forum.gif
Cokin filtru lietošana
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Cokin filtru lietošana
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 13.04.14 10:07 labots
 citēt
Var būt kāds lieto "cokin" filtrus.Interesē cik ērti viņi ir lietošanā?Ir doma iepirkt šādu stiprinājumu www.ebay.com... un šādus filtrus www.ebay.com...
Publicēts: 13.04.14 11:24
 citēt
biju iepircis pietiekamu komplektu...paspēlējos, apnika, ķēpīga padarīšana, smērējas un sajūta ka cokina graduālie tumšinātajā daļā deva violetu toni... pilnīgi noteikti, ja uzlika 2 gab. Pārdevu visu komplektu jaunam censonim par sibolisku naudu .

pašlaik ir tikai B+W 77mm graduālais apaļais uzskrūvējamais.... kad bija sigma 10-20 tad periodiski vispār neņēmu nost :)
drusku maksā , bet labs uz mazākiem objektīviem var uzskrūvēt pāreju
Publicēts: 13.04.14 16:43
 citēt
Nevajag aizmirst, ka norādītie nav Cokini, bet čaikini... Čaikiniem arī esmu novērojis magenta shiftu, kuru reizēm grūti nokoriģēt. Bet kā paspēlēties, par to naudu... kapēc gan ne!
Publicēts: 13.04.14 17:08 labots
 citēt
man ir Cokin P sērijas komplektiņš, ar diviem gredzeniem d 67mm, d 77mm, un diviem filtriem Gradual Neutral Grey G2[ND8], P121; G1 P120 . www.cokin.co.uk... , augšējie divi

te piemēri uz ātro img.fotoblog.lv... , img.fotoblog.lv... lietošanā ļoti ērti
Publicēts: 13.04.14 18:04 labots
 citēt
Izskatās,ka pietiks man Cokin P turētājs un sākumam pāris filtru lai varētu parotaļāties.negatIvs-glīti piemēri :face-wink:

paņēmu šādu komplektiņu www.ebay.com... atlika atrast pāris filtru
Publicēts: 13.04.14 18:14
 citēt
diezgan liels štrunts tas pasākums. Vienreiz notestēju un sapratu, ka man tādu nevajag..
Publicēts: 13.04.14 18:17
 citēt
gredzens, objektīva savienošanai ar to sistēmu maksā ~ 4 ls.[ es Rīgā pirku], un tos var piepirkt lai varētu savienot ar vairākiem objektīviem
Publicēts: 13.04.14 18:24
 citēt
Man ir Cokin P121, diezgan reti, bet atrodu pielietojumu, tirgot nost netaisos gan. Par rozīgo toni - dīvaina parādība, ja uz saules apspīdēta sniega tas ir manāms, tad uz sniega, kurš ēnā vai apmākušā dienā - nav.

Publicēts: 13.04.14 20:57
 citēt
Ko nozīmē modeļa apzīmējumā "soft"??Vai tā ir domāta pakāpeniska pāreja??
Publicēts: 13.04.14 21:12
 citēt
Uzmet aci arī Formatt Hitech filtriem www.formatt-hitech.com...
Pašam kaut kādi gradienti bija uz Cokin P sēriju, bet kaut kā nav iegājušies lietošanā...
Publicēts: 13.04.14 21:27
 citēt
Labakie jau bus Lee filtri ,bet tie jau ari maksa un nedod nekadas papildu nokrasas, viss ir izcili...
Hard filtrus lieto ainavas kad vajag izlikt uz stipru robezu un izcelt spozo dalu , bet ir robeza starp zemi un debesim. Hard versija ar Horizontu ir stipri veiksmiga...
Soft ir kad ir pakapeniska pareja , Juras skatos parasti nelieto
Te vari izlasit pats...www.whatdigitalcamera.com...
Pats lietoju apalo ar 3 stopiem ar soft - miksto pareju ,gandiz vienmer pedeja gada laika kalnos,
Saulrietiem un zemai saulei labaki ir kantainie , ekspoziciju iestada vai nu visam kadram vai pec zemes....
Publicēts: 13.04.14 21:47
 citēt
www.flickr.com...
Te Jolan vari apskatites ka sanak ja lieto pareizus graduacijas filtrus un gandriz nemaz PS
:face-smile:
Publicēts: 13.06.14 15:11
 citēt
Palietoju filtrus -pa manam ērti un labi ja neliek kopā ar kādu uzskrūvejamo ND filtru kopā
Publicēts: 13.06.14 15:37 labots
 citēt
Lietoju gadus 30 :) Visu veidu. Cokin kopš 1980 beigām , esmu bijis Francijā arī kur viņus ražo. RAŽO sezonāli . Visesošākās pusītes debesīm , konversijas , dažādi ND , mīkstinātāji , lēcas dalītam fokusam . Ir kādi 20 -30 kopā:) Pēdējos gadus vairāk gan laulene lieto puķītēm. Ērti ka vienu komplektu var lietot visiem stikliem , kā arī tasīt sendvičus ko ātri var transformēt:0 sapērc tik vītnes , turētājus un viss notiek. Atceros vēl pirmns fotošopa mēdzu čakarēt publiku ar Saulrietiem pelēkā laikā utt arī digi ērā niekojos , reku pat ar ziepi un pilnīgi pelēkzilā laikā ar negaisa mākoņiem kurzeme.com... :)
Publicēts: 13.06.14 16:23
 citēt
Kur var iemācīties šadus filtrus lietot? Kādos gadījumos tos izmanto?
Publicēts: 13.06.14 17:39 labots
 citēt
VValdis:Kur var iemācīties šadus filtrus lietot? Kādos gadījumos tos izmanto?

Mani savulaik Balodis Leons ar Gradovski Ilgvaru iemācija , filtrus filmu fočenē lieto praktiski vienmēr , dogitālā mazāk jo neprot un , neprasmi aizvieto ar Datorefektiem" :) Principā vienkārši JĀSAPROT vajadzība , ja tādas nav tad llietošana ir lieka. Vesā laikā lieto salmu vai tabakas krāsas filtrus , tad dalīta fokusa pusfiltrus dažādus kompensācijas. Tā atsevišķs priekšmets mācot profesionālus fotogrāfus "Krāsu mācība" saucas :) Māca gan dažādu krāsu temperatūru efektus gan krāsu mijiedarbības , dažādus psiholoģiskus faktorus.
Publicēts: 13.06.14 22:01 labots
 citēt
Vai ir kds literatūras avot, kur proces tiek aprakstīts?
Publicēts: 13.06.14 22:45 labots
 citēt
Kādā valodā gribi? Kad es mācījos studijas foto PSRS lakos bija populāra tāda no anglenes tulkota "Свет и освещение" - Дэвид Килпатрик royallib.ru... , Mūsdienā atkal ir tulkojumi no anglenes Освещение в фотографии. Библия света . Krieviski neesmu šito salijis bet Orģināls Light Science and Magic: An Introduction to Photographic Lighting ir.
Publicēts: 14.06.14 14:16
 citēt
Jolan:Palietoju filtrus -pa manam ērti un labi ja neliek kopā ar kādu uzskrūvejamo ND filtru kopā

Būtu ātrāk pamanījis, būtu ieteicis Hitech Filtrus. Lēti, bet gandrīz tikpat labi kā daudz dārgākie Lee, Singh Ray un tamlīdzīgi. Kokins uzvedas diezgan jocīgi. Ķīnieši vēl jocīgāk.

Vēl dargāki ir Tiffen filtri - maksā kādi 500USD/par stikliņu. Jā, tie ir stikla (pārējie ir plastmasa).

Pats izmēģināju lētos ķīniešu, tad kokinu, tad Lee turētāju nopirku un dažūs atevišķus stiklus lietotajā tirgū. Bet sapratu, ka man labāk patīk uzskrūvējamie.

Vienīgais ko gribētu - Lee Big Stopper. JO ar uzskrū'vejamajiem metinātāju stikliem štruntīgi iekadrēt kompozīciju. Ar šādu ND varētu būt labāk
Publicēts: 14.06.14 15:29
 citēt
Man patīk ši textsta lasītāju loks , Vacija , Francija , Belģija , Igaunija :):)
Publicēts: 15.06.14 09:38
 citēt
Vaards:

Vēl dargāki ir Tiffen filtri - maksā kādi 500USD/par stikliņu. Jā, tie ir stikla (pārējie ir plastmasa).

Pag tas arī par uzskrūvējamajiem Tiffen domāts?
Publicēts: 15.06.14 11:01
 citēt
Vaards:
Jolan:Palietoju filtrus -pa manam ērti un labi ja neliek kopā ar kādu uzskrūvejamo ND filtru kopā

Būtu ātrāk pamanījis, būtu ieteicis Hitech Filtrus. Lēti, bet gandrīz tikpat labi kā daudz dārgākie Lee, Singh Ray un tamlīdzīgi. Kokins uzvedas diezgan jocīgi. Ķīnieši vēl jocīgāk.

Pats izmēģināju lētos ķīniešu, tad kokinu, tad Lee turētāju nopirku un dažūs atevišķus stiklus lietotajā tirgū. Bet sapratu, ka man labāk patīk uzskrūvējamie.

Vienīgais ko gribētu - Lee Big Stopper. JO ar uzskrū'vejamajiem metinātāju stikliem štruntīgi iekadrēt kompozīciju. Ar šādu ND varētu būt labāk

Es nebiju pārliecināts vai man šī sistēma vispār patiks,bet tagad varu pateikt,ka paskatīšos uz Hitech filtru pusi.Kādreiz bija Tiffen uzskrūvējamais-nepatika,nevaru kontrolēt filtru.Sadalīts uz pusēm un āmen.
Publicēts: 15.06.14 13:17 labots
 citēt
Vaards:

Lietoji Cokin P vai Cokin Z-pro? Vienu laiku bija doma iepirkt pamēģināt šāda veida filtru sistēmu un tad pētīju internetā un sapratu ka P vs Z ir kā diena pret nakti. Respektīvi P ir sūds, bet Z ir stpri labāki. Bet tas bija dikti sen un varbūt kaut ko ne tā atceros un kļūdos.
Publicēts: 15.06.14 16:42
 citēt
R_J: Vaards:

Lietoji Cokin P vai Cokin Z-pro? Vienu laiku bija doma iepirkt pamēģināt šāda veida filtru sistēmu un tad pētīju internetā un sapratu ka P vs Z ir kā diena pret nakti. Respektīvi P ir sūds, bet Z ir stpri labāki. Bet tas bija dikti sen un varbūt kaut ko ne tā atceros un kļūdos.

Lai saprastu kas ir kas un vai tas vispār ir vajadzīgs, labāk sākt ar lēto galu, nevis Z-pro. Arī nesen iegādājos Cokin P komplektu ar sešiem filtriem. Vispār interesanti sanāk. Kombinēt var dažādi un variēt. Varbūt ar laiku sapratīšu, ka vajadzīgs kas labāks bet pagaidām derēs šis "P sūds". :face-smile:
Publicēts: 15.06.14 19:20
 citēt
Gadījumā P no Z neatšķīrās tikai ar izmēru( :face-smile:Z var likt uz platāku par 28mm)
Publicēts: 15.06.14 20:37
 citēt
Tā kā paši cokin raksta par z-pro šādi: "All Z-PRO filters are manufactured from high quality CR39 organic glass", bet pie P par stikla materiālu nekā neraksta, tad jau visticamāk, ka atšķirība filtros ir.

www.cokin.co.uk...
Publicēts: 15.06.14 22:40
 citēt
Bet tāpat tā Z-Pro sērija ir organiskais stikls.
Publicēts: 15.06.14 22:42
 citēt
tas pats materiāls CR39 , jeb organiskais stikls, vai tikai nav arī P sērijas sistēmā, kura no Z-PRO, X-PRO , atšķirās tikai ar sistēmas[ stikla] izmēriem ..... :bad_smile:
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):