forum.gif
Kāzu fotogrāfiju apstrāde
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Kāzu fotogrāfiju apstrāde
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 09.05.14 00:14
 citēt
Vai kāds zina kādi ir izcenojumi kāzu fotogrāfiju apstrādei? Runa iet par darbu pie fotogrāfa, ne kāzu pāra ģimenes locekļu uzņemtajām :)
Publicēts: 09.05.14 00:26
 citēt
magic:Vai kāds zina kādi ir izcenojumi kāzu fotogrāfiju apstrādei? Runa iet par darbu pie fotogrāfa, ne kāzu pāra ģimenes locekļu uzņemtajām :)

Precīzu cenrāžu nav. Mēs piemēram apstrādājam bildes kuras iesūta pakām, nezinu līdz galam cik fīrmai par to maksā bet cilvēks kurš apstrādā bildi saņam no 20-30centi par bildi. Dienā apstrādā 100-200, pieredzējušāki līdz 300 bilžu dienā ir iedzinuši kad ir daudz apstrādājamā.
Publicēts: 09.05.14 01:03
 citēt
chukmasoff_f:
Precīzu cenrāžu nav. Mēs piemēram apstrādājam bildes kuras iesūta pakām, nezinu līdz galam cik fīrmai par to maksā bet cilvēks kurš apstrādā bildi saņam no 20-30centi par bildi. Dienā apstrādā 100-200, pieredzējušāki līdz 300 bilžu dienā ir iedzinuši kad ir daudz apstrādājamā.

100-200 bildes kurā programmā?
Publicēts: 09.05.14 01:24
 citēt
Un man jau tā liksās, ka mani apšmauc. Pirms gada, kamēr mācījos, neilgi vienai fotogrāfei apstrādāju bildes. Pilnīgi nebija nojausma par naudām un ieguldīto darbu. No vienām kāzām sanāca ap 900-1000 bildes. Sākumā vajadzēja iziet cauri Lightroom un tad vēl Photoshopā, noņemt stabus, kuri aug no galvām, liekos svešiniekus pāra bildēs parkos, zilumus no acīm jaunajam pārim utt... Kopā par vienām kāzām man maksāja vien 80Ls. Man tas likās pārāk maz, jo visām bildēm gāju cauri vienā un tad otrā programmā. Tas tomēr prasīja laiku.

Tagad no pilnas slodzes darbā man iedeva pus slodzi, vismaz uz laiku, domāju varbūt piepelnīties atkal ar kāzu foto apstrādi. Tikai šoreiz, izskatās, jau pie cita fotogrāfa.
Publicēts: 09.05.14 01:38 labots
 citēt
magic:Un man jau tā liksās, ka mani apšmauc. Pirms gada, kamēr mācījos, neilgi vienai fotogrāfei apstrādāju bildes. Pilnīgi nebija nojausma par naudām un ieguldīto darbu. No vienām kāzām sanāca ap 900-1000 bildes. Sākumā vajadzēja iziet cauri Lightroom un tad vēl Photoshopā, noņemt stabus, kuri aug no galvām, liekos svešiniekus pāra bildēs parkos, zilumus no acīm jaunajam pārim utt... Kopā par vienām kāzām man maksāja vien 80Ls. Man tas likās pārāk maz, jo visām bildēm gāju cauri vienā un tad otrā programmā. Tas tomēr prasīja laiku.

Tagad no pilnas slodzes darbā man iedeva pus slodzi, vismaz uz laiku, domāju varbūt piepelnīties atkal ar kāzu foto apstrādi. Tikai šoreiz, izskatās, jau pie cita fotogrāfa.

NELOLO veltas cerības , tīri normāli "Masovku" apstrādā arī pa 50Eur :) Retušē cilvēkus ņem stabus tikai STULBEŅIEM kuri bildēt neprot , neredz nejēdz ko bildē darba laikā :):) Pagājušā gadā kāzas vidēji maksāja ~50Ls apstrāde , šogad jau 50Eur tas pats [ 35Ls] . NORMĀLAM fotogrāfu materiālam parasti vaig tīri tehnisku retušu un procesu bez "Zīmēšanas" kas ir brāķis un profesionālisms darbā KA NEREDZI to darba laikā :)
Publicēts: 09.05.14 01:42
 citēt
Lunis:
NELOLO veltas cerības , tīri normāli "Masovku" apstrādā arī pa 50Eur :) Retušē cilvēkus ņem stabus tikai STULBEŅIEM kuri bildēt neprot , neredz nejēdz ko bildē darba laikā :):)

"Masovka", tas ir kas? Jubilejas, kāzas utt.? Nu nezinu, man tas liekas stipri par maz. Bet skatoties arī cik bildes apstrādā.
Publicēts: 09.05.14 01:43 labots
 citēt
magic:
Lunis:
NELOLO veltas cerības , tīri normāli "Masovku" apstrādā arī pa 50Eur :) Retušē cilvēkus ņem stabus tikai STULBEŅIEM kuri bildēt neprot , neredz nejēdz ko bildē darba laikā :):)

"Masovka", tas ir kas? Jubilejas, kāzas utt.? Nu nezinu, man tas liekas stipri par maz. Bet skatoties arī cik bildes apstrādā.

PASĀKUMU bildes , jubilejas , kāzas , prezentācijas , semināri utt. PROFESIONMĀLA fotogrāfa bildēm parasti ĻOTI reti ir kas kadrējams vai "Novācams" . Pamatā tik "Tehniskā retuša @ Balansi" un viss.
Publicēts: 09.05.14 01:44
 citēt
Lunis:
PASĀKUMU bildes , jubilejas , kāzas , prezentācijas , semināri utt.

50Ls Eur par cik bildēm? Aptuveni vismaz.
Publicēts: 09.05.14 01:45 labots
 citēt
magic:
Lunis:
PASĀKUMU bildes , jubilejas , kāzas , prezentācijas , semināri utt.

50Ls Eur par cik bildēm? Aptuveni vismaz.

Vidēji 400 bildes . VAIRĀK normāls cilvēks vienā reizē nespēj noskatīties uztvert
Publicēts: 09.05.14 01:48 labots
 citēt
Man proatamams nav ne jausmas kā "Latvijas meistari" štrādā , man jau liekas ka tur 2/3 bildes kāzās "Zīmē ar roku" un dara to nēdēlām ilgi :face-wink::face-grin:
Publicēts: 09.05.14 01:52
 citēt
jubilejas - 100 bildes, kāzas - 500 bildes, prezentācijas - 200 bildes 9skatoties kas par prezentāciju - var arī mazāl būt) , semināri - 100 bildes .... VISSS ... pārējais ir "acis tā vai šitā", "rociņas dūrītēs vai atvērtas".... nafig!?!?!?
Publicēts: 09.05.14 01:53
 citēt
Par to arī es nemācēšu spriest, bet es toreiz apstrādāju ne pa jokam. Tāpēc arī man likās neadekvāta samaksa. Par kāzām fotogrāfe no jaunā pāra ņēma samaksu ne to mazāko.
Publicēts: 09.05.14 01:58 labots
 citēt
magic:Par to arī es nemācēšu spriest, bet es toreiz apstrādāju ne pa jokam. Tāpēc arī man likās neadekvāta samaksa. Par kāzām fotogrāfe no jaunā pāra ņēma samaksu ne to mazāko.

SAMAKSA Latvijā nav atkarīga ne no kā cita kā tikai PR - PAŠREKLĀMA , pilnīgi nekādas saistības ar LĪMENI - IZPILDĪJUMU:) Pieļauju ka mana cimperlīgā Ome varētu apstrādēs kvalitātē lielikt 2/3 KONKURENTU:0 Taču tas nenozīmē ka šamai maksās vismaz 1/3 ko konkurentu cenas:) TAKA , daudz strādā un šausmīgi rūpīgi apstrādā tik muļķi , svarīgi CIK samaksā un cik nopietnas klienta prasības pēc FORMĀTA:)
Publicēts: 09.05.14 02:02
 citēt
Tev ir super ome!!! :exciting:

Bet jā, Tu nabags, sūri strādā, bet beigās gandrīz neko nedabūt tikai tāpēc, ka Tev nav vārds. Tā diemžēl tas ir :what:
Publicēts: 09.05.14 02:02
 citēt
Man kolēģis esot atklājis kanālu kur veic apstrādi lielformāta izstāžu bildēm , cena līdz 10USD par gabalu . Apjomiem neesot nozīmes REĀLI :) Kautkur ārzijā , tipa Indija vai Indonezija robs esot .
Publicēts: 09.05.14 02:05 labots
 citēt
magic:Tev ir super ome!!! :exciting:

Bet jā, Tu nabags, sūri strādā, bet beigās gandrīz neko nedabūt tikai tāpēc, ka Tev nav vārds. Tā diemžēl tas ir :what:

Latvijas rēcīgā reālitāte :) Man kādreiz bariem mulķu mēģināja IZPRAST kapēc man maksqa tik cik gribu bet viņiem pat 10x mazāku summu nevēlās maksāt:):) Bija man kādreiz kantoris kur zem "Vadiem" štancēja desmitiem anonīmu censoņu :):) Mes pirmie ieveisām fīču ka AUTORS vispār netiek minēts TIKAI aģentūra :):) Finasiāli vsiem bija ĻOTI izdevīgi:):) Piemēra pēc , mušdienās visai slavenas fotogrāfes vienmēr atcerās kā es vinām maksāju 25-30Ls par bildēm par ko VIŅĀM PAŠĀM tie paši cilvēki pat 2 Ls nebija gatavi maksāt:):)
Publicēts: 09.05.14 02:13
 citēt
Luni, MAN maksā tik uz cik es parakstos ... es par kapeikām nestrādāju ..... bet nu to tev nu nekādi neuzzināt ... lai kā tu censtos ;-ppppp Jā - gadās pasūtījuma darbi, uz kuriem es kā avantūriste piekrītu un tad esmu spiesta pavadīt ilgākas stundas pēcapstrādē .. bet tā ir MANA skola, no kuras es mācos ..... bet klietni pagaidām nav sūdzējušies par rezultātu ....
Publicēts: 09.05.14 07:05
 citēt
Vai tiešām bilžu apstrādātāji saņem tādas kapeikas? Pēc cumakoff rakstītā sanāk 30-60 eur diena!
Publicēts: 09.05.14 09:06
 citēt
emzi:Vai tiešām bilžu apstrādātāji saņem tādas kapeikas? Pēc cumakoff rakstītā sanāk 30-60 eur diena!

Starpība ir apstāklī, vai Tu strādā "kantorī" (uzņēmumā, firmā), kas piesaista klientus un kurai ir reāls apgrozījums, no kā maksāt tos 20-30 centus par bildi, vai esi entuziasts, kas piedāvā savus pakalpojumus pats. Otrajā gadījumā nav rociņu (apgrozījuma), nav cepumiņa (naudas), vienalga, cik "kruts speciālists" esi...
Publicēts: 09.05.14 09:54 labots
 citēt
Mes vairs nenjemam apstradat ... ja nav lidzi krasu reference, diskusijas par to, ka modelei kajas vajag gaishakas, pec tam dzeltenaakas utt, lai gan pashi fotosesija nobildejushi modeli zekjubiksees, nav to 20 eiru/bildee vertas...fotografs no krutajiem, kas arii blogaa publicejas:)
Bet tam protams nav nekada saistiba ar kasu foto apstradi...ja kazu fotografi bildejot nelietotu auto wb vinji butu varonji!
Publicēts: 09.05.14 10:31
 citēt
wiencmuzikanc:

Starpība ir apstāklī, vai Tu strādā "kantorī" (uzņēmumā, firmā), kas piesaista klientus un kurai ir reāls apgrozījums, no kā maksāt tos 20-30 centus par bildi, vai esi entuziasts, kas piedāvā savus pakalpojumus pats. Otrajā gadījumā nav rociņu (apgrozījuma), nav cepumiņa (naudas), vienalga, cik "kruts speciālists" esi...

Un Latvijā šādi kantori arī ir? Ir kādi minami?
Publicēts: 09.05.14 10:37
 citēt
Pieņemu, ka maksā par rezultātu, ne par to, kāds čakars ieguldīts - tb, ja ilgi jāņemas, lai dovesķi-do-uma - pati vainīga.
1000 bildes katru apstrādāt fotošopā? tiešām tādu tehnisko brāķi fotogrāfe deva?
Publicēts: 09.05.14 10:39
 citēt
emzi:Vai tiešām bilžu apstrādātāji saņem tādas kapeikas? Pēc cumakoff rakstītā sanāk 30-60 eur diena!

60 Eur dienā uz pilnu sloldzi ir 1200 EUR mēnesī, par darbu pie datora, siltās telpās, bez ņemšanās ar klientu, mirkšanas lietū, uttp. Tas tagad skaitās kapeikas, ja?
Publicēts: 09.05.14 10:46
 citēt
imgfoto:Mes vairs nenjemam apstradat ... ja nav lidzi krasu reference, diskusijas par to, ka modelei kajas vajag gaishakas, pec tam dzeltenaakas utt, lai gan pashi fotosesija nobildejushi modeli zekjubiksees, nav to 20 eiru/bildee vertas...fotografs no krutajiem, kas arii blogaa publicejas:)
Bet tam protams nav nekada saistiba ar kasu foto apstradi...ja kazu fotografi bildejot nelietotu auto wb vinji butu varonji!

NORMĀLI , pilns ar auniem kas kautko knipsē par piķi un NEKO nav dzirdējuši ne par krāsu referencēm ne kalibrēšanu :):) Te bij viens MUĻĶITS akurāt no Liepājs kurš pat kaut kādas lupatas bildēja NEKO nebija dzirdējis par krāsu referencēm "SpēCālisC" :):)
Publicēts: 09.05.14 10:50
 citēt
versatile:
1000 bildes katru apstrādāt fotošopā? tiešām tādu tehnisko brāķi fotogrāfe deva?

Ne tikai tehniskais brāķis. Bija jāņem nost jaunajam pārim pumpas un zilumus zem acīm utt... Tā kā jaunais pāris gandrīz uz katras bildes, tad sanāk, ka Photoshopā jāapstrādā gandrīz katru bildi. Fotogrāfe bija ļoti piekasīga pie tādām lietām.
Publicēts: 09.05.14 11:00
 citēt
magic:
versatile:

Ne tikai tehniskais brāķis. Bija jāņem nost jaunajam pārim pumpas un zilumus zem acīm utt... Tā kā jaunais pāris gandrīz uz katras bildes, tad sanāk, ka Photoshopā jāapstrādā gandrīz katru bildi. Fotogrāfe bija ļoti piekasīga pie tādām lietām.

Vienmēr ir fascinējusi cilvēku pārliecība ka "fotošops visu izlabos".

Sen zināms ir fakts ka pirms bildēšanas visu sataisīt kā pienākas (vizāžists aizmālē pumpas un zilumus, izkadrēt stabus laukā no galvām un aizdzīt nevajadzīgus cilvēkus no kadra) - vienmēr ir ātrāk un stipri lētāk nekā pēc tam stundām tos simtus čikāt dažādās programmās.
Bet ja fotogrāfs to nejēdz sākotnēji nokopt - tad lai maksā par savām kļūdām.

J
p.s. pieņemu ka jautrs pāris bijis ja vienam ir zilums zem acs. Ceru ka vismaz līgavainim. :D:D
Publicēts: 09.05.14 11:08
 citēt
Pat man, kas kāzas nebildē, liekas, ka stabs no galvas un liekie cilvēki kadrā, kas traucē ir brāķis, kas normāli ir jāmet ārā nevis jāmokās photoshopā kaut ko salabot. :)
Publicēts: 09.05.14 11:19
 citēt
hehe ne tādi zilumi :haha: bet tie saucamie riņķi zem acīm. Nepareizi laikam izteicos.

Man domāt, jāfočē tā, lai pēcapstrādē mazāk būtu ko darīt. Bet laikam ir tā, ja pats bildes neapstrādā, tad stabi galvā arī netraucē.
Publicēts: 09.05.14 11:24
 citēt
To, kas būs vai nebūs brāķis, nosaka klients. Mums vienā lauku skolā kopbildi nekādīgi neizdodas aizdzīt pie kāda ziedoša jasmīna krūma, kurš ēnā, visiem izlaidumiem OBLIGĀTI jābildējas tikai un vienīgi pie skolas durvīm, kur tieši pretī ir pēcpusdienas saule. Un tā nu es gadiem taisu vienādi saņērkštus ģīmjus ar pusaizmiegtām acīm,
Publicēts: 09.05.14 11:25
 citēt
versatile:

60 Eur dienā uz pilnu sloldzi ir 1200 EUR mēnesī, par darbu pie datora, siltās telpās, bez ņemšanās ar klientu, mirkšanas lietū, uttp. Tas tagad skaitās kapeikas, ja?

TAs pēc cumakoff teiktā ir maksimālais ko var izspiest un tad jau ne katru dienu droši vien tā sanāk. JA minimums ir 20Eur dienā, tad tās ir konkrētas kapeikas, ja 60 tad nu tā tā - man tas galīgi neliekas daudz priekš šīs nodarbes.
Publicēts: 09.05.14 11:29
 citēt
Varu apstrādāt jebkuru bilžu skaitu pa 5 eur. Cietni,karti vai zibatmiņu. Ir naftalīns pret kodēm un decis pret citiem kustoņiem
Publicēts: 09.05.14 11:33
 citēt
magic:
wiencmuzikanc:

Un Latvijā šādi kantori arī ir? Ir kādi minami?

imgfoto:Mes vairs nenjemam apstradat .......

chukmasoff_f:Precīzu cenrāžu nav. Mēs piemēram apstrādājam bildes kuras iesūta pakām.......u.t.t.
Publicēts: 09.05.14 11:34 labots
 citēt
Schneider:To, kas būs vai nebūs brāķis, nosaka klients. Mums vienā lauku skolā kopbildi nekādīgi neizdodas aizdzīt pie kāda ziedoša jasmīna krūma, kurš ēnā, visiem izlaidumiem OBLIGĀTI jābildējas tikai un vienīgi pie skolas durvīm, kur tieši pretī ir pēcpusdienas saule. Un tā nu es gadiem taisu vienādi saņērkštus ģīmjus ar pusaizmiegtām acīm,

varbūt tikai ne kāzu fotogrāfijām. Neapstrādātas bildes, cik zinu, nesūta. Sūta tikai jau apstrādātas. Līdz ar to klienti nemaz neredz brāķus.
Publicēts: 09.05.14 12:12 labots
 citēt
imgfoto: Bet tam protams nav nekada saistiba ar kasu foto apstradi...ja kazu fotografi bildejot nelietotu auto wb vinji butu varonji!

Tu gribi teikt, ka, piemēram, nelieto auto wb vakara daļā? Kā tad tas izskatās/ kā to var izdarīt, ja gaismas apstākļi ļoti mainās?
Publicēts: 09.05.14 12:25
 citēt
Manuprāt ir pilnīgi vienalga kas un par cik pasākumu fotogrāfiem apstrādā bildes. Būtībā ir vienalga vai viņi vispār bildē vai nē jo dara viņi to drausmīgi un attiecīgi saņem kapeikas - nedēļu atpakaļ biju skolas salidojumā un vēlāk 1 dāma atsūtija saiti uz apstrādātām pro fotogrāfa bildēm "par naudu":

failiem.lv...

Maksā par gala rezultātu - nav svarīgi vai rezultātu radīt spējīgs (smuku summu paprasīt/saņemt spējīgs) fotogrāfs bildes apstrādā pats vai dod uz malu, bet nav nekādu cerību, ka viņš apstrādi uzticēs vellszinkam kas groza bildas par 50-80LVL

Vienas bildītes apstrāde mērās vairākos eirīšos ne eirocentos - reklāmai var reizēm gadīties, ka vairākos simtos, bet šo ciparu saņem par varēšanu ne gribēšanu vai labu uzvedību. Reklāmu taisa (arī $$$ saņem) komanda kurā fotogrāfs (vismaz LV) ir vājākais un stabili stulbākais posms.
Publicēts: 09.05.14 12:29
 citēt
magic:
chukmasoff_f:

100-200 bildes kurā programmā?

Lightroom protams.
Publicēts: 09.05.14 12:34
 citēt
magic:Un man jau tā liksās, ka mani apšmauc. Pirms gada, kamēr mācījos, neilgi vienai fotogrāfei apstrādāju bildes. Pilnīgi nebija nojausma par naudām un ieguldīto darbu. No vienām kāzām sanāca ap 900-1000 bildes. Sākumā vajadzēja iziet cauri Lightroom un tad vēl Photoshopā, noņemt stabus, kuri aug no galvām, liekos svešiniekus pāra bildēs parkos, zilumus no acīm jaunajam pārim utt... Kopā par vienām kāzām man maksāja vien 80Ls. Man tas likās pārāk maz, jo visām bildēm gāju cauri vienā un tad otrā programmā. Tas tomēr prasīja laiku.

Vis pirms , kas tā par fotogrāfi, kurai tik traki jaapstrādā bilsdes un kāda mārutka pēc to bilžu no vienām kāzām tik daudz.Tas vis par profesionalizmu neliecina.
Parasti ir maksimālais skaits ap 500-600 bilžu, no tām kādas 50 sanāk tās mākslinieciskās kuras apstrādājamas PS, un tad minimāli. Nekādi stabi nav jāklonē nost, un parasti arī nobildējams ir bez svešiniekiem ja acis ir pierē, un zilumi zem acīm nav ja lieto normālu tehniku un prot rīkoties ar gaismām. Saprotu ka tādu knipsētāju ir daudz un tie bojā visu tirgu jeb kāda foto jomā, tāpēc arī vairs bildēju tikai ar kantora tehniku un pēc pasūtijuma.
Publicēts: 09.05.14 12:38
 citēt
emzi:
versatile: 60 Eur dienā uz pilnu sloldzi ir 1200 EUR mēnesī, par darbu pie datora, siltās telpās, bez ņemšanās ar klientu, mirkšanas lietū, uttp. Tas tagad skaitās kapeikas, ja?

TAs pēc cumakoff teiktā ir maksimālais ko var izspiest un tad jau ne katru dienu droši vien tā sanāk. JA minimums ir 20Eur dienā, tad tās ir konkrētas kapeikas, ja 60 tad nu tā tā - man tas galīgi neliekas daudz priekš šīs nodarbes.

Ne jav bildes ir tikai apstrādājamas, tas tā kad iesūta, ir vēl citi darbi. Un tagad pasaki man kurā darbā maksā vairāk kā 30 eurus dienā, vienkaršam ofisa planktonam? Pa lielam pašvaldības uzņēmumos un visādos kantoros cilvēki saņem uz trokas 400 eurus mēnesī.
Publicēts: 09.05.14 13:40
 citēt
Maris:Manuprāt ir pilnīgi vienalga kas un par cik pasākumu fotogrāfiem apstrādā bildes. Būtībā ir vienalga vai viņi vispār bildē vai nē jo dara viņi to drausmīgi un attiecīgi saņem kapeikas - nedēļu atpakaļ biju skolas salidojumā un vēlāk 1 dāma atsūtija saiti uz apstrādātām pro fotogrāfa bildēm "par naudu":

failiem.lv...

Maksā par gala rezultātu - nav svarīgi vai rezultātu radīt spējīgs (smuku summu paprasīt/saņemt spējīgs) fotogrāfs bildes apstrādā pats vai dod uz malu, bet nav nekādu cerību, ka viņš apstrādi uzticēs vellszinkam kas groza bildas par 50-80LVL

Vienas bildītes apstrāde mērās vairākos eirīšos ne eirocentos - reklāmai var reizēm gadīties, ka vairākos simtos, bet šo ciparu saņem par varēšanu ne gribēšanu vai labu uzvedību. Reklāmu taisa (arī $$$ saņem) komanda kurā fotogrāfs (vismaz LV) ir vājākais un stabili stulbākais posms.

He he , Jelgavas Kingi tie ir :):) Viens no slavenās G@G kompānijas. Toties lēti noteikti.
Publicēts: 09.05.14 13:44 labots
 citēt
UldisMuzikants:Es visa kāzu bildes , parasti 800-1600 ātri apstrādāju pusdienā ar CanonDPP, ti, gaišums, krāsa, līknes, dažkārt kadrējums. tas viss, kas vajadzīgs, un dažām, ko pasūtītāji izvēlas lielas, noņemu pumpas, ja ir. Nesaprotui, kam gan vajadzīgs vēls papildus apstrādātājs. Repoŗtāžas principā nedrīkst apstrādāt, jo tad zūd dokumentējuma būtība

To man ar jāiemācās! Nu ne tehniski. Man pārāk daudz laika paiet, pirmkārt, kamēr atlasu labākās bildes - ja, piemēram, ir 5 bildes ar vienādu sižetu, tad ilgi pētu un skatos, kuras divas labākās izvēlēties. Otrkārt, katru bildi gribas kadrēt, bet tur ar dafiga laika aiziet....
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):