Var kāds padālīties ar informāciju/pieredzi kā pareizi jākaltē vaboles? Es pat nezinu kā,lai pareizi to uzraksta. Vēlos izveidot vaboles eksponātu,apmērām kā to dara makro fotogrāfi. Es tiešām ceru,ka domu sapratāt.
Neņem ļaunā,vecais,bet tūlīt panesīsies spams ne pa jokam.Jautjums kā radīts lai pakavētu laiku un parādītu cik asprātīgi mēs esam.Davai,laižam vaļā!Smartiņ,kur esi?
Makro fotogrāfi neko nekaltē,tas nav labais tonis bildēt beigtas vaboles.Bet par kaltēšanu vari uzprasīt CerambyX-am. Kaut gan vispar jau tā beigtas dzīvas dabas kolekcionēšana ne pie kā laba nenoved(izbāzēņi,olas,kukaiņi,herbāriji),tev gribas aizvien vairāk, aizvien retākus eksemplārus un tu nonāc konfliktā ar likumu.Visi tie retumi ir aizsargājami. Labāk bildēt un krāt attēlu kolekciju.tici man,medību azarts nav mazāks.
Nē brāl.Kādas tur kaņepes?Profesionāli kaltētu vaboli var atšķirt pēc veselīgas sejas krāsas.Vot kādu gribēju tādu arī izkaltēju.A jums,amatierīšiem,kā nu sanāca.
Jenots:Var kāds padālīties ar informāciju/pieredzi kā pareizi jākaltē vaboles? Es pat nezinu kā,lai pareizi to uzraksta. Vēlos izveidot vaboles eksponātu,apmērām kā to dara makro fotogrāfi. Es tiešām ceru,ka domu sapratāt.
ar beigtu vaboļu fotografēšanu var sanākt bēdīgi. zinātājs varēs atšķirt, ka beigta. zinu vienu fotogrāfu, kurš makšķernieku kalendārā ielika zivis, kuras ķertas ar tīklu
Nu ja nopietni, tad... ņem vienu vai vairākas vaboles...ņem gabaliņu follijas(~15x15cm)...ņem pudelīti acetona(cieši aizvākot)... vaboli(vai vairākas) liek follijā, pārkaisa ar sāli un pipariem pēc garšas, blakus liek acetona pudelīti(var nagulaku), cieši ietin follijā, liek mikroviļņu krāsnī, to uzslēdzot uz maksimālo jaudu, ieslēdz un gaida....
Piedod, bet domu reāli nesapratu Vai Tu vēlies kaut ko beigtu bildēt, vai arī taisīt kolekciju? Ja bildēt, tad kā jau te minēja, tad labāk ir dzīvus bildēt - beigts izskatīsies nedabīgi utt. Normāli makrofotogrāfi tā arī dara - bildē dzīvus. Un arī Tev ieteiktu to darīt. Tā kā replika par 'makrofotogrāfiem un vaboļu eksponātiem' ir aplama. Ja gribi vienkārši taisīt vaboļu kolekciju, tad atkal savādāk - tiesa ir kā forelljjanka saka, var iebraukt arī nelikumībās, ja noķersies kāds aizsargājams lops, jo aizsargājamu lopu ievākšanai vajag speciālu atļauju, kas Tev nav.
Par aizsargājamām vabolēm nezinu.Bet reiz uz Jāņiem ar veco rēcām kā inspektori staigāja pa centrāltirgu un štrāpēja zāļu tantiņas.Esot lūk savos pušķos aizsargājamos augus iemahinējušas.Sižets pa teļļuku bija.Un tāds nopietns vīrs spēka gados ar bargu seju klāstīja vecajām penzām kā viņas posta ekosistēmu.Šīs bija nodomājušas veselus 2-3 latus nopelnīt.A kas paliks nākamajām paaudzēm?Ņefiga!Cēneris bankā jāsapiķo sodam.
ak34:zinu vienu fotogrāfu, kurš makšķernieku kalendārā ielika zivis, kuras ķertas ar tīklu
labi, ka kūpinātu neuzbildēja par tikko izvilktu! es zinu 1 fotogrāfu, kurš laivu braucienā spiningotājiem pieķeksēja pie āķa konservētas zivs apgrauzteni!