forum.gif
Sony a7 diskusija - par un pret, kas un kā.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Sony a7 diskusija - par un pret, kas un kā.
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 16.04.14 00:25
 citēt
Sveiki! Jau kādu laiku esmu noskaņojies atstāt spoguli pagātnē un pievērsties ''mirrorless'' fotogrāfijai, jo jaunās tehnoloģijas sāk piedāvāt patīkami satraucošas iespējas. Viena no tādām ir Sony a7 pilna kadra kamera, kas mani vilina ar savu atēlu kvalitati un kompakto izmēru. Kā arī, pievienojot tai konkrēto adapteri, ir iespējams bildēt ar Voigtlander, Carl Zeiss un Leica stikliem, kas paver plašas izvēles iespējas. Biju jau noskaņojies uz jauno Leica M 240, bet ļoti nospēlēja finansiālais faktors. Tā teikt: 10 tukstõšus par iepazīšanos ar ''bezspoguli'' maksāt šobrīd nevēlos. (ieskaitot vienu objektīvu, summilux 50mm/1.4). Tad iepazinos ar a7. Cenā pievilcīgs, specifikācijā spēcīgs. Un par mazāk kā pusi no Leicas sākumkomplekta cenas, man to ir iespēja dabūt ar Sony Zeiss Sonnar T 55mm/1.8 un Voigtlander 21mm/1.8 Ultron objektīviem, battery gribu un vēl visādiem aksesuāriem no štatiem sūtot. (3800 juri par šadu komplektu). Zinu, nav lēts prieks jebkurā gadijumā, bet es ar to rēķinos pārejot uz ''mirrorless'' un pie tam pilnā kadra kameru.

Tagad laiks jūsu viedoklim par a7 un manis izvēlēto komplektu, objektīviem.

?

:face-smile:
Publicēts: 16.04.14 00:33
 citēt
*iespējas* kā reizi ciparu mirrorless nevis paver, bet norubī. Nav nekādas vainas sensoram un nekādas vainas optikai no bildītes viedokļa - tikai darbojas vai nu lēni vai nu neprecīzi.

Der ja jābildē priekšmetu reklāmas - neergonomiski, bet izdarīt var visu.

Ir daži objektīvi kuri ir kompakti - var pievienot lērumu izcilus objektīvus kuri ir nejēgā lieli pret kameru un to visu rokās novaldīt ir humora rullīša cienīgs pasākums.
Publicēts: 16.04.14 00:42
 citēt
Aizmirsu pieminēt - nodarbojos pārsvarā ar ielu fotogrāfiju, nekas ar komercialu fotogrāfiju saisitīts. šī jaunā kamera kalpos man kā palīgrīks savas daiļrades realizešanai, ne naudas pelnīšanai. Skatos uz to no tāda skatupunkta. Jā, zinu, dailrades realizešanai ir pieejamas daudz lētākas iespejas, bet es runāju par ''bezspoguli'' un pilna kadra.
Publicēts: 16.04.14 00:54
 citēt
Ar 21mm Ultronu un pārejiem tālmēru platleņķiem zem 28mm varētu būt nepatīkama "aizķeršanās" ar kadru stūriem.
Publicēts: 16.04.14 01:19
 citēt
Perc un bus labi . var gaidit sony 7s ar 12 mpxi vai nakamgad fuji xpro2 ar 35mm matricu .
Publicēts: 16.04.14 08:27
 citēt
Rudens izstādē Ķīpsalā tās pogas paspaidīju un domāju, ka, ja vien neesi profesionāls reportieris, kam jāšauj kā no ložmetēja, ņem ciet. Sensors ir izcils (gan viens, gan otrs), bet objektīvu klāsts tikai augs. Un kadru, kā jaunais pāris sabučojas, garām nepalaidīsi arī ar "bezspoguli":face-smile:
Publicēts: 16.04.14 08:34
 citēt
ja foche ielu fotograafiju, kur ir nekustiigi vai mazkustiigi objekti, kur nevajag reciizu un aatru autofokusu nu tar iztikt, bet ja tomeer uz ielas ker dziivus kadrus ar cilveekiem tad buus taa suudiigi. daudzi kadri aizies garaam
Publicēts: 26.04.14 21:53
 citēt
Nu ja skatās fotogrāfijas vēsturi.. tad subjektīvā dokumentālā fotogrāfija... no kurienes izriet arī ielu fotogrāfijas žanrs līdz pat mūsdienām autori vairāk kā puse izmanto manuālo fokusu! Te nav runa ne par kādu af ātrumu, te ir runa vienīgi par izšķirošo mirkli, kad tu stāvi un visi "aktieri" ir sastājušies tā, ka ir jāspiež slēdzis! Tāpēc labāk nopērc leicu m6/m7 kura vēl kalpos gadus 20!
Publicēts: 26.04.14 23:07
 citēt
kāpēc jālieto šodienās MF, ja ir labs AF (attiecīgā situācijā)!?!??!?! senos liakos nebija šīs izvēles vienkārši ....
Publicēts: 26.04.14 23:49
 citēt
Sony Alpha A7 Body - 1150EUR

Sony Alpha A7 Mirrorless Digital Cameras with 28-70mm - 1385EUR

Sony Alpha A7R Body - 1550EUR

Pie manis sadas cenas :)
Publicēts: 26.04.14 23:51
 citēt
Zeiss, Voigtlander, Leica stikli daudzi ir bez af un viss notiek ari ar manualo.. kaut ari pariet uz digi.. piem Leica m8/m9 gadijuma... ljoti daudz musdienigu autoru! Pat liela dalja kas ir dzivi / piem no shiem:

www.magnumphotos.com

Nu man liekas tas ir subjektivs esteetu piegajiens un izvele.. Nu nav jau daudz lv tadu friku... ari es tads neesmu.. bet sākot ar Grantu un vēl pāris kadriem noteikti.. to vel šo baltu dienu dara ar mf..

Bet nu tur jau ari var redzet, kas bilde kakishus un sunishus, kas strada reklamas agenturas, kas taisa tiesham makslu! :)
Publicēts: 26.04.14 23:55 labots
 citēt
Diezgan jauns autors! 2000shajos tikai uzkapa lidz MAGNUM! Trent Parke:

www.google.lv...

Man liekas jaudigs materjāls!
Publicēts: 26.04.14 23:56
 citēt
ai, nieki... esmu redzējis tās bildes, kuras nāk no fotogrāfiem un iet uz glancēto žurnālu vākiem. Tur tik daudz tiek pielikts no mākslinieka apstrādātāja puses, ka oriģināls ir tālu no īstenības.
Publicēts: 27.04.14 00:01
 citēt
vēl mani sajūsmina, kad lepni paziņo - lietoju tikai M pogu .... a mafig sev sarežģīt dzīvi, ja ir S un A poga, kas bieži vien ir daudz ērtāka!!1
Publicēts: 27.04.14 00:02
 citēt
Nu kādam nieki, kādam viens originals maksā ap 20'000 :)
Publicēts: 27.04.14 00:02
 citēt
dansiga Kur tu esi redzējusi S pogu Leicām?
Publicēts: 27.04.14 00:05
 citēt
es tirndju par visparīgām lietām ;-p
Publicēts: 27.04.14 00:05
 citēt
Parasti jau uzliek uz sledzha A un kruti framgu ka vajag vai ari otradak! Savādāk jau var lietot P + af tik iso jauzliek (kautgan tur ari auto var uzlikt) un klikshkini visu pēc kartas.. hehe:face-crying:
Publicēts: 27.04.14 00:07
 citēt
es bieži lietoju arī P , bet ir brīži kad vajag A prioritāti un ir kad S prioritāti ...... BT nekaunos teikt, ka lietoju arī P!!
Publicēts: 27.04.14 00:08
 citēt
kāda īpaši atšķirība M vai S vai A? No tā nekas daudz nemainās bildes saturā, ja nu vienīgi nejēgam nāksies ilgi kasīt pakausi, kādus nu laikus un iso izvēlēties redzamajam sižetam. tas būtu tas pats- es braucu ar manuālo kārbu..
Publicēts: 27.04.14 00:09
 citēt
gana liela, ja zin ko grib !
Publicēts: 27.04.14 00:09
 citēt
Tā jau liela daļa cilvēku dara! Nopērk crop spoguleni nu teiksim canon 700d un kautko palasa.. (tiek līdz P rezhimam.. dazhakart pat lidz av/tv), bet līdz galam iso, fragmas un sledzha lietas neizprot! un tad nu pukites, saulriet, saulekti, kakishi, omes darzs, klusenes ar stikla pudelem, kas veel? Dziesmu svetku reportaazha! u.t.t. skumji bik.
Publicēts: 27.04.14 00:11 labots
 citēt
Nu piem: brauc autobuss un stav cilvēks fonā- ja bildesi ar 1/60 vai piem 1/1000 1/2000 bus liela starpiba! :)
Publicēts: 27.04.14 00:13
 citēt
Par to P rezhimu neviens neshaubas, ka to ari vajag.. bet man jau liekas, ka vajag saprast pilnigi visu manuali un tad jau skatities un vadities no situacijas u.t.t.
Publicēts: 27.04.14 00:13
 citēt
dansiga:gana liela, ja zin ko grib !

-----

da beidz, nu jau fotografēšana tiek pacelta nez kādā pasaules spēju līmenī! 3 vai 4 parametrus nevar iemācīties salikt. johaidī, es braucu un bildēju, i visu paspēju, i iekadrēt, i salikt parametrus..
Publicēts: 27.04.14 00:16
 citēt
taviem dabasskatiem pietiek ar P un Af (kaut gan bieži vien noteikti noderētu manuālas slēdža a'trums) ...... bet ja bildē notikumus, cilvēkus - tur citas fīčas ..
Publicēts: 27.04.14 00:17 labots
 citēt
dansigai nevar nepiekrist p + af un vel stativs un viss pakartojas ta smuki! gaimsa smuka, koki, saulite! viss ta jauki :) kalnedarus var drukat! :)

vel var 2sec taimeru uzlikt! visp bus uber kruti! :)
Publicēts: 27.04.14 00:19 labots
 citēt
dansiga:taviem dabasskatiem pietiek ar P un Af (kaut gan bieži vien noteikti noderētu manuālas slēdža a'trums) ...... bet ja bildē notikumus, cilvēkus - tur citas fīčas ..

-------------
kātad, autokrosus kādreiz nemitīgi bildēju, tāpat visādas citādas gonkas. Nav jau tā, ka nu es tikai ainavas no auto bliežu. man vispiemērotākais ir tieši S režīms.

www.photosight.ru...
Publicēts: 27.04.14 00:26
 citēt
Un ir cilvēki, kas bildē kautko no dvēseles.. nu kautko dzilaku.. kad savienojas kautkas ar to visumu u.t.t. vot iziet ielas un dabu tadu kadru un pec menesha vel un pa gadu varbut tadi tik 12 sanak! :) Un pec 2iem var jau gramatu izlaist! Bet nu jau Latvijaa taas lietas saak kartoties.. pamazam jau nemainigas vertibas saak iesaknjoties.. diezmhel tas psrs bija tads smags trieciens lv fot scenai ko var redzet 80% fotoblog galerijās.. gribētos lai ir savādāk! bet nu nevar jau cilvēkiem aizliegt bildēt kakjus, sunjus, mezhu! tas tak viss ir ljoti nesamaksloti.

Nu ja vel bildetu kka ta: pleasurephoto.files.wordpress.com...

)))
Publicēts: 27.04.14 00:28
 citēt
katram savs... par gaumi nestrīdas..
Publicēts: 27.04.14 00:39 labots
 citēt
tā jau ir ka katram savs.. ne tikai foto! ari glezniecībā, literatūrā, kino u.t.t. :)

vienīgi nu kautkas ir tāds dziļāks un kautkas tāds virspusējs..

*** iesaku visiem maijā būs rīgā apskatāma grandioza izstāde:

en.wikipedia.org...

www.google.lv...
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):