VECS zenits No ilgas stāvēšanas uzvilktā stāvoklī uztiepušās gumijas , slēdzis bremzē . ZENTITAM tumšākas ir SĀNMALAS jo slēdzis kustās horizontāli Jaštiep pie maistera lai pievelk gumijas. MAKSĀS kā 2 jauni zeniti
Lunis:VECS zenits No ilgas stāvēšanas uzvilktā stāvoklī uztiepušās gumijas , slēdzis bremzē . ZENTITAM tumšākas ir SĀNMALAS jo slēdzis kustās horizontāli Jaštiep pie maistera lai pievelk gumijas. MAKSĀS kā 2 jauni zeniti
pirmām trim filmiņām nekāda vaina nebija. varbūt kaut ko esmu sačakarējis, jo intereses pēc, pēc kadra uzvilkšanas nospiedu pogu, kas atļauj filmiņu tīt atpakaļ - tas tāds mans minējums
Beidz , vienkarši šis vaina bija ne mazums arī JAUNIEM zenītiem kas gadiem stāvēja uzvilkti pēc kārtējā atvaļinājuma filmas izbildēšanas. Kā jau BRĪDINĀJU ZENIT neviens hnepērk BILDĒŠANAI tas ir modīgs hipsteru aksesuārs kas domāts "Valkāšanai" ne kādai praktiskai darbībai. RAŽOTS viņš ir no arkārtīgi zemas kvalitātes matreāliem. Atsperes sen vairs nespēj ko "Vilkt" . Trīs filmas tas jau daudz , reti kurš tik daudz izvelk un NAVAJAG arī jo parasti neviens tapat vairāk par 1-2 filmēm "Neākstās" Vai ir LABOJAMA pietam pavisam vienkarši "Parlīmejot gumijas" pievelkot atsperes. TAČU lai to hlamu izjauktu pēc tam saliktu un norēgulētu NEZINU nevienu trako kurš MUSDIENĀS to būs ar maieru darīt lētāk kā par 2 JAUNU ZENIT cenu
IERAUDZĪT to var pavisam vienkarši , izskrūvē objektīvu atver vāku PACEL kameru pret gaismu un nospied teiksim uz kādu 1/15 , ieraudzīs kā gumijotā melnā lupata "Bremzē" pirms beigām atstājot šķirbu , NEVELK slēdzis viss "Velkošais" no vecuma IZSTIEPIES
Visvienkāršākā remonta recepte - mest Zenītu pār jumtu, nopirkt dajepkuru L sērijas Prakticu, kurai der tie paši M42 objektīvi un priecāties par dzīvi.
Schneider:Visvienkāršākā remonta recepte - mest Zenītu pār jumtu, nopirkt dajepkuru L sērijas Prakticu, kurai der tie paši M42 objektīvi un priecāties par dzīvi.
TAS nav kruta ! Nekādu moku ar nestabīlu grabažu nekādu PĀRSTEIGUMU no nestabīla darba JEBĻA GREBĻA ir ši pasākuma galvenā sastāvdaļa A TU piedāvā "Attēlu iegūt' nedod dies vēl ar pirmo reizi un kavalitatīvi !!! SVĒTUMA ZAIMOŠANA tā nevar !
bikmanis:Ar filmu kameru bildējot, viena mala ir tumšāka - Kas pa vainu varētu būt?
Vot tā tev arī vajag!!! Man liels prieks un gandarijums, ka sapisi filmu. Cik reizes ir rakstīts "nepērc zenītu!" nē mudakiem nepielec, tad nu lūdzu izbaudi savas pārgudrības izpausmes un esi biedinājums citiem.
P.S. man domāt pirmās štorkas atspere: Ja pareiz atceros tad(man varbūt jūk fedzorkiji ar zenītiem, bet principā tur viss ir gandrīz identiski): 4 skrūves apakšejais vāciņš, tālāk atkarībā no modeļa; 3 skrūves satīva lgzda, 2vai 3 skrūves viens bleķītis,tas garenais štrunts arī bija jānoņem, fiksējošās skrūves atlaižam,bet neizskrūvējam, izskrūvēsi- pats vainīgs, turot ar skrūvgriezi asīti izskrūvējam fiksējošo skrūvi,pievelkam atsperi par kādiem dažiem apgriezieniem, tāpat par pāris apgriezieniem pagriežam tāda špāsīga paskata uzgriezni(kreisā vītne!), ieskrūvējam fiksējošo skrūvi.Salikšana pretējā secībā.Kura štorka točna vainīga pārbauda B režīmā,pret gaišu fonu.
bikmanis:Ar filmu kameru bildējot, viena mala ir tumšāka - Kas pa vainu varētu būt?
Vot tā tev arī vajag!!! Man liels prieks un gandarijums, ka sapisi filmu. Cik reizes ir rakstīts "nepērc zenītu!" nē mudakiem nepielec, tad nu lūdzu izbaudi savas pārgudrības izpausmes un esi biedinājums citiem.
Ja godīgi - mans piegājiens analogam foto ir tāds - no sākuma paprovē pa lētu naudu kaut ko uztaisīt un ja iepatiksies, tad var "kruķīt" kaut ko tālāk...
Zenīts nav tas, ar kuru var kaukas iepatikties. Tas ir tāds pats mazohisms, kā mēģināt atklāt mazās mehanizācija burvību, stiepjot uz mežu veco "Družbu".
Schneider:Zenīts nav tas, ar kuru var kaukas iepatikties. Tas ir tāds pats mazohisms, kā mēģināt atklāt mazās mehanizācija burvību, stiepjot uz mežu veco "Družbu".
Mans pirmais verķis šai jomā bija TAIGA , nopirku no tiko noputējuša kolchoza būvbrīgādes par 3L burku spirta. biju visai apmierināts ! Bija teicami saregulēts ar jaunu zviedru ķedi.Vismaz piļit ar roku nevajadzēja , veselas divas ne`deļas piļīju dien dienā krūmus Užavas upmalā Pēc tam liekas divdesmit gadus nomētājās lauku mājas bēniņos Beigās mutere uzdāvināja kādam jo pati baidās no tadiem izmanto elektrisko Stilu lekas
Man vēl tagad laukos šķūnī mētājas Družba, vecā, kurai ķēde ar 64 zobiem un meta nost no pieskaršanās ar sānu pie mazākā zariņa. Visu laiku domāju, ko ar viņi darīt, vēl strādājoša (itkā), varbūt labi nopucēt, nokrāsot un atstāt par dizaina priekšmetu, laujot mazdēlu paaudzei uzminēt kas tas ir...
družbu atstāj, būs vēstures liecība. vispār, garināšanai nebija nemaz tik slikta, nebija mugura jāloka, tikai nestabīla darbība. 1950-tajos starptautiskās izstādēs, ieguva balvas, bet nelaime tā, kā jau daudzās sfērās, tā krievu tehnika netika līdzi laikam
negatIvs:družbu atstāj, būs vēstures liecība. vispār, garināšanai nebija nemaz tik slikta, nebija mugura jāloka, tikai nestabīla darbība. 1950-tajos starptautiskās izstādēs, ieguva balvas, bet nelaime tā, kā jau daudzās sfērās, tā krievu tehnika netika līdzi laikam
Pat ja kas arī tika līdzi laikam reizēm, tad kvalitāte bija nodrošināta tikai izstādes eksemplāriem
Pilnīgi pareizi, lai to tarkšķi ziemā iedarbinātu, tika attīta lupata, rindā saliktas 10 sveces un sākās raustīšana, stareris atkabinās un draud trāpīt pa pieri, nolamājies, maini sveces, uz kādas 5. beidzot pielec, tavu laimi! Ja tās godalgas bija 50-tajos, tad tas nenozīmē, ka tādus antikvariātus jāturpina ražot vēl 90-tajos.
Un vēl - pēc gadiem 5 uzdošu kādā forumā jautājumu, kur dabūt A-72 benzīnu un АКп-10 autolu, lai kaukādā vīzē pamēģināt palaist un sazāģēt pāris sterus malkas.
Nu kas te par brīnumu?Štorka kustas nevienmērīgi.Tas arī viss.Nu iesprūst kaut kur šlicēs vai kas tāds.Horizontalai štorkai kā Zenītam,strīpa būs vertikāli pa kadru.Ja smalkāks rīks ar vertikālo štorku,tad strīpa būs horizontāli pa kadru.Visos gadījumos pie meistara tīrīt vai izmest miskastē.
Schneider:Man vēl tagad laukos šķūnī mētājas Družba, vecā, kurai ķēde ar 64 zobiem un meta nost no pieskaršanās ar sānu pie mazākā zariņa. Visu laiku domāju, ko ar viņi darīt, vēl strādājoša (itkā), varbūt labi nopucēt, nokrāsot un atstāt par dizaina priekšmetu, laujot mazdēlu paaudzei uzminēt kas tas ir...
Šausmas Nē mans sapņu agregāts istījās šitā youtu.be... rukāja tīri normāli
negatIvs:družbu atstāj, būs vēstures liecība. vispār, garināšanai nebija nemaz tik slikta, nebija mugura jāloka, tikai nestabīla darbība. 1950-tajos starptautiskās izstādēs, ieguva balvas, bet nelaime tā, kā jau daudzās sfērās, tā krievu tehnika netika līdzi laikam
Man jau brīžam liekas ka šiem viss šitā youtu.be...
Schneider:Man vēl tagad laukos šķūnī mētājas Družba, vecā, kurai ķēde ar 64 zobiem un meta nost no pieskaršanās ar sānu pie mazākā zariņa. Visu laiku domāju, ko ar viņi darīt, vēl strādājoša (itkā), varbūt labi nopucēt, nokrāsot un atstāt par dizaina priekšmetu, laujot mazdēlu paaudzei uzminēt kas tas ir...
Šausmas Nē mans sapņu agregāts istījās šitā youtu.be... rukāja tīri normāli
--------------------
man ar bija Taiga. tiku pazāģējis malku arī ar družbu, pēc tās jau Taiga šķita kā diena pret nakti. jāsaka, pasmags jau bija, varbūt par stipru vibrācija, arī apgriezienu mazāk kā husim, bet kampiens motoram bija lielisks. resnos baļķos krita iekšā ar krišanu. protams, ar husi nesalīdzināt...
Jā veči Hipsters ar savu "ZENIT" māniju kādu nevienam PSRS laikus pieredzējušam neiemānīt par ar medu izsauca veselu ekskursiju krievu tehnikas vēsturē Jā bija laiki , kā NENORMĀLA grabaža ZENIT un visai precīzais bet arhaiskais Fed un Zorkij Foto tehnikā šiem progresa nebija NEKĀDA principiāli , plus vēl nožēlojami zemā ražošanas kvalitāte.
Nu man ir kaada 64 gada kijeva, viss straadaa.. Varetu kadam hupsteram par 50 eur atdot... Izskats kudish krutaks...viss sidrabaa, tads kartigs metaliskd verkjis! Tas gan taalmeers ne spogulene. ps. Visas regulacijas iznestas araa, nekur menju nav jalien