:O Nav gadījies, bet kur problēma izrēķināt - tu taču pats/i labāk zini, kā jūties pēc pilnas darba dienas (skaitot to kā darba dienu ar virsstundām), kad vēl ir vēlāk iets gulēt; labāk zini, kā panes braukšanu naktī, cik ilgu laiku vajag, lai akumulatorus kamerām pārlādētu un bildes sadzītu datorā, kā performē dienu pēc maz gulētas nakts utt.
Man jau šķiet, ka otrajā dienā (citās kāzās) būs nevis fotomākslinieks, bet fotorobots... Fiziski un tehniski- noteikti var izturēt, bet vai būsi radošs arī otrajā dienā- šaubos. Nevaru spriest par citiem, bet man pašam arī bildēšana katru kāzas sezonas brīvdienu (t.i., reizi nedēļā) šķiet pa biežu- tur jau iet vaļā nevis fotomāksla, bet konveijers...
Kadreiz tā vien bildēju , vismaz pāris nēdēļas noagales mēnesī. Parasti 5-6 ceremonijas un beigās uz vienām no kāzām bet gadījās ka uz kazām gan Piektdienas vakarā gan sestdien pēcpusdien.Jaunībā nekāda vaina tikai dzert un ēst rošoļus utt pārēk nevajag. Nekad nebraucu pats pie stūres , izguļos pārbraucienos nekāda vaina ja pierod. Profesionāls fotogrāfs kurš STRĀDĀ 5 dienas nedēlā nav liela atšķirība bildē tu pasākumus 5 dienas nedēļā darba dienās vai 2 dienas brīvdienās Par haltūristiem svētdienās bez trenniņa pieredzes nezinu , neesmu nekad par tādu "strādājis".
trollollo:Un vēl svarīgi, lai vienas kāzas nav Liepājā un otras D-pilī, lai arī maza tā, Latvija, tie tomēr ir 600km
Nuuu , ir tāda meietene Laura K viņa bij specāliste šādās kazās Vienas Latgalē otras Ventspilī Mačija ar savu bemberi ka putēja vien Nezinu JA PATS vēl brauc tad gan nogurums nevājais jābūt , es tāpēc pats nebraucu , man tam vienmēr bijuši domāti šoferi vai asistenti , pabeidzu darbu atdodu uzbildēti un UZ AUSS
UldisMuzikants:man patīk uz divām dienām. Kārtīgi iepazīstos ar viesiem, kuri man patīk, nākamajā dienā varu pats baudīt kāzas.
Smisļi vienās kāzās esi kā fotogrāfs, kārtīgi iepazīsties, un nākamajā dienā stiep līgavas māsu pašu pie altāra? Ir jau dzirdēts par to, ka zog kāzās gan līgavas, gan sievas, bet nu par šādu efektivitātes līmeni folklora klusē.
UldisMuzikants:man patīk uz divām dienām. Kārtīgi iepazīstos ar viesiem, kuri man patīk, nākamajā dienā varu pats baudīt kāzas.
NEZINU , pasakumā protams notiek "komunikācija" bet tiko atstāju pasākuma vietu visus izmetu no galvas , TĀLĀK komunicē tikai aistenti sexretāres. Kautkad krievlaikos nereti gadijās visai atraktīvas vedējmātes. Ja atklāti meičām kā est gribējās nodrazties ar fotogrāfu Taču kā jau kāzās publika reibusi bieži pīpējusi , man sieviešu dzimtes pelnutrauki "Blakus" tobež apakšā riebjas. Pats vienmēr esmu izvairijies atrasties pasākumā irgāk par 1-2 naktī. Par cik laikā kad bildēju kāzas darbi man bija 24/7 /365 nekur īpaši "Nenīku" kautko gaidit , pabeidz saņem piķi un ATĀ Pēc nedēļas vai 2 dienām aistenti vai sexretēre izsniedz gatavo produkciju , es tajā delību neņemu. Piemēram ja mans kāds ska VAI CIK JAUKI jūs mums uztasījāt , man tā ir tukša skaņa es es atsceros kam es ko tasīju ne pašus cilvējus. Profesionāls kretīnisms , komerciālos projetos nestaceros cilvēku vārdus pat sejas nē ilgāk kā strādāju ar viņiem , tas traucē atri strādāt ja piebāž galvu ar neaktuāliem tēliem PROTAMS ja kāzas reiz mēnesī vai pāris reizes un tas bezmaz vai vienīgais ko dari tad savādāk. Ja šancē caurām dienām un nedēļam sanāk komunicēt ar simtiem cilvēku atri orentēties izdarīt un atri aizmirst Biznes nav MAXSLA bieznes ir RAŽOŠANA , katru bijušo "balvanku" nav galvā jāpatur bet maksimāli jākoncentrējās uz DARĀMO. Mana tas apnika , tāpēc vairs nedaru , arī enerģijas stiri mazāk kā pirms 15-20 gadiem . Tagad es mierīgi lēnām un tik to kas bez stressa un skriešanas , pēc tam kad kārtīgi pašancēj Eiropā kur neviens nekur nejož "Pa galvu pa kaklu" man vairs arī šeit NAV VĒLMES nekur skriet
Kas tad tur tāds 2 dienas pēc kārtas, savā laikā kad nopietni ar bildēšanu ņēmos vēl ar filmām tas bija 2001 gadā Rīga 800 kad bija visu nedēļu bildēju no rīta līdz vakaram, un vēl vienas kāzas pa starpai bija jābildē.
Nu ja divas dienas bildēt galvenais ir transports, 2-3 kameras, mobilās gaismas un tik dragāt. Izgulēties varēs pēc tam. Ar digām bildēt to visu ir vienkāršāk ne kā uz filmu tomēr.
es esmu iztureejis 3 peec kartas, bet kad treshajaas no rokaam vakarpusee izkrita fochuks no bezpeeka sapratu ka 3 vairs nenemshu.
viss ir atkariigs cik tu atdodies darbam. cik daudz koncentreejies un kaa stradaa. ja straaa chilaa tad jau 7 peec kartas bez probleemas. bet ja fochee no ligavas gatavoshanas lidz michoshanai, tad es skatiitos lokacijas vietas cik kura atrodas taalu , cik liidz majaam, pareekinaatu cik aizies celaa, karshu izlaaei, bachu uzlaadei, Tevi vediis vai pats brauksi, jo pirmaja gadiijumaa Tev vel naaksies gaidiit uz kaadu lai tiktu majaas
imgfoto:Vispaar smiekliigi... Jauniibaa vienu vasaru noraavu celtnieciiba pie apmeteejiem 6 dienas nedeeljaa no 8 liidz 8. Kas tur ko divas kazas nenobildeet.
Nu sorry... es teiktu, ka bildēšana vairāk ir darbs ar galvu, bet ne fiziska piepūle (nu kājas gan dienas beigās sāp), līdz ar to nogurt sanākt atrāk!