priore:platfilma un MB ir tas, kur, iespējams, digi nav pārāks. par krāsaino filmu neesmu pārliecināts. Te Gaisma kaut kur tirgo savu Kiev komplektu. Man ar tādu ir laba pieredze, turklāt savas profa gaitas sāku tieši ar 6x6 Kiev un tā laika bildes joprojām patīk. 1. grauds nav, 2. mazs asuma dziļums arī ar platleņķi, ja vajag, 3. ērta asuma iestādīšana ar ķīļiem. Kiev ir gaišs matstikls, atšķirībā no pentakon. Šahtas saktu meklētājs ļoti tīkams. Atmiņas tik labas, ka sentimenta dēļ joprojām darba kārtībā koferis ar komplektu, kas sastāv no diviem vai trim aparātiem un objektīviem no 30-180 mm.
Vis jav ok, bet nuj mani neviens nepārliecinās ka filma lidz šim ir pārāka par digu. Vēl dažus gadus atpakaļ protams filma deva ārā vairāk ne kā matrica, bet šobrīd filma paliek vēsturē, un ar to var ņemties tikai hobija pēc. Vot interesanti, kāpēc visi filmas fani kuri brauc ar auto, nebrauc šobrīd ar žīguļiem Tas jav arī tīri vintažas analogais braucamais A nee, gribas mūsdienīgu Bet atgrieotis pie filmas un digas jautājuma, ir tāda lieta ka no digifaila var dabūt pilnībā visus filmas efektus, un neviens experts to neatšķirs, tikai jāpārzin programmatūra, a filmai neko nevajag, kā sanāca tā ir.
Péc Tavas logjikas, tiem,kas digitálajá laikmetá zímé ar ogli, jádzívo alás un jágjérbjas zvérádás.
Citagaisma:
Tā ir nevis saprātīga cena, bet gan aideotisms. ..jebšu hipstera sapnis.
Diez vai hipstera sapnis. Praksē vēl līdz hipsterim tālu - par simts EUR viņam esot par dārgu. Meklēšot stipri lētākus variantus.
120 filmu var izmantot kamerás ar dazhádiem formátiem-4,5x6; 6x6; 6x7; 6x8; 6x9;,ar iespéjám mainít optiku vai ne, automátiskas,pusautomátiskas un pilnígi manuálas,ar mainámám filmu kasetém vai bez,spoguljkameras,tálmérkameras un skatumeklétája kameras, vél ir tehniskás-Horseman,Linhoff ,kas funkcionáli ir lídzígas lielformáta kamerám. Ja jau vélies kameru,tad vispirms apsver,kádu Tev vajag,káda vislabák atbilst Tavám vajadzíbám,nevis péc cenas.
Vaards:
Diez vai hipstera sapnis. Praksē vēl līdz hipsterim tālu - par simts EUR viņam esot par dārgu. Meklēšot stipri lētākus variantus.
120 filmu var izmantot kamerás ar dazhádiem formátiem-4,5x6; 6x6; 6x7; 6x8; 6x9;,ar iespéjám mainít optiku vai ne, automátiskas,pusautomátiskas un pilnígi manuálas,ar mainámám filmu kasetém vai bez,spoguljkameras,tálmérkameras un skatumeklétája kameras, vél ir tehniskás-Horseman,Linhoff ,kas funkcionáli ir lídzígas lielformáta kamerám. Ja jau vélies kameru,tad vispirms apsver,kádu Tev vajag,káda vislabák atbilst Tavám vajadzíbám,nevis péc cenas.
Kāpēc dajebkādas citas kameras var pirkt vadoties tikai pēc cenas kuru *var atļauties* un kkur dzirdētiem ražotāju nosaukumiem - a platās filmas kamerām jāsāk kkas stulbi apsvērt un iedziļināties???
Par kamerām (ne pircēju) - no pagalam lētā gala itin lietojamas būs dažādas Moskva numerācijas, var pameklēt arī Iskra. Labi divači jau ir dārgāki, tā pati augstāk nobildētā Minolta un pat veiksmes gadījumā Yashicamat 124 (ir arī citi līdzīgi modeļi) ierakstās €100 ar visu piegādi uz LV. Visas cienījamas kameras pareizi piekarinātās rokās un uzstellētās acīs/smadzenēs.
Vaards:
Izlasi tēmas nosaukumu: Iesakiet labu un kvalitatīvu PLATFILMAS aparātu
Tas, ka platfilmas aparātiem ir dažādas fīča, protams, ir skaidrs. Iesaki kādu Brooks Veriwide un tad pacientam apskaidro kamdēļ laba un kamdēļ viņam jāsāk mācīties bildēt tieši ar šo.
LeicaMan:
Izlasi tēmas nosaukumu: Iesakiet labu un kvalitatīvu PLATFILMAS aparātu
Tas, ka platfilmas aparātiem ir dažādas fīča, protams, ir skaidrs. Iesaki kādu Brooks Veriwide un tad pacientam apskaidro kamdēļ laba un kamdēļ viņam jāsāk mācīties bildēt tieši ar šo.
Jautájums atkláj to,ka jautátájs neko nezina par platfilmas kamerám,tápéc mégjináju nedaudz paplashinát vinja zináshanas shajá lietá.
Par 150 € es ieteiktu Bronicu 645 ETRS vai ETRSi, jo vinju var pamazám modificét un arí dazhádus objektívus piepirkt vélák par smieklígi mazám cenám.Savulaik rietumos tá bija visizplatítáká kázu fotográfu kamera.Pilns eBay ar vinjám,UK ir daudz létákas,neká DE eBay. Nopirksi kaut kádu divacaini vai ar pléshám,un cauri ar to bús.Nekas tiem nav ne maináms,ne pieliekams,ne atnjemams.
Par 150€ vis nesanāks, būs drusku(kādas 2-4x-….x) dārgāk, atkarībā no…. .Bet tā tiešām ir lētākā videjā formāta spogulenes sistēma. Jāpērk kategoriski tikai komplektā ar prizmu, kādēļ?, tas kļūs skaidrs bildējot pirmo vertikālo kadru - tas aizņems kādas piecas minūtes, pēc 10 vertikālā kadra bildētājs jau perfekti lamāsies krieviski, tā itkā visu dzīvi to tikai būtu darijis, tālāk būs divi izaugsmes ceļi - nopirkt to sasodīto prizmu, vai arī mēs turpmāk nekļūdīgi atpazīsim autora rokrakstu pēc vertikālo kadru neesamības. Vēl pastāv arī mamiyas divacu sistēma ar mainamiem objektīviem, arī nedārga, mazāk universāla.Un vēl var painteresēties par Mamiya Press sistēmu liela maita un neērta, protams, bet arī ar mainamu optiku un relatīvi nedārga arī, 6x9 toties(lai filmas neliktos pārāk lētas) Ā.. un vēl arī divačiem Yashicai un Rolleiflex pastāv objektīva priekšā liekami tele un platleņķa konvertori (jā,jā protams,ka drusku čakarē skaidravota kristāldzidro bildes kvalitāti).
versatile:Mamijas divači ir kaut kas unikāls. Man c33 pagalam nepatika, yashica124g bija foršāka un vieglāka arī.
Man bija gan 330, gan 220 māmiņas un abas patika it īpaši ar 105 objektīvu. Esmu bildējis ar jašiku arī, un tā man mazāk patika par sievas minoltas autokordu. Taču neviena no šim kamerām nemaksā 100 eirorubļus.
Mamiya`s nemaksā, bet Minolta un Yashica no tā paša vācu ebay dabūjama par šādu summu ar visu piegādi līdz LV. Tiesa, par tādu cenu nedaudz jābūt veiksmei. Ne tikai nopirkt, bet arī lai būtu labā lietojamā stāvoklī (tīra vismaz).
chukmasoff_f:
Vis jav ok, bet nuj mani neviens nepārliecinās ka filma lidz šim ir pārāka par digu. Vēl dažus gadus atpakaļ protams filma deva ārā vairāk ne kā matrica, bet šobrīd filma paliek vēsturē, un ar to var ņemties tikai hobija pēc. Vot interesanti, kāpēc visi filmas fani kuri brauc ar auto, nebrauc šobrīd ar žīguļiem Tas jav arī tīri vintažas analogais braucamais A nee, gribas mūsdienīgu Bet atgrieotis pie filmas un digas jautājuma, ir tāda lieta ka no digifaila var dabūt pilnībā visus filmas efektus, un neviens experts to neatšķirs, tikai jāpārzin programmatūra, a filmai neko nevajag, kā sanāca tā ir.
Péc Tavas logjikas, tiem,kas digitálajá laikmetá zímé ar ogli, jádzívo alás un jágjérbjas zvérádás.
Var jav zīmēt ar ogli bet arī jāprot zīmēt ar akvareli, eļlu un visu pārejo. Jo nopietns zīmētājs atīstās ar laikmetu uz priekšu, un izmanto jaunākās tehnoloģijas. Bet tie kuri to nespēj , iesūno un cenšās atspērušies aizstāvēt tikai to ko ir apguvuši, un nepieņem jauno tikai tapēc ka nav spējīgi to apgūt.
LeicaMan:
Var jav zīmēt ar ogli bet arī jāprot zīmēt ar akvareli, eļlu un visu pārejo. Jo nopietns zīmētājs atīstās ar laikmetu uz priekšu, un izmanto jaunākās tehnoloģijas. Bet tie kuri to nespēj , iesūno un cenšās atspērušies aizstāvēt tikai to ko ir apguvuši, un nepieņem jauno tikai tapēc ka nav spējīgi to apgūt.
Un káds sakars" akvarelim, elljai un visam páréjam" ar ciparu tehnologjijám.To izmantotáji arí nespéj vai negrib apgút jauno, vai ne? Un ir vél tádi,kas ar pirkstu visu dara, nespéj pat otas apgút..
versatile:Mamijas divači ir kaut kas unikāls. Man c33 pagalam nepatika, yashica124g bija foršāka un vieglāka arī.
Man bija gan 330, gan 220 māmiņas un abas patika it īpaši ar 105 objektīvu. Esmu bildējis ar jašiku arī, un tā man mazāk patika par sievas minoltas autokordu. Taču neviena no šim kamerām nemaksā 100 eirorubļus.
Labas studijá.Shausmígi smagi aparáti,katrs papildus objektívs dubultsvará,jo tur tak divi uzreiz.Un galvenais,filmu nevar mainít. Labák trís kasetes,neká trís kameras,kuras arí svara délj tikai studijá var turét.
Citagaisma:
Labas studijá.Shausmígi smagi aparáti,katrs papildus objektívs dubultsvará,jo tur tak divi uzreiz.Un galvenais,filmu nevar mainít. Labák trís kasetes,neká trís kameras,kuras arí svara délj tikai studijá var turét.
Nekā tur smaga nav. Vieglāka par 7Minoltu ar baterijas paku un f2.8 objektīvu. Tāpat vieglāka par RB67 un Kiev 88. Objektīvi arī viegli, jo ir mazi, mazāki un vieglāki par esošajiem digizūmiem. Šķiet, ka Tu raksti par kamerām, kuras Tev nav bijušas, un kuras rokās pat neesi turējis.
LeicaMan:
Nekā tur smaga nav. Vieglāka par 7Minoltu ar baterijas paku un f2.8 objektīvu. Tāpat vieglāka par RB67 un Kiev 88. Objektīvi arī viegli, jo ir mazi, mazāki un vieglāki par esošajiem digizūmiem. Šķiet, ka Tu raksti par kamerām, kuras Tev nav bijušas, un kuras rokās pat neesi turējis.
Tipiska Fotobloga kultúra-ja nav citu argumentu,tad apvaino pashu oponentu-melis un fantazétájs. Já,man nav bijushas divlécu Mamiya-s, jo nefotograféju studijá,bet rokás turéjis esmu.Ar to man arí pietika.Mamiya-s330 1.7 kg pret ETRSi 1.285 ir liela starpíba,ja jánésá roká,vai ne? Pie tam to Mamiya ir játur abás rokás tás izméru un formas délj.Pieliksi turekli,kljús vél smagáka.
Citagaisma:
Tipiska Fotobloga kultúra-ja nav citu argumentu,tad apvaino pashu oponentu-melis un fantazétájs. Já,man nav bijushas divlécu Mamiya-s, jo nefotograféju studijá,bet rokás turéjis esmu.Ar to man arí pietika.Mamiya-s330 1.7 kg pret ETRSi 1.285 ir liela starpíba,ja jánésá roká,vai ne? Pie tam to Mamiya ir játur abás rokás tás izméru un formas délj.Pieliksi turekli,kljús vél smagáka.
Es Tevi neapvainoju, bet norādīju, un kā izrādījās, tad gana pamatoti, ka nezini par ko raksti. Un ja velies 330 vai 220 māmiņu salīdzināt ar Broniku, tad laikam pareizāk būtu nevis ar ETRSi, bet gan ar SQ sēriju. Ir tomēr starpība starp 6x4.5 un 6x6, vai ne?;-) Vienlaikus jānorāda, ka 220 māmiņa sver tikpat cik ETRSi, un ar tādu esmu braukājis un bildējis arī kalnos, ..un dzīvs esmu. Taču jāatzīmē arī tas, ka ETRSi darba kārtībā par 100 eirorubļiem ir tikpat neispējami dabūt, kā māmiņu.