Meklēju caur slaidzini.lv. Ātrākais, ko man MefaMarket piedāvā ir 4dien vai 5dien. 5dien man īsti vairs neder, braucu prom. Salidzini.lv minēti vispār tikai 4 veikali. Divi no tiem pārdod to pa dubultu samaksu
Vai kādam ir kāda ideja, kur vēl es varētu painteresēties?
ja vajag tieši Hoya ražojumu, tad varētu būt pašvaki. Var jau būt, ka kādam te atrodas. Es no savas pieredzes ar filtriem gan ieteiktu nežņaugties un paskatīties uz B+W pusi.
PS. Dažreiz lētāk ir samaksāt dubultā, kā nedabūt vajadzīgo instrumentu...
versatile:ja vajag tieši Hoya ražojumu, tad varētu būt pašvaki. Var jau būt, ka kādam te atrodas. Es no savas pieredzes ar filtriem gan ieteiktu nežņaugties un paskatīties uz B+W pusi.
PS. Dažreiz lētāk ir samaksāt dubultā, kā nedabūt vajadzīgo instrumentu...
Es esmu lasījusi ļoti labas atsauksmes par Hoya filtriem, vēl labākas par Hoya HD filtriem. Pirms gada biju nopirkusi šo pašu filtru tikai 58mm. Esmu ļoti pamierināta.
Man ir bijuši kaut kādi skailait/uv filtri, tsks hoya - nepatika neviens, liekās, ka ēd asumu. Uzliku mellu kā metinātāja masku B+W ND 1000 - asumam ne vainas, viss savās vietās.
Bija kaut kāds lētais c-pol - pat uz 30D bija jūtams, ka noēd drusku asuma. Uz vairāk megapiskeļiem neliktu.
versatile:Man ir bijuši kaut kādi skailait/uv filtri, tsks hoya - nepatika neviens, liekās, ka ēd asumu. Uzliku mellu kā metinātāja masku B+W ND 1000 - asumam ne vainas, viss savās vietās.
Bija kaut kāds lētais c-pol - pat uz 30D bija jūtams, ka noēd drusku asuma. Uz vairāk megapiskeļiem neliktu.
Ko nozīmē lētais gals? Vai Hoya būtu lētais gals. Vai nav tā, ka Hoya ir viena no labākajām firmām, kur ražo filtrus?
Ja Hoya ir lētais gals, tad man bail pat jautāt pa cik naudiņām citi pērk filtrus.
Hoyas ir diezgan sakarīgi uz kopējā fona, bet katram ražotājam jau ir savi labie modeļi un sliktie - ir škoda un ir mersedess, škkodai ir fabia un superbs, mersim ir A klase un S klase - a vot ai A klase labāka par superbu ir dikti labs jautājums
magic:Paldies visiem par linkiem. Lētākais te bija 99Eur. Tas arī ir dubultā nekā citur. Vēl rīt domāšu.
A man ir: 1. www.bhphotovideo.com... (faktiski jauns 100 EUR) 2. www.bhphotovideo.com... (Kastīte ļoti apbružājusies, pats filtrs ideālā stāvoklī 90 EUR) 3. www.bhphotovideo.com... (nepārdodu, bet varu iedot salīdzinājumam. Nepārdodu jo saskrāpēts, attiecīgi labāk pats lietoju, ka jau tā) 4. www.ebay.com... (nepārdodu, jo neviens nemaksās 320 USD ekvivalentu. Efekti baigi jocīgie, dažreiz var pajokoties). Arī varu iedot kādam no pirmo divu filtru pircējam salīdzināt - ja vēlas.
Kā jāsalīdzina filtrus?
Ņemam digiaparātu ar lielu pikseļu koncentrāciju (ideāli ziepja superzūms) liekam uz statīva un uz max zūma bliežam, bez filtra, tad ar salīdzināmajiem. Un atšķirība redzama kā uz delnas! Vēl var mēģināt ar makro objektīvu (jo vairāk mm, jo labāk) - tas arī smuki uzrāda neasumu, ja bildē uz kāda F8, lai mazāka iespēja noķert nefokusa kļūdu.
p.s. Vēl man ir divi lētie Tiffen circulārie,, viens lētais tiffen lineārais. Tos varētu atdot tāpt kā konkurents stāvu agustāk - pa 20 EUR/gabalā.
Tad vēl man ir kaut kāds OEC circulārāis (bija vesela kaste ) viens vai divi palikuši kaut kur atvilknēs. Un viens Tianya - šādu var dabūt pa 10 EUR/gabalā
UldisMuzikants: Par Hoiju stāsta, ka dārgais gals, mellajās kastītēs, esot izcili filtri.
Jā jā. Tie laikam ir tie HD. Pagājušo gadu domāju ko pirkt. Lasīju ārzemju foto forumus, ko cilvēki iesaka. Vairākums ieteica tieši šos. Hoya HD ir visādi pārklājumi, Tas it kā nemiglina bildi (tas ir par to asumu). Pati gan eesmu salīdzinājusi ar citiem PL filtriem, tas man tikai viens, Ļoooooti viegli notīrīt no visādiem netīrumiem, arī pirkstu nospiedumiem. Esmu ļoooooti apmierināta
Man ar filtriem baigā kaste... Vienu brīdi (daudzu gadu brīdis) biju pasists uz filtriem, līdzekļi atļāva, diezgan daudz iekrājās. Notirgot vienmēr bija žēl un nepatika tirgoties. Par cik tirgoties ir iepaticies, līdzekļi samazinājušies = tagad ir ļoti daudz visādu gadžetu ko patirgot nost.
Bet B+W polarizatoru lietoju kā UV filtru uz platleņķa. Jo parasti to izmantoju ārā, dabas bildēšanai. Noskrūvēju tad, kad viņš patiesi traucē, piemēram, zilas debesis vienā pusē būs mellas, otrā blāvas.
nesix:Man ir 77mm Hoya HD a Cir-pl Ja dikti vajag varam pret garantijas $$$ sarunaat.
Tas būtu baigi labi! Piektdien braucu uz Horvātiju, tā gribās dabūt un atvest foršas bildītes. Tur it kā esot ļoti skaisti. Man te puisis rīt vēl apjautāsies dažiem foto paziņām, varbūt caur viņiem vēl varēs dabūt.
UldisMuzikants: Par Hoiju stāsta, ka dārgais gals, mellajās kastītēs, esot izcili filtri.
Jā jā. Tie laikam ir tie HD. Pagājušo gadu domāju ko pirkt. Lasīju ārzemju foto forumus, ko cilvēki iesaka. Vairākums ieteica tieši šos. Hoya HD ir visādi pārklājumi, Tas it kā nemiglina bildi (tas ir par to asumu). Pati gan eesmu salīdzinājusi ar citiem PL filtriem, tas man tikai viens, Ļoooooti viegli notīrīt no visādiem netīrumiem, arī pirkstu nospiedumiem. Esmu ļoooooti apmierināta
Hoya tāds budžeta variants. Īsti vīri izvēlas Vācu Heliopan SH-pmc filtrus. Lūk tie ir superdzidrinātie ar superstiklu.
Vaards: Īsti vīri izvēlas Vācu Heliopan SH-pmc filtrus. Lūk tie ir superdzidrinātie ar superstiklu.
Ej ratā, tāds man viens ir, bet varēju atļauties tikai UV un 49 mm par aizsargfiltru priekš 28/2,8. Maksāja apmēram tikpat, cik tāds pats Hoya HMC Super 77 mm.
Vēl pagājšnedēļ BFS veikalā Pulkveža Brieža ielā uz vietas bija nopērkams Hoya PLC HD 77mm. Un ja redzes atmiņa mani neviļ, tad plauktā stāvēja arī 77mm neHD Hoyas polarizācijas filtri. Labāk, protams, piezvanīt viņiem un pajautāt.
izskatās, ka magic ir iegādājusies Sigma 10-20mm .... . ja tā tad nesatraucies, ja to filtru tik drīz nedabūsi, jo šim objektīvam pašam ir tādas nianses, kuras uz citiem varētu dabūt tikai ar polarizācijas filtru.
Piemēram
ne filtrs, ne arī šopā ar debesīm kas speciāli darīts ....
negatIvs:izskatās, ka magic ir iegādājusies Sigma 10-20mm .... . ja tā tad nesatraucies, ja to filtru tik drīz nedabūsi, jo šim objektīvam pašam ir tādas nianses, kuras uz citiem varētu dabūt tikai ar polarizācijas filtru. ne filtrs, ne arī šopā ar debesīm kas speciāli darīts ....
Patiesībā Canon 10-22 no kāda šī paša foruma lietotāja
eho:Vēl pagājšnedēļ BFS veikalā Pulkveža Brieža ielā uz vietas bija nopērkams Hoya PLC HD 77mm. Un ja redzes atmiņa mani neviļ, tad plauktā stāvēja arī 77mm neHD Hoyas polarizācijas filtri. Labāk, protams, piezvanīt viņiem un pajautāt.
Jā, viņiem ir arī HD, bet par dubultu samaksu. 100Eur. Ja citur tas maksā 58Eur.
negatIvs:izskatās, ka magic ir iegādājusies Sigma 10-20mm .... . ja tā tad nesatraucies, ja to filtru tik drīz nedabūsi, jo šim objektīvam pašam ir tādas nianses, kuras uz citiem varētu dabūt tikai ar polarizācijas filtru. ne filtrs, ne arī šopā ar debesīm kas speciāli darīts ....
Patiesībā Canon 10-22 no kāda šī paša foruma lietotāja
p.s. te vēl nav parādījies, viens lietotājs, kura viedokli es sadalu, kā teiktu Haralds.... tas lietotājs 100 punkti teiktu, ka stipri jāpadomā pirms likt kādu filtru, jo, lai kādi tie nebūtu, tie negatīvi ietekmē attēla kvalitāti
negatIvs:p.s. te vēl nav parādījies, viens lietotājs, kura viedokli es sadalu, kā teiktu Haralds.... tas lietotājs 100 punkti teiktu, ka stipri jāpadomā pirms likt kādu filtru, jo, lai kādi tie nebūtu, tie negatīvi ietekmē attēla kvalitāti
Labi filtri jau to kvalitāti ietekmē minimāli, nejūtami. Bet polarizatoru uz ultraplatleņķa jālieto tomēr uzmanīgi, jo tas skatu leņķis ir tik liels, ka katrā kadra malā saules gaisma ir citā leņķī, un tad sanāk, ka vienā pusē debesis būs vienā zilumā, un otrā pusē pavisam citā, bilde izskatīsies slikti, un apstrādē to atšķirību novērst ir ļoti grūti, kaut kā jau pielīdzināt var, bet tad ir jāņemās nejēdzīgi ilgi un ļoti uzmanīgi. Uz APSC, ja fikusa attālums iet zem kādiem milimetriem 15-16, jāsāk jau stipri uzmanīties.
esmu pamēģinājis cir-pl uz 11-16 - bezjēga jo kā jau te augstāk teica, tad katrā kadra malā gaisma krīt dažādos leņķos aiz kam vienu filtrs filtrē, bet otru nē.
magic:Tad jūs vispār neieteiktu stresot par PL filtriem Canon platleņķim?
p.s. fotogrāfēt vairāk sanāks dabu.
Vislabākais - izmantot nesix piedāvājumu - noīrēt filtru un tad pašai pabildēt ar un bez un izlemt, vai vajag. It īpaši pabildēt ar un bez filtra vienu un to pašu platajā galā (uz 10-12mm), tad arī būs redzams pašai vislabāk.
es ieteiktu nestresot. no pieredzes - man ir Hoya Hd CIR-PL 67mm , der trīs objektīviem, no mana arsenāla Tamron 17-50mm; Canon 70-200mm un Walimex 500mm, tāpēc arī , tjipa, bija jēga pirkt. uzlieku viņu, ļoti reti. platleņķim vien, par lielu naudu, ja vajadzība pēc tā var parādīties reizi trīs gados, neieteiktu pirkt. labāk varbūt palūkoties kādu neitrālo gradient filtru virzienā
es ieteiktu nestresot. no pieredzes - man ir Hoya Hd CIR-PL 67mm , der trīs objektīviem, no mana arsenāla Tamron 17-50mm; Canon 70-200mm un Walimex 500mm, tāpēc arī , tjipa, bija jēga pirkt. uzlieku viņu, ļoti reti. platleņķim vien, par lielu naudu, ja vajadzība pēc tā var parādīties reizi trīs gados, neieteiktu pirkt. labāk varbūt palūkoties kādu neitrālo gradient filtru virzienā
Par tiem es diezgan maz zinu. Esmu dzirdējusi. Bet tad pačekošu kad atgriezīšos. Tāds platleņķim būtu piemērotāks?
Neitrālie gradient satumšina visu debesi, pārvēršot smuki baltos mākoņus par draudīgām negaisa tūcēm. Man tāds ir Cokin P121, lietoju ļoti reti, krietni biežāk vajag tieši CPL, kurš izceļ mākoņus, padarot tumšāku tikai debesu zilumu, kurš tiem apkārt.