forum.gif
Ar ko viss labāk tīrīt sensoru?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Ar ko viss labāk tīrīt sensoru?
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 08.04.14 17:48
 citēt
Un kuras tās "lēcas" (kā es neieredzu šo kārkluangļu ievazājumu) būtu?
Publicēts: 08.04.14 18:22
 citēt
Indars:
Nav vairs tie laiki kad baigi stingri visu liek iezubrīt un tādā garā, tāpec tā arī. Vidusskolā skolotāja vispār bieži kavē stundas un laiž haļavu. A ko man darīt?

Kāda starpība, skolotāja liek vai neliek "iezubrīt"? Vai tad mācās skolotājas dēļ, vai tomēr, lai ko zinātu un nebūtu muļķis?

Kaut gan laikam tomēr ir starpība, vai skolotāja liek ko darīt vai nē - ja cilvēks nav ar talantu visu ātri uztvert un atcerēties, un pie reizes vēl tāds ar vājāku raksturu un gribasspēku, tad nespēj neko iemācīties, ja skolotāja nepiespiež "iezubrīt".
Publicēts: 08.04.14 20:24
 citēt
ivog:
dansiga:a kā ir " mainīt tā, lai putekļi netiktu iekšā" !?

Nevajag jau pārāk burtiski uztvert. Mainot turu kameru ar objektīvu uz leju, vienu nost, otru uzreiz virsū, kaut kā tā. Protams, ka kaut kas iekšā tiek, bet mazāk, nekā krāmējoties pa fofosomu, kamēr bodijs karājas kaklā ar vaļēju caumuru.

Vienmēr esmu turējos fočiku uz leju mainot objektīvu.
Publicēts: 08.04.14 20:41
 citēt
R_J:
Indars:
Nav vairs tie laiki kad baigi stingri visu liek iezubrīt un tādā garā, tāpec tā arī. Vidusskolā skolotāja vispār bieži kavē stundas un laiž haļavu. A ko man darīt?

Kāda starpība, skolotāja liek vai neliek "iezubrīt"? Vai tad mācās skolotājas dēļ, vai tomēr, lai ko zinātu un nebūtu muļķis?

Kaut gan laikam tomēr ir starpība, vai skolotāja liek ko darīt vai nē - ja cilvēks nav ar talantu visu ātri uztvert un atcerēties, un pie reizes vēl tāds ar vājāku raksturu un gribasspēku, tad nespēj neko iemācīties, ja skolotāja nepiespiež "iezubrīt".
R_J:
Indars:

Kaut gan laikam tomēr ir starpība, vai skolotāja liek ko darīt vai nē - ja cilvēks nav ar talantu visu ātri uztvert un atcerēties, un pie reizes vēl tāds ar vājāku raksturu un gribasspēku, tad nespēj neko iemācīties, ja skolotāja nepiespiež
"iezubrīt".

Ja Tev nav par tēmu ko uzrakstīt, tād lūdzu neraksti neko. ;)
Publicēts: 08.04.14 22:05
 citēt
ivog:
dansiga:a kā ir " mainīt tā, lai putekļi netiktu iekšā" !?

Nevajag jau pārāk burtiski uztvert. Mainot turu kameru ar objektīvu uz leju, vienu nost, otru uzreiz virsū, kaut kā tā. Protams, ka kaut kas iekšā tiek, bet mazāk, nekā krāmējoties pa fofosomu, kamēr bodijs karājas kaklā ar vaļēju caumuru.

Es vienmēr tā daru - pat maināmajam objektīvam noņemu vispirms pakaļējo vāciņu, bet nu - tik un tā tie majtas lien iekšā!
Publicēts: 08.04.14 23:20
 citēt
dansiga:
ivog: Nevajag jau pārāk burtiski uztvert. Mainot turu kameru ar objektīvu uz leju, vienu nost, otru uzreiz virsū, kaut kā tā. Protams, ka kaut kas iekšā tiek, bet mazāk, nekā krāmējoties pa fofosomu, kamēr bodijs karājas kaklā ar vaļēju caumuru.

Es vienmēr tā daru - pat maināmajam objektīvam noņemu vispirms pakaļējo vāciņu, bet nu - tik un tā tie majtas lien iekšā!

Putekļi jebkurai lietai, tehnika, elekrotehnikai ir neizbēgami, lai vai kur maina objektīvus.
Publicēts: 09.04.14 00:05
 citēt
Bet re - ivog prot nomainīt tā, ka nekrājas ;-))))
Publicēts: 09.04.14 00:39
 citēt
Štrunts ar sensoru, bet man "viss"labāk patika "viss".
Tīri intereses pēc - visās izlasītajās grāmatiņās, kopš boksterēšanas vecuma līdz šodienai; visos, daudzmaz sakarīgos ziņu portālos; visā iespiestajā presē un TV titros: KUR Tu, cilvēk, esi redzējis kaut vienu (!) salikteņa "vislabāk" rakstību šādi: "viss labāk"?
Kaut vienu avotu spēj norādīt?
Es ne piekasīšanās pēc, mani vienkāršā ziņkāre urda - kurā iestādē analfabēti ieviesušies ( lai zinātu, kurp nekad nedoties ).
Publicēts: 09.04.14 00:47
 citēt
Un vēl viena lieta ( offtopiks ) -
es visu varu saprast, tai skaitā - jaunības maksimālismu un lecību, bet ko es nekad nesapratīšu - ir - kā cilvēks var pats sevi tik ļoti necienīt.
Labi, interpunkciju pilnībā nepārzināt, nu, kam negadās iesprūst pie kāda sarežģītāka divdabja teiciena, bet kad ortogrāfija sāk klibot uz abām kājām, piedodiet........
Te pat nav svarīgi - cik klases absolvējis rakstošais - viņu vienmēr pavadīs līdzjūtības pilni skatieni un izturēšanās kā pret spitālīgo vai kādu, kuram mediķu dota diagnoze par mentālo atpalicību. Ja psihiski veselu cilvēku tāda attieksme apmierina, tad tur neko nevar pasākt, protams, bet man būtu neiedomājams kauns - neprast lietas, kuras prot desmitgadīgi bērni.
Publicēts: 09.04.14 01:03
 citēt
80% jebkuras tautas ir neizglītota tauta ..... un šī daļa pat neapzinās to ko tu augstāk sarakstīji .....
Publicēts: 09.04.14 07:29
 citēt
_VA_:Un vēl viena lieta ( offtopiks ) -
es visu varu saprast, tai skaitā - jaunības maksimālismu un lecību, bet ko es nekad nesapratīšu - ir - kā cilvēks var pats sevi tik ļoti necienīt.
Labi, interpunkciju pilnībā nepārzināt, nu, kam negadās iesprūst pie kāda sarežģītāka divdabja teiciena, bet kad ortogrāfija sāk klibot uz abām kājām, piedodiet........
Te pat nav svarīgi - cik klases absolvējis rakstošais - viņu vienmēr pavadīs līdzjūtības pilni skatieni un izturēšanās kā pret spitālīgo vai kādu, kuram mediķu dota diagnoze par mentālo atpalicību. Ja psihiski veselu cilvēku tāda attieksme apmierina, tad tur neko nevar pasākt, protams, bet man būtu neiedomājams kauns - neprast lietas, kuras prot desmitgadīgi bērni.

Tak ja tev nav par tēmu ko ierakstīt tad labāk ej kko citu padari, apnikuši jūs gudrie, tad ej pa valsts prezidentu ja jau tik gudrs esi, vai par latviešu valodas skolotāju.
Publicēts: 09.04.14 07:30
 citēt
dansiga:80% jebkuras tautas ir neizglītota tauta ..... un šī daļa pat neapzinās to ko tu augstāk sarakstīji .....

un kuri tie 20% izglītotie?
Publicēts: 09.04.14 08:05
 citēt
dansiga:Bet re - ivog prot nomainīt tā, ka nekrājas ;-))))

Es neteicu, ka nekrājas. Teicu, ka cenšos maksimāli izsargāties.
Publicēts: 09.04.14 10:02
 citēt
Indars:
dansiga:80% jebkuras tautas ir neizglītota tauta ..... un šī daļa pat neapzinās to ko tu augstāk sarakstīji .....

un kuri tie 20% izglītotie?

Vai nav vienalga?:-)
Publicēts: 09.04.14 10:26
 citēt
Indars:...ej pa valsts prezidentu ja jau tik gudrs esi...

:face-grin::face-grin::face-grin: Tieši tajā amatā gudru nevajak.
Publicēts: 09.04.14 10:27
 citēt
Indars:tad ej pa valsts prezidentu ja jau tik gudrs esi, vai par latviešu valodas skolotāju.

Lūk arī spilgts piemērs, kā analfabētisms var potenciālas nepatikšanas sagādāt. Kādam bez humora izjūtas (vai, piemēram, cittautietim ar ierobežotām latviešu valodas zināšanām) varētu salikties, ka aicini kājām nomīdīt Valsts Prezidentu, kas nebūt nav vairs smieklīgi.
Publicēts: 09.04.14 10:30 labots
 citēt
tātad, ko cilvēks saprata, izlasot šo topiku? - ka jāaiziet uz MD Foto, janopērk sava fotoaparāta sensoram atbilstošs maisiņš, to ieteiks , laipnie veikala pārdevēji, kurā būs lāpstiņas ar mitro(1) salveti, un sauso(2) salveti. fotoaparāta instrukcijā paskatās, ka menu uzlikt režīmu - sensora tīrīšana. ieliek fotoaparātā uzladētu akumulatoru, uzliek sensora tīrīšanas režīmu un notīra to sūda sensoru, aizmirstot par putekļiem uz kādu laiciņu. kad pēc pirmās veiksmīgi notīrītā sensora reizes, dūša no papēžiem būs pakāpusies augstāk, ievācot informāciju, var nopirkt kādus citus tīrīšanas līdzekļu, ar kuru palīdzību izvākt putekļus no pārējām šahtas konstrukcijām. pēc dažām tīrīšanas reizēm, varēs cept foto skolas un ieteikt interesentiem kā rīkoties ...... :bad_smile:

www.masterfoto.lv...
Publicēts: 09.04.14 10:52
 citēt
Nu, vēl jau ir manis paša jaukā pieredze, kas beidzās ar saskrāpētu sensoru, tiesa, lietojot totālus diy risinājumus :D Putekļi arī mēdz būt dažādi... Sākumā es tomēr nopūstu, un tad ar mitro vai sensor-gel.
Publicēts: 09.04.14 11:18 labots
 citēt
sākumā, gan nepūstu, jo kur gan tas nopūstais puteklis paliks, un pēc cik ilga laika būs atpakaļ uz matricas? ņemot vērā ka fotoaparāts nav tīrīts un ir trāpījis ziemu[kondensāts, nožūšana, putekļi piekalst ], tīrītu uzreiz ar tām lāpstām
Publicēts: 09.04.14 12:26
 citēt
laba diskusija - i latvieshu valodu var maaciities, i fochuku sakopt, i blogerus tuvaak iepaziit :face-grin:
izraadaas, ka litbiters ir sens kaa pasaule, beidzis skolu pirms 40 gadiem :big_smile:
Publicēts: 09.04.14 12:30 labots
 citēt
Indars:
litbiters:

Skolu beidzu pirms 40 gadiem, ja Tev tas šķiet interesanti, bet latviešu valodas gramatiku zinu ļoti labi pat šobrīd. Taču, ja cilvēks stāsta, ka mācās 10.-jā klasē, bet divus teikumus nespēj uzrakstīt bez vairākām kļūdām...

Ja kaut kas nepatīk tad varu arī vāciski runāt. ;))

----------
es wäre schön gewesen :face-devil-grin:

Bet ja par sensora tīrīšanu, tad piekrītu viedoklim, ka labāk tīrīt pa slapjo, ja nav sen tīrīts, jo tiešām, kondensāta un matricas uzkaršanas iespaidā puteklis gana spītīgi turas pie tā matricas aizsargstikla.
Publicēts: 09.04.14 12:43
 citēt
sevišķi, ja runa iet par kamerām, ar kurām vēl arī pafilmē ......
Publicēts: 09.04.14 13:13 labots
 citēt
negatIvs:sākumā, gan nepūstu, jo kur gan tas nopūstais puteklis paliks

Vienalga. Galvenais, lai nav matricas tuvumā lielāku un abrazīvu putekļu. Sevišķi svarīgi, ja pabūts industriālā vidē, kur var gadīties metāla daļiņas. Skats, kad aiz sensorswaba paliek švīka uz matricas, ir gana spēcīgs, lai vienreiz tādu redzot, negribētos atkārtot.
Publicēts: 09.04.14 13:32
 citēt
Moš jānopērk kāds vecs nikons vai canons, kur pirms tam patrenēties? :) Ja pēc pirmās reizes var saprast, ka tas nav tik kaitīgi un grūti? :)
Publicēts: 09.04.14 13:33
 citēt
Bija tāda sentēvu gudrība - nevajag aiztikt to, kas strādā. Reizēm, kad neesmu to ievērojis, ir sanākušas problēmas. Otrādi - nekad.
Publicēts: 09.04.14 14:18
 citēt
Indars:
Tak ja tev nav par tēmu ko ierakstīt tad labāk ej kko citu padari, apnikuši jūs gudrie, tad ej pa valsts prezidentu ja jau tik gudrs esi, vai par latviešu valodas skolotāju.

Es ticu, ka Tev varētu būt apnikuši gudrie, bet atļauj Tev iztulkot vairuma šeit padomus ierakstījušo ziņu zemtekstu: Tu viņiem arī esi apnicis, jo neredzi neko no viņu rakstītā un mal savu kā saskrāpēts vinils. :haha:
Interesanta nianse - gudrie apnikuši, bet šito neražu! Pēc padoma jānāk tieši pie šiem! :grimace:

p.s. Man ir gan ko teikt par tematu, taču pirms manis to ir jau paspējis cits lietotājs un es neredzu nepieciešamību atkārtoties.
p.p.s. "kko citu padari" - lūk, tieši ar sensora tīrīšanu es arī nodarbošos pēc 15 minūtēm. Ir pamanīts viens nejauks puteklis, kuru nevar nekādi nopūst, tādēļ, tiks izmantota "slapjā" tīrīšanas metode.
Publicēts: 09.04.14 17:26
 citēt
_VA_:
Indars:

Es ticu, ka Tev varētu būt apnikuši gudrie, bet atļauj Tev iztulkot vairuma šeit padomus ierakstījušo ziņu zemtekstu: Tu viņiem arī esi apnicis, jo neredzi neko no viņu rakstītā un mal savu kā saskrāpēts vinils. :haha:
Interesanta nianse - gudrie apnikuši, bet šito neražu! Pēc padoma jānāk tieši pie šiem! :grimace:

p.s. Man ir gan ko teikt par tematu, taču pirms manis to ir jau paspējis cits lietotājs un es neredzu nepieciešamību atkārtoties.
p.p.s. "kko citu padari" - lūk, tieši ar sensora tīrīšanu es arī nodarbošos pēc 15 minūtēm. Ir pamanīts viens nejauks puteklis, kuru nevar nekādi nopūst, tādēļ, tiks izmantota "slapjā" tīrīšanas metode.
°

Es te neko par latviešu valodu neprasīju, bet gan par matricas tīrīšanu, bet nu labi, ja nav ko uzrakstīt prātīgu tad labi. ;)
Publicēts: 09.04.14 17:34
 citēt
Indars, kuru daļu no šī teksta "..tādēļ, tiks izmantota "slapjā" tīrīšanas metode.." Tu nesaprati?
:haha:
Publicēts: 09.04.14 18:20
 citēt
kpacku:laba diskusija - i latvieshu valodu var maaciities, i fochuku sakopt, i blogerus tuvaak iepaziit :face-grin:
izraadaas, ka litbiters ir sens kaa pasaule, beidzis skolu pirms 40 gadiem :big_smile:

kpacku, nesaceries! :face-smile:Tas bija teikts, lai svarīgāk izklausītos.:face-glasses:
Publicēts: 09.04.14 22:32
 citēt
_VA_:Indars, kuru daļu no šī teksta "..tādēļ, tiks izmantota "slapjā" tīrīšanas metode.." Tu nesaprati?
:haha:

Es visu sapratu.
Publicēts: 09.04.14 23:44 labots
 citēt
Metaforika :face-smile:
Publicēts: 10.04.14 03:44
 citēt
_VA_:Metaforika :face-smile:

Un kas te tāds, es arī gribu kaut kad iegādāties savu spoguleni lai varētu būt profeseonāls fotogrāfs :)
Publicēts: 10.04.14 15:09
 citēt
Vai kāds jau pieminēja, ka topika virsrakstā ir rupja latviešu valodas gramatikas kļūda?:bad_egg:
Publicēts: 10.04.14 15:13 labots
 citēt
Nenjem pieree, te visaadaam pokemonu raxtiibaam sen jau pieshkjirts otras valsts valodas statuss.
Publicēts: 10.04.14 15:25
 citēt
Vavers:Vai kāds jau pieminēja, ka topika virsrakstā ir rupja latviešu valodas gramatikas kļūda?:bad_egg:

pieminēja un vairākkārt :face-glasses:
Publicēts: 10.04.14 15:47
 citēt
Vavers:Vai kāds jau pieminēja, ka topika virsrakstā ir rupja latviešu valodas gramatikas kļūda?:bad_egg:

Nē, Vavers, Tev ir tā iespēja būt par pionieri šajā topikā! :haha::grimace:
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas