Būtu 7D - Būtu ok: youtu.be... TEORĒTISKI, ja kamerai, pirms iemeti ūdenī, ir bijusi izņemta baterija un izlādēts zipenes kapacitators - varētu izžāvēt ar gaisa sausinātāju.
un finālā palikušais ūdens saēstu shēmas un oksidētos stekeru savienojumi... Neviens viņu neizmazgās tik rūpīgi, lai ūdenī atrodošie ķīmiskie elementi neradītu postījumus..
versatile:Nu, varētu izpeldināt spirtā. Vajadzētu izspiest ūdeni.
------------- ja tas ir tekošs ūdens, tad vēl vajadzētu būt tajā lielam procentam abrazīvu materiālu, kuri iespiežas visās spraugās. līdzīgi kā ar slīkoņu mašīnām... pēc kāda laika sākās problēmas tā vai tā..
5D nav zipenes un tā bija izslēgta. Uzreiz teikšu, ka Canon EF 17-40 dabūju ārā,izžāvēju - darbojas perfekti. Nogrima apmēram šeit - www.google.com... ------ Nu un tālāk gribētos Jūsu padomu. Ko ņemt?
Belsar:...Nu un tālāk gribētos Jūsu padomu. Ko ņemt?
Drīzāk nevajadzēja tik ļoti daudz"ieŅEMT" pirms mest kameru pāri bortam. (: Otrs - ņemt līdzi tādu kameru/stiklu, kuru nav žēl noslīcināt. Lai gan 5D jau tīri labi ierakstās šādā kategorijā.
Drīzāk nevajadzēja tik ļoti daudz"ieŅEMT" pirms mest kameru pāri bortam. (: Otrs - ņemt līdzi tādu kameru/stiklu, kuru nav žēl noslīcināt. Lai gan 5D jau tīri labi ierakstās šādā kategorijā.
Piekritu ! ---- Piedāvājiet alternatīvu... 0.7 jau bija.
Tāļi gan, bet paturēšu topiku prātā, kad gadīsies uz Kurzemes pusi braukt, ja līdz tam jau nebūs kamera veiksmīgi izskalota jūrā. Cik tad tā Rinda tajā vietā ir dziļa, ka neizdevās uzreiz atrast? Ja būtu uzreiz izrauts, izārdīts pirmreizinātājos un tad ar spirtu un žāvēts, varētu turēt īkšķus par viņu.
Ja tā upe tai vietā ir ar kādu straumi un stingru dibenu, tad tā kamera var būt visurkur. Ja tai upei tai vietā ir metrs dūņu, nu, ja ūdenslīdējiem maksāsi par stundām, gan jau meklēt neatteiks
Straume bija un ūdens arī bija auksts. Dziļums tur ap 1.5m, bet dēļ straumes neko nevar redzēt. Es modēlēju prātā visādus variantus - kur viņa ir. Meklēju cik bija iespējams, bet neatradu.
versatile:Ja tā upe tai vietā ir ar kādu straumi un stingru dibenu, tad tā kamera var būt visurkur. Ja tai upei tai vietā ir metrs dūņu, nu, ja ūdenslīdējiem maksāsi par stundām, gan jau meklēt neatteiks
Ūdenslīdēji tur nepričom - iezūmojot nedaudz Google piedāvā bildi, un tā upe izskatās brienama. Drīzāk pikniks saulainā dienā, pāris kadriem basām kājām brienot no notikuma vieta +2km augšup. Ja nav aiz kādas saknes aizķērusies, tad viss, jūrā izskalos.
Es savukārt varu pateikt, kur nogrimis GoPro. Ūdensdrošā keisā. Stāvošā ūdeni. Krastā, apm 2m no laipas, 2m dziļumā, dūņas ap 30 cm Iekrita ieslēgta. Varētu būt vēl interesants materiāls virsū, kā rokas pustumsā blakus pa dūņām taustās.
Tāpat, kā katrā Latvijas ezerā pa tankam vai lidmašīnai ir, sāksim uzskaitīt, kurās tilpnēs pa FF kamerai vai GoPro? Varētu būt laba karte, un pa vasaras sezonu labs akvalangists neejošu dzelžu veikalu gan jau salasītu.
Es savulaik pamanījos Iskra 535 bunkurā ziepīti noslīcināt - aizliku garām himzai, pamanīju tikai labu laiku vēlāk. Pēc nedēļas sameklēju, bija jauki izrūsējis caur un caur. Un, pēc tās reizes, bunkuros reflekss - kā pazūd zeme zem kājām, vai kas, uzreiz roka ar kameru augšā, lai vismaz tā paliek sausumā.
JA SALDŪDENĪ tad var mēģināt. Ja jūrā tad gan 100% kirdix
PASKAT , pa Rindu braucis viens . Šausmīgi nomaļa vieta. Cupēt biji vai meitenēm ? Principā jau uzreiz nesameklēji ATRAST būs praktiski neiespējami . Kopējā cena zudušam ~700Eur EJOŠAM Remonts būs būs vismaz 300Eur . REĶINI
gaujā izdevās nolaist nikonu 5100dē ar viso stiklu, abu strādā vēl šobaldien, bez problēmām. Izcēlu no ūdens, izņēmu baču, mājās maksimāli izjaucu un kastē ar rīsiem uz nedēļu.
Lunis:Šausmīgi nomaļa vieta. Cupēt biji vai meitenēm ?
Mēģināšu minēt - ģeogrāfu mafijas trakie ar savu laivojumu.
Diez vai , domāju COPE . Mērķis gan jau bija Irbe , vienkarši sāka ar Ugāli pa Rindu Kadreiz Krievlaikos tur braukāju kad bija jāņem atļaujas par Pierobežaas zonu Rinda apmēram kā Abava , Aiviekste , bet Irbe kā GAUJA tuvāk pie jūras !
bumanisjanis:gaujā izdevās nolaist nikonu 5100dē ar viso stiklu, abu strādā vēl šobaldien, bez problēmām. Izcēlu no ūdens, izņēmu baču, mājās maksimāli izjaucu un kastē ar rīsiem uz nedēļu.
Nē, ne es tik pēc savas pieredzes, pirms diviem gadiem agrā rītā laukos pie sevis upes krastā atklāju veselu telšu pilsētiņu, kurai atļauju bija devis pagasts, man nemaz nezinot, sazvanīju redakciju un pārsteidzu pasākuma atbildīgo, kurš tādā čuhņā nebija gaidījis presi no pašā rīta. Lielāko šoku radīju vienā čalītī, kad atteicos no alus, jo bija jābrauc: "Tiesību man nav, bet nevaru iedomāties situāciju, kad cilvēks negrib dzert alu."
a es Raganu purvā ... uz MAZĀ HOnda Civik bagāznieka maliņas pavizināju savā laikā svigi iepirkto D300 .. i nekas - kādus 300m nobraucu pat neeeenormāai grubuļaino ceļu, kad sāku spogulīti skatīties, kas tur tik nežēlīgi klab ;-))))
Ieminējos par šo, un kolēģis pievienoja vēl vienu, šogad zudušu kameru - brauca ar moci uz Liepāju no Rīgas, un tikai ap Anneniekiem piefiksēja, ka mugursoma vaļā. Tātad kaut kur ceļa malā mētājas Canon 100D un kita objektīva (pieņemu) teju vai pulverizētas atliekas. Ja nu kāds grib 100km pastaigu, vērīgi lūkojoties uz malām.