forum.gif
Iesakiet spoguļkameru
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Iesakiet spoguļkameru
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 05.05.14 17:09
 citēt
Nemociet čali ar pentax :)
Pabildēs, sapratīs, ko vajag un kur pēc tam to pentax liks? Pentax, principā, ir izvirtuļu kamera.. Lai ar veciem manuāliem stikliem ķertu sauleszaķus un taisītu mākslu.. :)
Publicēts: 05.05.14 17:18
 citēt
Ne visai piekrītu. Pentax ir lietojams tikpat labi kā canikons un visi pārējie fujisony vai pat vēl labāk. Vienīgais mīnuss, ka šiem FF nākotne neskaidra, bet domāju, ka tofikstarterim tas diez vai ir aktuāli.
Publicēts: 05.05.14 17:20 labots
 citēt
Kad es sapratu, ko man vajag, notirgoju visu savu Ķenona, uz kura biju 8 gadus, sistēmu un pārgāju uz Pentax, laikam esmu baigākais izvirtulis.:face-smile: Un ko, tam nav jaunu AF stiklu?:face-smile:
FF nākotne ir pilnīgi skaidra - visām sistēmām ir pa 2 formāti, arī Pentaxim, tik viņam otrs ir MF. Trjju formātu DSLR vēl nevelk neviens canikons.
Publicēts: 05.05.14 17:32
 citēt
Kiev 60
Publicēts: 05.05.14 17:41
 citēt
Nopietni kā pimo spoguleni ieteikt Pentax ir ņigāšanās par topika autoru.TomsL uzrakstīja normālu komplektu par sakarīgu cenu.
Publicēts: 05.05.14 18:32 labots
 citēt
Jolan:Nopietni kā pimo spoguleni ieteikt Pentax ir ņigāšanās par topika autoru.TomsL uzrakstīja normālu komplektu par sakarīgu cenu.

Ar visiem price-dropiem, tas komplekts (1100d+samyang14mm) maksā 410 euro. Paliek pāri nauda vēl KITobjektīvam, ja gribas AF un universālumu :)

TomsL:Es iesaku tepat no PĀRDOD sadaļas:
Body: www.fotoblog.lv...
Lens: www.fotoblog.lv...

Iekļaujas perfekti budžetā. :face-smile:
Publicēts: 05.05.14 18:44
 citēt
Tik viens knifiņš:
gludeklis: Viens gan ir skaidrs, ka lietotu body nevēlos pirkt.

bet 1100 pārdevējs napasaka nobraucienu.
Publicēts: 05.05.14 19:16
 citēt
Jolan:Nopietni kā pimo spoguleni ieteikt Pentax ir ņigāšanās par topika autoru.

Šo gan lūgtu pamatot. Ar ko tad pentax tik ļoti atšķiras no canikoniem?
Publicēts: 05.05.14 20:07
 citēt
beidzot saprotu, Te dazi prato ,ka iesacejam jasak ar luzni ,kura ir bijusi profu kamera 5 gadus atpakal, bet savu resursu profa rokas izsmelusi !
Intresanti kapec neviens neiesaka 5 gadus kompiti .kuru lietojis geimeris....
Tas pats par spogulenem , vecaku par divi gadi nelietotu ,nav verts pirkt , tas izsaka janem svaiga no veikala plaukta ,kas labak patik un dragaa:face-wink:
Publicēts: 05.05.14 20:14
 citēt
Tur ir nevis atšķirību kamerās vaina, bet gan noteikta brenda īpašnieku jebanātismā, man, piemēram, pilnīgi pie kājas, ar ko bildēt, neatrodu neērtības nevienā brendā.
Publicēts: 05.05.14 20:23
 citēt
Varbūt pārmetamies uz automašīnām? Tur ir vismaz 20 brendu, ar ko var kvalitatīvi braukt. Būs jautrāk izmest vilnu!:face-grin:
Publicēts: 05.05.14 20:24
 citēt
1100d un profu kamera? :face-grin: Hillwalkers laikam šmigā raksta.
Publicēts: 05.05.14 20:27
 citēt
ivog:

Ar tirgus sadalījumu. Īsi pārskrienot ss.lv (kad viņi šķiroja pa brendiem spoguļkameras, bija vēl vieglāk), statistika izskatās tā, ka no ~380 kamerām ir:
50 Sony
30 citas
150:150 Canon/Nikon. Patiesie cipari nedaudz variēsies, bet ilustrācijai šis ir pietiekami.

Skaitļi nozīmē to, ka CaNikoniem, kā kolēģis viņus nosauca, ir savi tirgi - pieejamas detaļas, aksesuāri, papildinājumi, ir sava lietotāju bāze, tehniskā bāze, informācijas daudzums telpā, utt., utjp. Širpotrebs, ponemaješ, dorohoj?
Kas, pats par sevi, neko neizsaka ne par kameras labumu, ne par sliktumu (Žiguļi savulaik bija mažoritāte, tagad ir minoritāte - un vienalga viņiem ir gan savi fani, gan savi heiteri), tikai vieglāk vienmēr ir sākt ar kaut ko populāru.

Ja nu vēl īsāk vajag - "Ir CaNikons - ir varianti!" :D
Publicēts: 05.05.14 20:32 labots
 citēt
Ja es būtu iesācējs un man būtu Tava sāpe, pirktu noteikti bezspoguli, piemēram, Sony Alpha A3000. Nesaprotu aiz ko iesācējam ir nepieciešama spoguļkamera, kas tuvākajā laikā kļūs par tikpat izteiktu nišas produktu kā 4x5" kardāna fotokameras.
Publicēts: 05.05.14 20:36
 citēt
GunarsII:Varbūt pārmetamies uz automašīnām? Tur ir vismaz 20 brendu, ar ko var kvalitatīvi braukt. Būs jautrāk izmest vilnu!:face-grin:

Vo-vo, šitais

noteikti ir labāks par

jo ir iespēja pāriet uz FF:

Publicēts: 05.05.14 20:41
 citēt
Heh, labs! :D
Publicēts: 05.05.14 20:49
 citēt
kbi_kbi: Skaitļi nozīmē to, ka CaNikoniem, kā kolēģis viņus nosauca, ir savi tirgi - pieejamas detaļas, aksesuāri, papildinājumi, ir sava lietotāju bāze, tehniskā bāze, informācijas daudzums telpā, utt., utjp. Širpotrebs, ponemaješ, dorohoj?

Tik šie faktori darbojas gadījumā, kad tas viss ir vajadzīgs tikpat bieži, cik maizes pirkšana. Es, reku no Māra nopirku 1991.g. modeļa fiksu un priecājos, arī dēls, uz Romu braukdams, to iesprauda filminiecē Z-1P. Ar zūmiem diapazonā no 16 līdz 200 mm /2,8 nokomplektēju bez problēmām, tā, ka uz "...lietotāju bāze, tehniskā bāze, informācijas daudzums telpā, utt." man uššķaudīt, vienkārši strādāju, pie tam visai veiksmīgi. :face-grin:
Publicēts: 05.05.14 20:51
 citēt
ivog:

Canon populārākais,lietoto stiklu tirgū lielākā izvēle,draudzīga cena.Lai saprastu vai vispār to vajag pilnīgi pietiek ar entry level "ķermeni". :face-wink:
Publicēts: 05.05.14 21:16
 citēt
Citagaisma:Ja es būtu iesācējs un man būtu Tava sāpe, pirktu noteikti bezspoguli, piemēram, Sony Alpha A3000. Nesaprotu aiz ko iesācējam ir nepieciešama spoguļkamera, kas tuvākajā laikā kļūs par tikpat izteiktu nišas produktu kā 4x5" kardāna fotokameras.

Pat ļoti apsverams variants. Šībrīža cena ap 400$ ir gandrīz kā dāvana: www.bhphotovideo.com... Un vēl es nekad neesmu sapratis, kāpēc iesācējs, zinot savus mērķus un paradumus, nevar izvēlēties kameru pēc tiem pašiem apsvērumiem kā pieredzējis fotogrāfs.
Publicēts: 05.05.14 21:19
 citēt
GunarsII:
Citagaisma:Ja es būtu iesācējs un man būtu Tava sāpe, pirktu noteikti bezspoguli, piemēram, Sony Alpha A3000. Nesaprotu aiz ko iesācējam ir nepieciešama spoguļkamera, kas tuvākajā laikā kļūs par tikpat izteiktu nišas produktu kā 4x5" kardāna fotokameras.

Pat ļoti apsverams variants. Šībrīža cena ap 400$ ir gandrīz kā dāvana: www.bhphotovideo.com... Un vēl es nekad neesmu sapratis, kāpēc iesācējs, zinot savus mērķus un paradumus, nevar izvēlēties kameru pēc tiem pašiem apsvērumiem kā pieredzējis fotogrāfs.

:face-grin::face-grin::face-grin: ...ir jāzin apsvērumi,pēc kuriem izvēlēties
Publicēts: 05.05.14 21:38 labots
 citēt
Jolan:

:face-grin::face-grin::face-grin: ...ir jāzin apsvērumi,pēc kuriem izvēlēties

A kas tur ko nezināt, ņemam visas fīčas lēnām cauri, īpaši tās, par kurām krietni jāmaksā. Nu, piemēram, šļakatu un putekļu drošība (man nav aktuāli), ātrdarbība kadros sekundē (man nav aktuāli), cik labi filmē (man nav aktuāli) u.t.t.:money:
To taču neviens padomdevējs pircēja vietā neizdarīs
Publicēts: 05.05.14 21:39
 citēt
ivog:

Ar to, ka pentaxam "pamēģināt" maksā ~2x dārgāk nekā canikonam.. :) Ja zin, ko vajag, tad vēl plusmīnus ok (izņemot Dubajas lidostu, kur nikon/canon/sony/fuji ir pilns, ieskaitot 200 f2 un 200 f1.8, bet pentaxa nav vispār.. :D). Ja nezin, tad vai nu tirgos 15 fotobloga lapu garumā, vai arī lieli zaudējumi.. :)
Publicēts: 05.05.14 21:45 labots
 citēt
Paldies visiem diskusijas dalībniekiem. (gan tiem, kas konstruktīvi izteicās un palīdzēja, gan tiem kas līda offtopikā un paplašīnāja šo tēmu)

Principā, pakonsultējos ar diviem pieredzējušiem fotogrāfiem, un nonācu pie slēdziena, ka paša zemākā gala spoguleni nepirkšu.

uz doto brīdi izvēle ir starp šiem diviem modeļiem Nikon D3300 un D5200, kas ir daudz jaudīgāki, kā manis iepriekš izvēlētie Canon modeļi.
iesākumam pietiks ar KIT objektīvu 18-55mm.

wishlistā būs f1.8 35mm
Publicēts: 05.05.14 21:49
 citēt
18-55 Nikonam pat nevar nosaukt par stiklu :(
Publicēts: 05.05.14 21:52
 citēt
Tiek tak tādi paši iesācēju modeļi vien ir.
Publicēts: 05.05.14 21:54
 citēt
Bet ar to, ka pērk uz dullo, pašam nezinot priekš kā, jau nav jālepojas. Vajag noskaidrot, vai taisies fotografēt, vai tik kupi-prodaj. Un, zinot mūsdienu tehnoloģiju attīstības tempus, cerēt, ka varēs nopirkt vienu kameru (vai sistēmu), kuras pietiks visam mūžam, ka tai vēl pēc 10 gadiem derēs viss objektīvu asortiments no SSa, ir biš naivi.
Es bez lielām dvēseles sāpēm notirgoju Ķenona sistēmu - 3 rumpjus, 3 stiklus, 2 blices, pultis un vēl visādus liberiņus, un kad Pentaksī sāks kas pietrūkt, bez kā nevaru dzīvot, bet to piedāvās Nikons - nu ko, kārtējo reizi mainīšu partiju. :face-grin:
Publicēts: 05.05.14 22:04
 citēt
gludeklis: Uz doto brīdi mana saprašana...

gludeklis:Uz doto brīdi metu acis...

gludeklis: uz doto brīdi izvēle ir...

Galīgs offtop - tu neesi policists?

Pa tēmu - balsoju par D5200, bet iesākumam ar 35/1,8, pamazām piekrājot priekš 18-105.
Publicēts: 05.05.14 22:04
 citēt
Schneider:
gludeklis: Uz doto brīdi mana saprašana...

gludeklis:Uz doto brīdi metu acis...

gludeklis: uz doto brīdi izvēle ir...

Galīgs offtop - tu neesi policists?

Pa tēmu - balsoju par D5200, bet iesākumam ar 35/1,8, pamazām piekrājot priekš 18-105.

par stikliem ++++++++++++++
Publicēts: 05.05.14 22:14 labots
 citēt
gludeklis:Paldies visiem diskusijas dalībniekiem. (gan tiem, kas konstruktīvi izteicās un palīdzēja, gan tiem kas līda offtopikā un paplašīnāja šo tēmu)

Principā, pakonsultējos ar diviem pieredzējušiem fotogrāfiem, un nonācu pie slēdziena, ka paša zemākā gala spoguleni nepirkšu.

uz doto brīdi izvēle ir starp šiem diviem modeļiem Nikon D3300 un D5200, kas ir daudz jaudīgāki, kā manis iepriekš izvēlētie Canon modeļi.
iesākumam pietiks ar KIT objektīvu 18-55mm.

wishlistā būs f1.8 35mm

Ja ieteiktie varianti nepatīk, tad sameklēji tādus, kuri ieteica to kas Tev patīk.:-) Tad jēga kāda še bija uzdot jautājumu?! ..un vēl turpini jaukt gaisu. Pērc kuru vēlies, priekš Tevis nav būtiski cik sūdīga vai laba būs kamera.
Publicēts: 06.05.14 00:39
 citēt
TomsL:1100d un profu kamera? :face-grin: Hillwalkers laikam šmigā raksta.

Panem 10 gadus vecu profu kameru un salidzina ar ko ta atskirsies no 2014.gada amatieru spogulenes....:face-wink:
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):