Vai kāds var padalīties pieredzē par foto tehnikas pārvešanu pāri Baltkrievijas robežai un atpakaļ? Un ko drīkst un ko nedrīks vai nav vēlams bildēt Baltkrievijā? Braucu ar auto
Kād problēma var būt ar tehnikas pārvešanu, ja tik tā nav jauna, neatvērtā iepakojumā un 20 vienību apjomā? Ko drīkst, uzprasi jebkuras pilsētas tūrisma informācijas birojā.
Esmu bijusi Baltkrievijā, konkrētāk Minskā, 4 reizes. Katru reizi pa 1 nedēļai. Mans Canon 350D un viens objektīvs bija man līdzi pirmās 3 reizes . Vēlāk es advancējos un pēdējā reizē (rudenī) man bija līdzi mans tagadējais fotoaparāts Canon 60D un 2 vai 3 objektīvi. Vairs neatceros. Statīvs nebija. Man nebija nekādu problēmu. Neviens uz robežas neko neņem nost. Deklarēt arī neko nevajadzēja. Ar bildēšanu nebija problēmas. Bildēju gan valdības ēku, gan bijušo KGB ēku. KGB ēkā vēl norisinās kāda militārā darbība, tā tiek apsargāta, tāpēc to fočēju tā neuzkrītoši, esmu diezgan bailīga būtne Jo mazāk prolēmu, jo labāk. Vienīgais, neatļāvos bildēt metro stacijās, pēc tā sprādziena, kas viņiem pirms pāris gadiem bija. Esmu dzirdējusi, ka kopš tā laika tur ir aizliegts fočēt.
Cilvēki jauki, draudzīgi. Domāju, ka Baltkrievija nav tik strikta kā Krievija (varbūt tikai atskaitot Sanktpēterburgu). Krievijā miliči ir traki. Galvenais nerunā par Sīpolnieku un netēlo teroristu un visam vajadzētu būt kārtībā
Minska ir smuka naktī. Varbūt tomēr ir vērts paņemt to statīvu
p.s. ja nemaldos, tad stipro alkoholisko dzērienu vairāk kā 2L nedrīkst izvest no Baltkrievijas. Mūsējie džeki alkoholu sadalīja uz meiteņu somām, Rīgā atkal no mums savāca
Gemini808:O, lielais paldiess izsmeļoši un skaidri Ja tikšu tik tālu BK draugi Minskā palīdzēs ar skatu atrašanu
katrā laikā
No savas puses varu ieteikt... Tumsā skaisti skati noteikti ir apgaismotās mājas galvenajā ielā. Netālu no koncertzāles ir arī skatu placis ar skatu uz vecpilsētu un upi. Fonā, ja nemaldos, atradās kaut kāda liela eko ēka, kas darbojas uz saules baterijām un vēl tai kaut kādi eko pribambasi bija. Opera ir skaista ar strūklaku, ja ir pareizie laikam apstākļi, līdz tai, diemžēl pati netiku. Netālu no tās, starp citu, ir PSRS laikā Latvijas pārstāvju iestādīts koks (gan Tavi draugi zinās kur tā aleja atrodas) - tas tā, tīri ekskursiju nolūkā. Bet skaistākie skati man bija uz tās galvenās ielas tumsā. Kā masīvas mājas var pārvērsties!
Es biju sajūsmā arī par to, ka Minskā ir delfinārijs, līdz ar to pēdējo reizi tiku pie delfīnu tuvplāna bildēšanas
Tikko no turienes atgriezos.Man bija problēmas uz robežas.Ja brauc ar auto,tad tam jābūt reģistrētam vismaz 3 mēn.iepriekš.Ja firmas auto,tad labāk arī pilnvaru paņemt.Alkoholu drīkst vest vienu litru un divas paciņas cigaretes.Ar fototehniku nekādas problēmas nebija. Iesaku nebraukt caur Viļņu,tur garas rindas,tādēļ atpakaļ braucu caur Belostoku,rindas nekādas.Skaties,kur Tev vajag nokļūt,un izvēlies mazākos robežpunktus.
Bet ar laiciņu(kamēr aizpildi deklarācijas) gan rēķinies. Pats Minskā ar statīvu bildēju, naktī, arī KGB. Problēmu nebija. Ceļi, šosejas forši, viss sakopts(Problēmu vispār nebija, ja kas) -izņemot atpakaļceļā tax free bija ciet