forum.gif
Picasa vs Photoshop
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Picasa vs Photoshop
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 12.05.14 22:18
 citēt
Man gribās uzzināt kāpēc cilvēki lieto vienu programmu nevis otru. Kas, pēc viņu domām, tajā vienā ir labs vai labāks par to otro.
Publicēts: 12.05.14 22:29
 citēt
A es, dīvainītis tāc, lietoju ACDSee. :grimace:
Publicēts: 12.05.14 22:32
 citēt
magic:Man gribās uzzināt kāpēc cilvēki lieto vienu programmu nevis otru. Kas, pēc viņu domām, tajā vienā ir labs vai labāks par to otro.

Grafiskie redaktori nav dzeltenā prese. Ir pilnīgi pie pakaļas ko domā lērums cilvēku. Īpaši ja tie baksta programmas ar vienu pirkstu pašmācības ceļā pēc youtube.
Stipri vērtīgāk būtu ja Tev gribētos noskaidrot kā ar šīm programmām efektīgi strādāt.
Publicēts: 12.05.14 22:44
 citēt
magic:Man gribās uzzināt kāpēc cilvēki lieto vienu programmu nevis otru. Kas, pēc viņu domām, tajā vienā ir labs vai labāks par to otro.

Viena daļa negrib pirkt un grib lietot par brīvu, bet nemāk uzkrekot vai ir kā tik pret pirātiskajam progām, un tad nu lieto vis kaut ko kas ir par brīvu.
Ja skatās no pro viedokļa, tad ir kaudze ar profesionāliem fanātiķiem, kuri izmanto tieši foto aparāta ražotāja softu un neko citu.
Lightroom ir konvejiera parikte, to pārsvarā izmanto tie kuriem vajag ātri un kvalitatīvi apstrād'\at lielus kvantumus bilžu komerciālām vajadzībām, neiespringstot sarežģītā programmā.
Publicēts: 12.05.14 22:44
 citēt
Haidrachuxx:
Grafiskie redaktori nav dzeltenā prese. Ir pilnīgi pie pakaļas ko domā lērums cilvēku. Īpaši ja tie baksta programmas ar vienu pirkstu pašmācības ceļā pēc youtube.
Stipri vērtīgāk būtu ja Tev gribētos noskaidrot kā ar šīm programmām efektīgi strādāt.

Es nesapratu par dzelteno presi.

Es jau strādāju ar programmām, kuram mani ļoti apmierina. Bet gribās uzzināt kāpēc citi strādā ar citām. Es taču neinstalēšu visas programmas pēc kārtas un nemeklēšu kas tajās ir tāds, kas nav, piemēram, Photoshopā. Gribās to uzzināt no cilvēkiem. Tas ir daudz ērtāk.
Publicēts: 12.05.14 22:47
 citēt
Haidrachuxx:

Lai strādātu efektīgi jeb kurā redzktorā vajag pbaxtīties ne ar vienu pirkstu bet ar diviem vai trim, un reižem ar peli piepalīdzēt. Jo efektīvākais darbs ir ar hotkey izmantošanu. Bet principā visos redaktoros gan grafiskajos gan foto hotkey ir vieni un tie paši ar dažādām niansēm.
Publicēts: 12.05.14 23:01
 citēt
Esmu daudz un dažādus redaktorus palietojis - Aperture, Picasa, DXO, Capture One, VienNX u.c. u.c. u.c.

Neko labāku par PS neesmu vēl redzējis. LR izmantoju, lai pamatlietas RAWam apstrādātu (ekspozīcija, ēnas utt.) un bilžu bibliotēku pārvaldītu, bet visu pārejo apstrādi taisu iekš PS , jo LR man vajadzīgo iespēju gluži vienkārši nav. Kaut vai tie paši slāņi. Trokšņu slāpēšanai lietoju Neat Image.

Tā ir mana ideālā kombinācija. Citam tā būs cita. Katram pašam līdz tam jānonāk.
Publicēts: 12.05.14 23:05
 citēt
klusums:Esmu daudz un dažādus redaktorus palietojis - Aperture, Picasa, DXO, Capture One, VienNX u.c. u.c. u.c.

Neko labāku par PS neesmu vēl redzējis. LR izmantoju, lai pamatlietas RAWam apstrādātu (ekspozīcija, ēnas utt.) un bilžu bibliotēku pārvaldītu, bet visu pārejo apstrādi taisu iekš PS , jo LR man vajadzīgo iespēju gluži vienkārši nav. Kaut vai tie paši slāņi. Trokšņu slāpēšanai lietoju Neat Image.

Tā ir mana ideālā kombinācija. Citam tā būs cita. Katram pašam līdz tam jānonāk.

LR trokšņu redaktors praktiski visu noslāpē, nevajag neko papilduis. Protams cits jautājums ir ar kādu kameru tiek bildēts un pie kādiem ISO trokšņi parādās.
Publicēts: 12.05.14 23:11
 citēt
LR trokšņu slāpētājs ir pilnīgs sūds - ēd nost detaļas bez žēlastības. Nevar salīdzināt ar, piemēram, Neat Image.
Publicēts: 12.05.14 23:13
 citēt
Tā kā man nav 1000 bildes pēc kaŗtas ar pilnīgi vienādiem kaut vai gaismas apstākļiem .... (jo nespiežu slēdža pogu nenoņemot pirkstu), tad es mierīgi Bridge izskatu bildes - piedlieku vienādus labeļus vienāām bildēm, sašķiroju uttt .... Tad PS apstrādāju vienu bildi un pārējām pielietoju Batch funkciju. Ja gribu taisīt "mākslu" tad attiecīgi konkrētu bildi apstrādāju PS atsevisķi. Un nemaz nelūkojos pēc dajebkādas citas programmas!
Publicēts: 12.05.14 23:14
 citēt
klusums:LR trokšņu slāpētājs ir pilnīgs sūds - ēd nost detaļas bez žēlastības. Nevar salīdzināt ar, piemēram, Neat Image.

Oo... nu re. Nebūtu sākusi par Lightroom runāt, nebūtu uzzinājusi. Super! Pamēģināšu :)
Publicēts: 12.05.14 23:16
 citēt
klusums:LR trokšņu slāpētājs ir pilnīgs sūds - ēd nost detaļas bez žēlastības. Nevar salīdzināt ar, piemēram, Neat Image.

Nu nezinu, man nenoēd detaļas, bet es arī pārāk trokšņus neslāpēju tikai retos gadijumos, jo nav pēc tā vajadzības.
Publicēts: 12.05.14 23:24
 citēt
Nez, man gan nav piķa tik daudzām programmām.
A par to ko kurš izmanto - nu, mehāniķiem svarīgs rīks būs uzgriežņa atslēga, bet celtnikam - nez, kaut vai urbis. Kurš labāks instruments?
Tak fotogrāfi nav visi vienādi, bildē dažādi undažādas lietas, vot katram sava proga.
Publicēts: 12.05.14 23:56
 citēt
Photoshop CC 14.2
Adobe Photoshop Elements 12
Photoshop Lightroom
Photoshop Elements 12 & Adobe Premiere
Elements 12
Photoshop CS6
Labi par Lightroom es saprotu ko jus piesaucat , bet kuru nosim programmam Jus piesaucat par Photoshop?
Man pietiek no si klasta ar Photoshop Elements,kas ver vala manus Nef failus , bet never vala Sony Raw failus!:face-smile:
Publicēts: 12.05.14 23:59
 citēt
Hillwalker:Photoshop CC 14.2
Adobe Photoshop Elements 12
Photoshop Lightroom
Photoshop Elements 12 & Adobe Premiere
Elements 12
Photoshop CS6
Labi par Lightroom es saprotu ko jus piesaucat , bet kuru nosim programmam Jus piesaucat par Photoshop?
Man pietiek no si klasta ar Photoshop Elements,kas ver vala manus Nef failus , bet never vala Sony Raw failus!:face-smile:

Vēl jau nepieminēji Photoshop 2, 4, 5, Cs2, 3 uttt ;-pppp
Publicēts: 13.05.14 00:30
 citēt
Vēl jau nepieminēji Photoshop 2, 4, 5, Cs2, 3 uttt ;
Spec . dansigai:
Tapec ari jautajums ko piesauc par Photoshop, ja zem ta varda ir visas sis progas-:face-smile: ieskaitot Lr
Publicēts: 13.05.14 09:37
 citēt
Hillwalker:Vēl jau nepieminēji Photoshop 2, 4, 5, Cs2, 3 uttt ;
Spec . dansigai:
Tapec ari jautajums ko piesauc par Photoshop, ja zem ta varda ir visas sis progas-:face-smile: ieskaitot Lr

Visiem, kas šīs programmas lieto, tas tā kā būtu skaidrs, bet tā kā Tu sāki šo uzskaiti - es paturpināju - ja jau piesieties, tad piesieties uz pillu klapi ;-pppp
Publicēts: 13.05.14 10:48
 citēt
dansiga:
Hillwalker:Vēl jau nepieminēji Photoshop 2, 4, 5, Cs2, 3 uttt ;
Spec . dansigai:

Visiem, kas šīs programmas lieto, tas tā kā būtu skaidrs, bet tā kā Tu sāki šo uzskaiti - es paturpināju - ja jau piesieties, tad piesieties uz pillu klapi ;-pppp

Tev neviens nepiesienas, bet meginu saprast vai tiesam ir vajadzigas Photoshop CC + Lightroom par £8.78 menesi vai Adobe Photoshop CS6 (PC)£749.99 disca
Adobe photoshop Elements 12 par Price: £54.99 disca:face-kiss:
Publicēts: 13.05.14 10:55
 citēt
Pastāsti, lūdzu, kā var no Latvijas tikt pie CC + LR pa 8.78gbp mēnesī. Man rādas 12.29eur: www.adobe.com...
Publicēts: 13.05.14 11:02
 citēt
klusums:Pastāsti, lūdzu, kā var no Latvijas tikt pie CC + LR pa 8.78gbp mēnesī. Man rādas 12.29eur: [url=http://www.adobe.com/lv/products/creativecloud/photography.html

]http://www.adobe.com/lv/products/creativecloud/photography.html
[/url] Tas jau bus tas pats pec bankas kursa +Latvijas bankas piecepums
Publicēts: 13.05.14 11:14
 citēt
Hillwalker:
dansiga:

Tev neviens nepiesienas, bet meginu saprast vai tiesam ir vajadzigas Photoshop CC + Lightroom par £8.78 menesi vai Adobe Photoshop CS6 (PC)£749.99 disca

Tas jau nu pašam jāizvērtē - vai grib iet līdzi ar Adobe vienā solī un maksāt nenlielu summu katru mēnesi, vai nopirkt CS6 uzreiz par lielu naudu un dzīvot ar katru mēnesi lielākā pagātnē, vai atļauties tikai Elements, kas ir apgriezts šops, jo neko vairāk nevajag vai nevar atļauties. Te nu padomdevēji no malas neko nevar ieteikt, kā labāk rīkoties. Prasi sievai! ;-)))
Publicēts: 13.05.14 11:15 labots
 citēt
klusums:Pastāsti, lūdzu, kā var no Latvijas tikt pie CC + LR pa 8.78gbp mēnesī. Man rādas 12.29eur: [url=http://www.adobe.com/lv/products/creativecloud/photography.html

Hillwalker]http://www.adobe.com/lv/products/creativecloud/photography.html

Hillwalker[/url] taču nav Latvijā!
Publicēts: 13.05.14 11:28
 citēt
Man pilnīgi pietiek ar CS3, tur ir viss, kas nepieciešams un, vienalga, vēl neesmu visas iespējas aptvēris. Amatierim vairāk kā pietiekami...
Publicēts: 13.05.14 11:29
 citēt
dansiga:
Hillwalker: Tev neviens nepiesienas, bet meginu saprast vai tiesam ir vajadzigas Photoshop CC + Lightroom par £8.78 menesi vai Adobe Photoshop CS6 (PC)£749.99 disca

Tas jau nu pašam jāizvērtē - vai grib iet līdzi ar Adobe vienā solī un maksāt nenlielu summu katru mēnesi, vai nopirkt CS6 uzreiz par lielu naudu un dzīvot ar katru mēnesi lielākā pagātnē, vai atļauties tikai Elements, kas ir apgriezts šops, jo neko vairāk nevajag vai nevar atļauties. Te nu padomdevēji no malas neko nevar ieteikt, kā labāk rīkoties. Prasi sievai! ;-)))

Sieva saka ka vajag CorelDRAW Graphics Suite X6, jo ta ir vektoru proga un labak krasas dalas un nepikselejas lielos formatos.
Publicēts: 13.05.14 11:41
 citēt
Hillwalker:
dansiga:

Sieva saka ka vajag CorelDRAW Graphics Suite X6, jo ta ir vektoru proga un labak krasas dalas un nepikselejas lielos formatos.

Nu re - tad jau viss skaidrs, kas Tev vajadzīgs ;-))))
Publicēts: 13.05.14 11:46 labots
 citēt
wiencmuzikanc:Man pilnīgi pietiek ar CS3, tur ir viss, kas nepieciešams un, vienalga, vēl neesmu visas iespējas aptvēris. Amatierim vairāk kā pietiekami...

PS CC ir, piemēram, shake reduction funkcija, kura ļoti labo likvidē nodrebējušo roku sekas. Ja Tev šāda funkcija kādreiz būtu ļoti svarīgu bildi izglābusi, diez vai Tu teiktu, ka CS3 ir viss, ko Tev vajag. A gaisma ne vienmēr ir ideāla, bet rokas dreb visiem.
Publicēts: 13.05.14 12:02
 citēt
wiencmuzikanc:Man pilnīgi pietiek ar CS3, tur ir viss, kas nepieciešams un, vienalga, vēl neesmu visas iespējas aptvēris. Amatierim vairāk kā pietiekami...

Man ir kolēģi, kuri strādā ar AutCad 2008.gada versiju, nemaz neapzinoties CIK daudz ērtāks ir kļuvis AutoCad 2014 :-)))) Bet viņi tā ir pieraduši un viņiem ir labi! :-)
Publicēts: 13.05.14 13:38
 citēt
PS piedāvā Layerus ar Maskām - iemesls kāpēc PS...
Publicēts: 13.05.14 15:27
 citēt
dansiga:

Man ir kolēģi, kuri strādā ar AutCad 2008.gada versiju, nemaz neapzinoties CIK daudz ērtāks ir kļuvis AutoCad 2014 :-)))) Bet viņi tā ir pieraduši un viņiem ir labi! :-)

Redzi, ja kolēģi to dara profesionāli, katru dienu un ar to pelna naudu, tātad, viņu profesionālā pilnveide AutoCad programmatūras apgūšanā ir iestrēgusi 2008. gadā un tas ir fakts. Mans kolēga, arī foto AMATIERIS, joprojām bildē ar C 350D, neraugoties uz to, ka C jau ir izlaidis 5DMkIII ;) ;) ;) un bildes apstrādā, ja nemaldos CS2, bet neko, labi viņam sanāk :)

klusums:PS CC ir, piemēram, shake reduction funkcija, kura ļoti labo likvidē nodrebējušo roku sekas. Ja Tev šāda funkcija kādreiz būtu ļoti svarīgu bildi izglābusi, diez vai Tu teiktu, ka CS3 ir viss, ko Tev vajag. A gaisma ne vienmēr ir ideāla, bet rokas dreb visiem.

Protams, ka tā ir gadījies. Tādos brīžos es sirsnīgi lamājos uz savām līkajām rokām, nevis uz veco CS3 :)
Publicēts: 13.05.14 15:30
 citēt
un kāds ir GIMP? kāds no iesācējiem to lieto? :shame:
Publicēts: 13.05.14 16:31
 citēt
kpacku:un kāds ir GIMP? kāds no iesācējiem to lieto? :shame:

GIMP kā visi open suorce ir galīgs murgs. Ko var dabūt par brīvu tas parasti ir vienmēr pusjēls tā kā Linux, Android un Open office. Protams personīgai lietošanai pirkt maksas programmas lielākai daļai negribas vai arī nav par ko, bet darbam ja ar to pelni tad nopirkt Adobes progas nemaz tik dargi nav, Fotogrāfam kurš nestrādā ar datorgrafiku PS praktiski nav vajadzīgs, un var iztikt ar Lightroom kurš maksā tikai kaut kādus 150 eurus.
Publicēts: 13.05.14 16:33
 citēt
vispār, ir redzēts tikai viens patiesi kruts opensource rīks - blender. Spiež ārā maya un 3DSmax.
Publicēts: 13.05.14 17:51 labots
 citēt
Hillwalker:
dansiga:

Ilustrators neder? Bet vispar jau jocigs apgalvojums...rastra grafikas kastite arii paliek rastra grafikas kastiite velc kura vektora proga gribi iekshaa:)
Publicēts: 13.05.14 18:03
 citēt
Bet nu ta par teemu...
Ja "dizainere" uzdod jsutajumus kapec krasas mainaas bilditem man ir jautajums - kada grafiskaja vektora ptoga vinja strada? No tam kura klientiem taisa loguchus jepegos, par kuriem vinji pec tam samaxa citiem lai parzime vektoraa ja jadruka vizitkas, izkartnes utt? Mums 50% jauno klientu sak ar sho opciju...:D
Publicēts: 13.05.14 18:24
 citēt
imgfoto:Bet nu ta par teemu...
Ja "dizainere" uzdod jsutajumus kapec krasas mainaas bilditem man ir jautajums - kada grafiskaja vektora ptoga vinja strada? No tam kura klientiem taisa loguchus jepegos, par kuriem vinji pec tam samaxa citiem lai parzime vektoraa ja jadruka vizitkas, izkartnes utt? Mums 50% jauno klientu sak ar sho opciju...:D

Starp citu man te brīžiem izskatas ka topika autore nav autore, bet diezgan zināms indivīds, kurš kārtējo reizi uzdod ābecnieka jautājumus lai ierēktu par citiem dzerot aliņu starplaikos kad ar moci nedauzās pa savu rajonu :D
Publicēts: 13.05.14 20:50
 citēt
Starp citu - jautājums tiem, kas darbojas Lightroom. Esmu novērojis manā uztverē dīvainību. Tad kad ielādēju bildes un pirmo reizi apskatu ielādēto bildi pilnekrāna režīmā tajā pašā library sadaļā. Bilde atveras, bet pēc kādas pussekundes viņai pēkšņi paliek blāvākas (nesmukākas) krāsas, nekā tās bija atvēršanas brīdī, un tāda arī paliek. Tas novērojams visām bildēm. It kā jau problemu nav, visu var saregulēt, bet psiholoģiski nepatīkami, ka bilde atveras smuka un pēc brīža paliek nesmukāka. It kā atšķirība neliela, bet pamanāma.
Publicēts: 13.05.14 21:06
 citēt
Tapēc, ka pirmajā mirklī parādās RAW attēls tāds kāds nācis no kameras. Pēc tam ielādējas LR koriģējums. Ātriem datoriem tas var notikt zibenīgi un nepamanīt, bet lēniem notiek tā kā Tev notiek. Pārbaudi savus defaultos adjustments - WB, krāsu profilus utml.
Publicēts: 13.05.14 21:15
 citēt
klusums:Tapēc, ka pirmajā mirklī parādās RAW attēls tāds kāds nācis no kameras. Pēc tam ielādējas LR koriģējums. Ātriem datoriem tas var notikt zibenīgi un nepamanīt, bet lēniem notiek tā kā Tev notiek. Pārbaudi savus defaultos adjustments - WB, krāsu profilus utml.
:face-grin: :face-grin:
Tas ir tamdēļ, ka no sakuma Lightroom, lai ielādētu attēlus ātrāk, kā preiview bildīti izmanto kameras jpegu, bet kad izvēlies develop modu;li, tad ir īstais raw
Publicēts: 13.05.14 21:18
 citēt
Kur tad lightroom dabon kameras jpegu?
Publicēts: 13.05.14 21:22
 citēt
Developer modē rādās jau LR adjustēta bilde nevis pliks RAW. Un par developer mode ivog ar neko neminēja, starpcitu.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas