forum.gif
Kā darbojas bankas rekvizīti?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Kā darbojas bankas rekvizīti?
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 26.05.14 11:02 labots
 citēt
Man vēl joprojām nav skaidrs kā īsti darbojas tā rekvizūtu padarīšana. Cilvēks aiziet uz veikalu, paņem preci. Aiziet uz kasi, iedod kasierim firmas rekvizītus, kasieris sasbaksta, izsit čeku, pircējs paņem mantu un iet prom. Darbinieks ir nopircis uz firmas rēķina sev darba rīkus. BET tik pat labi "darbinieks" varbūt Vaņa, kurš tikko iznācis no centrālbūra un nevainīgi tādā pašā procesā iegādājas tehniku par 3 tūkstošiem. Kā tas īsiti darbojas? :what:
Publicēts: 26.05.14 11:06
 citēt
Are you kidding me?

Rekvizīti ir rekvizīti - pāris rindiņas teksta vairāk vai mazāk, punkts. Neatkarīgi no tā, direktors vai Vaņa, tāpat veikalā ir jānoliek tie trīs tūkstoši naudiņu galdā, pirms kāds kaut ko sitīs/rakstīs/dos. :) Vienīgais funktieris viņiem ir jau pēc tam, kad grāmatvede ierāmē to čeku ar dažām liekajām teksta rindiņām, un pasniedz VID'am, kurš, savukārt, novaimanā un atskaite grāmatvedei PVN nost no pirkuma cenas. Lūk.
Publicēts: 26.05.14 11:16 labots
 citēt
Bankas rekvizīti tāpēc lai ČEKU autorizētu kā KONKRĒTAIS VID reģistrētais subjekts veicis KONKRĒTO pirkumi. Vaņa var pirkt preces kaut vai par MILJONIEM reģistrējot toas uz TAVIEM rekvizītie , TEV no tā ne silts ne aukts KAMĒR tu pats nebūsi iesniedzis VIDā atskaites par "Līdzekļu apgrozījumu" pierādot to ar konkrētiem čekiem ar taviem rekvizītiem:) Vienīgās iespējamās problēmas HIPOTĒTISKI var būt ja kāds piemēram sācis ķidāt PARDEVĒJA kases lentas kur figurē tavi rekvizīti pa MILZU summām. Taču ja TEV pretī nav bijušu iesniegti PAPĪRI par pirkumiem vai nav arī pašas preces tas viss ir BEZJĒDZĪGI :):) Gadās gan pārdevēji kuri mēģinot "Legalizēt piķi" kautkādu mellno naudu kas "Jālegalizē" kā ieņēmumus no neekistējošiem darījumiem ar no gaisa grābtiem klientiem. Parasti tas KLIENTAM neatstāj nekādas sekas.
Publicēts: 26.05.14 11:17 labots
 citēt
rekvizīti nedarbojas, tie vienkārši ir, tāpat kā vārds un uzvārds. vaņka jau nezinās kas kādu preci ir pasūtījis. arī izruka uz rokas nebūs. un uz papildus jautājumiem nespēs pareizi atbildēt.

jebkurā gadījumā tas ir pārdevēja risks kontrolēt kam tiek izsniegta prece.
Publicēts: 26.05.14 11:19
 citēt
laikam domāts bija ka Vaņka tomēr samaksā par preci. Vaņķas parasti gan tā nedara.
Publicēts: 26.05.14 11:23 labots
 citēt
Nu ok, es no sākuma nekorekti izteicos. Sorry :face-glasses:

Varbūt man ir tik stulbs jautājums, jo nekad tā neesmu pircis :D
Publicēts: 26.05.14 11:27
 citēt
eincis:Nu ok, es no sākuma nekorekti izteicos. Sorry :face-glasses:

Bet fakts paliek fakts, ja Vaņka iedod kādas firmas rekvizītus kasierim (piemēram būvniecības firmas), tad kasiers viņus iesit kasē. Vaņka paņem padusē piemēram ripzāģi pa 600eur un iet prom. Tālākais jau Vaņkam neinteresē, galvenais, ka manta rokā. Varbūt man ir tik stulbs jautājums, jo nekad tā neesmu pircis :D

Bet lai zāģi rokā paņemtu, tam vaņkam tak tāpat jāsamaksā. Uz pēcapmaksu tak nedod preci jebkuram, kas nosauc firmas nosaukumu un reģistrācijas numuru, bet tikai pārbaudītiem pircējiem un to pārbaudītiem pārstāvjiem. Kur ir problēma?
Publicēts: 26.05.14 11:40
 citēt
Nupat aizgāju uz veikalu kur mani nepazīst, nopirku krēslu, pateicu lai izraksta pavadzīmi uz tādu un tādu kantori. Paņēmu krēslu un aizgāju. Viss...
Ja es būtu sliktais Vaņa, tad būtu ticis pie krēsla na haļavu...
Publicēts: 26.05.14 11:41
 citēt
shauttra:Nupat aizgāju uz veikalu kur mani nepazīst, nopirku krēslu, pateicu lai izraksta pavadzīmi uz tādu un tādu kantori. Paņēmu krēslu un aizgāju. Viss...
Ja es būtu sliktais Vaņa, tad būtu ticis pie krēsla na haļavu...

Nu ja kāds tirgotājs tik bezatbildīgi rīkojas, tad tā jau ir šī tirgotāja problēma :)
Publicēts: 26.05.14 22:40 labots
 citēt
eincis:Man vēl joprojām nav skaidrs kā īsti darbojas tā rekvizūtu padarīšana. Cilvēks aiziet uz veikalu, paņem preci. Aiziet uz kasi, iedod kasierim firmas rekvizītus, kasieris sasbaksta, izsit čeku, pircējs paņem mantu un iet prom. Darbinieks ir nopircis uz firmas rēķina sev darba rīkus. BET tik pat labi "darbinieks" varbūt Vaņa, kurš tikko iznācis no centrālbūra un nevainīgi tādā pašā procesā iegādājas tehniku par 3 tūkstošiem. Kā tas īsiti darbojas? :what:

Pa 3. k gan jau ka var apkāst, bet tad jābūt pro kāsējam ar ļoti attīstītiem skiliem !
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):