UldisMuzikants:pikasa labāks par fotošopu, protams, uzticamāks.
Ja nav velna vecmāmiņa jāpārtaisa par piecpadsmit gadus vecu meiteni, tad, saprotams, ar pikačū ir vieglāk un labāk. Tikai nobildēt pa priekšu tā, lai meitene pec vella neizskatās iraid jau grūtāk tamdēļ tauta fotõšopā sedēt mīļo, aiz ko arī jautājumus par krāsām uzdo`
magic:Vai lielākā daļa bildes apstrādā Photoshopā? Kaut vai Picasa? Kāpēc ne Lightroom?
Un kas tad ir Lightroom? Vai tad nav viens no Photoshopā variantiem?
Lightroomā, manuprāt, ir lielākas iespējas. Es runāju tieši par krāsas, gaismēnu utt koriģēšanai. Lai noņemtu rētas, pumpas utt, tomēr labāks Photoshop. Tas ir arī ātrāks, kur viegli pārkopēt izlaboto no vienas bildes uz otru ar vienu peles klikšķi, ja, piemēram, nākamais kadrs ir līdzīgs. Uz vairāk bildēm, ar diviem peles klikšķiem. Var nokopēt parametrus arī uz visām bildēm reizē. Photoshopā never vaļā 1000 bildes. Lightroom Tu uzreiz vari veselu blāķi atvērt. Lightroom Tu vari nodzēst uzreiz bildi arī no cietā diska, ja redzi, ka tas ir brāķis.
Es uzskatu, ka Photoshop ir dizaineriem, Lightroom ir fotogrāfiem.
Lightroom nav tikai apstrādes programma, bet arī kataloģizēšanas un pārvaldības programma. Tā ir visu savu fotogrāfiju datu bāze. Un tur ir visi pamattūļi, kas fotogrāfam nepieciešami foto apstrādei, reportāžniekiem vispār neko citu nevajag, pilnībā pietiek ar laitrūmu, citiem varbūt vajag kādus plaginus, piemēram panorāmu stiķēšanai u.tml.. Laitrūms ir arī masveida biļžu apstrādei.
Fotošops ir atsevišķu bilžu spēcīgai apstrādei vai pārstrādei, fotošops tiešām vairāk ir dizaineru un mākslinieku rīks, arī "wanna be" mākslinieku-fotogrāfu rīks. Mūsdienās vispār tīram fotogrāfam neredzu jēgu, kādēļ būtu vajadzīgs fotošops, pietiek ar laitrūmu un dažiem plaginiem, atkarībā no fotogrāfa darba specifikas.
R_J:Lightroom nav tikai apstrādes programma, bet arī kataloģizēšanas un pārvaldības programma. Tā ir visu savu fotogrāfiju datu bāze. Un tur ir visi pamattūļi, kas fotogrāfam nepieciešami foto apstrādei, reportāžniekiem vispār neko citu nevajag, pilnībā pietiek ar laitrūmu, citiem varbūt vajag kādus plaginus, piemēram panorāmu stiķēšanai u.tml.. Laitrūms ir arī masveida biļžu apstrādei.
Fotošops ir atsevišķu bilžu spēcīgai apstrādei vai pārstrādei, fotošops tiešām vairāk ir dizaineru un mākslinieku rīks, arī "wanna be" mākslinieku-fotogrāfu rīks. Mūsdienās vispār tīram fotogrāfam neredzu jēgu, kādēļ būtu vajadzīgs fotošops, pietiek ar laitrūmu un dažiem plaginiem, atkarībā no fotogrāfa darba specifikas.
Piekrītu visam teiktajam. Plus vēl laitrūmā ir tīri sakarīgi preseti "mākslas" bilžu ātrai iegūšanai. Tiesa gan, skolās ar mākslas novirzienu (vienā tādā meita mācās, tādēļ zinu) pamatā apgūst tieši photoshop, ilustrator, premiere un corel draw. Laitrūmu diemžēl pat nepiemin. Manuprāt nepelnīti.
Man laitrūms ir lielajiem apjomiem. Tādai nesteidzīgai svētdienas apstrādei, īpaši konvertācijai uz melnbalto, priekšroka tomēr fotošopam, tur rīki, kombinācijas un paņēmienu klāsts daudzveidīgāks...
magic: Es uzskatu, ka Photoshop ir dizaineriem, Lightroom ir fotogrāfiem.
Es uzskatu, ka meitenēm jāstaigā tikai kokteiļkleitās + ar *augstajām frizūrām*.
Jau tas ir rēcīgi ka cilvēkam, kurš nopircis kameru, ir pārliecība, ka jams ir fotogrāfs, bet izrādās anekdoti var turpināt ar softisko iedalījumu.
es protams atvainojos, bet es strādāju kā dizainere un foto apstrādātāja. No programmām man ir saprašanas un vairāku gadu pieredze Photoshopā. Nevajag uzskatīt, ka visi noteikti ir zemāki par zāli To, ka esmu meitene, nenozīmē to,ka esmu idiote
ivog: Piekrītu visam teiktajam. Plus vēl laitrūmā ir tīri sakarīgi preseti "mākslas" bilžu ātrai iegūšanai. Tiesa gan, skolās ar mākslas novirzienu (vienā tādā meita mācās, tādēļ zinu) pamatā apgūst tieši photoshop, ilustrator, premiere un corel draw. Laitrūmu diemžēl pat nepiemin. Manuprāt nepelnīti.
Tam es pilnīgi piekrītu. Visur, kur esmu mācījusies: reklāmas dizains, web dizains.... ir mācījuši Photoshop, Illustrator, Corel, visādas citas programmas... bet nekur, pilnīgi nekur nav neko mācījuši par Lightroom. To nācās apgūt pašai.
Ha, mums pat bija foto mācība nelielu brīdi. Pat tur nemācīja Lightroom. Bija Photoshop.
Laitrūms nav mākslai, bet ātrai bilžu masveida apstrādei un organizēšanai. Ir gadījies pabūt vienā seminārā par Laitrūmu (tolaik pats vēl neizmantoju, ar vienu aci paskatījos pusi nodarbības) - nu zvērā iespējas.
Tev vajag mainīt (vai pirmoreiz pie tā vērsties) programmatūras pasniedzēju - pirmais ko normāls pasniedzējs iemāca ir izmantot programmatūru SAVIEM MĒRĶIEM, IDEJĀM UN VAJADZĪBĀM - nevis iegrožot sevi kā *PAREIZI* pozicionēties lietojot kompi.
Ir lietas ko Capture One, laitrūms utt. nedara, bet šops ar Bath var izdarīt hoķ visam cietā diska saturam - domā par to ko Tev vajag ne to *kā visi dara*.
magic: Nevajag uzskatīt, ka visi noteikti ir zemāki par zāli To, ka esmu meitene, nenozīmē to,ka esmu idiote
Par dzimumu nav jāsatraucas, Blogā tāds komunicēšanas stils ir standartā. Trīs gados te apgrozoties esmu uzzinājis, ka esmu giga stulbs "kārklu aristokrāts" ar nožēlojamām prāta spējām, kuram jāgriežas pēc medicīnas speciālistu palīdzības, visu informāciju es smeļos no TV seriāiem, bet vīnam, kas man garšo, īsta vieta ir izlietnē. Laikam japierod!
GunarsII: Par dzimumu nav jāsatraucas, Blogā tāds komunicēšanas stils ir standartā. Trīs gados te apgrozoties esmu uzzinājis, ka esmu giga stulbs "kārklu aristokrāts" ar nožēlojamām prāta spējām, kuram jāgriežas pēc medicīnas speciālistu palīdzības, visu informāciju es smeļos no TV seriāiem, bet vīnam, kas man garšo, īsta vieta ir izlietnē. Laikam japierod!
Diemžēl latviešu lapās laikam tas tā ir normāli. Parasti eju uz ārzemju lapām tieši tā dēļ, ka tur cilvēki mazāk brauc augumos, bet tiešām priecājas, ka Tu centies ko vairāk iemācīties. Man tāda komunicēšana pagalam nepatīk.
Maris:Tev vajag mainīt (vai pirmoreiz pie tā vērsties) programmatūras pasniedzēju - pirmais ko normāls pasniedzējs iemāca ir izmantot programmatūru SAVIEM MĒRĶIEM, IDEJĀM UN VAJADZĪBĀM - nevis iegrožot sevi kā *PAREIZI* pozicionēties lietojot kompi.
Ir lietas ko Capture One, laitrūms utt. nedara, bet šops ar Bath var izdarīt hoķ visam cietā diska saturam - domā par to ko Tev vajag ne to *kā visi dara*.
Nekad neesmu apgalvojusi, ka obligāti jāapstrādā bildes tagad tikai Lightroomā. Es pati izmantoju gan Lightroom, gan Photoshop.
magic: Nekad neesmu apgalvojusi, ka obligāti jāapstrādā bildes tagad tikai Lightroomā. Es pati izmantoju gan Lightroom, gan Photoshop.
p.s. mācības sen kā jau esmu beigusi.
Tad jau Tev vajadzētu būt aizdomai kāpēc Tavs teksts: *Es uzskatu, ka Photoshop ir dizaineriem, Lightroom ir fotogrāfiem.* ir tik pat muļķīgs kā *es uzskatu, ka visām meitenēm ir jāstaigā kokteiļkleitās + augstās frizūrās*.
+ kāpēc lielākā daļa apgalvojuma formā izteikti viedokļi ir muļķīgi
(kaut kā) mācības var beigt divos gadījumos - ja tas kaut kas ir apgūts vai rodas apjēga, ka tas nav paredzēts indivīdam. Savukārt mācības kopumā cilvēks var beigt arī divos gadījumos - ieņemot istabas temperatūru vai arī kā citādāk zaudējot spējas mācīties. Citiem vārdiem sakot... Nu, jūs sapratāt...
magic: Nekad neesmu apgalvojusi, ka obligāti jāapstrādā bildes tagad tikai Lightroomā. Es pati izmantoju gan Lightroom, gan Photoshop.
p.s. mācības sen kā jau esmu beigusi.
Tad jau Tev vajadzētu būt aizdomai kāpēc Tavs teksts: *Es uzskatu, ka Photoshop ir dizaineriem, Lightroom ir fotogrāfiem.* ir tik pat muļķīgs kā *es uzskatu, ka visām meitenēm ir jāstaigā kokteiļkleitās + augstās frizūrās*.
+ kāpēc lielākā daļa apgalvojuma formā izteikti viedokļi ir muļķīgi
Labi, es atvainojos, ka aizmirsu vienu vārdu...
Es uzskatu, ka Photoshop vairāk domāts ir dizaineriem, bet Lightroom vairāk domāts fotogrāfiem.
Tagad profesionālais fotogrāfs Jūsos/ Tevī ir apmierināts?
versatile:(kaut kā) mācības var beigt divos gadījumos - ja tas kaut kas ir apgūts vai rodas apjēga, ka tas nav paredzēts indivīdam. Savukārt mācības kopumā cilvēks var beigt arī divos gadījumos - ieņemot istabas temperatūru vai arī kā citādāk zaudējot spējas mācīties. Citiem vārdiem sakot... Nu, jūs sapratāt...
nu gan cilvēki ir piekasīgi Man būs jādomā par katru vārdo, ko rakstu...
Tad pārfrāzēšu arī šo...
Konkrētās mācības konkrētās programmās un konkrētās mācību iestādēs esmu pabeigusi.
Vavers:kamēr laitrūmā nebūs slāņu atbalsta, tikmēr uz to pusio pat neskatīšos
Tieši tā es teicu pirms 2 gadiem Tad man vienā darbā vajadzēja sākt izmantot Lightroom bilžu apstrādei. Sapratu, ka baigi labs un tagad es bez tā nekur.
bikmanis:Atverot bildi iekš Picasa, kas taisīta Photoshopā, tā ir tumšāka un krāsas blāvākas...?
Visdrīzāk problēma būs tajā, ka no Fotošopa nāk AdobeRGB krāsu profilā taisīta, bet pikasa strādā ar sRGB. Ja publicējot fotošopēto bildi webā ir tādi paši simptomi, tad diagnoze pareiza.
Pamēģināju uzinstalēt picasu, bet nepatika. Pirmkārt, lai kā censtos uzlikt angļu valodu, ta uzinstalējās latviski, bet es tos vedņus ar saīsnēm nesaprotu, otrkārt, ļoti agresīvi uzlikās par defolto bilžu skatītāju, kaut arī to biju atķeksējis.
priore:ja mācības sen kā esi beigusi, tad nav ko te onkuļiem un tantēm vaicāt pēc padomiem, kuri ož pēc pilnīgas iesācējas. tā ir dzimumapkaunošana, ko veic.
Nu sveiki... Es nevaicāju par to, ko esmu beigusi. Mani jautājumi ir par fotografēšanu un objektīviem. Tas gan ir skaisti, ka pārmet par to, ka grib uzzināt Vai man par to tagad būtu jākaunas?
ivog: Piekrītu visam teiktajam. Plus vēl laitrūmā ir tīri sakarīgi preseti "mākslas" bilžu ātrai iegūšanai. Tiesa gan, skolās ar mākslas novirzienu (vienā tādā meita mācās, tādēļ zinu) pamatā apgūst tieši photoshop, ilustrator, premiere un corel draw. Laitrūmu diemžēl pat nepiemin. Manuprāt nepelnīti.
Tam es pilnīgi piekrītu. Visur, kur esmu mācījusies: reklāmas dizains, web dizains.... ir mācījuši Photoshop, Illustrator, Corel, visādas citas programmas... bet nekur, pilnīgi nekur nav neko mācījuši par Lightroom. To nācās apgūt pašai.
Ha, mums pat bija foto mācība nelielu brīdi. Pat tur nemācīja Lightroom. Bija Photoshop.
Ko tur cepties pat Lightroom, un ka to nekur nemācas, tad jav vajag speciālus kursus kā lietot smartfonu vai veļasmašīnu Lightroom ir pašrocīgi apgūstams vienā divās doienās tā pat kā Camera-RAW, ļoti labs un efektīvs verķis un ļoti primitīvs ko nevar teikt par PS,AI,Premier vai Coreli.