forum.gif
Wacom Intuos
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Wacom Intuos
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 13.05.14 23:48
 citēt
Ik pa brīdim veicot bilžu apstrādi nočortojos, ka pelīte vai arī uz touchpad pirksts ir aizskrējis par tālu veicot noteiktas apstrādes darbības un sāku domāt, vai tiešām nav nekādu alternatīvu.
Tā nu sāku pētīt un apstājos pie Wacom Intuous 4 vai Intuous Pro Medium size (cenu atšķirība nav īpaši liela). Agrāk šīs uzpariktes likās nežēlīgi overpriced un nevarēju iedomāties, ka kādreiz pats arī varētu apsvērt domu tādu iegādāties :), bet tagad jau skatos tās cenas tīri pieejamas un skatoties visādus ārzemju review izskatās, ka pat ļoti ērtas lietojot ar PS, Lightroom un Premiere.
Ta nu gribēju apjautāties jums - fotoblogeriem kādas ir domas par izmantošanas ērtību un efektivitāti attiecībā pret pelīti vai izmantojot touchpad uz portatīvā, kā arī kāda izmēra A6, A5, A4 jūs izmantojat/iesakāt un kāpēc?
Publicēts: 14.05.14 00:03
 citēt
Jārēķinās, ka nāksies pierast pie pilnīgi cita manipulēšanas principa (neeksistē *vilkšana pa tukšo*, bet jāpārliek) + ja gribi veikli, tad pele atvilknē un arī pa netu ar zīmuli jāsērfo - nav reāli lietot vienlīdz veikli abus principus - var tikai pārmācīties.

bet šitam:

arturs_no_ogres:Ik pa brīdim veicot bilžu apstrādi nočortojos, ka pelīte vai arī uz touchpad pirksts ir aizskrējis par tālu veicot noteiktas apstrādes darbības

var līdzēt programmas manuāļa jeb *help* palasīšana - piemēram *quick mask* un balta-melnas uc. varianti
Publicēts: 14.05.14 00:03
 citēt
Omei prasi www.fotoblog.lv... šamā vusu smuki zimējot:)
Publicēts: 14.05.14 09:08
 citēt
Pats nopirku Intuous 4 ( demo modeli no ražotāja iveikala) manuprāt bija ap 130 eiro, esmu ļoti apmierināts. Nu paiet laiks kamēr piešaujas, bet tas ir tā vērts.
Publicēts: 14.05.14 11:53
 citēt
A4. Mazāku nekādā gadījumā.

lietoju gan Wacom, gan peli. Pie planšetes būs ilgi jāpiešaujās. Un nez vai tā samazinās nosēdēto laiku pie bildes. :) Izklausās, ka Tev pelei vnk tracking speed jāsamazina. Neatceros ne reizi, kad ar peli būtu nošāvis greizi :)
Publicēts: 14.05.14 12:10 labots
 citēt
Man ir Wacom Intuos 3 un Wacom Intuos 4. Viens darbam un A4, viens mājām A5, jo sanāk strādāt arī mājās. Darbā peli pat neizmantoju. No sirds iesaku! Sanāk daudz precīzāk nekā ar peli. Man nenācās grūti pierast.

Kas attiecas uz izmēriem, man pietiek arī ar A5. A4 pat liekas pārāk liels. Uz galda daudz vietu aizņem, tāpēc otro nopirku A5. Lielāku par A4 noteikti nevajag :)
Publicēts: 14.05.14 19:23
 citēt
man arī pilnīgi pietiek ar A5
Publicēts: 14.05.14 20:33
 citēt
Man arī A5, bet kompis par švaku, lai eleganti izmantotu - tad nu pagaidām gaida apgreidu.
Publicēts: 14.05.14 20:52
 citēt
Retushai pietiek ar a5, vismaz man....to lietu darot tak attels pamatigi japietuvina.
Ja ir dzive ziimets ar roku, tad nu nekada titaniska parmacishanas nav vajadziiga ka Maris saka.
Man ar kreiso roku iet pa klavieri visi tie b, x...taustinji ar labo tik neskatoties shviika un ar tas pashas rokas pirkstiem zuumo bildiiti... Kopsh iepirku varu dienaa 2x vairaak bildiites atlaiziit ja vajag.
Publicēts: 14.05.14 20:58
 citēt
man arī nebija "jāpierod" - kā paņēmu - tā strādāju (pirms tam biju saklausījusies, ka baigi jāpierod) ... bet nu IR ērti!!! IR!
Publicēts: 15.05.14 11:53
 citēt
Morgen!

man ir Intous3 A4 jau gadus 5, zīmulim esmu nomainījis 2 gab "serdītes". Maketēšanai un bilžu apstrādei man A5 izlikās par mazu, tomēr A4 ir tuvāks ekrāna izmēriem un intuitīvi vielāk un arī precīzāk var izzīmēt smalkumus. Man "piešaušanās" laiks bija robežās no 5min līdz 1/2h... pēc tam peli zimantoju idienā netu brauzējo, vai tekstus klabinot... tiklīdz darbs ar grafiku, automātiski tiek lietota tablete.

Pēc wacoma pamēģināsi trust vai kādu citu sūdu, un uzreiz sapratīsi, kāpēc par wacom tabletēm ir jāmaksā, tik cik ir.
Publicēts: 15.05.14 11:55
 citēt
Morsitis:Pēc wacoma pamēģināsi trust vai kādu citu sūdu, un uzreiz sapratīsi, kāpēc par wacom tabletēm ir jāmaksā, tik cik ir.

+1000. Ar trustu pastrādājot, nesapratu, kāpēc vispār cilvēki izmanto ko tādu.
Wacom iegūla rokā un likās ļoti ērti pat peli neizmantot.
Publicēts: 17.05.14 19:58
 citēt
Vai Wacoms darbojas arī pa 2 monitoriem? Ir kādam pieredze?
Lietoju Genius G - Pen F350 kurš neatpazīst otru monitoru. Vai arī es nemāku.
Publicēts: 18.05.14 23:48
 citēt
Priekš kam foto apstrādē planšete? Vienīgais ja jaretušē portreti baigi nopietni tad izmantoju, bet citos gadijumos neredzu pielietojumu.
Cita lieta ir kad jāzīmē vektorgrafika, tad gan nākas ar planšeti darboties, bet pēdējā laikā uz planšetdatora ar stilusu piešāvos, ērtāk tomēr ne kā uz A4 planšetes.
Publicēts: 19.05.14 23:47
 citēt
chukmasoff_f:Priekš kam foto apstrādē planšete? Vienīgais ja jaretušē portreti baigi nopietni tad izmantoju, bet citos gadijumos neredzu pielietojumu.
Cita lieta ir kad jāzīmē vektorgrafika, tad gan nākas ar planšeti darboties, bet pēdējā laikā uz planšetdatora ar stilusu piešāvos, ērtāk tomēr ne kā uz A4 planšetes.

Ja dažas pumpas jānoņem, jāaizkrāso kāds stabs... Zinu, ka daži fotogrāfi no 2 vai vairāk bildēm taisa vienu, tad planšete lieti noder :)
Publicēts: 20.05.14 04:29
 citēt
magic:
chukmasoff_f:Priekš kam foto apstrādē planšete? Vienīgais ja jaretušē portreti baigi nopietni tad izmantoju, bet citos gadijumos neredzu pielietojumu.

Ja dažas pumpas jānoņem, jāaizkrāso kāds stabs... Zinu, ka daži fotogrāfi no 2 vai vairāk bildēm taisa vienu, tad planšete lieti noder :)
Nu nezinu, es diezgan daudz montēju un krāsoju vis kaut ko bet planšeti tikai zmantoju ļoti smalkai retušai, stabi, pumpas un vis pārējais tikai ar peli. Protams pele arī ne vienmēr pelei līdzīga un ar parastu peli pa 5-10 euriem neko nevar izdarīt.

Publicēts: 20.05.14 06:29
 citēt
priore:Stabu aizkrāsošana ir nevis fotovaloda, bet fotomeli.

Šito jūs pastāstiet arī ainavu gleznotājiem, kas kompozīcijas uzlabošanas vai kādos citos nolūkos, gleznojot ainavu no dabas, pārvieto kādu krūmu vai koku, kaut ko neiezīmē utt., ka viņi ir meļi :)
Publicēts: 20.05.14 10:59
 citēt
R_J:
priore:Stabu aizkrāsošana ir nevis fotovaloda, bet fotomeli.

Šito jūs pastāstiet arī ainavu gleznotājiem, kas kompozīcijas uzlabošanas vai kādos citos nolūkos, gleznojot ainavu no dabas, pārvieto kādu krūmu vai koku, kaut ko neiezīmē utt., ka viņi ir meļi :)

Publicēts: 20.05.14 11:12 labots
 citēt
Chukmasoff, manis teiktais priorei bija ironija/sarkasms :) Vēlējos viņai pateikt, ka stabu noņemšana ir normāla lieta un to dara arī gleznotāji neiezīmējot ainavā to, kas šķiet lieks.
Publicēts: 20.05.14 12:41
 citēt
chukmasoff_f:
magic: Ja dažas pumpas jānoņem, jāaizkrāso kāds stabs... Zinu, ka daži fotogrāfi no 2 vai vairāk bildēm taisa vienu, tad planšete lieti noder :)
Nu nezinu, es diezgan daudz montēju un krāsoju vis kaut ko bet planšeti tikai zmantoju ļoti smalkai retušai, stabi, pumpas un vis pārējais tikai ar peli. Protams pele arī ne vienmēr pelei līdzīga un ar parastu peli pa 5-10 euriem neko nevar izdarīt.

Jēzus tu māte, kas tas par terminatoru instrumentu :grimace: :haha:
Publicēts: 20.05.14 23:25
 citēt
A kapēc kadam vispār šķiet, ka fotogrāfija ir patiesība ?
Publicēts: 21.05.14 01:50
 citēt
arturs_no_ogres:
chukmasoff_f:Nu nezinu, es diezgan daudz montēju un krāsoju vis kaut ko bet planšeti tikai zmantoju ļoti smalkai retušai, stabi, pumpas un vis pārējais tikai ar peli. Protams pele arī ne vienmēr pelei līdzīga un ar parastu peli pa 5-10 euriem neko nevar izdarīt.

Jēzus tu māte, kas tas par terminatoru instrumentu :grimace: :haha:

Normāla Mad Catz R.A.T pele gan darbam gan spēlēm, svaru car regulēt un pēc ķepas transfotrmēt, kā arī precizitāte ļoti augsta, jo ar snaipereni kad jašauda tas nopder, līdz ar to PS arī labi strādāt.
Publicēts: 21.05.14 06:39
 citēt
trollollo:A kapēc kadam vispār šķiet, ka fotogrāfija ir patiesība ?

Cilvēkiem vairumā fotogrāfija neasociējas ar mākslu, bet ar sadzīves reportāžu (laikraksti, ģimenes foto). No filmu laikiem, kad paši sabildēja un paši taisīja, vai vēlāk - nesa taisīt uz fotodarbnīcu, vai tagad, kad bildē jpg, lielākā daļa cilvēku nekad nav ar fotomanipulācijām un kādām īpašām apstrādēm nodarbojušies. Līdz ar to, ja netiek bildēts kas abstrakts, bet tiek bildēti cilvēki, notikumi vai daba, cilvēks automātiski zemapziņā jau saprot šo procesu kā - ieliec filmu, nospied pogu, laboratorija automātā attīsta, un bilde, kurā redzamie subjekti nav pārveidoti, gatava. Ar jpg process vēl īsāks un automātiskāks.

Rrspektīvi, cilvēki foto asociē ar dokumentālu reportāžu. Tātad bildē jābūt visam, kas tur atradās bildēšanas brīdī, un jābūt vai nu melnbaltam (jo atkal - pie melnbalta foto gadu desmitos ir pierasts), vai krāsainam, bet ar krāsām aptuveni tādām kā bija dabā.

Tādēļ arī cilvēkiem šķiet, ka fotogrāfija ir patiesība.
Publicēts: 21.05.14 09:16
 citēt
R_J:
trollollo:A kapēc kadam vispār šķiet, ka fotogrāfija ir patiesība ?

Cilvēkiem vairumā fotogrāfija neasociējas ar mākslu, bet ar sadzīves reportāžu (laikraksti, ģimenes foto). No filmu laikiem, kad paši sabildēja un paši taisīja, vai vēlāk - nesa taisīt uz fotodarbnīcu, vai tagad, kad bildē jpg, lielākā daļa cilvēku nekad nav ar fotomanipulācijām un kādām īpašām apstrādēm nodarbojušies. Līdz ar to, ja netiek bildēts kas abstrakts, bet tiek bildēti cilvēki, notikumi vai daba, cilvēks automātiski zemapziņā jau saprot šo procesu kā - ieliec filmu, nospied pogu, laboratorija automātā attīsta, un bilde, kurā redzamie subjekti nav pārveidoti, gatava. Ar jpg process vēl īsāks un automātiskāks.

Rrspektīvi, cilvēki foto asociē ar dokumentālu reportāžu. Tātad bildē jābūt visam, kas tur atradās bildēšanas brīdī, un jābūt vai nu melnbaltam (jo atkal - pie melnbalta foto gadu desmitos ir pierasts), vai krāsainam, bet ar krāsām aptuveni tādām kā bija dabā.

Tādēļ arī cilvēkiem šķiet, ka fotogrāfija ir patiesība.

Tipo, ja es eju pāri ielai pie sarkanā, jo domāju, ka ir zaļais, tad vainīgs ir auto vadītajs, kurš uzbrauc man virsū?
Publicēts: 21.05.14 09:40
 citēt
Es nerunāju par to, kurš vainīgs vai nē, kā ir pareizi un kā nē. Es atbildēju, kādēļ domāju, ka lielākā daļa cilvēku fotomanipulācijas uzskata par kaut ko sliktu, un kādēļ fotogrāfiju saprot kā "patiesu".
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):