forum.gif
Iesakiet spoguļkameru
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Iesakiet spoguļkameru
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 04.05.14 23:36
 citēt
Labs vakars visiem.

Ir pagājuši vairāk kā 5 gadi kopš pēdējo reizi apmeklēju šo saitu, un nu ir pienācis laiks pārmaiņām.

Principā taisos iegādāties spoguļkameru priekš iesācējiem (ja tā var teikt), un lai atrast labāko "value for money" kameru, vēršos pie Jums pēc palīdzības.

Aptuvenais budžets: ~500 Euro
Uz doto brīdi mana saprašana par spoguļkamerām nav diez ko liela, bet, loģiski, ka gribētos, lai lēca būtu ar platāku leņķi un pēc iespējas lielāku gaismas caurlaidību.

Būšu ļoti pateicīgs par ieteikumiem un padomiem :)
Publicēts: 04.05.14 23:48
 citēt
Spoguļkamera un objektīvs (neieredzu to kārkluangļu ievazājumu - lēca) ir divas dažādas lietas. Tā ka mierīgi vari pirkt JEBKURU bodiju minētajā budžetā un pēc tam skatīties viņam klāt kādu platleņķa objektīvu ar vajadzīgo gaišumu.
Publicēts: 04.05.14 23:59
 citēt
RTFM: www.fotoblog.lv... un nopērc tā ražotāja, kas tev skan labāk, entry level, jo tev nevajag neko citu. Punkts. :)
Publicēts: 05.05.14 07:25
 citēt
Par pirmo vislabāk noderēs tā, kuru pārdevējam vieglāk paņemt no plaukta. Jo visām entry level, ja ar melnu izolentu aizlīmēt marku uz pentaprizmas, neviens profis pēc parametriem tās neatšķirs.
Publicēts: 05.05.14 09:32
 citēt
gludeklis: bet, loģiski, ka gribētos, lai lēca būtu ar platāku leņķi

Man tāda liriska atkāpe, atbalstu arī Ivog komentāru. Es neesmu pret aizguvumiem no citām valodām, valodas vienmēr ir bagātinājušās tāda veidā. "Lēcu" gadījums ir savdabīgs ar to, ka bagātā angļu valodas terminoloģija šoreiz ir izrādījusies nabadzīgāka, tāpēc aizguvums ir pilnīgi nevietā. Jēdziens "skata leņķis" lēcai netiek piemērots vispār, bet spoguļobjektīva nosaukums angliski sanāk pavisam idiotisks - "spoguļu lēca"! Kas tā tāda?
Publicēts: 05.05.14 09:39 labots
 citēt
Schneider:Par pirmo vislabāk noderēs tā, kuru pārdevējam vieglāk paņemt no plaukta. Jo visām entry level, ja ar melnu izolentu aizlīmēt marku uz pentaprizmas, neviens profis pēc parametriem tās neatšķirs.

Turklāt visiem "gadžetiem" ir kāda laba īpašiba - tiklīdz kārotais pirkums ir pārnests mājās, tas kļūst par labāko pasaulē!:face-smile:
Publicēts: 05.05.14 09:52
 citēt
Tas ko sapratu no tava posta: Gribu labu kameru ar ātru, platu stiklu un negribu maksāt.
Tipisks latvietis. :face-grin:

Bet ja nopietni: Meklē ēbayā lietotu/atjaunotu D5100, vai D5200 ar kitu. Un ja gribi kaut ko ātrāku - piepērc klāt 35, vai 50mm f1.8G.
Ja gribi filmēt video - meklē kādu alternatīvu no canon, vai arī nikonu, kas jaunāks par D5100.
Publicēts: 05.05.14 09:55
 citēt
gludeklis:Principā taisos iegādāties spoguļkameru priekš iesācējiem ........................ Būšu ļoti pateicīgs par ieteikumiem un padomiem :)

Pilnībā atbalstu Schneider ieteikumu. Cilvēks mācās un visātrāk mācās no savām kļūdām. Tas nav uzbrauciens, bet draudzīgs ieteikums. Pats sāku ar kanona 450D, lai PATS, nevis no forumiem saprastu "vat zis batan dū", attiecīgi jau pēc gada zināju, ko gribu, atlika tikai krāt naudu un pētīt piedāvājumus. Pirmais aparāts būs kā pirmais autiņš pēc tiesībām, ar kuru iemācās braukt un saprast ko pa īstam GRIBĀS ;) tā kā vienīgais kritērijs aparātam - vai ir pietiekoši liels objektīvu un "pribambasu" piedāvājums otrreizējā tirgū.
Mani vissirsnīgākie sveicieni (pilnīgi nopietni), digifoto ceļu uzsākot un vēlējums apbruņoties ar pacietību, jo gatavas receptes nav. Viens Tev ieteiks Mamiju ar digipakaļu, otrs gribēs notirgot Tev aifonu, jo "tam bilžas krutas sanāk"... Katram savs. Arī Tev.
Publicēts: 05.05.14 10:06
 citēt
wiencmuzikanc: ...vienīgais kritērijs aparātam - vai ir pietiekoši liels objektīvu un "pribambasu" piedāvājums otrreizējā tirgū.

Tur vēl jānoskaidro, līdz kādam līmenim taisies augt. Ja gribi tikai atvest kvalitatīvas bildes no ceļojumiem, superzūmu var nopirkt dajepkurai sistēmai, pat uz visādām šaurām specializācijām lielākā problēma ir naudas nevis piedāvājuma trūkums.
Un labi, arī lietoti, objektīvi ir dārgi visiem, bet uz dažu sektantu mantru "perspektīva pāriešana uz FF" var uššpļaut.

IMHO, dabistiski.
Publicēts: 05.05.14 11:53
 citēt
Neko no teiktā neņemu personīgi, viss kārtībā. kbi_kbi raksts bija savā veidā ģeniāls :)
Šāda veselīga kritika noder.

Viens gan ir skaidrs, ka lietotu body nevēlos pirkt. Es domāju, ka tagad šīm entry-level kamerām cenas ir pietiekami labas, lai neskopotos ar naudu. (garantija var noderēt)
Pret lietotiem objektīviem gan nebūtu pretenziju.

Uz doto brīdi metu acis uz Canon 600D, kam, salīdzinājumā ar 1100D, ir HDR funkcija, ļoti kvalitatīvs display, 1080p video un vairāk px, bet švakāka baterija.

Tad pērkot body, jāskatās tādi piedāvājumi, kuriem nāk līdzi defaultais objektīvs.
Publicēts: 05.05.14 11:57 labots
 citēt
gludeklis:Neko no teiktā neņemu personīgi, viss kārtībā. kbi_kbi raksts bija savā veidā ģeniāls :)
Šāda veselīga kritika noder.

Viens gan ir skaidrs, ka lietotu body nevēlos pirkt. Es domāju, ka tagad šīm entry-level kamerām cenas ir pietiekami labas, lai neskopotos ar naudu. (garantija var noderēt)
Pret lietotiem objektīviem gan nebūtu pretenziju.

Uz doto brīdi metu acis uz Canon 600D, kam, salīdzinājumā ar 1100D, ir HDR funkcija, ļoti kvalitatīvs display, 1080p video un vairāk px, bet švakāka baterija.

Tad pērkot body, jāskatās tādi piedāvājumi, kuriem nāk līdzi defaultais objektīvs.

Lētākās kameras ir neergonomiskas - tas ir ja prot bildēt, tad neērti ir manīt parametrus kuri Tevi neinteresē.
Publicēts: 05.05.14 12:09
 citēt
Bet nu tie parasti ir tādi sīki knifiņi, kurus tik bieži nemaz nav jāmaina. Lētākajiem Pentakšiem, piemēram, AF-C jāmeklē caur meņū, toties bulb ir stāvoklis uz režīmu pārslēdzēja, Ņikanam M režīmā uz to jāizdzen caur visām 30", bet es AF-C nekad neesmu lietojis, bulb tikai uz Jaungada salūtu, tā, ka šitām neērtībēm droši var uššķaudīt.
IMHO, dabistiski.
Publicēts: 05.05.14 12:13
 citēt
Schneider:Bet nu tie parasti ir tādi sīki knifiņi, kurus tik bieži nemaz nav jāmaina. Lētākajiem Pentakšiem, piemēram, AF-C jāmeklē caur meņū, toties bulb ir stāvoklis uz režīmu pārslēdzēja, Ņikanam M režīmā uz to jāizdzen caur visām 30", bet es AF-C nekad neesmu lietojis, bulb tikai uz Jaungada salūtu, tā, ka šitām neērtībēm droši var uššķaudīt.
IMHO, dabistiski.

ir cilvēki kuriem nepatīk, ka fragmai un slēdzim ir viens rullis, nav augšas LCD, spoguļa ceļamās pogas, repetitora, iso-auto utt.
Publicēts: 05.05.14 12:15
 citēt
Maris:
Schneider:Bet nu tie parasti ir tādi sīki knifiņi, kurus tik bieži nemaz nav jāmaina. Lētākajiem Pentakšiem, piemēram, AF-C jāmeklē caur meņū, toties bulb ir stāvoklis uz režīmu pārslēdzēja, Ņikanam M režīmā uz to jāizdzen caur visām 30", bet es AF-C nekad neesmu lietojis, bulb tikai uz Jaungada salūtu, tā, ka šitām neērtībēm droši var uššķaudīt.
IMHO, dabistiski.

ir cilvēki kuriem nepatīk, ka fragmai un slēdzim ir viens rullis, nav augšas LCD, spoguļa ceļamās pogas, repetitora, iso-auto utt.

Tiesa! Bet tadi cilveki parasti neprasa padomu par kameras iegadi!
Publicēts: 05.05.14 12:18
 citēt
Vienu rulli es vēl varu pieciest, bet augšas LCD trūkums tiešām tracina. Sevišķi, ja tas ir neatslēdzams un tumsā, kad liec kameru pie acs, no tās nāk tāda tālā gaisma kā K-r un, ja nemaldos, arī D3000/5000.
Publicēts: 05.05.14 12:18
 citēt
Nu bet vai tad tas, ka cilvēks VĒL nezina, ka gribēs šīs funkcijas ērti lietot, aizliedz viņu jau laicīgi pabrīdināt par to, ka ir kameras, ar kurām parametrus maina ērtāk kā ar citām?
Budžets arī 500e, kāpēc ieteikt galīgu entry-level? Tur normāla entuziastu kamera sanāk. Kā arī pirmais 5d lietots sanāk.. FF :)
Publicēts: 05.05.14 12:26
 citēt
Bet tagad pasaki, kas par to budžetu labāk - entry level ar iespējami labāku objektīvu vai 5D ar... kādu Ģeļosu laikam? :beaten:
Publicēts: 05.05.14 12:32 labots
 citēt
OK es neizlasīju, ka pa 500e ir jānopērk gan kamera, gan pec iespējas platāks un gaišāks objektīvs.
Tad jau neizpildāmais uzdevums, gan cenas, gan platuma ziņā, jo nekas uz cropa nebūš tik plats kā FF un sigmas 12-24mm objektīvs.

BET.. nu jā.. 1100d + Samyang 14mm 2,8 :D laikam ka iekļaujas budžetā
Publicēts: 05.05.14 12:35
 citēt
1200D ir ok pirmajai spogulenei (tieši pašlaik rakstu apskatu, pēc dienas-divām būs kursors.lv) tikai nevajag pirkt ar 18-55 IS stiklu - filmēšanai nevis nepiemērots, bet vispār nederīgs. Labāk ar STM versiju un paņemt klāt vēl 50/1.8. Budžetā ielien +/-
Tiesa, sportu nepabildēsi - buferis smieklīgi mazs un lēns.
Publicēts: 05.05.14 12:43
 citēt
Mana versija, ka cilvēks ir ieskatījies kropa kamerā ar kādu 50-nieku un tad sagribējis dajepko, ka tik platāku.
Par šo budžetu var nopirkt jaunu 1100 bodī ar lietotu Tamponu 17-50, Pielietojums noteikti būs plašāks nekā vecam 5-niekam ar briļļu stiklu kartona trubiņā.
Publicēts: 05.05.14 12:47
 citēt
Schneider:
Par šo budžetu var nopirkt jaunu 1100 bodī ar lietotu Tamponu 17-50, Pielietojums noteikti būs plašāks nekā vecam 5-niekam ar briļļu stiklu kartona trubiņā.
"briļļu stiklu kartona trubiņā" - tas ir par kuru? Par to tamronu, kuru iesaki te jau 2os topikos?
Publicēts: 05.05.14 12:50
 citēt
A par 500€ sanāk 5D + tas Tamrons?
Publicēts: 05.05.14 12:52 labots
 citēt
Nē par 500e sanāk TIKAI 5D
Tu čo, nelasi postus? Es tak rakstīju, ka no sākuma neizlasīju, ka par summu vajag klat vēl stiklu, značit 5īts automātiski atkrīt. Kas TEV nav skaidrs?:face-sad:

A par tamronu runājot, man ar tāds ir bijis, nu es domāju, ka tevis izmantotais aforisms der šim pudeļdibenam arī.
Publicēts: 05.05.14 13:03
 citēt
Pats tu postus nelasi vai nesaproti, ja jau divos topikos iesaku, tad pēc kādas loģikas var būt tas, ka es to nosaucu par briļļu stiklu?
Bet, ja tev ar to Tamronu nav paveicies, nu ko, izsaku līdzjūtību. Es pamanījos nopirkt 4 Sigmas, kamēr sapratu, ka man tās nepatīk.
Publicēts: 05.05.14 13:09
 citēt
Schneider: Es pamanījos nopirkt 4 Sigmas, kamēr sapratu, ka man tās nepatīk.
Forši, es par konkrētu tamrona modeli runāju, tu noraksti visas sigmas. Malacis. Tev tādi ļoti kategoriski uzskati un ieteikumi psc...
Publicēts: 05.05.14 13:13
 citēt
Kāpēc visas, Sigmām tik 4 modeļi? Un es teicu, ka tās nepatīk tieši man,
Un vispār - mēs te sākam matus skaldīt, diezin vai autoram no tā ir kāds labums.
Publicēts: 05.05.14 13:24 labots
 citēt

Dāmas un meitenes - beidziet villoties!
Kā būtu, ja mēs visi draudzīgi izpalīdzētu Gludeklim, piedāvājot kādus reālus kameras modeļus. Nevis kārtējo reizi plēstos par brendiem.
:face-grin:
Publicēts: 05.05.14 13:42
 citēt
Rīkojam reperendumu, es par lietotu Tamponu 17-50/2,8 un Ņikanu D3100/3200, jo tam krops ir 1,5, kaut bišķi, bet platāks par Ķenonu, ja autoram tas ir svarīgi.
Publicēts: 05.05.14 13:47
 citēt
Publicēts: 05.05.14 13:54
 citēt
Tas tak vispār kā atradiens ar <500 nospiedienu!
Publicēts: 05.05.14 14:16
 citēt
Schneider:Tas tak vispār kā atradiens ar <500 nospiedienu!

Izlasi sludinājumu līdz galam.
Cik stundu filmēšanas? :super_man:
Publicēts: 05.05.14 14:27
 citēt
Matrici pārbaudīt jau var ar vienu kadru. Pēc sevis zinu, ja kantorī ir normāla tehnika, tad ļoti grūti sevi piespiest filmēt ar 60D :)
Publicēts: 05.05.14 14:30
 citēt
Izlasīju. "...pārdodu, jo pārsvarā sanāk strādāt ar profesionālāku tehniku..." stundas nav rakstītas.
Publicēts: 05.05.14 14:32
 citēt
3rdHalf:
Kā būtu, ja mēs visi draudzīgi izpalīdzētu Gludeklim, piedāvājot kādus reālus kameras modeļus.
Es iesaku tepat no PĀRDOD sadaļas:
Body: www.fotoblog.lv...
Lens: www.fotoblog.lv...

Iekļaujas perfekti budžetā. :face-smile:
Publicēts: 05.05.14 14:44
 citēt
Es kā pasažieris, kas no spoguļu nometnes pārgājis bezspogulistos, vairs neko monstriski lielu nopirkt nespētu. Ja nu tomēr sagribētos pabaudīt spoguļa jaukumus, tad ar Canon 100d:
Publicēts: 05.05.14 15:00
 citēt
Nu vispār jau, ja šitam brīnumam pielikt klāt maktīgu gripu, sanāktu tīri rokāturama parikte. :face-grin:
Publicēts: 05.05.14 16:34
 citēt
Mans ieteikums:
lv.profotex.com...
Publicēts: 05.05.14 16:42
 citēt
K-30 ir laps, ar lietojamiem augstajiem ISO, diviem ruļļiem, WR, max slēdža ātrums 6000, bet komplektācija kaukāda virs 0,5 promilēm, ar neblīvēto kitenieku.
Publicēts: 05.05.14 16:59
 citēt
Nu, te būs biku labāka un biku dārgāka komplektācija.
lv.profotex.com...

Jā pentax ir 2 labumi, kas nav citiem - weather sealing pat lētajā galā un matricas stabilizācija.
Publicēts: 05.05.14 17:04 labots
 citēt
Ne vienmēr. Lētajā galā tā bija K200D un K-30, pa starpu K-m, K-x un K-r bija neblīvēti, tagad neblīvēts ir K-500 un matricas stabilizācija arī Soņiem. Un Aļimpusam arī, laikam.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):