Jau kādu laiku sapņoju par šādu komplektāciju, un uz 2014. gada beigām varbūt pat domāju realizēt. Tīri intereses pēc nolēmu tepat apjautāties, kā ir ar šīm Kodak DCS digitālajām pakaļām. Ar Mamiya 645 AFD body problēmu nebūtu, jo tos var internetā sastapt diezgan bieži, bet Kodak DCS gan nav nācies nekur manīt. Ja sūta no US, tad ir jāmaksā milzīgas muitas nodevas. Vai vispār kaut kur Eiropā tādas ir iespējams sameklēt, un vai kādam ir bijusi pieredze ar šādiem agregātiem?
P.S. Vēl viens jautājums par citu tēmu. Manam Canon A-1 nomira Motor-drive MA. Mērīju ar multimetru, nedod ārā strāvu. Cik noprotu, tad fotomeistars Ilgvars esot aizgājis pensijā, tādēļ nezinu kur vēl vērsties, lai to verķi saremontētu.
Nu to Canon A-1 var mest ārā, un nopirkt ko vietā ja tā filma ir tik vajadzīga, jo remonts nebūs lēts.
Par to vidējā formāta komplektu, ir OK, bet tajā gadijumā ja ar to strādā no dienas dienā un pelni naudu. Tā kā LV tādi pasūtijumi ir reti, tad izdevīgāk ir iznomāt kādu vidējā formāta komplektu , sabildēt pasūtijumu, sagrābt kāpostu un neiespringt par tādas tehnikas iegādi, jo priekš bildēšanas savam priekam pat FF ir gana sālīts kur nu vēl digipakaļnieks.
Un bez tam Mamiya 645 AFD ir morāli novecojis, un trokšņains.
Paldies par remonta linku! Painteresēšos pie viņiem.
Dotajā brīdī A-1 esmu aizstājis ar EOS 1n, bet ļoti žēl atbrīvoties no A-1, jo man tam aparātam ir ļoti laba komplektācija ar objektīviem, visādiem aksesuāriem u.t.t. Ja jau remonts tik dārgs, varbūt vienkārši nopirkt vietā jaunu motoru.
Šo Mamiya AFD plānoju iegādāties vairāk sava prieka pēc, nevis priekš darba (zinu, jā dārgs prieks priekš hobija ir tā digitālā pakaļa, bet tā nu esmu nolēmis, jo dotajā brīdī uz medium brīvajā laikā diezgan daudz fotografēju ar Mamiya 645 super. Filma ir padārga, tādēļ gribētos pāriet uz digitālo). Protams, nav izslēgts, ka arī darbam tas aparāts noderētu kā lielisks rezerves variants, jo baidos, ka mana digitālā FF kamera varbūt izvilks vēl gadu, maksimums divus.
A1 bija patīkams verķis, tas sprāgonis ir tas divdaļīgais "12pirkstu" motors? Tā kodaka digipakaļa tak ne tuvu nav videjais formāts, praktiski līdz kvadrātam paplašināts šaurais kadrs un viss, protams priekš krutā tēlošanas ne pārāk zinošas publikas priekšā derēs, nu un krāsas ir patīkamas ,kā jau kodakam, man kādreiz bija kodaka spogulene, krāsas foršas,DD gaismu galā super, ēnas un 400iso pilnīgā dirsā,AA filtra nebija un muāru ķēra pat uz koku lapām, šitai digipakaļai būs līdzīgi. Ja jau ir komplekts labas FD optikas, tad varbūt prātīgāk būtu sony A7/A7r + fd pārejnieks, sonim arī ar krāsām ir labāka situācija, kā canonam un nikonam.
Jā, nosprādzis ir 12 pirkstu motors. Ir palicis viens mazais motors, bet tas ir salīdzinoši skaļš.
Labi argumenti par DCS pakaļu, ņemšu visu vērā, it sevišķi par krutā tēlošanu Es vēl droši mainīšu domas ne vienu reizi vien, būs jāskatās kā gada beigās būs ar finansēm, un to pakaļu pieejamību. Apjautāšos vēl pie pāris foto meistariem, kas varētu kaut ko zināt kur tādas dabūt.
Par sony A7 arī esmu domājis, tā ir laba ideja. Droši vien nākotnē sev vienu iegādāšos, ja darbi aizies vairāk. Arī no dizaina viedokļa tie šķiet ļoti pievilcīgi aparāti.
Bet tā bilda tak nāk ārā briesmīga... taisni kā vajadzētu būt 11 gadīgam stroķim. Jā bišķi lielāks laukums par šauro kadru ir forši ja tas ir kkādā Contax ar ceisa optiku - bet kāds kaifs no 6x4,5 mamkas stikliem?
Pa 10 gadiem sensori ir tā mainījušies, ka sony ar kaut vecu Canon optiku izpogās to sirmo ciparu mamku kā špicku.
klausi pieredzeejushus cilveekus. nepeerc vecu digi pakalu. ! nožēlosi un nevarēsi pārdod. dažus kadruz uztaisiisi un viss, vairs negribeesi ar to ķēpāties. tikko pats atbrīvojos no daudz modernāka digi aizmugures uz 34mpix un esmu priecīģs.
panem A7, pietaisi tam plēšas ar kardāna objektīviem un būsi laimīgs.