forum.gif
Vecā labā izvēle Canon vs Nikon
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Vecā labā izvēle Canon vs Nikon
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 24.05.14 14:52
 citēt
sveicināti.

iesaku padiskutēt kas atbilstošāks vajadzībām.
Paziņa visu laiku bildējusi ar ziepīšiem un crop sony kamerām, šogad beiz maģistrus, piedāvā darbu fotogrāfēšanā, pārsvarā tiks bildēti portreti, vēlāk reklāmas materiālam dažādas preces.
Tad nu nolēmusi neņemt vairs crop bildaparātus, bet gan kādu no krietni gaismjūtīgākiem FF canon vai nikon.
Noskatijusi ir Canon 6D vai nikon d610, sākumā portretiem kādu no 50 vai 85mm ar f1.4 vai f1.8
Padalaties pieredzē galvenos plusus kas ir canon un kas nikon, jo nekad nav viņa turējusi rokā ne c ne n kameras.
Reizēm arī tik filmētas nelielas filmiņas paziņām, no dažādā,iem pasākumiem, bet video ir otršķirīgi!

P.s tikai bez masu kaujām! canon labākais, pretī bliež nikona fanāti ar to pašu :face-grin:
Publicēts: 24.05.14 14:53
 citēt
Iesākuma budžets body un portretlensam2000€
Publicēts: 24.05.14 15:49
 citēt
Nu ko tad sejienes amatierīši var jēdzīgu ieteikt PROFESIONALIM, kas grasās bildēt portretus un reklāmas, gan jau ka PROFESIONĀLIS pats zin kādi darbarīki labāk piemēroti veicamajam uzdevumam.Mēs muļķa amatierīši labāk kautrīgi pastāvēsim stūrītī un paklusēsim lupatiņā.
Publicēts: 24.05.14 15:49
 citēt
Vecā, labā atbilde: vai nav vienalga, galvenais, lai māki fotografēt:face-grin:
Publicēts: 24.05.14 15:56
 citēt
No pilnīgi neitrālām pozīcijām iesaku aizdomāties par to, kāpēc tirgū ir palikuši tikai daži DSLR ražotāji. Tāpēc, ka tie ir paši labākie un izstrādājums ir novests praktiski līdz pilnībai. Ja paņemsi to, kas labāk "guļ rokā" vai mīlīgāks no skata, NEKĀDA KĻŪDA tā nebūs!
Publicēts: 24.05.14 21:26
 citēt
60uz5komats6:Nu ko tad sejienes amatierīši var jēdzīgu ieteikt PROFESIONALIM, kas grasās bildēt portretus un reklāmas, gan jau ka PROFESIONĀLIS pats zin kādi darbarīki labāk piemēroti veicamajam uzdevumam.Mēs muļķa amatierīši labāk kautrīgi pastāvēsim stūrītī un paklusēsim lupatiņā.

++++
Publicēts: 24.05.14 21:30
 citēt
Kripic: ...kas ir canon un kas nikon, jo nekad nav viņa turējusi rokā ne c ne n kameras.

Canon ruļļoz, jo ir pirmāks alpabētā!
Publicēts: 24.05.14 23:07
 citēt
Es ņemtu Canon, jo var visādos fototusiņos aizņemties no cietiem objektīvus. t.i., > 75% dalībnieku ir Canon.
Publicēts: 24.05.14 23:16
 citēt
Ritz:Es ņemtu Canon, jo var visādos fototusiņos aizņemties no cietiem objektīvus. t.i., > 75% dalībnieku ir Canon.

...ņemtu Nikon,foto tusiņos nevajadzēs nevienam dot savu stiklu izmēģinājumiem ,jo visiem būs Canon :face-wink:
Publicēts: 24.05.14 23:30
 citēt
Bildēju reklāmas un cilvēkus reklāmām:

A. to dara ar max zemu isoskaitli - šiem darbiem augsti iso ir pagalam mazsvarīgi.
B. 50mm uz FF, šādiem darbiem, vajag ļoti reti.
C. bildēt var dažādi un darba apjomu var ieguldīt ļoti, ļoti dažādu - lai strādātu ātri, viegli, bez brāķa riska ar 2000€ būs daudz par maz + ja paziņai pašai nav atbildes uz topikā jautāto, tad tas ir vnk neiespējami arī ar 500000€ tehniku.
Publicēts: 25.05.14 00:34
 citēt
Nu gan atbildes.Ja nav ko teit, tad klusējat!

Vnk ir tak noteikti kads šeit ,kas lietojis/ lieto šīs vai līdzīgas abu firmu kameras ne tā?
Arī ar digi ziepēm var kāzas un bukletus bliezt, nevajag obligāti 50k vērtu aparatūru, bet kvalitāte kāda sanāk, tas ir cits jautājums!

Šeit netiek apspriesta fotografēšanas māksla!

Konkrēts jautājums kura no kamerām ertaka izveles, nosaciti labāka, izdevīgāka, kas pa plusiem, mīnusiem konkrētam mērķim?Par gaidmjūtību tur cits stāsts un mērķis, bet tas arī visai svarīgs aspekts!
Publicēts: 25.05.14 06:29
 citēt
Tot, kto fotkaet s Zenit,
U togo vsegda stoit.

A kto fotkaet s Nikon,
tot durak, balbes, pizhon.
Publicēts: 25.05.14 07:41
 citēt
Zalamans:Tot, kto fotkaet s Zenit,
U togo vsegda stoit.

A kto fotkaet s Nikon,
tot durak, balbes, pizhon.

...var redzēt kaimiņu ietekmi :face-wink: ...latviski jau sāk palikt grūti domu pasniegt
Publicēts: 25.05.14 09:07
 citēt
Zalamans:Tot, kto fotkaet s Zenit,
U togo vsegda stoit.

Mļin nevaru saprast ts ir labi, vai nē....

Kripic - Man Tev ir piedāvājums - Paņem no manis noīrē to pašu EOS 6D + 50mm / 85mm / 135mm portretstiklu un paskaties vai ir tiešām vajadzīga šāda tehnika- un ko no viņas var dabūt ārā.. jo iegrūžot 2k eu dažreiz var vilties.
Publicēts: 25.05.14 09:39
 citēt
protams atrastos arī kāds,kas atrastu kur piesieties pie 50k vērtas tehnikas, bet par to neiet runa.
Ja visu laiku teju vai apmierināja sony komplekts par 1k , tad domāju pāreja uz c vai n jebkurā gadijumā būs jūtama!
Publicēts: 25.05.14 09:54
 citēt
Kripic:protams atrastos arī kāds,kas atrastu kur piesieties pie 50k vērtas tehnikas, bet par to neiet runa.
Ja visu laiku teju vai apmierināja sony komplekts par 1k , tad domāju pāreja uz c vai n jebkurā gadijumā būs jūtama!

------------
ja runa par sony krāsu attēlošanu, ko tas dod ārā bez papildus apstrādes, tad baidos, ka Canon sākumā būs stipra vilšanās...
Publicēts: 25.05.14 10:49
 citēt
Kripic:Nu gan atbildes.Ja nav ko teit, tad klusējat!

Vnk ir tak noteikti kads šeit ,kas lietojis/ lieto šīs vai līdzīgas abu firmu kameras ne tā?
Arī ar digi ziepēm var kāzas un bukletus bliezt, nevajag obligāti 50k vērtu aparatūru, bet kvalitāte kāda sanāk, tas ir cits jautājums!

Šeit netiek apspriesta fotografēšanas māksla!

Konkrēts jautājums kura no kamerām ertaka izveles, nosaciti labāka, izdevīgāka, kas pa plusiem, mīnusiem konkrētam mērķim?Par gaidmjūtību tur cits stāsts un mērķis, bet tas arī visai svarīgs aspekts!

Iesaku paziņai ietaupīt un neiegādāties neko no kā viņa ne vella nerubī + kamēr viņai peld funktieris kādiem darbiem viņai kādi parametri vajadzīgi. Rezultāti būs tikai kad zinās - līdz tam vilšanās pilnīgi vienalga no kādas tehnikas.
Publicēts: 25.05.14 11:23 labots
 citēt
Gan jau tā mītiskā "paziņa" ir topika autors, kurš daudz ko grib, bet maz ko jēdz.
Publicēts: 25.05.14 11:50
 citēt
Varbūt sony a99? pērc nikon pēc gada nomaini uz canonu būs bildes un dzīves pieredze. Miers un panākumus fotomākslā!!
Publicēts: 25.05.14 12:21
 citēt
Varbūt sony a99? pērc nikon pēc gada nomaini uz canonu būs bildes un dzīves pieredze. Miers un panākumus fotomākslā!!
Publicēts: 25.05.14 14:27
 citēt
...Alfā Sony veikalā tagad izlikts samērā daudz Sony optikas.Paskatījos uz cenām un sapratu,ka Nikon stikli nemaz tik dārgi nemaksā.
Publicēts: 25.05.14 17:16
 citēt
Citagaisma:Gan jau tā mītiskā "paziņa" ir topika autors, kurš daudz ko grib, bet maz ko jēdz.

Ja nezini, tad klusē!

P.S man priekš savām bildēm pietiek ar eos m.

Slēdzam ciet. Diskusija beidzam. Šeit tolka tāpat nav.
Paldies.
Publicēts: 25.05.14 17:19
 citēt
eju pēc čipšiem un alus... diskusija turpinās :D
Publicēts: 25.05.14 17:23
 citēt
Kripic:
Citagaisma:Gan jau tā mītiskā "paziņa" ir topika autors, kurš daudz ko grib, bet maz ko jēdz.

Ja nezini, tad klusē!

P.S man priekš savām bildēm pietiek ar eos m.

Slēdzam ciet. Diskusija beidzam. Šeit tolka tāpat nav.
Paldies.

Tu vari pakonsultēties jebkurā Elkor fotonodaļā pie pārdevējiem - tiem ir identiskas zināšanas Tavējām - attiecīgi saruna viegli risināsies - pilnīgi noteikti kaut ko ieteiks nostādīti pārliecinātā tonī - galu galā jums būs tikai viens parametrs kas svarīgs - lai iekļaujas kkādā naudas summā kas nu būs atlicināta. Neticās, ka netiksiet ar šo 3 klases vielu galā.
Publicēts: 25.05.14 18:25 labots
 citēt
talavietis:eju pēc čipšiem un alus... diskusija turpinās :D

Vai tad Tev pašam nebija 6D? Čipsus ēdot ar otru roku varētu atsauksmi uzrakstīt. Vai traucē aliņš otrā rokā?:face-smile:
Publicēts: 25.05.14 18:31
 citēt
Maris: Tu vari pakonsultēties jebkurā Elkor fotonodaļā pie pārdevējiem - tiem ir identiskas zināšanas Tavējām - attiecīgi saruna viegli risināsies - pilnīgi noteikti kaut ko ieteiks nostādīti pārliecinātā tonī...

Kad vienreiz, ap 2000. gadu šiem uzjautāju par Tamronu, no viņu pārliecinātā toņa uzzināju, ka Tamrons un Tokina esot plastmasas grabuļi, vienīgais jēdzīgais objektīvu ražotājs - Sigma.
Publicēts: 25.05.14 20:14
 citēt
absurda diskusija, kur reāli atbildes var meklēt testu laboratoriju aprakstos, jo bloga pasažieru nebūs daudz tādu, kas līdz mielēm izdzenājuši gan nikon canon FF kameras, lai adekvāti salīdzinātu to ērtības un priekšrocības.... :)
te var vienīgi klausīties gudriniekos, kuri ir gatavi pārliecinoši diskutēt par jebkuru tēmu
esmu nikon lietotājs 6 gadus D600 man ir ērts, bet par nemēģinu iedziļināties cnaona 6D....
Publicēts: 25.05.14 20:51
 citēt
ņem nikon D610 - pēc peldes, kad izzūst - atkal strādā ;-)))
Publicēts: 25.05.14 21:07
 citēt
GunarsII: Vai tad Tev pašam nebija 6D? Čipsus ēdot ar otru roku varētu atsauksmi uzrakstīt.

Tādas lietas topika autors neprasīja.

soms:
esmu nikon lietotājs 6 gadus D600 man ir ērts, bet par nemēģinu iedziļināties cnaona 6D....

Tev jau prasīja nevispārināt, bet paskaidrot kas tieši Tavā Nikon D600, salīdzinoši ar Canon, ir ērtāks tieši priekš reklāmas priekšmetu un portretu bildēšanas.

Blogā zinu 6 cilvēkus kuri izpilda pasūtījumos +/- ko līdzīgu kā topika autors jautā un dara to ar C un N FF - 3 ar C un 3 ar N - neviens no viņiem tehniku nevērtē pēc ražotāja nosaukuma uz kameras + (tieši augstāk minētos darbus) būtu ar mieru taisīt ar Sony FF un Zeiss.
Publicēts: 25.05.14 22:06
 citēt
Pie manis abus šos un netikai var iegādāties :D

Aparāts ir tikai gaumes lieta, ar kuru ērtāk kuram.
Pa lielam C vai N vai vēl kkas neko neizščir.
Publicēts: 25.05.14 23:51
 citēt
A cik tev to krustu vajak? Un priekš kam? Portretā ir tādas detaļas, kuras ir tik izteiktā virzienā, ka lineārais sensors "neaizķeras"?
Publicēts: 27.05.14 12:55
 citēt
Varētu uzdot pretjautājumu, kādas mašīnas paziņai tīk labāk BMW vai Audi, priekš cilvēku vizināšanas piektdienas vakaros. Labāk ar miglas lukturiem vai 17 collu diskiem?
Publicēts: 27.05.14 14:32
 citēt
priore:skatītos, kā strādā malējie AF punkti, tas portretiem ļoti svarīgi.

Hmm, vairums apgalvo, ka lieto tikai centrālo AF punktu, es tajā skaitā. Tādēļ ir dziļa neizpratne, priekš kam vajadzīgi malējie?
Publicēts: 27.05.14 14:42
 citēt
ivog:
priore:skatītos, kā strādā malējie AF punkti, tas portretiem ļoti svarīgi.

Hmm, vairums apgalvo, ka lieto tikai centrālo AF punktu, es tajā skaitā. Tādēļ ir dziļa neizpratne, priekš kam vajadzīgi malējie?

lai ar gaišu optiku, vai platu leņķi precīzi trāpītu fokusu + ne tik modes/beibes šķiļot, bet arī reportāžās ļoti bieži gadās, ka skaidri zini, ka būs lērums kadru kur fokusu vajadzēs piemēram kadra augšmalā - punktu aizlecināt iet ātrāk nekā katrreiz pārkadrēt.
Publicēts: 27.05.14 16:00
 citēt
Bet jūs esat tik pārliecināti, ka starp AF apstiprinājumu un slēdža nostrādāšanu visi būs kā iemūrēti, ne fotogrāfs, ne modelis nenošūpojas uz tām pāris mm desmitdaļām, par kurām jāpārdzīvo pārkadrēšanās sakarībā? Reportāžā vispār - kāda tēmēšana uz acīm, kad bildējamais pienāk, klanot galvu paņem savu godarakstu, tiek iedota metrīga lilija, kura noteikti aizsedz seju, pēc visiem zakoniem podlosti nepārtraukti griežot muguru, puķupasniedzēja visu laiku cenšas nostāties priekšā... Es šādos gadījumos parasti jau piefiksēju fokusu uz godaraksta malu un jau nokadrētā variantā spiežu pogu, kad apsveicamais ir labāk redzams.
Jo esmu no tiem dīvainīšiem, kuri bildē ar caumuru 5,6, tādēļ asuma dziļums man ir lielāks par pāris milimetriem. :face-wink:
Publicēts: 27.05.14 17:38
 citēt
Schneider:Bet jūs esat tik pārliecināti, ka starp AF apstiprinājumu un slēdža nostrādāšanu visi būs kā iemūrēti, ne fotogrāfs, ne modelis nenošūpojas uz tām pāris mm desmitdaļām, par kurām jāpārdzīvo pārkadrēšanās sakarībā? Reportāžā vispār - kāda tēmēšana uz acīm, kad bildējamais pienāk, klanot galvu paņem savu godarakstu, tiek iedota metrīga lilija, kura noteikti aizsedz seju, pēc visiem zakoniem podlosti nepārtraukti griežot muguru, puķupasniedzēja visu laiku cenšas nostāties priekšā... Es šādos gadījumos parasti jau piefiksēju fokusu uz godaraksta malu un jau nokadrētā variantā spiežu pogu, kad apsveicamais ir labāk redzams.
Jo esmu no tiem dīvainīšiem, kuri bildē ar caumuru 5,6, tādēļ asuma dziļums man ir lielāks par pāris milimetriem. :face-wink:

------------------
kāda tur šūpošanās, ja reiz tēmē ar malējo pa aci, tad arī uzreiz spied. Es gan malējos izmantoju reti, jo esmu pieradis pamatā pie centrālā, bet kādreiz močīju auto krosus un tāda veida ātros pasākumus, tad pamatā liku uz malējo, jo pārkadrēt tur toč vairs nav laika. Arī tagad reizēm gribētos skrejošās ainavas bildējot pārmest nost no centrālā, bet diezgan reti un praktiski pie tāda ātruma, ne vella nevar paspēt to izdarīt. 6D tie malējie tomēr ir diezgan tuvu centram...
Publicēts: 27.05.14 21:11
 citēt
priore:Droši vien, ka lieto zibspuldzi, ja jau vari atļauties teātra izrādes vai dievkalpojumus bildēt ar F/5,6? Man nupat arī blakus sēdēja viens un šķīla no zāles ar bliceni.

Vai tad lielie ISO ir zuduši?;-0
Publicēts: 28.05.14 00:19 labots
 citēt
priore:Droši vien, ka lieto zibspuldzi, ja jau vari atļauties teātra izrādes vai dievkalpojumus bildēt ar F/5,6? Man nupat arī blakus sēdēja viens un šķīla no zāles ar bliceni.

Tas noteikti nebiju es. Citagaisma pareizi pateica, kadrs no mūsējā deju kolektīva uzstāšanās:

Gaismotāji, pagāni, atraduši laiku savu praktikantu apmācībai! :anger:
Publicēts: 28.05.14 00:27 labots
 citēt
es to pašu būtu ņēmis ar 3200 iso un f 2.8 vai gramu lielāku, bet no lielāka attāluma un man rezultāts būtu ne sliktāks.
Publicēts: 28.05.14 00:42
 citēt
talavietis:...bet no lielāka attāluma un man rezultāts būtu ne sliktāks.

Negribētu pajautāt, cik liela ir 1959. gadā būvētā KN skatuve?

Kad lēkā bērnu deju kolektīvi, pat īsāku ekspozīciju var pietrūkt.

Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):