Sveiki! mana draudzene meklē kāzu fotogrāfu 27. 06. 14. Kas ir brīvs uz to dienu, lūdzu atsūtiet savu cenu piedāvājumu un linku uz darbiem, ko apskatīt. Atsūtiet personal ziņu uz fotoblog un tālāk iedošu epastu.
Paldies! Ļoti interesants un noderīgs raksts! Vienīgi, ja kāds jaunais pāris paprasītu, lai atsūta izmantotās fototehnikas sarakstu, tad gan visdrīzāk pasūtītu viņus dažas mājas tālāk. Tas pats, ja es aizietu uz restorānu un pavāram pirms maltītes paprasītu, lai pastāsta ar kādu pannu man ceps steiku.
man ir prasījuši un esmu sūtījis. normāls jautājums ar kādu instrumentu Tu strādā. tas tik norāda cik Tu pats pret sevi iesi prasīgs. cik Tu cieni sevi. Manuprāt katrs sevi cienošs fotogrāfs grib strādāt ar Labu tehniku, nevis ar cropu un kitu.
Manuprāt, daudz svarīgāk ir nevis ar kādu tehniku, bet vai ir kaut kādas rezerves iespējas, ja fotogrāfs, piemēram, iekrīt upē, vienai kamerai nobirst slēdzis, atsit objektīvu pret torti utmldz bēdas (blogā bija links, kur fotogrāfs kāpās atpakaļ baznīcā un ar visu tehniku kaut kur ievēlās.. )
Tas, vai bildē ar nikon, canon vai samsung - pa lielam nekādu baigu lomu nespēlē.. Bildes nosaka, ko var un ko nevar.
andre:man ir prasījuši un esmu sūtījis. normāls jautājums ar kādu instrumentu Tu strādā. tas tik norāda cik Tu pats pret sevi iesi prasīgs. cik Tu cieni sevi. Manuprāt katrs sevi cienošs fotogrāfs grib strādāt ar Labu tehniku, nevis ar cropu un kitu.
Nevienā labā restorānā neceps ar maximas pannām
Neviens fotogrāfs nefotografē ar Maxsimas kamerām, kur nu vēl, ja runā par labu fotogrāfu. Bet kāda jēga ir nosaukt kameru, ja prasītājs no tām saprot tik pat daudz, cik Maxsimas pannām :
Tātad- profesionālās kameras ir ar korpusā esošu bateriju gifu pusprofesionālās kameras 5D, nu vēl kāda (naf izlecošās zipenes, ir tikai pieliekama ārējā)... pārejās ir tautas klases kameras- ziepīši ar spoguli
Ja Jūs nolēmāt kāzu ceremoniju (salaulāšanos) veikt ārzemēs un pēc tam ir ieplānota pastaiga ar ārzemju fotogrāfu, tad ieteikums ir ņemt līdzi fotogrāfu no Jūsu valsts, jo
Izmaksas būs līdzīgas vai pat lētākas Komunicēšana būs vieglāka Un galvenais aspekts ir bilžu vērtība. Ārzemju fotogrāfs pastaigas brīdī būdams tur jau simtām reižu bildēs viņam ierakstos kadrus, bet Jūs būdami jaunā vietā pievērsīsiet savu uzmanību pavisam citām vietām, kas vietējam fotogrāfam liksies ikdienišķas un parastas (to var salīdzināt vērojot ārzemju tūristus, kas fotografē Rīgā pavisam parastas un ikdienišķas lietas priekš mums.) Ja Jūs ņemsiet fotogrāfu no savas valsts, viņš pievērsīs savu uzmanību tām pašām lietām, kuras interesēs arī Jūs
reiz biju senos laikos austriešu inženieriem par tulku Latvijā. Braucam pa ceļu ziemā un pēkšņi viens iesaucās un rauj kameru no somas ārā, pārējie ar sāk šūmēties... izrādās, ieraudzījuši parastu ceļu greideri, kādu pie mums senos laikos bija kā biezs. Nu re, piemērs!
lafoto:Ja Jūs nolēmāt kāzu ceremoniju (salaulāšanos) veikt ārzemēs un pēc tam ir ieplānota pastaiga ar ārzemju fotogrāfu, tad ieteikums ir ņemt līdzi fotogrāfu no Jūsu valsts, jo
Izmaksas būs līdzīgas vai pat lētākas Komunicēšana būs vieglāka Un galvenais aspekts ir bilžu vērtība. Ārzemju fotogrāfs pastaigas brīdī būdams tur jau simtām reižu bildēs viņam ierakstos kadrus, bet Jūs būdami jaunā vietā pievērsīsiet savu uzmanību pavisam citām vietām, kas vietējam fotogrāfam liksies ikdienišķas un parastas (to var salīdzināt vērojot ārzemju tūristus, kas fotografē Rīgā pavisam parastas un ikdienišķas lietas priekš mums.) Ja Jūs ņemsiet fotogrāfu no savas valsts, viņš pievērsīs savu uzmanību tām pašām lietām, kuras interesēs arī Jūs
shitais gan smiekligi
tas vairaak bija domaats lai panem kaadu lv fotograafu labaak nekaa aarzemju.
Kā tautā saka, kas der visam, neder nekam. Ja gribas smukas plakanas bildes, tad prīmā. Gaumes un vajadzības dažādas, man 2.8 jau liekas dikti tumšs stikliņš
[quoe] priore:salīdzinu pēc attēla kvalitātēm. Crop lielāks asuma dziļums, kas man liekas vēlams, ja vēlos parādīt asu arī fonu [/ quote]
no kuras puses crops sev nes to lielāko asuma dziļumu... ...ieliec manu 100-400 mm mana ff kamerā... tad savā crop kamerā... un kamēr mainīji, objektīvs izmainīja tam esošo asuma dziļumu...
3rdHalf:
*FACEPALM* Nav tā, kad tev nav taisnība, bet tas nav tas par ko runāju. MF ir arī "Medium Format".
paskraidi kaazaas ar videejo formaatu... tad parunaasim...
Bija viens brīdis kad man reāli bija slinkums kārmēties ar DAUDZ mazajiem kadriem , es uzmetu cenu x3 un sāku bildēt uz 6x9 un 9x12 cm filmām . Nuu kādas aptuveni desmit kāzas nobildēju , vienas pat Melngalvja namā BET darbss nenormāls kaut bildes UXSAA protams bija Vipendrīties der . Jā zinu vienu kexsu kolēģi kurš visus mūžu bildēja kāzas ar 645 PENTAX
Nav šaubu, ka jebkuru Bildi jācenšas uztaisīt interesantu, taču diez vai ir īsti labi, ja autora ambīciju demonstrēšana kļūst par pašmērķi! Skatoties šodienas kāzu fotogrāfu bildes, nereti šķiet, ka šamiem svarīgāk sevi parādīt, nekā kāzas nobildēt.. Katrā portofolio gandrīz trešdaļu aizņem visādas "klusās dabas" ar rokām, gredzeniem, pušķiem, kurpītēm, glāžu rindām utt utml, kuru galvenais mērķis- parādīt zinātājiem (un konkurentiem), cik krutta fotogrāfam ir tehnika un cik smuku bokeh tā zīmē.
Štrunts, ka vairumam jauno pāru tās vajadzīgas, kā zaķam stopsignāls.
Friidis:Nav šaubu, ka jebkuru Bildi jācenšas uztaisīt interesantu, taču diez vai ir īsti labi, ja autora ambīciju demonstrēšana kļūst par pašmērķi! Skatoties šodienas kāzu fotogrāfu bildes, nereti šķiet, ka šamiem svarīgāk sevi parādīt, nekā kāzas nobildēt.. Katrā portofolio gandrīz trešdaļu aizņem visādas "klusās dabas" ar rokām, gredzeniem, pušķiem, kurpītēm, glāžu rindām utt utml, kuru galvenais mērķis- parādīt zinātājiem (un konkurentiem), cik krutta fotogrāfam ir tehnika un cik smuku bokeh tā zīmē.
Štrunts, ka vairumam jauno pāru tās vajadzīgas, kā zaķam stopsignāls.
priore:kopbildes- FF ar 50mm un F/5,6, ja ir 120 cilvēki, rezultātā bildē var redzēt zobu formu un acu plakstu biezumu. Ar 2,8 tas diez vai iespējams visām piecām rindām.
Man mamma teica, ja tam 2.8 piegriež diafragmu, tad jau šis ar parādot zobus
priore:runa par vienu un to pašu kadrējumu. 15mm uz crop vai 24 uz FF būs tas pats kadrējums ar 1,6 x atšķirīgu DOF. Vai- uz crop 2,8 ur apm tas pats, kas uz FF F/4
100-400 L ir tik neass asajā zonā, ka DOF liekas liels, vienalga, ko un kā bildētu. Ar to nevaram neko salīdzināt vai vērtēt. Te varu Santim piekrist zūms ir tikai zūms.
Kā man patīk šitie muldētāji... paņem papīra lapu, nogriez tai 1,6 un iegūsi crop efektu... visi pārejie parametri ir vienādi.
priore:runa par vienu un to pašu kadrējumu. 15mm uz crop vai 24 uz FF būs tas pats kadrējums ar 1,6 x atšķirīgu DOF. Vai- uz crop 2,8 ur apm tas pats, kas uz FF F/4
100-400 L ir tik neass asajā zonā, ka DOF liekas liels, vienalga, ko un kā bildētu. Ar to nevaram neko salīdzināt vai vērtēt. Te varu Santim piekrist zūms ir tikai zūms.
Kā man patīk šitie muldētāji... paņem papīra lapu, nogriez tai 1,6 un iegūsi crop efektu... visi pārejie parametri ir vienādi.
Teorētiski, uzliekot FF objektīvu uz Kropa, objektīvs neizmainās. Taču praktiski izmainās bildes FOV, un izmainot FOV, izmainās arī objektīva pielietojums. Piemēram, lai uzņemtu portretu ar 50mm objektīvu uz FF kameras - kamerai būs jābūt aptuveni 70cm attālumā no subjekta. Bet lai uzņemtu portretu ar identisku kadrējumu, uzliekot iepriekšminēto objektīvu uz Kropa - man būs nedaudz jāatkāpjas un jāfotografē aptuveni 110cm attālumā. Kā arī, atkāpjoties no subjekta, būs arī jāfokusē tālāk, un fokusējot tālāk, DOF kļūs plašāks.
Tagad, nedaudz matemātikas. Uzliekot 50mm,f1.8,t2.0 uz kropa(1.6X) bodija - rodas 80mm, f2.88, t2.0 FF ekvivalents. Un, lai dabūtu uz kropa ekvivalentu FF 50mm,f1.8,t2.0 - būs vajadzīgs 31.25mm,f1.125/t2.0 objektīvs.
Haiduks:
Teorētiski, uzliekot FF objektīvu uz Kropa, objektīvs neizmainās. Taču praktiski izmainās bildes FOV, un izmainot FOV, izmainās arī objektīva pielietojums. Piemēram, lai uzņemtu portretu ar 50mm objektīvu uz FF kameras - kamerai būs jābūt aptuveni 70cm attālumā no subjekta. Bet lai uzņemtu portretu ar identisku kadrējumu, uzliekot iepriekšminēto objektīvu uz Kropa - man būs nedaudz jāatkāpjas un jāfotografē aptuveni 110cm attālumā. Kā arī, atkāpjoties no subjekta, būs arī jāfokusē tālāk, un fokusējot tālāk, DOF kļūs plašāks.
Tagad, nedaudz matemātikas. Uzliekot 50mm,f1.8,t2.0 uz kropa(1.6X) bodija - rodas 80mm, f2.88, t2.0 FF ekvivalents. Un, lai dabūtu uz kropa ekvivalentu FF 50mm,f1.8,t2.0 - būs vajadzīgs 31.25mm,f1.125/t2.0 objektīvs.
Paldies par izskaidrojumu- tas daudziem, kas uzmanīgi lasa derīgs Bet tēma bija par šito: " Crop lielāks asuma dziļums, kas man liekas vēlams, ja vēlos parādīt asu arī fonu norisei. "
Ar šo pašu domu pārplēs 100nieku uz pusēm un katru pusi dod bodē kā 50nieku.
3rdHalf: Piemēram, lai uzņemtu portretu ar 50mm objektīvu uz FF kameras - kamerai būs jābūt aptuveni 70cm attālumā no subjekta. Bet lai uzņemtu portretu ar identisku kadrējumu, uzliekot iepriekšminēto objektīvu uz Kropa - man būs nedaudz jāatkāpjas un jāfotografē aptuveni 110cm attālumā. Kā arī, atkāpjoties no subjekta, būs arī jāfokusē tālāk...
Ar OBJEKTĪVIEM fotografē OBJEKTUS. Vai tikai nebūs tā, ka SUBJEKTU bildēšanai ir jāpērk SUBJEKTĪVS?