forum.gif
Iesakiet labu un kvalitatīvu PLATFILMAS aparātu.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Iesakiet labu un kvalitatīvu PLATFILMAS aparātu.
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 14.04.14 09:08
 citēt
Labprāt iegādātos labu un kvalitatīvu platfilmas aparātu.
Protams, sapratīgas cenas robežās.
Publicēts: 14.04.14 09:13 labots
 citēt
Zenitam un minoltai, ja kas, nav platfilmas (ja ar to domā 120mm, nevis 35mm filmiņu). :)
Publicēts: 14.04.14 09:17
 citēt
Lauki:Labprāt iegādātos labu un kvalitatīvu platfilmas aparātu.

Un kādas saprātīgās robežas esi nospraudis labam un kvalitatīvam?
Publicēts: 14.04.14 09:19
 citēt
Gaisma:Zenitam un minoltai, ja kas, nav platfilmas (ja ar to domā 120mm, nevis 35mm filmiņu). :)

Zinu zinu, ka nav.
Publicēts: 14.04.14 09:19
 citēt
Schneider:
Lauki:Labprāt iegādātos labu un kvalitatīvu platfilmas aparātu.

Un kādas saprātīgās robežas esi nospraudis labam un kvalitatīvam?

Nu par lietotu dodu līdz 100 euro, ne vairāk.
ja ļoti labs līdz 150
Publicēts: 14.04.14 09:21
 citēt
Lauki:
Schneider: Un kādas saprātīgās robežas esi nospraudis labam un kvalitatīvam?

ja ļoti labs līdz 150

Tādā gadījumā ņem manu kievu, kamēr vēl ir. Citu piedāvājumu midformātam šādā cenā neatradīsi. ;)
Publicēts: 14.04.14 09:22 labots
 citēt
Nu bet tev jādraudzējas ar Ebay'u, vai tad te stāv rindā platfilmu tehnikas pārdotgribētāji? Es jau vakar tev parādīju, kur jāmeklē.
Publicēts: 14.04.14 09:30
 citēt
Gaisma:Zenitam un minoltai, ja kas, nav platfilmas (ja ar to domā 120mm, nevis 35mm filmiņu). :)

Publicēts: 14.04.14 09:43
 citēt
Schneider:Nu bet tev jādraudzējas ar Ebay'u, vai tad te stāv rindā platfilmu tehnikas pārdotgribētāji? Es jau vakar tev parādīju, kur jāmeklē.

Ieskaitot sūtīšanu (un iespējams arī nodokli) tāpat nesanāks lētāk midfomāta bodijs plus objektīvs (jebkāds). ;)
Publicēts: 14.04.14 10:07
 citēt
Es cenas nerēķinu, tur vienkārši izvēle lielāka ja apbruņojas ar pacietību un nepārtraukti čeko piedāvājumus, var dabūt par pilnīgi smieklīgiem cipariem. Man pirms gadiem 6 izdevās nopirkt ideālā stāvoklī esošu filminieku Šinonu CP-5m bodī par 3,51 EUR.
Publicēts: 14.04.14 10:36
 citēt
Kāda nu ir tā saprātīgā cena un ko ar to gribi darīt. Ja pamenģēties tad ar kādu Kievu vai pentakonu atliektiem galiem pietiks. Ja ko nopietnāk tad cena aptuveni sākas no 500Eur un uz augšu, bet arī nekas īpaš nebūs.
Publicēts: 14.04.14 11:04
 citēt
Schneider:Es cenas nerēķinu, tur vienkārši izvēle lielāka ja apbruņojas ar pacietību un nepārtraukti čeko piedāvājumus, var dabūt par pilnīgi smieklīgiem cipariem. Man pirms gadiem 6 izdevās nopirkt ideālā stāvoklī esošu filminieku Šinonu CP-5m bodī par 3,51 EUR.

Te atslēgas frāze ir "pirms 6 gadiem". Šobrīd ir cita situācija.
Publicēts: 14.04.14 11:25
 citēt
ivog:
Schneider:Es cenas nerēķinu, tur vienkārši izvēle lielāka ja apbruņojas ar pacietību un nepārtraukti čeko piedāvājumus, var dabūt par pilnīgi smieklīgiem cipariem. Man pirms gadiem 6 izdevās nopirkt ideālā stāvoklī esošu filminieku Šinonu CP-5m bodī par 3,51 EUR.

Te atslēgas frāze ir "pirms 6 gadiem". Šobrīd ir cita situācija.

Gan pirms 6 gadiem gan agrāk, tāds zenitveidīgs štrunts vien bija, man te kas līdzīgs mētājās pa māju kādus 5 gadus biju savācis no vienas studijas, tā arī neiedarbinājis visu kasti par 10 ls vienam fanam atdevu.
Publicēts: 14.04.14 11:51
 citēt
ivog: Te atslēgas frāze ir "pirms 6 gadiem". Šobrīd ir cita situācija.

Gribi pateikt, ka tas pats Flexarets ar gadiem kļūst arvien dārgāks? Ja cilvēks gatavs pindzelēties pat ar Ļubiteli , tad šis viņam būs pietiekami labs, par Haseli vai Rolleju domāt nevajag.
Publicēts: 14.04.14 11:54
 citēt
Schneider:
ivog: Te atslēgas frāze ir "pirms 6 gadiem". Šobrīd ir cita situācija.

Gribi pateikt, ka tas pats Flexarets ar gadiem kļūst arvien dārgāks? Ja cilvēks gatavs pindzelēties pat ar Ļubiteli , tad šis viņam būs pietiekami labs, par Haseli vai Rolleju domāt nevajag.

Tās visas ir tikai iedomas un marasms, nu sūds nāk no tā "mīlētāja" ārā, un no citiem analoģiskiem štruntiem, stilīgi, es piekrītu, bet mūsdienu crop spogulenes šamos noliek šķersām un gariski. Kā jav teicu, ja nu vienīgais ir apmātība uz bildēšanu tad nu tas vis ir vajadzīgs.
Publicēts: 14.04.14 12:01
 citēt
chukmasoff_f:mūsdienu crop spogulenes šamos noliek šķersām un gariski.

Hahaha :D Lohs. Ko vēl piebilst? Vien to, ka nu ir skaidrs (pēc šī Tava teksta izlasīšanas), ka Tev jebko skaidrot nav vērts, jo poņas par midformāta nepieciešamību un priekšrocībām nav vairāk, kā manam kaķim.
Publicēts: 14.04.14 12:03
 citēt
Viņš jau gan jau par bildes kvalitāti domāja.
Publicēts: 14.04.14 12:03 labots
 citēt
chukmasoff_f: Tās visas ir tikai iedomas un marasms, nu sūds nāk no tā "mīlētāja" ārā...

Pilnīgi pareizi, kad strādāju par mākslinieku noformētāju, fotografēju ar viņu ziedošus kartupeļus priekš kaukādiem tur stendiem tipa "Slava kolhoznajam strojam!" no minimālās distances 1,3 m, jau dabā gāja ārā apmēram šitādas bildes, kurām šodien jāizmanto digitālie efekti:

Publicēts: 14.04.14 13:45
 citēt
Gaisma:
chukmasoff_f:mūsdienu crop spogulenes šamos noliek šķersām un gariski.

Hahaha :D Lohs. Ko vēl piebilst? Vien to, ka nu ir skaidrs (pēc šī Tava teksta izlasīšanas), ka Tev jebko skaidrot nav vērts, jo poņas par midformāta nepieciešamību un priekšrocībām nav vairāk, kā manam kaķim.

Midiformāta priekšrocības mūsdienās ir tikai un vienīgi lielformāta drukai. Bildējam ar haseļiem ja vajag tos iznomājam. A vis pārejais ir tikai un vienīgi izdomas.

Protams mākslas darbus uz plato filmu ja taisa tad nu tur ir cita lieta, bet tur arī attiecīgā optika vajadzīga, ne vis divacainie "mīlētāji" vai "komjaunieši". Un šajā gadijumā optimālais ir kāds Pentakcons.
Publicēts: 14.04.14 22:22
 citēt
par to cenu, var mēģināt kādu vecu yashica mat 124 samedīt, nedomāju, ka kautkas labāks sanāks. varbūt vēl var pavilkt kādu 645 bronicu ar standartnieku. bet arī tas būs kādu mēnesi japadzenā pa jebeju. Nu un tad vēl tas Gaismas krievs un visādas lomogrāfu Diānas, bet tur grūti dabūt kontrolējamu rezultātu.
Publicēts: 14.04.14 23:55
 citēt
UldisMuzikants:Esmu par Kiev ar pamatnieku, lēts, pietiekami labs, un, ja sapratīsi, ka iet tās lietas, Vārds var pārdot pentax ar 4.5x6cm vai atrast kaut ko citu.

Cik tad tagad Kievs iet ar stiklu komplektu?
Publicēts: 15.04.14 15:59
 citēt
Es brīnos, kam vēl mūsdienās ir pacietība ar tiem manuālajiem filmu lūžņiem ņemties :grimace:
Publicēts: 15.04.14 16:32
 citēt
Lauki:
Schneider: Un kādas saprātīgās robežas esi nospraudis labam un kvalitatīvam?

ja ļoti labs līdz 150

Tā ir nevis saprātīga cena, bet gan aideotisms. ..jebšu hipstera sapnis.
Publicēts: 15.04.14 16:32
 citēt
priore:platfilma un MB ir tas, kur, iespējams, digi nav pārāks. par krāsaino filmu neesmu pārliecināts.
Te Gaisma kaut kur tirgo savu Kiev komplektu. Man ar tādu ir laba pieredze, turklāt savas profa gaitas sāku tieši ar 6x6 Kiev un tā laika bildes joprojām patīk. 1. grauds nav, 2. mazs asuma dziļums arī ar platleņķi, ja vajag, 3. ērta asuma iestādīšana ar ķīļiem. Kiev ir gaišs matstikls, atšķirībā no pentakon. Šahtas saktu meklētājs ļoti tīkams. Atmiņas tik labas, ka sentimenta dēļ joprojām darba kārtībā koferis ar komplektu, kas sastāv no diviem vai trim aparātiem un objektīviem no 30-180 mm.

Vis jav ok, bet nuj mani neviens nepārliecinās ka filma lidz šim ir pārāka par digu. Vēl dažus gadus atpakaļ protams filma deva ārā vairāk ne kā matrica, bet šobrīd filma paliek vēsturē, un ar to var ņemties tikai hobija pēc.
Vot interesanti, kāpēc visi filmas fani kuri brauc ar auto, nebrauc šobrīd ar žīguļiem :D Tas jav arī tīri vintažas analogais braucamais :D A nee, gribas mūsdienīgu :D
Bet atgrieotis pie filmas un digas jautājuma, ir tāda lieta ka no digifaila var dabūt pilnībā visus filmas efektus, un neviens experts to neatšķirs, tikai jāpārzin programmatūra, a filmai neko nevajag, kā sanāca tā ir.
Publicēts: 15.04.14 16:46
 citēt
chukmasoff_f: mani neviens nepārliecinās ka filma lidz šim ir pārāka par digu.

No vienas puses tas ir gaumes jautājums, bet no otras - esi painteresējies, cik maksā digitālās midformāta kameru pakaļas? :)
Publicēts: 15.04.14 16:50
 citēt
Gaisma:
chukmasoff_f: mani neviens nepārliecinās ka filma lidz šim ir pārāka par digu.

No vienas puses tas ir gaumes jautājums, bet no otras - esi painteresējies, cik maksā digitālās midformāta kameru pakaļas? :)

Neesmu interesējies, jo mums viena ir 6 gadus, un zinu cik toreiz tā maksāja. Zinu arī cik maksā Haseli iznomāt uz vienu vai divām dienām un vis maz reizes divas mēnesī strādāju ar midiformātpakaļām.
Bet ja runa par salīdzinājumu midi digu un midi filmu, protams ka filma sanāk lētāk, tikai rezultāc no filmas ir nosacīts, un līdz ar to FF matrica ir gan nedarga gan 6x6 filmu pārspļauj pat ar veco piecīti.
Publicēts: 15.04.14 17:11
 citēt
chukmasoff_f: FF matrica

Plaknes izmērs ekvivalents 35mm filmiņai. Ar to var salīdzināt. Izdarīt secinājums, daudzos aspektos tiešām ir priekšā filmiņai. Bet privilē tomēr gaumes jautājums. Bet panākt, ka 35mm izmērs pielīdzināms midformātam (vai pat pārspēj... kādā ziņā? ar ko? ar telpiskumu, asuma dziļumu, gaismas uzņemtspēju, līniju taisnumu utt utjp), nav iespējams un, ja kāds to mēģina darīt, viņš izskatās pēc foto analfabēta pat tad, ja varbūt kaut ko arī patiesībā saprot. Tas nu gan ir fakts.
Publicēts: 15.04.14 17:14
 citēt

Darba kārtībā un labā stāvoklī, pat siksniņa nav padilusi. 150 Eur
Publicēts: 15.04.14 17:38
 citēt
Nu šis arī varētu iekļauties vajadzīgajā cenu kategorijā www.ebay.de...
Publicēts: 15.04.14 17:55
 citēt
Savā laikā 90tajos bildēju ar 6x6 gandrīz katru dienu un pat vēl gadus 10 atpakaļ. Tā visa ir tikai teorētiskā daļa, blakus saliekot bildes no 5DMKIII un no filmas skanētās es atšķirību praktiski neredzu, abas drukātas uz A1 formāta un līdzīgos apstākļos uzņemtas, var jav būt ka man acis ir palikušas vecas un neko nerāda vairs.
Telpa ir atkarīga no optikas, protams ar lētā gala optiku neko nevar panākt un telpa ir pakaļā.
Publicēts: 15.04.14 20:06
 citēt
UldisMuzikants:MB filmas pašam jāeksponē, jāattīsta un jākopē,izprotot zonu sistēmu. mīksti negatīvi, at pilnu toņu gammu, kontrastains papīrs, piegaismošana vai aizsegšana ar rokām , kopēšana uz slapja koppapīra dara brīnumus, + dažādas iedarbības sarkanās asinssāls pavājinātājs un gaišā tonalitāte. Plašas iespējas, atšķirībā no krāsainās filmas, kur visu izdara automātiskā laboratorija.
DARI PATS ! un bilde būs kā fetiša objekts.

Un tad jāieskanē ar sūdīgu skaneri, lai atrādītu blogā :haha:
Publicēts: 15.04.14 20:38
 citēt
UldisMuzikants:MB filmas pašam jāeksponē, jāattīsta un jākopē,izprotot zonu sistēmu. mīksti negatīvi, at pilnu toņu gammu, kontrastains papīrs, piegaismošana vai aizsegšana ar rokām , kopēšana uz slapja koppapīra dara brīnumus, + dažādas iedarbības sarkanās asinssāls pavājinātājs un gaišā tonalitāte. Plašas iespējas, atšķirībā no krāsainās filmas, kur visu izdara automātiskā laboratorija.
DARI PATS ! un bilde būs kā fetiša objekts.

Vo vo, fetiša obkjekts un nekas vairāk, vienkārši ar to mūsdienās var nodarboties cilvēki kuriem ir daudz laika un foto ir hobijs kā arī pa daļaiapmātība. :D
Publicēts: 15.04.14 20:53
 citēt
Nu, ar platfilmām ņemšanos ne visai saprotu, bet ar Aļimpusu 35RC pa kādai Iford m/b izfotografēju. Tik esmu sev piefiksējis uzvedību, kuru, 70-tajos skatoties no malas, diezin vai saprastu - pēc pogas nospiediena, kā atņemu no acs, uzreiz paskatos uz pakaļējo vāku. :face-grin:
Publicēts: 15.04.14 21:00
 citēt
Schneider:Nu, ar platfilmām ņemšanos ne visai saprotu, bet ar Aļimpusu 35RC pa kādai Iford m/b izfotografēju. Tik esmu sev piefiksējis uzvedību, kuru, 70-tajos skatoties no malas, diezin vai saprastu - pēc pogas nospiediena, kā atņemu no acs, uzreiz paskatos uz pakaļējo vāku. :face-grin:

A ras ir tāpēc ka digai nav atslegts monitorings, es parasti atslēdzu, jo redzamais tā pat nav tāds kā ir realitātē.
Publicēts: 15.04.14 21:12
 citēt
Tas nav sīkai kvalitātes vērtēšanai, rupjas kļūdas var pamanīt, kaut vai kādā reportāžā, kad ar sānu redzi nepamani, ka esi nospiedis ar neuzlādējušos blici, lielā zālē tas arī diez cik nav redzams. Tad var paspēt pārspiest kādu zāles kopskatu vai apbalvoto bara kopbildi.
Publicēts: 15.04.14 21:28
 citēt
Schneider:Tas nav sīkai kvalitātes vērtēšanai, rupjas kļūdas var pamanīt, kaut vai kādā reportāžā, kad ar sānu redzi nepamani, ka esi nospiedis ar neuzlādējušos blici, lielā zālē tas arī diez cik nav redzams. Tad var paspēt pārspiest kādu zāles kopskatu vai apbalvoto bara kopbildi.

Nu redz tā man bija kad ar crop matricu bildēt provēju jo tur ne visu var redzēt, bet uz FF vis ok.
Publicēts: 15.04.14 21:32
 citēt
Kāds tam sakars ar matricas izmēru, ja acs pie skatumeklētāja caumura, sienas sānos tālu, zibsni uz tām nemana, bet skatumeklētājā redzamajam zibenītim nepievērš uzmanību, tā matrica var būt kaut 18x34 cm. Nospied, uzreiz paskaties displejā, bet tur melna bilde. Sevī nolamājies, tomēr pamani gatavības ļampiņu uz blices un spied vēlreiz.
Publicēts: 15.04.14 21:48
 citēt
Citagaisma:
Lauki: Nu par lietotu dodu līdz 100 euro, ne vairāk.
ja ļoti labs līdz 150

Tā ir nevis saprātīga cena, bet gan aideotisms. ..jebšu hipstera sapnis.

Diez vai hipstera sapnis. Praksē vēl līdz hipsterim tālu - par simts EUR viņam esot par dārgu. Meklēšot stipri lētākus variantus. :D
Publicēts: 15.04.14 21:57
 citēt
Schneider:Kāds tam sakars ar matricas izmēru, ja acs pie skatumeklētāja caumura, sienas sānos tālu, zibsni uz tām nemana, bet skatumeklētājā redzamajam zibenītim nepievērš uzmanību, tā matrica var būt kaut 18x34 cm. Nospied, uzreiz paskaties displejā, bet tur melna bilde. Sevī nolamājies, tomēr pamani gatavības ļampiņu uz blices un spied vēlreiz.

Var jav būt, bet redz es reportāžas nebildēju ļoti sen, izņemot Pedvāles pasākumus, bet tur nav pārāk daudz bildētāju.
Publicēts: 16.04.14 15:19
 citēt
Viens par vistu gripu, cits par cūku mēri, bet kopsaucējā diskusijas centrālā persona parādās citā topikā un, atsaucoties pa starpu arī uz šo, prasa, kāpēc vairs nevar veikalā divas tukšas limpenes pudeles apmainīt pret vienu pilnu. :)

A daži labi, tajā skaitā es arī pieskaitos, pat padomāja, ka kādam te ir reāla interese nopirkt midformāta aparātu. :face-crying::face-devil-grin:
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):