Jau labu laiku te nav manīts neviens kas meklē asistentu vai piedāvā savu kandidatūru šādam amatam! Vēlos pastažēties pie kāda kāzu fotogrāfa Rīgas rajonā.... Esmu uzticams kompanjons. Nepiemīt kaitīgi ieradumi, labas komunicēšanas prasmes ir šāda tāda pieredze kāzu fotogrāfēšanā...
Trīs nu gan ir kā pagājuši. Bet paldies par atsvaidzinājumu, jā, arī mans piedāvājums ir spēkā. Neesmu atjaunojis topiku - let sleeping dogs lie - bet tehnikai pieskaitījās klāt 40D.
Amazon:Jau labu laiku te nav manīts neviens kas meklē asistentu vai piedāvā savu kandidatūru šādam amatam! Vēlos pastažēties pie kāda kāzu fotogrāfa Rīgas rajonā.... Esmu uzticams kompanjons. Nepiemīt kaitīgi ieradumi, labas komunicēšanas prasmes ir šāda tāda pieredze kāzu fotogrāfēšanā...
bet pareizi prasi... kā tad iemācīsies? Kad man ir jābildē kāzas, vienmēr uzaicinu kādu kompaljonu... es bildē jaunos, šamais tautu... beigās kāzinieki starā!!! Un pašiem jautrāk!
Ik pa laikam draugos un sejas grāmatā apjautājas cik es prasu par kāzu fotogrāfēšanu kad nosaucu savu ciparu drīz vien vai nu vairs neatbild vai arī pasaka, ka pameklēs vēl... Cik var prasīt fotogrāfs kurš daudzmaz rubī ko dara un apzinās uz ko parakstās!!!?
es ar nevienam nemaksatu 200 eurus par to ka vinsh skraida ar focuku gar manam kazam. Man jazin ko es dabusu par tiem 200 eiriem. Man nesen pazinas ludza vai nevarot palidzet izdrukat kaazu bildes... es nedrukaju, bet nu labi, paradiet, palidzesu ko varesu. Izradas Latvija labi pazistams fotografs (man patik cina celojumu un piedzivojumu bildes ko redzu interneta) noshavis visu dienu reportazu milziga izskirtspeja... neviena, neviena pasha para bilde ko izdrukat un pielikt pie sienas.... Man reali bij zel to cilveku. Ko tagad darit ar tam 600 miglubildem??? Labi, varbut mazu albuminu 15x20 var izdrukat, nosaukt "kada peleka diena mana muza" Ja liguma butu bijis albums, varu deret ka cilveks butu vismaz nedaudz pacenties, jo tas ta ka lietisks pieradijms tavam darbam, bet tagad.... neviens nekad neredzes bildes no shim vina bildetajam kazam! Forshi! Tusinsh veselai dienai un kads tev vel samaksa 500Ls
Pašlaik visi pērk kaķi maisā... maksā nezinot gala rezultātu. Es varētu uzrakstīt līdzīgu stāstu... bet paskatīju citas tā fotogrāfa bildes, pajautāju janajiem, vai viņi neredzēja stilu. Esot redzējuši, bet domājuši ka viņiem bildēs savādāk. Tad nu es skaidri pateicu- kādu muziku pasūtījāt... tādu nu klausieties .
lafoto: noshavis visu dienu reportazu milziga izskirtspeja... neviena, neviena pasha para bilde ko izdrukat un pielikt pie sienas.... Man reali bij zel to cilveku. Ko tagad darit ar tam 600 miglubildem??? Labi, varbut mazu albuminu 15x20 var izdrukat, nosaukt "kada peleka diena mana muza"
Paga, tad kas bija nepareizi? Tas, ka nebija pāris atsevišķi sabildēts vai visas 600 bildes nefokusā?? Grūti saprast, pēc tik profesionāli izklastīta stāsta
Nūja ar diviem galiem - viens ir tas, ka, paprasīs cilvēks bez portfolio 200 eiro, sanāk kaķis maisā. No otras puses, ja tāds pats cilvēks bez portfolio būs ar mieru par 10 eiro visu dienu fotografēt, arī rodas aizdomas, ka viņš vispār nesajēdz, uz ko parakstās. Neesmu īpaši reklamējies, bet, kad prasa, cik tas maksātu, es saku 100 - 150, un, ja jābrauc vairāk par 100km, tad atsevišķi degviela. Par kaķi maisā, kas var parādīt vienu kāzu bildes un ne-kāzu bildes, manuprāt, normāli. Nopelnīt tā neko īsti nevarētu, bet varbūt portfolio izveidot izdotos.
lafoto:TomsL Viss bija pareizi Novelu tev tadu kaazu fotografu!
Pēc teksta es precīzi saprotu, par kuru iet runa . Pašiem kāzu rīkotājiem tomēr ir jāzin, ko vēlās un cik var atļauties, kāds ir kāzu scenārijs... ja tajā netiek iekļauta fotosesijai 2 st, tad viss pārējais ir tikai viens vienīgs report foto. Vienmēr esmu teicis, ka fotogrāfs ir trešā persona kāzās aiz diviem aktieriem (jaunie), diviem režisoriem (vedēji), un baisu baru skatītāju (viesi), kuri visu laiku maisās .. Ja ar fotogrāfu iepriekš naf saskaņots scenārijs, tad daudz labākas bildes, kādas te redzam valsts vīru bildes naf ko gaidīt . Kāzām, kurās vedēji vai jaunie ar mani pirms naf tikušies un visu neesam saskaņojuši, es parasti atsaku.
Par to ka jaruna 100% piekritu, bet jabut idiotam ar fotoaparatu iedomajoties ka jaunieshu paris, pirmo reizi precoties, zinas ka viniem vajadzigas 2 stundas fotosesijai.... nu nezin vini to! Tapec profesionala uzdevums ir to paskaidrot. Macitajs ar paskaidro kas un ka bus jadara, nevis jaunishi vinam scenariju sastada. Pavars ir atbildigs lai pietiktu produktu maltites pagatavosanai visiem kazu viesiem... kapec tikai fotografs nav ne par ko atbildigs
lafoto:Par to ka jaruna 100% piekritu, bet jabut idiotam ar fotoaparatu iedomajoties ka jaunieshu paris, pirmo reizi precoties, zinas ka viniem vajadzigas 2 stundas fotosesijai.... nu nezin vini to! Tapec profesionala uzdevums ir to paskaidrot. Macitajs ar paskaidro kas un ka bus jadara, nevis jaunishi vinam scenariju sastada. Pavars ir atbildigs lai pietiktu produktu maltites pagatavosanai visiem kazu viesiem... kapec tikai fotografs nav ne par ko atbildigs
Ot te nonāc pretrunā... mācītājs arī pasaka... kad- kad aiziet pie mācītāja... tāpat ir ar fotogrāfu man pašam ir bijis bieži, kad , pajautā, vai lētāk nevar, atbildu- var, bet tad būs tikai bildes, kā no fotoaparāta... un pēc tam ja sadomā, tad runāsim atse'viški, ko , kā un par cik
es ar nevienam nemaksatu 200 eurus par to ka vinsh skraida ar focuku gar manam kazam. Man jazin ko es dabusu par tiem 200 eiriem. Man nesen pazinas ludza vai nevarot palidzet izdrukat kaazu bildes... es nedrukaju, bet nu labi, paradiet, palidzesu ko varesu. Izradas Latvija labi pazistams fotografs (man patik cina celojumu un piedzivojumu bildes ko redzu interneta) noshavis visu dienu reportazu milziga izskirtspeja... neviena, neviena pasha para bilde ko izdrukat un pielikt pie sienas.... Man reali bij zel to cilveku. Ko tagad darit ar tam 600 miglubildem??? Labi, varbut mazu albuminu 15x20 var izdrukat, nosaukt "kada peleka diena mana muza" Ja liguma butu bijis albums, varu deret ka cilveks butu vismaz nedaudz pacenties, jo tas ta ka lietisks pieradijms tavam darbam, bet tagad.... neviens nekad neredzes bildes no shim vina bildetajam kazam! Forshi! Tusinsh veselai dienai un kads tev vel samaksa 500Ls
Bet tev jau nav arī jāņem... Glīts portfolio ir viens no priekšnosacījumiem. Tad ir atkarīgs kāds ir cilvēks, jo arī tas ir no samērā būtiski izvēloties kāzu fotogrāfu,,, Kad paši meklējām fotogrāfu kāzām svarīga bija kvalitāte un cena, izvēlējāmies zelta vidusceļu ar bildēm esam apmierināti, lai arī mēs paši un vedēji bija sagādājuši daudz iespējas tikt pie burvīgiem kadriem... Tāpēc arī es šobrīd nevēlos līst kategorijā kāzas pilī, havaju salas un tamlīdzīgi, bet neredzu vajadzību bildēt kāzas dzimtsarakstu nodaļa, pastaiga pa pilsētu un dzertiņš ceļmalas krodziņā.... Nav jau svarīga tā summa, bet svarīgi ir tie cilvēki un emocijas... Uzskatu, ka naudas summa ko prasa par kāzu fotogrāfēšanu ir kā filtrs lai atšķirotu interesentus... Pilnībā piekrītu Haiduks - "paskatīju citas tā fotogrāfa bildes, pajautāju janajiem, vai viņi neredzēja stilu. Esot redzējuši, bet domājuši ka viņiem bildēs savādāk. Tad nu es skaidri pateicu- kādu muziku pasūtījāt... tādu nu klausieties ." , Fotogrāfam ar laiku veidojas kvalitātes standarti pēc kuriem viņš darbojas un ja tas apmierina klientu tad nav problēmu.