiki visiem, biedri! Vēlos iegādāties 6-to eosu. Protams, gan lietotu. Cik esmu urbies netā, nekur neesmu atradis kādu kopsaucēju kā tad īsti noskaidrot to slēdža nolietojumu, bez iešanas uz IB Serviss. Kādas idejas? Paldiesi jau iepriekš!
UldisMuzikants:palietošu vēl, tad pārdošu. iespējams, ka uzinstalējot magic lantern var noteikt šo skaitli. Vismaz manam 60D tas iespējams
Te gan sevi jālabo - grasos pirkt. Pārdevējs saka ka praktiski jauns, bet tur var arī vellu atrast. Piemēram, pats biju nopircis 7d ar vairāk kā 80 000 noskrējienu no interneta veiča (!!!).
Nu diez vai kāds lietotu pa lēto atdos. Jauna tak neko dārgi nemaksa, un tā kā slēdzim ir noskrējiens 100 000 tad nu ja puse resursa ir izdzīta tad nekas labs nav.
Lunis:Ar šitiem tač pamatā filmē , tas kaitīgāk kā bildēt "Piesvilina" matricas
Nu beidz, filmējam ar 3 kamerām viena 5D MKII otra 6D un trešā Sony videokamera. Filmējam gana intensīvi vienu laiku, un nekāda matrica nepiesvila. ar 6D ir filmēts bez pārtraukuma pa 6-8 stundas. A noskrējiens slēdzim ir kādi 20k
Nu beidz, filmējam ar 3 kamerām viena 5D MKII otra 6D un trešā Sony videokamera. Filmējam gana intensīvi vienu laiku, un nekāda matrica nepiesvila. ar 6D ir filmēts bez pārtraukuma pa 6-8 stundas. A noskrējiens slēdzim ir kādi 20k
Runa par to, ka pat vismazākais sūduks, kas nokļūst uz matricas, piecepās tā, ka pat ar mitro tīrīšanu bezgala jākrāmējas, lai to herņu kaut cik necik pēcāk nost dabūtu...
Slēdža noskrējienu var atrast bilžu exifā izmantojot speciālas exif lasīšanai izmantojamus softus. Ir arī online servisi, kas to var izdarīt tavā vietā: www.myshuttercount.com
Man ar 40D pietika vienu vasaras nakti zibeņus pabildēt ar 30 sek. ekspolaiku, kādas 40 bildes sataisīju. Tagad par piemiņu divi klekši "uz mūžiem", tā teikt. Vienubrīd jau domāju paeksperimentēt ar putekļusūcēju, bet nu to atstāšu vecumdienām te būtu shautra'm jāprasa, kā tur praktiski notiekās ar putekļiem un garajām ekspozīcijām...
wiencmuzikanc:Man ar 40D pietika vienu vasaras nakti zibeņus pabildēt ar 30 sek. ekspolaiku, kādas 40 bildes sataisīju. Tagad par piemiņu divi klekši "uz mūžiem", tā teikt. Vienubrīd jau domāju paeksperimentēt ar putekļusūcēju, bet nu to atstāšu vecumdienām te būtu shautra'm jāprasa, kā tur praktiski notiekās ar putekļiem un garajām ekspozīcijām...
Kas par muļķībām visu var notīrīt, ir pat speķotas matricas atdabūtas a ja klekši ir redzami pēc mitrās tīrīšanas tad tie ir zem aizsargstikla, canoņiem tas ir raxturīgi no zavoda.
Redz tu zini ka netīrs un notīri , ir kadri kuri pat nedomā ka kautkās varētu būt netīrs un jātīra. Esmu Canon servisā redzējis pāris "Ģimenes kameras" kurām neviens vairs nevar līdzēt , tik filtra maiņa Bliezts ar nav daudz tik "Filmēts" ģimenes vajadzībām bet REMONTS jau kapitāls vajadzīgs filtrs jāmaina
chukmasoff_f:Kas par muļķībām visu var notīrīt, ir pat speķotas matricas atdabūtas a ja klekši ir redzami pēc mitrās tīrīšanas tad tie ir zem aizsargstikla, canoņiem tas ir raxturīgi no zavoda.
Nu, 40-tais man ir rezervē. Ja sasparošos, aiznesīšu arī mitro tīrīšanu veikt, jo ar parastām metodēm tos pleķus nost dabūt nevar. Otro aparātu pirms nopietnākām bildēšanām izpūšu ar kļizmu, i viss kārķibā
chukmasoff_f:Kas par muļķībām visu var notīrīt, ir pat speķotas matricas atdabūtas a ja klekši ir redzami pēc mitrās tīrīšanas tad tie ir zem aizsargstikla, canoņiem tas ir raxturīgi no zavoda.
Nu, 40-tais man ir rezervē. Ja sasparošos, aiznesīšu arī mitro tīrīšanu veikt, jo ar parastām metodēm tos pleķus nost dabūt nevar. Otro aparātu pirms nopietnākām bildēšanām izpūšu ar kļizmu, i viss kārķibā
Ar pūšamo parasti var izpūst putekļus tik iekšā un slapjās tīrīšanas komplekti ir diezgan dārgi. Reku ir viens jaunums, uz kuru pats es briestu iegādāties: youtu.be... Atsauksmes, ko esmu lasījis ir pozitīvas.
wiencmuzikanc: Nu, 40-tais man ir rezervē. Ja sasparošos, aiznesīšu arī mitro tīrīšanu veikt, jo ar parastām metodēm tos pleķus nost dabūt nevar. Otro aparātu pirms nopietnākām bildēšanām izpūšu ar kļizmu, i viss kārķibā
Ar pūšamo parasti var izpūst putekļus tik iekšā un slapjās tīrīšanas komplekti ir diezgan dārgi. Reku ir viens jaunums, uz kuru pats es briestu iegādāties: youtu.be... Atsauksmes, ko esmu lasījis ir pozitīvas.
izskatās tas pats, kas dust aid platinum, ko daudzi jau sen kā te izmanto:
3rdHalf:Ar pūšamo parasti var izpūst putekļus tik iekšā un slapjās tīrīšanas komplekti ir diezgan dārgi. Reku ir viens jaunums, uz kuru pats es briestu iegādāties: youtu.be... Atsauksmes, ko esmu lasījis ir pozitīvas.
Tas skaidrs, ka ārā izpūst nevar un ar laiku tāpat tie putekļi uz matricas atgriezīsies var tikai uz kādām trijām bildēšanas reizēm lielākos nopūst malā... Bet tā metode interesanta, materiāls pēc parametriem un konsistences stipri atgādina moongel`u, ko lieto sitaminstrumentu dempferēšanai rokas neceļas tikai pārbaudīt. Sausajai tīrīšanai kādu laiciņu pētu šitos www.visibledust.com...
wiencmuzikanc: Nu, 40-tais man ir rezervē. Ja sasparošos, aiznesīšu arī mitro tīrīšanu veikt, jo ar parastām metodēm tos pleķus nost dabūt nevar. Otro aparātu pirms nopietnākām bildēšanām izpūšu ar kļizmu, i viss kārķibā
Kur ta nu dargi, slapjā un sausā lāpstiņa maksā 5 eiri kopā. Parasti ieperku vairumā gan crop matricai gan FF.
A vot arto lipekli gan negribētu ķerties klāt, jo ir lasītas atsauksmes ka sačakarē filtru totāli.
Ar klizmu tieši arī putekļus tikai pa šahtu dzenā. Canon veikalā ir saspiestā gaisa balons ar uzskruvējamu uzgali. Nepateikšu cik tagad maksā eiros, bet es pirku kopā ar balonu par 25ls pirms vairākiem gadiem. Balonus esmu mainijis , baloni izmaksā kaut kur 12 eiri, pietiek pusgadam, ik pa reizei pat īpaši nepētot papust uz matricu un nekas nepieķeras.
Programma eosmsg nosaka slēdža noskrējienu Canon kamerām.
Rebel XS / 1000D / Kiss F Rebel XSi / 450D / Kiss X2 Rebel T1i / 500D / Kiss X3 Rebel T2i / 550D / Kiss X4 Rebel T3 / 1100D / Kiss X50 Rebel T3i / 600D / Kiss X5 Rebel T4i / 650D / Kiss X6i Rebel T5i / 700D / Kiss X7i Rebel T5 /1200D / Kiss X70 Rebel SL1 / 100D / Kiss X7 40D 50D 60D 70D EOSM2 7D 5D2 5D3 1DM4 1DX 6D EOSM are supported.
Pēc lejupielādēšanas izveido ikonu un kad grib apskatīties noskrējienu, tad pievieno kompim kameru un ieslēdz programmiņu. Izpeld rāmītis, kur parāda modeli, ShotCount, Firmware un baterijas stāvokli.
Pats ielādēju pirms 2 mēnešiem, tad bija bez maksas, bet neatceros vairs no kurienes, laikam caur kādu failu krātuvi, var atrast arī googlē.
Programma eosmsg nosaka slēdža noskrējienu Canon kamerām.
Rebel XS / 1000D / Kiss F Rebel XSi / 450D / Kiss X2 Rebel T1i / 500D / Kiss X3 Rebel T2i / 550D / Kiss X4 Rebel T3 / 1100D / Kiss X50 Rebel T3i / 600D / Kiss X5 Rebel T4i / 650D / Kiss X6i Rebel T5i / 700D / Kiss X7i Rebel T5 /1200D / Kiss X70 Rebel SL1 / 100D / Kiss X7 40D 50D 60D 70D EOSM2 7D 5D2 5D3 1DM4 1DX 6D EOSM are supported.
Pēc lejupielādēšanas izveido ikonu un kad grib apskatīties noskrējienu, tad pievieno kompim kameru un ieslēdz programmiņu. Izpeld rāmītis, kur parāda modeli, ShotCount, Firmware un baterijas stāvokli.
Pats ielādēju pirms 2 mēnešiem, tad bija bez maksas, bet neatceros vairs no kurienes, laikam caur kādu failu krātuvi, var atrast arī googlē.
Juv, strādā normāli šodien pārnesu pie sevis 6d un pārbaudiju, no pagajušā gada jāņiem gandrīz 5000 kadru izšauts.