Krāsu softu var pieregulēt tūristu autobusa abgaismojumam, uz skatuves krāsas mainās nepārtraukti. No zāles, maucot ar 200 mm, sanāk tik portreti:
Jau paredzu, ka tūliņ tiks dots padoms par aiziešanu uz pēdējām rindām. Manas bildes nevērtē fotogrāfi, kuri redz brāķus no ISO, tie vajadzīgi deju kolektīvu vadītājiem, no viena koncerta sanāk ap 200 kadri. Viņi uzstāšanās laikā stāv aiz kulisēm, pēc manām bildēm vērtē savu dejotāju sniegumu, tādēļ es bildēju no skatuves malas, no zāles sienas un no balkona. No tām vietām, kur nevajag rēgoties pa priekšu skatītājiem. Nu un vēl arī mājas lapā ar garo malu 2000 pix.
Un vispār - metam pie malas šo neauglīgo diskusiju, ne jūs mani pierunāsiet uz pilno caumuru, ne es jūs uz savu 5,6. Galu galā, katram sava fotografēšanas maniere, prasības pret bildi un sen iestaigāti ceļi uz vajadzīgā rezultāta sasniegšanu.
Jolan:...man jau liekas,ka ar video kolektīva vadītājai būtu ērtāk vērtēt dejotāju sniegumu
Tā jau varbūt ira, taču labu video ir grūtāk dabūt gatavu un apskatīties nekā labu foto. Ja fotografēt māca dansigas, māri un jurčiki, tad operātorus tomēr Kultūras Akadēmijā māca.
Jolan:...man jau liekas,ka ar video kolektīva vadītājai būtu ērtāk vērtēt dejotāju sniegumu
Tā jau varbūt ira, taču labu video ir grūtāk dabūt gatavu un apskatīties nekā labu foto. Ja fotografēt māca dansigas, māri un jurčiki, tad operātorus tomēr Kultūras Akadēmijā māca.
Šaubos vai Preiļu kūltūras nama deju kolektīvam ir vajadzīgs "tāds" operators.Pietiks ar "home cinema" līmeni lai saprastu vai deja no malas ir baudāma vai nē.
Māca arī Rīgas amatniecības vidusskolā
Da fotogrāfēt māca jebkura instrukcija pie nopirktā aparāta. Tas tāpat kā ar rakstīšanu, tagad katrs prot dauzīt pa klaviatūru, visi mēs raksnieki, fotogrāfi un mākslinieki, ..uzsvars uz -nieki.
Šneider, tu esi tā kolektīva vadītājs? Nē! Tad kāpēc ierāvi pie sirds Jolana komentāru, ko? Jeb uzskati, ja kāds piemin Preiļus, tad viss, jāmetās ar visām 4 aizstāvēties? Skumji, skumji, skumji.
A citagaisma atkal nav pamanījis, ka vārds "Fotogrāfi" nebeidzas ar izskaņu -nieki..
Citagaisma:
Da fotogrāfēt māca jebkura instrukcija pie nopirktā aparāta. Tas tāpat kā ar rakstīšanu, tagad katrs prot dauzīt pa klaviatūru, visi mēs raksnieki, fotogrāfi un mākslinieki, ..uzsvars uz -nieki.
Kas tur skumjš, vienkārši es skatos, ka cilvēks, kurš pats nav ar kādu jautājumu saistīts (ja Jolan tomēr ir deju ansambļa vadītājs, es, protams, atvainojos), mēģina mācīt attiecīgās nozares speciālistam, kā vērtēt savu darbu. Par Preiļiem - lai jau piemin, tik ja bez to pieminēšanas vairāk nevar iztikt
Jolan:p.s. kaut gan nahren Preiļos vajag labu stiklu.
tad es domāju, vai tik tas nebūs labi nomaskējies atgriezies viens cits bloga varonis:
Vai arī abi lieto vienas točkas produkciju? ------------------------ Jā, vadītājs gan neesmu, bet pats dejoju gan jauniešu kolektīvā 70-80.gados, gan arī tagad.
Intereses pēc izskrēju cauri savām supervecajām bildēm no tautiskajām dejām un ar lielām grūtībām atradu 1 bildi kurai bija diafragma virs f/4. Nu var jau šķilt visu ar f/5-f8 , bet tā ātri vien var pazust estētiskais moments..Noteikti var būt kadri kur vajadzīgas lielas diafragmas vērtības, bet tā kopumā grūti iedomāties kā var pastāstīt labu stāstu bildējot tikai ar f>4-5,6
Es nestāstu stāstu. Manas bildes ir informatīvas, vai tik grūti to saprast? Pēc tā, ka es pēc koncerta iedotu kultūras namam reportu ar melnām cilvēku mugurām un prožektoru, mani pasūtītu dillēs, kā fotogrāfu. Un vispār -
Schneider: Un vispār - metam pie malas šo neauglīgo diskusiju, ne jūs mani pierunāsiet uz pilno caumuru, ne es jūs uz savu 5,6. Galu galā, katram sava fotografēšanas maniere, prasības pret bildi un sen iestaigāti ceļi uz vajadzīgā rezultāta sasniegšanu.
Schneider: ...es daru to, ko man uzdod un par ko maksā naudu...
Nezinu... bildēju skatuvi labi ja reizi gadā - pa manam tas ir ka divus pirkstus apm... - tās ir muļķības, ka kamerai nevar krāsas pie led piegriezt + ka nevar sabalansēt iso ar fragmu ar ... nesaprotu kapēc skatuvei jābūt vai nu kā ar apsardzes kameru bildētai vai ševeļinkas ķīselī + košiem caurumiem no pārbagāta krāsu piesātinājuma
Neesmu ne reportieris, ne profesionālis, tāpēc atļaušos iejaukties ar "skatu no malas". Un man liekas, ka šeit fotoblogā valda īsts lielo atvērumu kults. Portretēšanu var saprast, bet ja reportāžās divu līdz piecu cilvēku grupā asums tikai uz vienu, jeb moču parādē var apskatīt tikai viena baika priekšgalu, tas sāk kaitināt. Nu, piemēram, pa manam šis kadrs būtu vai nu jābrāķē, vai neasais ģīmis jāgriež nost, vai jāpacenšas piegriezt tā, lai abi tomēr asumā. P.S. Ceru, ka Haralds man piedos, nekā personīga.
Naf jaf svarīgi, kas māca, galvenais ir ko iemācās ... bet no taviem trim pieminētajiem tiešām neesmu redzējis nevienu perspektīvo audzēknī ... bet biznesā galvenais ir nauda