negatIvs:tā jocīgi palasīties... , cik gan ietiepīgi džeks meklē visādus aplinkus ceļus matricas tīrīšanai, ka gandrīz vai sāk likties, ka muļķi laiž .....
Baltskars:Jau 5 gadus tīru ar putekļusūcēju un mīkstu otiņu, neko labāku un efektīvāku vēl neesmu atradis. Bet ja gribas tērēt naudu tad var pirkt visu to ''drazu'' ko piedāvā
Ar putekļusūcēju? Tas ir joks vai nopietni?
Biju aizdevusi kameru draugam un tagad esmu uz sevi dusmīga, jo atpakaļ dabūju netīru kameru. Nesaprotu, kur ir putekļi un kā no tiem tikt vaļā, jo redzu visādas šķiedriņas, matiņus, punktiņus, skatoties skatu meklētājā. Matrica šķiet tīra pēc pārbaudes (pārbaudīju kā manuālā aprakstīts). Putekļi nokratīti ar to kameras funkciju. Arī ar baloniņu papūtu kā iesaka internetā. Visi gruži kā bija, tā arī palika. Bildēs neko neredz, bet nu drausmīgi kaitina redzēt gružus acu priekšā
Baltskars:Jau 5 gadus tīru ar putekļusūcēju un mīkstu otiņu, neko labāku un efektīvāku vēl neesmu atradis. Bet ja gribas tērēt naudu tad var pirkt visu to ''drazu'' ko piedāvā
tas var būt nopietni, tur pie korpusa objektīva cauruma putekļu sūcēja trubu, un ar otiņu slauka matricu bet tā darīt neiesaka, JO, kad sūc no matricas putekļus, gaiss cirkulē arī no apkārtējās telpas, un nav izslēgts, ka fotoaparāta konstrukcijās nonāk vairāk putekļu, kā bija pirms tīrīšanas....
kpacku:
tas var būt nopietni, tur pie korpusa objektīva cauruma putekļu sūcēja trubu, un ar otiņu slauka matricu bet tā darīt neiesaka, JO, kad sūc no matricas putekļus, gaiss cirkulē arī no apkārtējās telpas, un nav izslēgts, ka fotoaparāta konstrukcijās nonāk vairāk putekļu, kā bija pirms tīrīšanas....
Es domāju, ka man no kameras visas iekšas iesūks putekļusūcējā, ja ES to darīšu
Kur ir tie gruži, ko es redzu ar aci, kā tev šķiet?
P.S. ir gadījumi, kad putekļi nokļūst uz, un aiz matstikla..., tad tos var redzēt arī ar aci, lūrot skatu meklētājā. tie uz bildes nebūs redzami, bet uz nerviem var gadīties, ka krīt....
negatIvs:P.S. ir gadījumi, kad putekļi nokļūst uz, un aiz matstikla..., tad tos var redzēt arī ar aci, lūrot skatu meklētājā. tie uz bildes nebūs redzami, bet uz nerviem var gadīties, ka krīt....
Jā, manai kamerai tā ir. KMTD? Ir jātīra? Tie gruži var ļaunumu nodarīt?
var tikt uz matricas perspektīvā. Noņem objektīvu un ar otinu vai ausu tīrāmo kociņu (ausis gan ar tiem nevajadzetu tīrīt, ne pirms šīs procedūras, ne vispār) noslauki matstiklu - matētot daļu kas virs spoguļa.
negatIvs:P.S. ir gadījumi, kad putekļi nokļūst uz, un aiz matstikla..., tad tos var redzēt arī ar aci, lūrot skatu meklētājā. tie uz bildes nebūs redzami, bet uz nerviem var gadīties, ka krīt....
Man arī šitāda problēma ir, bet nevar saprast un neviens pat īsti nemāk pateikt kā un ar ko labāk notīrīt viņu.
litbiters:Vispirms vajadzētu iemācīties pareizi rakstīt, tad jautāt - kā VISLABĀK tīrīt sensoru...
Ja Tev nav ko ierakstīt te, tad labāk neraksti.
Indars:Man arī šitāda problēma ir, bet nevar saprast un neviens pat īsti nemāk pateikt kā un ar ko labāk notīrīt viņu.
Redzi, puisīt, te par lecīgiem analfabētiem neviens sevišķi nepārdzīvo un ar karotīti mutē nelej - viss vajadzīgais par matricas un kameras tīrīšanu šajā tēmā jau ir pateikts. Pozitīvi, protams, ka palīgskolās pieejams internets, bet vēl noderētu pāris audzināšanas stundas - ja jau reiz nāc ar jautājumu, tad nevis lecies, bet klausies
Klausies kpacku... ja Tev ir saulesbrilles vai tas nozīmē, ka zemenēm būs tumšāka garša? Vajadzētu saprast, ka bilde uz matrices nenonāk caur lūramās prizmas šahtu - tie ir 2 atšķirīgi ceļi ar atšķirīgiem gala mērķiem. Bet ja līdīsi šahtu tīrīt riskējot izbakstīt matstiklu (a tas priekšmets ir traki precīzi piejustēts, lai fokuss uz viņa sakristu ar fokusu uz matrices) no vietas - visticamāk iegūsi situāciju, ka tie vairs nesakritīs...
Biju aizdevusi kameru draugam un tagad esmu uz sevi dusmīga, jo atpakaļ dabūju netīru kameru. Nesaprotu, kur ir putekļi un kā no tiem tikt vaļā, jo redzu visādas šķiedriņas, matiņus, punktiņus, skatoties skatu meklētājā. Matrica šķiet tīra pēc pārbaudes (pārbaudīju kā manuālā aprakstīts). Putekļi nokratīti ar to kameras funkciju. Arī ar baloniņu papūtu kā iesaka internetā. Visi gruži kā bija, tā arī palika. Bildēs neko neredz, bet nu drausmīgi kaitina redzēt gružus acu priekšā
Nopietni! Un ja to dara regulāri neizaudzējot ''kartupeļu lauku'' tad nevajag pat otu, atliek tikai izsūkt putekļus.
Es domāju, ka man no kameras visas iekšas iesūks putekļusūcējā, ja ES to darīšu
Kur ir tie gruži, ko es redzu ar aci, kā tev šķiet?
Pieņemu, ka pareizā atbilde ir spoguļa virsma, tobišs notīri spoguli pirms spoguļojies!
Indars:
Ja Tev nav ko ierakstīt te, tad labāk neraksti.
Indars:Man arī šitāda problēma ir, bet nevar saprast un neviens pat īsti nemāk pateikt kā un ar ko labāk notīrīt viņu.
Redzi, puisīt, te par lecīgiem analfabētiem neviens sevišķi nepārdzīvo un ar karotīti mutē nelej - viss vajadzīgais par matricas un kameras tīrīšanu šajā tēmā jau ir pateikts. Pozitīvi, protams, ka palīgskolās pieejams internets, bet vēl noderētu pāris audzināšanas stundas - ja jau reiz nāc ar jautājumu, tad nevis lecies, bet klausies
Kāda jēga tad viņam kko rakstīt ja viņš pats sprēgā un neko ieteikt nevar?
neskatoties, uz riebekļu klātbūtni, topikā atbilde jautājumam ir dota. ir pilna youtube ar pamācībām, ir pat fotoblogā skola par šo tēmu, kuru uzrakstīja kāda būtne...... . vai tad džekam, ar matricas tīrīšanu, vajadzētu būt problēmām? .... www.fotoblog.lv...
Indars: Man arī šitāda problēma ir, bet nevar saprast un neviens pat īsti nemāk pateikt kā un ar ko labāk notīrīt viņu. ----------- Latviešu valodā ar vietniekvārdiem "viņš, viņa" apzīmē dzīvas būtnes, ja runā par matricu, tad būtu jālieto vietniekvārds "tā", protams atbilstošā locījuma formā....
litbiters:Indars: Man arī šitāda problēma ir, bet nevar saprast un neviens pat īsti nemāk pateikt kā un ar ko labāk notīrīt viņu. ----------- Latviešu valodā ar vietniekvārdiem "viņš, viņa" apzīmē dzīvas būtnes, ja runā par matricu, tad būtu jālieto vietniekvārds "tā", protams atbilstošā locījuma formā....
Prieks ka esi skolā mācijies latviešu valodu. Kā gāja ar parējam mācībām?
Es arī ar interesi lasīju šo topiku. Kā noprotu, vienota viedokļa par matricas tīrīšanu nav nedz fotoblogā nedz pasulē vispār. Izskatās, ka kameru ražotājiem ir pilnīgi pofig, kas arī loģiski - labāk censties klientam pārdot jaunu kameru nekā iemācīt iztīrīt putekļus. Pats līdz šim esmu izmantojis vienīgi gumijas "klizmu" un man ar to pagaidām ir pieticis. Bet vispār cenšos objektīvus mainīt tā, lai putekļi netiktu iekšā, ko arī iesaku pārējiem. Un, galu galā, ja kāds puteklis arī ir gadījies, nav tā lielākā nelaime, var aizklonēt.
litbiters:Indars: Man arī šitāda problēma ir, bet nevar saprast un neviens pat īsti nemāk pateikt kā un ar ko labāk notīrīt viņu. ----------- Latviešu valodā ar vietniekvārdiem "viņš, viņa" apzīmē dzīvas būtnes, ja runā par matricu, tad būtu jālieto vietniekvārds "tā", protams atbilstošā locījuma formā....
Skolu beidzu pirms 40 gadiem, ja Tev tas šķiet interesanti, bet latviešu valodas gramatiku zinu ļoti labi pat šobrīd. Taču, ja cilvēks stāsta, ka mācās 10.-jā klasē, bet divus teikumus nespēj uzrakstīt bez vairākām kļūdām...
Indars:
Skolu beidzu pirms 40 gadiem, ja Tev tas šķiet interesanti, bet latviešu valodas gramatiku zinu ļoti labi pat šobrīd. Taču, ja cilvēks stāsta, ka mācās 10.-jā klasē, bet divus teikumus nespēj uzrakstīt bez vairākām kļūdām...
Štrunts par tām kļūdām, visiem gadās un arī gramatika nestāv uz vietas. Taču tādas kļūdas kā "viss labāk" ir analfabētisms un necieņa pašam pret sevi un savu valodu. Par "nejiet", "kafeinīca", "izstaba" un "griezti" mēs savulaik kādā 4. klasē smējāmies, sak, cik gan stulbam jābūt - a tagad paskatieties internetā, palasiet sludinājumus kur cilvēki pārdod vai izīrē - pilns ar šādiem skaistumiem.
ivog:Es arī ar interesi lasīju šo topiku. Kā noprotu, vienota viedokļa par matricas tīrīšanu nav nedz fotoblogā nedz pasulē vispār. Izskatās, ka kameru ražotājiem ir pilnīgi pofig, kas arī loģiski - labāk censties klientam pārdot jaunu kameru nekā iemācīt iztīrīt putekļus. Pats līdz šim esmu izmantojis vienīgi gumijas "klizmu" un man ar to pagaidām ir pieticis. Bet vispār cenšos objektīvus mainīt tā, lai putekļi netiktu iekšā, ko arī iesaku pārējiem. Un, galu galā, ja kāds puteklis arī ir gadījies, nav tā lielākā nelaime, var aizklonēt.
Es jau ar vienmēr esmu mainijis saudzīgi un centies lai netiktu iekšā putekļi, bet redz kaut kā ir nonākuši, protams ka ar datoru to visu var izalbot.
Indars:
litbiters:
Štrunts par tām kļūdām, visiem gadās un arī gramatika nestāv uz vietas. Taču tādas kļūdas kā "viss labāk" ir analfabētisms un necieņa pašam pret sevi un savu valodu. Par "nejiet", "kafeinīca", "izstaba" un "griezti" mēs savulaik kādā 4. klasē smējāmies, sak, cik gan stulbam jābūt - a tagad paskatieties internetā, palasiet sludinājumus kur cilvēki pārdod vai izīrē - pilns ar šādiem skaistumiem.
Nav vairs tie laiki kad baigi stingri visu liek iezubrīt un tādā garā, tāpec tā arī. Vidusskolā skolotāja vispār bieži kavē stundas un laiž haļavu. A ko man darīt?
Indars: Nav vairs tie laiki kad baigi stingri visu liek iezubrīt un tādā garā, tāpec tā arī. Vidusskolā skolotāja vispār bieži kavē stundas un laiž haļavu. A ko man darīt?
Hmm, nezinu, emmm.... Grāmatas lasīt? Ja daudz lasa, tad tāds vājprāts nav iespējams, jo valodas lietojums izveidojas par kripatu savādāks.
PS. Nebūt nelepojos, bet 4 valodās, ko esmu mācījies, t.sk. latviešu, zinu aptuveni 1 gramatikas likumu katrā. Augstākā izglītība iegūta svešvalodā. Vidusskolu beidzot 3x eksāmeni valodās, 3xA vērtējumi. Neesmu humanitārais (humānais un homo ne tik). Tā ka neteiktu, ka kaut ko sevišķi būtu iezubrījis kādreiz, bet valodas zinu/zināju.
Tā ka beidz lekties, ieslēdz smadzenes, pasaki paldies par padomiem un aizej izlasi kādu grāmatu.
ojojojojojojojojojoj. ;DD Labs ir nav jēgās, tu tač te varonis un taisniba tev, savādāk jau nevar būt, ja jau sevi tā nolieli, es ar starp citu zinu katrā valodā gramatiksas likumu. Paldies par padomu un vari šitajā topikā vairs neko nerakstīt.
Nu pag, mazā, skaidri tak prasīji: "A ko man darīt?" Es tev veselus 4 soļus ieteicu; neviens pat neietvēra došanos kādā konkrētā virzienā (lai gan lasīt var arī uz poda, nenoliedzami).
litbiters:
Vēl jau ir arī "kolidors", "esu", "sošeja", "tolete" utt. Patiesībā - šermuļi skrien šādas "pērles" redzot un lasot, tādēļ arī neiecietīgie aizrādījumi topika autoram.
Kamēr daudzi te vicinās ar saviem milzīgajiem izglītības locekļiem - padalīšos arī no savas puses, kā cilvēks, kurš nav pat papeidzis pamatskolu. Nevienu īsti neinteresēs tava pareizrakstība, kamēr izrādīsi cieņu pret citiem cilvēkiem un neuzvedīsies, kā iedomīga princese. Ja tu būsi neciešams - mēģinās devalvēt tavu kredibilitāti, piekasoties katram sīkumam.
dansiga:a kā ir " mainīt tā, lai putekļi netiktu iekšā" !?
Nevajag jau pārāk burtiski uztvert. Mainot turu kameru ar objektīvu uz leju, vienu nost, otru uzreiz virsū, kaut kā tā. Protams, ka kaut kas iekšā tiek, bet mazāk, nekā krāmējoties pa fofosomu, kamēr bodijs karājas kaklā ar vaļēju caumuru.
dansiga:a kā ir " mainīt tā, lai putekļi netiktu iekšā" !?
Nevajag jau pārāk burtiski uztvert. Mainot turu kameru ar objektīvu uz leju, vienu nost, otru uzreiz virsū, kaut kā tā. Protams, ka kaut kas iekšā tiek, bet mazāk, nekā krāmējoties pa fofosomu, kamēr bodijs karājas kaklā ar vaļēju caumuru.
Es teiktu, ka pie lielākā daudzuma putekļu ir vainīgas putekļu-sūcēj-lēcas, nevis to mainīšana.