forum.gif
Ar ko tīrat objektīva stiklu?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Ar ko tīrat objektīva stiklu?
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 08.05.14 13:48 labots
 citēt
versatile:par briļļu tīrīšanas škidrumiem vispār briesmu lietas lasītas. Mazgājot pārklājumus nost. Figviņzin, kādi tie pārklājumi un kā no briļļu dzidrinājumiem atšķiras.

Galvenais netīrīt ar stipri spirtotiem tīrāmajiem.
Man pašam ir diezgan slikta pieredze ar vecu monitora tīrāmo un brillēm. Gadus atpakaļ bieži tīrīju acenes ar tīrāmo, kas paredzēts CRT monitoriem. Pēc kāda pus-gada pamanīju, ka ezmu noberzis lēcu pārklājumu. Kopš tā laika izvairos no spirtotiem tīrītājiem...

random thought: tikko sapratu, ka izmantoju nikon stilus ne tikai uz kameras, bet arī uz acīm.
:face-glasses:
Publicēts: 08.05.14 13:52
 citēt
Vienmēr tīru ar kādu tīru, mīkstu lupatiņu bez kādiem spirtiem vai citiem šķidrumiem. Sliktākajā gadījumā ar krekla piedurkni vai tamlīdzīgi un nekad neviens stikls nav ticis sabojāts.
Publicēts: 08.05.14 13:54
 citēt
Esmu palietojis dažus UV filtrus un pabildējot testa sižetus atklājis, ka UV filtrs mazliet maina bildes krāsas. Tāpēc pārstāju likt filtrus, bet vienmēr lieku saules blendi. Mana jaunā taktika būs pirkt no tā paša ražotāja, manā gadījumā Sony, nevis UV, bet Protector filtru. Pēc Sony apgalvojuma šiem aizsargfiltriem uzstrādā tieši tos pašus Zeiss dzidrinošos pārklājumus, ko uz objektīva lēcām, tāpēc teorētiski krāsai nebūtu jāmainās ne par kapeiku.
Publicēts: 08.05.14 14:43
 citēt
R_J:Labi, paliekam katrs pie sava :)

500px.com...
Tas par udensdrosam canon kameram:face-grin:
Publicēts: 08.05.14 14:49
 citēt
Nē, nu par to ūdensdrošību arī ir dažādi varianti, vai tā tiek panākta ar reālām gumijas un silikona blīvēm, vai arī tik ar rūpīgiem korpusa ārējo detaļu salaidumiem.
Publicēts: 08.05.14 15:04 labots
 citēt

Es tīru ar kaut ko līdzīgu šim i.ebayimg.com... starp citu, kur un pa cik tos var dabūt Rīgā? Manējais ir nolietojies.

Rīgā var dabūt tuvākajā pasta nodaļā, tikai iepriekš jāpasūta ebay :) Ķīniešu izstrādājumi pa 2$ tīra ne sliktāk kā elkorā pa 10Ls pirktie, vismaz man tāda pierede.

Ar šādu rīku tīrot objektīvu esmu vienreiz ievilcis švīku, nepamanīju smilšu graudu.
Publicēts: 08.05.14 15:07 labots
 citēt
UV filtrs jau ir buvets, lai aizturetu UV gaismu
Un tie patiesi maina krasu , bet tas pat varbut ir labi , bet lieto jau ari Skylight un protector , pedejais tiesam ir domats , lai neko nemainitu,,,photo.net...
Publicēts: 08.05.14 16:52
 citēt
Hillwalker:UV filtrs jau ir buvets, lai aizturetu UV gaismu
Un tie patiesi maina krasu , bet tas pat varbut ir labi , bet lieto jau ari Skylight un protector , pedejais tiesam ir domats , lai neko nemainitu,,,http://photo.net/equipment/filters/

esmu lasījusi, ka tagad objektīviem pašiem ir pārklājums pret UV stariem tāpēc mūsdienās tos lieto tikai kā aizsargstiklu.

Esmu arī lasījusi, ka tie paliktina attēla kvalitāti, tāpēc tie būtu jālieto tad, kad ir iespēja, ka stiklu var sabojāt. Kā jau kāds te minēja, auto rallijā.

Man pašai ar to ir pieredze tāda, ka parādās kaut kādi atspulgi bildēs (no saules vai kāda cita gaismas objekta), kuri pazūd, kad noņemu filtru.
Publicēts: 08.05.14 16:55
 citēt
Jālieto labi filtri ar top dzidrinājumiem, atspulgu nebūs.
Publicēts: 08.05.14 17:38
 citēt
Schneider:Jālieto labi filtri ar top dzidrinājumiem, atspulgu nebūs.

man jau bija tāda aizdoma. :) To filtru biju dabūjusi pa brīvu, kad biju pasūtījusi objektīvu. Par to, ka tas atnāca ar kavēšanos man piešķīra gan UV filtru, gan kaut kādus tīrāmos, gan saules blendi :)
Publicēts: 08.05.14 17:47
 citēt
Runājot par filtru atspulgiem, rekur ir viens video, kurā salīdzina filtrus ar un bez pretspīduma pārklājumiem: www.youtube.com...
Publicēts: 08.05.14 17:58
 citēt
Pareiza aizdoma. Tik vēl viens knifiņš: ir objektīvi (parasti velczincikpadsmitlēcu zūmi), kuri jau paši ir tendēti uz zaķu ķeršanu, tiem filtrs var to pastiprināt. Pentax 17-70/4 ar 17 lēcām:

vai arī kāds no pavisam prastajiem cauruma aizbāžņiem ar plastmasas asfēriskajiem elementiem, Nikon 18-55 kitenieks:

FA 28/2,8 fikss bez filtra, ar Kenko Zeta un B+W MRC, var meklēt atšķirību:

Publicēts: 08.05.14 18:01 labots
 citēt
dažreiz tie saules zaķi, stari, bildēs ir smuki. Bet man bija tāds kā pleķis. Bildēju koncertu jau pievakarā. Bildes visdrīzāk izdzēsu, nevarēšu parādīt.

Biju pirms tam arī bildējusi koncertus, bez filtra. Nebija nekādas problēmas.
Publicēts: 08.05.14 18:16
 citēt
Koncertos zaķus var pieķert arī bez filtra. Smokie Ogres estrādē, tieši ģīmī vairāki prožektori, bet zaķu nav, objektīvs EF 28-105/3,5-4,5:

Pink Floyd tribjūt grupa turpat, prožetors tik viens, bet objektīvs ir Sigma 18-125, tādus musturus sazīmējis...

Publicēts: 11.05.14 20:28
 citēt
Par tīrīšanas līdzekļiem + LensPen pērku motivs.lv...
Tur ir vairāki varianti, lētākais 8€; beidzamo pirku to, kad likās, ka esmu iepriekšējo pazaudējis. (Iepriekšējais gan bija ar "bumbieri" pēc tam atradās). Reti bildēju mitrumā, tā ka salvetes diez ko netērējas. Bumbieri pāris reizes esmu izmantojis pēc jūrmalas apmeklējuma profilaksei un kad A-mode sāka nesaprotami streikot (līdzēja).
Publicēts: 11.05.14 20:31
 citēt
magic:dažreiz tie saules zaķi, stari, bildēs ir smuki. Bet man bija tāds kā pleķis. Bildēju koncertu jau pievakarā. Bildes visdrīzāk izdzēsu, nevarēšu parādīt.

Biju pirms tam arī bildējusi koncertus, bez filtra. Nebija nekādas problēmas.

-----------------

kādreiz ielido kāds kukainis zonā..
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas