Tas piekabinātais vārdiņš "macro" ir PILNĪGI lieks, nav šis nekāds macro stikls pēc svas būtības, arī makro funkcijas pilna GAUŽĀM vāji, var pat teikt - NECIK.
par savu cenu (maksā ap 200 LVL lietots) ir viens no labākajiem vidējiem zūmiem (starp visiem brendiem). protams, ka nestāv klāt tiem, kam cena reiz divi un reiz trīs (teiksim canon 24-70/2.8 vai nikkor 24-70/2.8), bet par KITu jebkuru šis ir labāks. Tas ir šim attiecībā pret KITiem pārākums: ar smukāku, telpiskāku, dabīgāku zīmējumu, plus mīnus normālu AF, diez gan labu asumu. pats ar tādu nobildēju apmēram gadu kā ar galveno stiklu (plus mīnus tajā periodā visu laiku virsū stāvēja šis).
tracina platajaa galaa tie 28mm, riktiigi par shauru, taa nekaadas vainas, cenas un labuma zinjaa labaaku nedabuut. Man galerija pilna ar shito bildeeta
Personīgi man šīs markas objektīvi neiet pie sirds... bija 17-50/2,8 - nepatika, kita efekts.... zinu, ka daudzi par to ir sajūsmā - iespējams mans konkrētais stikls bija mēsls...
Personīgi man šīs markas objektīvi neiet pie sirds... bija 17-50/2,8 - nepatika, kita efekts.... zinu, ka daudzi par to ir sajūsmā - iespējams mans konkrētais stikls bija mēsls...
tamroni vēl izceļas ar savu gausīgumu...
Tamrons pa gausu, Sigma pa štruntīgu, L- pa dārgu..... Viss šai pasaulē slikti, labāk šņabi dzert...
tamroni vēl izceļas ar savu gausīgumu...
Tamrons pa gausu, Sigma pa štruntīgu, L- pa dārgu..... Viss šai pasaulē slikti, labāk šņabi dzert...
Man vienīgais gaišais zūms ir Tokina 28-70/2,6-2,8. Bilde laba, AF varēja būt ātrāks, taču nav ko sūkstīties- nopirku Ebay pa 190 Ls (3x lētāk, nekā L-stiklu). Un 3x sliktāks viņš noteikti nav...
Man jau liekas, ka gandrīz visi P0k3stiklu ražotāji sakabina visus iespējamos burtiņus, cipariņus un piedēkļus klāt nosaukumiem. Agrāk vismaz taisīja stiklus ar visādiem jancīgiem vārdiem- Summilux, Takumar, Rubinar utt. Tuvākais tam ir Canon ar savām kamerām- "Bučiņa" un "Digitālais Dumpinieks."
Sigmu testā par labāko atzīts 150/2,8 Macro. Fikss, protams. Cik zinu, 1:1 ar zūmu, kaut rakstīts -Macro, vispār nevar. Varbūt tas arī ir labi, tuvpāna portretiem neizceļ katru poru vai sīku ādas defektu.
nupat paņēmu kā reiz uz pentax k20d, pirmais iespaids ļoti labs, ja rokas taisnas iespējams labas bildes iegūt, šķiet palēns uz kustību iesaldēšanu, krāsas nav tik labas kā 50mm 1.4 prime, bet noteikti labāk kā kitam. Galvenais ko vēlējos iegūt, attēla dziļums, ļoti labs, ja vien laba gaisma un rokas taisnas.
Makro f-ja nav nekāds makro, man domāt cenai atbilsotšs