Sveiki visiem. Man ir 6D, un domāju kā to pasargāt no laikapstākļiem, ņemot vērā tās augsto "jūtību"pret vieglu lietu un putekļiem. Domāju tieši aktīvo aizsardzību (pasīvā - cik noprotu: soma) - aizsargkeisus u.t.ml. Tagad kāri skatos uz silikona body ietvariem. Tikai gan nezinu cik REĀLI no tādiem ir jēga...??? Varbūt ir citas labas idejas kā aktīvi aizsargāt pret laikapstākļiem "vārīgas" kameras? Paldies!
No laikapstākļiem tevi silikona keiss nepaglabās - tik no kritieniem/ skrāpējumiem, jo tur kur ūdens uz putekļi var tikt - tieši tās vietas pārsvarā ir atsegtas šiem keisiem - pogas / ripuļi utt . Sākumā ar domāju par to, beigās tik atmetu ar roku un uzlīmēju ekrāna aizsargstiklu tikai. Speciālie ūdensmaisi gan ok
No silikona ietvariem, kā jau vairums te raksta, mitrumaizsardzība maza. Te saite uz visādiem raincover`iem, var papētīt: www.vistek.ca... Vēl arī thinkTank`i labie: www.thinktankphoto.com... Personīgā pieredze tāda, ka Latvijā nopērkami drybag`i, kas paredzēti mazajiem, xxxD klases kanoniem, ūdensizturība līdz kādiem 3 metriem, tikai ar kontroli pašvaki...
Lasot postu, man ienāca prātā doma. Ja kameru noklātu ar kādu no hidrofobiskajie aeresoliem youtu.be... Vai tam teorētisk nevajadzēt pietiekami aizsargāt lietū, lai neļautu ūdenim iekļūt pogu spraugās.
ak34: Canonam ir dažādi, tai skaitā diezgan ūdens izturīgi.
Nujā, tie izturīgie ir tik 1-nieki. Man vislabāk patika EOS 40D tikai kartes un akuļa nodalījumu vāciņu blīvējums, tas laikam domāts dienvidu puslodei, kur lietus līst no apakšas.