Labdien. Jo lielāks ir diametrs, jo dargāks ir filtrs. Pie tam, man jau ir parastais HOYA uz 58mm, kas principā mani apmierina cenas/kvalitātes attiecības ziņā. Tagad ir nepieciešamība atrast CPL uz 77mm, kuru plānoju izmantot uz 17-40 lēcas... Skatos atkal uz to pašu HOYA, bet ir arī Marumi un vēl kaut kādi citi. Ko Jūs varat ieteikt no budžeta variantiem un ar samērā labu bildes kvalitāti. Paldies jau iepriekš...
man uz tā paša 17-40 stav virsū kaukāds lētai ķīnietis...pa9ls nopirku...nezin...nesūdzos, varbūt man nav tāāāāādas prasības pret bildi, kā dažiem citiem, bet tas nu tā.
Belsar:Labdien. Jo lielāks ir diametrs, jo dargāks ir filtrs. Pie tam, man jau ir parastais HOYA uz 58mm, kas principā mani apmierina cenas/kvalitātes attiecības ziņā. Tagad ir nepieciešamība atrast CPL uz 77mm, kuru plānoju izmantot uz 17-40 lēcas... Skatos atkal uz to pašu HOYA, bet ir arī Marumi un vēl kaut kādi citi. Ko Jūs varat ieteikt no budžeta variantiem un ar samērā labu bildes kvalitāti. Paldies jau iepriekš...
Hoya vai Kenko(tas pats Hoya, tik mēdz būt lētāks) Pro1 Digital.
Paldies, bet... 1. Nevajg man neko atdot, jo es pats varu nopirkt... Tas ka viņs ir ka jauns - neko nenozīmē. Es meklēju nevis jaunu, bet CPL. 2. B+W zinu, redzēju mīkstu un perfektu polarizācijas efektu, bet tie nav no budžetniekiem. 3. Kāds ķīnietis ??? Man piedāvāja kaut kādu - SityLight - or something ... Gribas redzēt rezultātu. 4. Hoya, Kenko un Marumi... Liekas vienīgas budžeta firmas, kuras piedāvā normālus filtrur par saprotamu cenu. PRO1 arī nav no budžeta variantiem...
princips visiem filtriem viens - divi plāni stikli, starpā plastmasas polarizators aiz ko man ir CPL pa 5Ls, ir labi. uz 17-40 77mm neko sliktu nemana.
Var jau galīgu lētuci nopirkt, bet pirms tam nekādīgi neuzzināsi, vai viņš nesačakarēs bildes kvalitāti. Ja jau lieto L objektīvu, tad arī filtru daudz maz atbilstošu derētu. Imho.
nemēdz būt labi un lēti.Ja cilvēks ir ar mieru labam stiklam likt virsū sūdīgu filtru,tad cilvēks neredz sava stikla labās īpašības.ķipa čomi ieteica nopirkt,bet kāpēc nezinu.
Jautājums ir, cik bieži to filtru lietosi/cik pie tam kvalitāte aktuāla... No tā arī izlem, labu vai lētu filtru Tev vajag. Ja pāris peizāžas "aiz nekodarīt, jo ziepi slinkums meklēt" tad, protams, lētu; ja darbam tad labu.
Elmarss:Jautājums ir, cik bieži to filtru lietosi/cik pie tam kvalitāte aktuāla... No tā arī izlem, labu vai lētu filtru Tev vajag. Ja pāris peizāžas "aiz nekodarīt, jo ziepi slinkums meklēt" tad, protams, lētu; ja darbam tad labu.
Vai tad nebūs ka daži saka - L stikls un jābūt arī PRO filtram virsu? Es baidos tikai no ta, ka būs šausmiga виньентирование, un problēmas ar fokusu. Man dažreiz ir ar HOYA. Kvalitāte ir aktuāla, bet par 150 Ls es labāk vēl fiksu nopirkšu. Bet nu tas taa.. Lietošu filtru diezgan bieži - īpaši rudens laikā. Speciāli tagad meklēju lai nezaudētu iespēju to izmantot saules rajonos... No vienas puses negribas tērēt daudz naudas (150 ir jau daudz), bet no otras puses negribu zaudēt kvalitāti vai mīkstināt rezultātu. Paldies. Tagad varam turpināt jau ar konkrētiem modeļu piedāvājumiem Vai būs liela starpība starp: 1. - www.laptop.lv...
Grūti pateikt par to starpību, nav mēģināti abi varianti. Ja būtu jāizvēlas starp šiem, paņemtu pavisam citu filtru - Kenko Pro 1 D bit.ly... , kas ir tā pati Hoya(būs gan LPF, gan DMC). Sanāks dārgāk(68$) nekā lētā Hoya, bet lētāk nekā dārgā.
No savas pieredzes nevaru sūdzēties par kombināciju Hoya Pro 1 uz Canon 16-35. Retāk tiek lietots Kenko Pro 1 uz citiem L objektīviem.
Manuprat loti butiska lieta, kam vajag pieverst uzmanibu ir filtra planums. 17 mm vajag loti planu. Es panemu bw slim, bet ta pat ir par biezu. Sturis riktigi tumsaks. Pat par vinjeti to nevar nosaukt, tiesham redz pashu filtru. Vajadzeja nemt extra wide, bet pazeloju naudu, tagad nozeloju. Un tas tumshais sturis ir visai gruti labojams, jo ir visai ass. Tapec lai kadu razotaju skatitos, iesaku atrast specene cik mm ir paredzets, lai pec tam nav bedas.
Senders:Manuprat loti butiska lieta, kam vajag pieverst uzmanibu ir filtra planums. 17 mm vajag loti planu. Es panemu bw slim, bet ta pat ir par biezu. Sturis riktigi tumsaks. Pat par vinjeti to nevar nosaukt, tiesham redz pashu filtru. Vajadzeja nemt extra wide, bet pazeloju naudu, tagad nozeloju. Un tas tumshais sturis ir visai gruti labojams, jo ir visai ass. Tapec lai kadu razotaju skatitos, iesaku atrast specene cik mm ir paredzets, lai pec tam nav bedas.
Paldies visiem. Tagad uz CROPa man būs HOYA PRO1 ......... Šeit labi paskaidrots kas un kāpēc.
The Value in a Multi-coated filter.
The wide aperture lenses of today are very expensive and all photographers want to get the most speed, optical performance, and dollar performance from their investment.
Say a customer pays $500.00 for a 28-70mm f/2.8 lens. Then, to protect this investment the customer buys a cheap bare glass filter, which has a light reflection rate of 9%. This filter is literally slowing the lens down by 9%, or effectively turning a $500 f/2.8 lens into the equivalent of a slower f/3.0 lens worth $455. The value of the lens drops 9% when you put the cheap filter on it. The cost savings of the less expensive filter do not off set the loss of lens speed.
Also, this does not address the loss of sharpness or focus shift, which can have a noticeable detrimental impact on picture quality. For these reasons, Multi-coated filters present the best value on the market today.