forum.gif
krāsas
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / krāsas
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 27.05.14 16:51
 citēt
Problēma:
Nopirku jaunu monitoru, bildes tajā izskatās konkrēti dzeltenākas un tumšākas salīdzinot ar tām pat bildēm vecajā.. toties ja apstrādā jaunajā, tad iegūstu normālas bildes, bet vecajā tās atkal ir pārāk "zilas"... Vai kāds var ko sakarīgu ieteikt?
Publicēts: 27.05.14 17:03
 citēt
jaunajam monitoram ir uzlikts kaut kāds ''movie mode''
Publicēts: 27.05.14 17:14
 citēt
Tātad vecais ir tikpat nekalibrēts kā jaunais, ir sasniegta stabila situācija... Šobrīd labāk aizlūdz un aizdedz svecīti, lai neviena spuldzīte griestos neizdeg - nomainīsi to uz citu, un atkal nav labi, visas bildes jāpārtaisa! :O
Publicēts: 27.05.14 17:18
 citēt
Labi, labi, rekur ir: www.wikihow.com... . Ja nesaproti sarežģītākos vārdiņus, tad: translate.google.com... . Ja neizdodas saprast arī to, tad: www.wikihow.com... . :D
Publicēts: 27.05.14 17:33
 citēt
Vēl jānoskaidro kādā programmā tu tās bildes skaties?
Publicēts: 27.05.14 18:29
 citēt
apstraadaaju bildes 5 lightroomaa, skatos - ar jebko, kaut vai nero kwik..
vecais dators vispaar ir portatiivais, liidz shim man ar to pietika...:D
Publicēts: 27.05.14 21:47
 citēt
guntisfotocom:apstraadaaju bildes 5 lightroomaa, skatos - ar jebko, kaut vai nero kwik..
vecais dators vispaar ir portatiivais, liidz shim man ar to pietika...:D

Sāksim ar to, ka interneta brouzeri standarta režīmā neuztur krāsu profilus. Tas ir, pat ja monitors ir kalibrēts, pārlūkprogramma neņem vērā profilu un bildi rāda bez šīm korekcijām. Tāpat arī lētās bilžu apskates programmas. Laitrūms rāda ok!

Lai konstatētu vai jūsu bilžu skatāmais rāda bildi pareizi, skatāmies: color.org... Ja pirmā bilde ir ar smukām debesīm, tad Jūsu kompis ņem vērā krāsu profilus.

Tāļāk varam atvērt PDF failu ar dažādām programmām un pārliecināties, vai tās atbalsta icc profilus: color.org...

Tad, ja vispār kompis spēj parādīt bildi ar pareizām krāsām, var analizēt vai to jākalibrē un ko tas nozīmē.
Publicēts: 27.05.14 22:14 labots
 citēt
Nav jau teikts, ka klients ticis līdz netam - monitoriem, kas nav trakā gala Eizo, Lacie utt. ir tādas jaukas *ekstru* iespējas līdzīgi kā projektoriem un TV - *cinema* režīms, *dynamic*, ofice, daylight utt.hvz režīmi - pāri par 90% IPS moņus var apskatīt Maxima kasiera monitora cienīgā skatā izmantojot šos labumus.

Lietoju IPS moni kas *spējot atrādīt vairāk kā 100% RGB telpas* - un paspaidot pogas uz korpusa varu redzēt kā to visu var pārvērs low quality mākslas projektā.
Publicēts: 27.05.14 22:22
 citēt
Man stāv darbā vienz Lacie kādus 4 gadus vec un blakām DELL Ultra sharp. Ar aci atšķirību pagaidām neesmu saskatijis, var jav būt ka bldes štrtuntīgas un kameras arī, bet vis vienādi rāda.
Publicēts: 27.05.14 22:27
 citēt
chukmasoff_f:Man stāv darbā vienz Lacie kādus 4 gadus vec un blakām DELL Ultra sharp. Ar aci atšķirību pagaidām neesmu saskatijis, var jav būt ka bldes štrtuntīgas un kameras arī, bet vis vienādi rāda.

a Tu pameklē Dellam uz korpusa kādu ekstru pogu

plus topika autors iespējams pārgāja no Benqu TN uz AOC TN
Publicēts: 27.05.14 22:43
 citēt
Maris:
chukmasoff_f:Man stāv darbā vienz Lacie kādus 4 gadus vec un blakām DELL Ultra sharp. Ar aci atšķirību pagaidām neesmu saskatijis, var jav būt ka bldes štrtuntīgas un kameras arī, bet vis vienādi rāda.

a Tu pameklē Dellam uz korpusa kādu ekstru pogu

plus topika autors iespējams pārgāja no Benqu TN uz AOC TN

Nu extru pogas tas jav sviests pilnīgākais, uz tām pat filmas nevar skatīties ja ierubī cinema modu. Tā pat kā TV ar visiem extra profiliem.
Publicēts: 28.05.14 00:12
 citēt
monitors tāds www.kurpirkt.lv...
Vai kāds var man visu sagrozīt tā, lai gan attīstot, gan web bildes daudz maz sakristu ar monitorā redzamo?
Publicēts: 28.05.14 00:30
 citēt
guntisfotocom:monitors tāds www.kurpirkt.lv...
Vai kāds var man visu sagrozīt tā, lai gan attīstot, gan web bildes daudz maz sakristu ar monitorā redzamo?

Protams ka varu, raksti prīvāti un sarunāsim.
Publicēts: 28.05.14 21:34
 citēt

Kur problēma? Aizej uz kādu bilžu drukāšanas kantori (labāk uz vairākiem), izdrukā dažas 15x21 bildi bez korekcijām un kruķī monitoru tikmēr, kamēr monitorā redzi to pašu (krāsa, kontrasts, pustoņi), ko fotogrāfijās.
Publicēts: 28.05.14 23:14
 citēt
chukmasoff_f:

Protams ka varu, raksti prīvāti un sarunāsim.

Nevar.
Lampiņas istabā jāmaina.
Publicēts: 31.05.14 15:48
 citēt
Vai kads ludzu var paskaidrot kas ir tie ICC profili? Piemeram majas stacionarais dators rada tikai ICC2 profilu (debesis divkrasainas bet zale vienada) , bet atver PDF failu tad laikam nekadus profilus jo ir 4 raibi kvadrati. Bet darba portativais rada normali gan html gan pdf failu tatad atbalst ICC4 profilu. Ko es ekrana redzesu mazak ja majas dators atbalsta itka tikai ICC2. Bildes skatoties gan majas datora gan darba datora ir vie.nadas
Publicēts: 31.05.14 18:06
 citēt
ivza13:Vai kads ludzu var paskaidrot kas ir tie ICC profili? Piemeram majas stacionarais dators rada tikai ICC2 profilu (debesis divkrasainas bet zale vienada) , bet atver PDF failu tad laikam nekadus profilus jo ir 4 raibi kvadrati. Bet darba portativais rada normali gan html gan pdf failu tatad atbalst ICC4 profilu. Ko es ekrana redzesu mazak ja majas dators atbalsta itka tikai ICC2. Bildes skatoties gan majas datora gan darba datora ir vie.nadas

Laikam esi Googlē nobanots?
Šeit ir variants kā tomēr tikt pie tā kārotā rezultāta: lmgtfy.com...
Publicēts: 31.05.14 19:13
 citēt
Zinu ka Google var visu atrast un arī iztulkot. Tikai gribu lai kāds kurš zin un saprot izskaidro latviski kas tas ir. Jo bildes kuras pielaboju mājas datorā arī citos datoros izskatās tā pat, bez toņu vai krāsu atšķirībām.
Publicēts: 31.05.14 21:09
 citēt
ivza13:Zinu ka Google var visu atrast un arī iztulkot. Tikai gribu lai kāds kurš zin un saprot izskaidro latviski kas tas ir. Jo bildes kuras pielaboju mājas datorā arī citos datoros izskatās tā pat, bez toņu vai krāsu atšķirībām.

Cilvēk mīļais, skola maksā naudu, ja es esmu tam izurbies cauri, kamdēļ man to ir tā pat vien jaskaidro par pliku velti, jo par ICC profiliem pāris vārdos nevar paskaidrot. Pie manis kursos šo tēmu mācās vairāku nodarbību laikā.
Tā kā droši piesakies kursiem un uzzināsi gan par ICC profiliem gan par vēl daudzām citām lietām.
Publicēts: 31.05.14 21:16
 citēt
kad kur cik - kursi?
Publicēts: 31.05.14 21:21 labots
 citēt
Nez, es esmu vienīgais, kuru nelielas toņu atšķirības galīgi nekrata?
Nekad mūžā neesmu kalibrējis nevienu monitoru, man tāpat visi rāda labi.
Publicēts: 31.05.14 21:35
 citēt
mani krata bridī, kad monitorā redzu melnajā visas detaļas, a bildi izdrukā bez detaļām!
Publicēts: 01.06.14 00:37
 citēt
dansiga:mani krata bridī, kad monitorā redzu melnajā visas detaļas, a bildi izdrukā bez detaļām!

Kalibrēšana un tik vajadzīga, un arī katra apgaismojumsm savs profils.
Drukājot jāpieliek profila faisls, un drukātājam jāsaka lai drukā pēc tā profila kurš nāk līdz.
Publicēts: 01.06.14 00:40 labots
 citēt
dansiga:kad kur cik - kursi?

Nu jav tagad tikai rudenī no 1 oktobra STI telpās.
Pagājušajā gadā bija līdz jaungadam 20ls pēc jaungada 30 euri no dalībnieka. Tikai 10 dalībnieki, jo vairāk nav telpās vietas , nodarbības pa 3 stundas 2x mēnesī no oktobra līdz maijam.
Publicēts: 01.06.14 07:08
 citēt
30 ls viss kurss vai viena nodarbība!?!?
Publicēts: 01.06.14 11:10
 citēt
dansiga:30 ls viss kurss vai viena nodarbība!?!?

30 euri viena nodarbība no viena dalībnieka. Vis kurs 480 euri pa 8 mēnešiem. Kopā sanāk 16 nodarbības.
Publicēts: 01.06.14 16:24
 citēt
Isuma runajot: Panemu uztaisu bildi, nesu izdrukaju un salidzinu pec tam ar ekrana radzamo. Ja krasa, enas un pustonu parejas ir vienadas tad viss labi?
Publicēts: 01.06.14 16:33
 citēt
ivza13:Isuma runajot: Panemu uztaisu bildi, nesu izdrukaju un salidzinu pec tam ar ekrana radzamo. Ja krasa, enas un pustonu parejas ir vienadas tad viss labi?

Tā nekad nebūs, ja drukā jeb kurā drukātavā. Rīgā ir tikai dažas vietas kur drukā precīzi pēc ICC profila, citās vietās pasi vēl pagroza pēc saviem mopnitoriem un tad brīnumi sanāk.
Publicēts: 02.06.14 15:42
 citēt
ivza13:Isuma runajot: Panemu uztaisu bildi, nesu izdrukaju un salidzinu pec tam ar ekrana radzamo. Ja krasa, enas un pustonu parejas ir vienadas tad viss labi?

Pa lielam jā.
Publicēts: 02.06.14 15:58
 citēt
RaitisSF:

Pa lielam jā.

nu kāpēc cilvēku jāmāna? Pa LIELAM kā reiz NĒ!
Publicēts: 04.06.14 09:18 labots
 citēt
dansiga:mani krata bridī, kad monitorā redzu melnajā visas detaļas, a bildi izdrukā bez detaļām!

Nu ta jau tam normali vajadzetu buut.... Cmyk printeri jau noeed gradaciju tumshajaa galaa diezgan krietni..it kaa. Ofseta drukai toch leveljus paarbiidu diezgan brutaali un ir ok, bet taa gan nav augstaa maaksla:)
P.s.
Jaushu, ka bw fanaate, ieteiktu ar pipeti panjemt taja vieta, kur tu domaa, ka tur jabut melnajam un vnk apskatiities vai ir 100% melns un nav citu kraasu klaat, ja taa ir, tad vislabaak kalibreetais monis, viskrutakie drukataji no suuda vasku neizspiediis.
P.p.s
Ir bijis, ka lieli peleka laukumi lieliem formatiem sanaak zilgani?
Publicēts: 04.06.14 11:05
 citēt
imgfoto, es melnā un baltā esamību pārbaudu savādāk ;-p
mb man Andrejsalā izdrukā tīri mb!
Publicēts: 04.06.14 13:28
 citēt
Alibaba:
RaitisSF:
Pa lielam jā.

nu kāpēc cilvēku jāmāna? Pa LIELAM kā reiz NĒ!

Es neteicu, ka būs 100%, bet 90% patiesības būs.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):