Bet kads prikols ir saskatīties labu autoru bildes, sacerēties, ka tagad nopirktais objektīvs būs šedevru stikls un pēc tam vilties, ka rezultāti nav tādi, kā iepriekš skatītajās citu autoru bildēs? Manuprāt, pareiza shēma būtu - patērētajs izdomā, saprot +/- ko viņam vajag, tad iet dxomark lapā un, pēc vajadzīgajiem kriterijiem, atlasa objektīvus un salīdzina to tehniskos raksturlielumus un, izdarot attiecīgos secinājumus, veic apdomātu pirkumu.
+1000. Daudz ko nosaka arī konkrēta autora fotografēšanas maniere, es te jau kādu laiku iepriekš strīdējos par vajadzību/nevajadzību pēc pilna caumura 1,2. Ja es pamatā fotografēju tik dabasskatus un reportāžas ar pāris stopus aizgrieztu fragmu, kāds portretists, to nepamanījis, ilgi brīnīsies, ka tas pats objektīvs viņam dod ārā citādu bildi.
es arī testu bildes skatos, kur redzami iespējamie blakusefekti, ne tikai smukumbildes. skatot citu bildes, īpaši, ja zinami EXIF dati, var arī ieraudzīt tādas objektīva iezīmes, kas pašam nepatīk. tā ka savu prikolu es šajā procesā varu rast. diemžēl, tehniskos raksturlielumus es salīdzināt nevaru, jo nesaprotu.
Vaarda bildes gribas redzēt arī tāpēc, ka vispār nekad nav redzētas, kaut arī viņš izklausās pēc pieredzējušā fotogrāfera. Katrā ziņā, atbildes uz maniem jautājumiem viņš nav liedzis un ar padomu ir palīdzējis.