forum.gif
KIT objektīvs Canon 18-55 IS vs 18-55 IS STM
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / KIT objektīvs Canon 18-55 IS vs 18-55 IS STM
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 04.05.14 23:48 labots
 citēt
Kā jau kārtīgs cilvēks, salauzu savu 18-55 objektīvu (dikti daudz putekļi iekšā un mazliet ziņkārība), tad nu štukoju, ka varētu veikt kaut kādu upgreidu vai tomēr palikt pie šī paša objektīva (jauna vai mazlietota). Principā viss apmierina. Neesmu pro, darbojos tikai priekš sevis, hobijs. Reizēm, sanāk ļoti putekļos padzīvot (autosports), bet cenšos saudzēt.
Meklēju līdzenieku, cena līdz aptuveni 150Eur, bet baigā nojauta, ka nekas prātīgāks nebūs. Garais gals jau ir (55-250).
GALVENAIS jautājums - skatos tagad uz 18-55 IS STM - vai ir vērts ņemt šo objektīvu, parastā, IS vietā? Kas tajā ir labāks?
Palasījos jau vienu foruma rakstu, sapratu, ka neko diži labāku nedabūšu, bet vai tomēr? Tikai FOTOGRAFĒJU.

p.s. - izskatīšu arī piedāvājumus gan par vienu, gan par otru objektīvu (pērku)
Publicēts: 04.05.14 23:51
 citēt
Par kāda ražotāja bodiju iet runa, protams, mums pašiem jāuzmin, vai ne? Sony?
Publicēts: 04.05.14 23:52
 citēt
Izlaboju virsrakstu, pats sapratu, ka kaut kas pietrūkst - Canon aparāts!
Publicēts: 04.05.14 23:53
 citēt
Ja gribi kaut ko labāku, tad ieteiktu tamron 17-50mm f/2.8 bez stabilizācijas. Pašam jau ir diezgan ilgu laiku. Esmu ļoti apmierināts, vienīgi viņam ir skaļs autofokusa motors, bet šķiet ka priekš autosporta tev tas tā pat netraucētu ;D
Publicēts: 05.05.14 00:09
 citēt
Uh, nedaudz ārpus budžeta, vismaz tās cenas, kas ss.lv grozās, ja vēl varētu domāt par 200Eur, tad apsvērtu iespēju.

Bet tad kā ir ar to Canon 18-55 IS STM? Kas viņā ir labāks par parasto - 18-55 IS?
Publicēts: 05.05.14 10:02
 citēt
Nedomāju, ka te būs daudz tādu, kas varēs kaut ko konkrētu pateikt! Līdz ar to -> Google -> Canon 18-55 IS STM vs 18-55 IS.
Publicēts: 05.05.14 10:32
 citēt
anjdzha:Uh, nedaudz ārpus budžeta, vismaz tās cenas, kas ss.lv grozās, ja vēl varētu domāt par 200Eur, tad apsvērtu iespēju.

Bet tad kā ir ar to Canon 18-55 IS STM? Kas viņā ir labāks par parasto - 18-55 IS?

Atšķiras ar motoru. STM būs ātrāks af un darbojas fokuss bez skaņas. Dēļ tā labāks filmēšānai! Fotogrāfējot atšķīŗības nebūs.
Publicēts: 05.05.14 11:35
 citēt
kasiic:Ja gribi kaut ko labāku, tad ieteiktu tamron 17-50mm f/2.8 bez stabilizācijas. Pašam jau ir diezgan ilgu laiku. Esmu ļoti apmierināts, vienīgi viņam ir skaļs autofokusa motors, bet šķiet ka priekš autosporta tev tas tā pat netraucētu ;D

Arī noteikti iesaku šo nevis KIT. Budžetu ir vērts pārskatīt vai arī meklēt ss vai ebajā lietotu, domāju ka var sameklēt pa 200 EUR.
Publicēts: 05.05.14 11:54
 citēt
ivog:
kasiic:Ja gribi kaut ko labāku, tad ieteiktu tamron 17-50mm f/2.8 bez stabilizācijas. Pašam jau ir diezgan ilgu laiku. Esmu ļoti apmierināts, vienīgi viņam ir skaļs autofokusa motors, bet šķiet ka priekš autosporta tev tas tā pat netraucētu ;D

Arī noteikti iesaku šo nevis KIT. Budžetu ir vērts pārskatīt vai arī meklēt ss vai ebajā lietotu, domāju ka var sameklēt pa 200 EUR.

Pievienojos. Man bija gan uz Ķenona, gan arī tagad ir uz Pentakša, abus pirku Jebajā lietotus, Ditas Krenbergas solokoncertos nelietoju, pārējos gadījumos AF troksnis netraucē.
Publicēts: 05.05.14 22:19
 citēt
ivog:

Bet cilvēks taču rakstīja, ka viss viņu apmierina. ..tad kāpēc šamam piedāvāt reāli dārgākus variantus?:-0 ..ja viņš tāpat atšķirību nesaskatīs.
Publicēts: 05.05.14 22:31
 citēt
Es ar to naudu nepelnu, budžets ir tāds, kāds viņš ir. Gan ar laiku kādas kapeikas no mana hobija piebirs klāt, tad arī ņemšu kaut ko niknāku. Protams, tas 17-50/2.8 būs patīkamāks tieši tumšākos laikapstākļos.
Man mazais objektīvs ir diezgan steidzams, līdz kādam 15. maija datumam gribu jau viņu virsū savam aparātam. Nesteigtos, i' pats vēl pakrātu un varētu mēģināt noķert pa tām 200 eirām. Šobrīd gan tad nolikšu ap 50Eur par KIT 18-55/3.5-5.6.
Paldies par informāciju!
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):