Lietoju 450d, ir 2 objekt. Kit 18-55, 3.5-5.6 IS, un teli 55-250, 4-5.6. Bet laikam neprotu īsti šo visu izmantot. Saprotu, ka ir lētais gals, bet ar to pašu sanāk ne miglainas, bet ne arī superasas bildes. Pārsvarā fočēju M režīmā ar zibspuldzi vai AV rezīmā bez zibspl. Bet tomēr nav īsti tas, ko man gribētos. Vai ar šo te visu es varu uzņemt superasu bildi. Statīvu līdzi nenēsāju, lietoju tiešām reti. Palīdziet ar padomu. Tik vienkāršā valoda, esmu iesācēj (-a) (-s).
Iepostē/ielinko kādu bildi piemēram ar EXIF datiem. Tad varēs spriest ko vairāk, kur slēpjas problēma. T.i. iemet piemērus cik sūdigi Tev sanāk. Jo varbūt vienkārši esi pāraudzis šo stiklu sniegtās iespējas un ir laiks tēmēt uz ko augstāku (gaišajiem zūmiem/fiksiem)....
18-55 ir diezgan ass kitinieks (priekš pudeļdibena) vienkāši izvēlies attiecīgo asuma dziļumu (F manipulācija M režīmā) un attiecīgo objektu ieštellē uz attiecīgo asmuma punktu un/vai otrādies protams arī attiecīgi gaismas iespējām slēdža ātrums un iso .. pameklē te pat FB fotoskolas rakstos, tur vecajās skolās ir atrunāts šis - tas
zo: nekvalitatīva gaisma? tas ir kā?
tas ir tā, ka pārāk izkliedēta gaisma
ir tādi jēdzieni kā kvalitatīva un nekvalitatīva gaisma, attiecīgi uz objekta lielumu un esošās gaismas koncentrāciju uz to
maXXXimāli daudz pikseļu. maXXXimāli tāda optika, kura tos var uzzīmēt, maXXXimāli zems ISO, maXXXimāli daudz gauimas, maXXXimāli īss slēdzā ātrums, kamera uz statīva, 2-4 robi ciet.
Fotošops ir sūds...kā jau te dansiga rakstīja - galvenais bildēšanas brīdī, lai cepurīte galvā! Dansiga uzsvēra, ka brūna....nestrīdēšos, bet no pieredzes varu droši apgalvot, ka ļoti palīdz krāsaini-strīpaina
Aizspamojām no tēmas? Ja kas, nedomāju, ka ar šo komplektu, ko tēmas sācējs strādā, nebūtu iespējams normālas bildes uzņemt. Nezinu, kur viņš atrod hronisko neasumu, nav iepostēta neviena bilde.
iesaku Uldi Muzikantu... man skaidrība par to kā tikt pie asas bildes tapa 2ās stundās... izpildīt to, tas jau ir cits jautājums... bet teorija ir zināma
Domāju, ka avatars šoreiz ir sinonīms provokācijai. vnk. izraisīt tukšu diskusiju, no kā ko pasmelties. Kur tad ir tās iepostētās tipa neasās bildes? Neviena. Seciniet paši.