forum.gif
vai nodokļus samaksājāt?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / vai nodokļus samaksājāt?
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 28.05.14 14:13
 citēt
Publicēts: 28.05.14 14:32
 citēt
nē, tur ir kaut kāds sviests salaists. nav nekas tur jāmaksā. tad jau par durvju atvēršanu kādam citam arī ir jānomaksā nodokļi, jo tas taču ir pakalpojums.
Publicēts: 28.05.14 14:46
 citēt
Tas ir murgs
Publicēts: 28.05.14 14:50
 citēt
Dainis atkal kaut ko smagi sajaucis!
Publicēts: 28.05.14 15:03
 citēt
Muļķības
Publicēts: 28.05.14 15:29
 citēt
NAV muļķibas :) Dainis neko nav sajaucis , tieš tā ar ir :) To zin jebkurš kurš šo jomu darbinājis likumīgi un ilgstoši. TIEŠI tapēc arī darbinām to sistēmu ko darbinām UN labi zinu KĀ IR pēc likumiem un būtības. Latvijā Likumndošanu kārto un nodokļus administrē Omišu rodņa un citi "Lieli" self made spec tāpēc BRĪNUMU nekādu tieši tāda miskaste ar ir , bet mani tas neskar :)
Publicēts: 28.05.14 15:55
 citēt
Nepublicēsim LV resursos bildes un neuzrādīsim vietas kur tās bildētas, kā arī savu vārdu un uzvārdu , līdz ar to kurš varēs ko piekasīties. Tad jav katram tūristam kurš atbrauc uz LV sabildē Vecrīgu un nopublicē savas bildes kaut kur arzemju resursos, arī būs jāmaksā VIDam :D
Publicēts: 28.05.14 16:23
 citēt
:haha:
Publicēts: 28.05.14 17:42
 citēt
Lunis:NAV muļķibas :) Dainis neko nav sajaucis , tieš tā ar ir :) To zin jebkurš kurš šo jomu darbinājis likumīgi un ilgstoši. TIEŠI tapēc arī darbinām to sistēmu ko darbinām UN labi zinu KĀ IR pēc likumiem un būtības. Latvijā Likumndošanu kārto un nodokļus administrē Omišu rodņa un citi "Lieli" self made spec tāpēc BRĪNUMU nekādu tieši tāda miskaste ar ir , bet mani tas neskar :)

Pie kam Vids ir tā sa....šies meistarībā ,ka daudzos jautājumos viņu pašu darbinieki īd pie žoga un nejēdz paskaidrot daudzas lietas.
Publicēts: 28.05.14 18:10 labots
 citēt
VValdis:http://latfoto.lv/fotografesana/4556-vid-iznicinas-makslas-fotografiju-latvija.html?fb_action_ids=706502746073859&fb_action_types=og.likes

Gadījumā tas neattiecas tikai uz tiem fotogrāfiem, kuri maksā patentmaksu?
Publicēts: 28.05.14 18:14
 citēt
Tātad kad saņemam kvīti no fotoradara, skrienam arī uz vidu portreta nodokli locīt :haha:
Publicēts: 28.05.14 19:05
 citēt
Vajag katru bloga bildi aplikt ar nodokli. Pilnīgi atbalstu ideju :):face-devil-grin:
Publicēts: 28.05.14 19:17
 citēt
Vēl viens jautājums: Tagad iesniedzu bildes, pašvaldības rīkotā fotokonkursā. Nolikumā teikts, ka iesniedzot tās, es brīvprātīgi, bez samaksas nododu pilnas izmantošanas tiesības pašvaldībai, bez nekādas samaksas.

Kas man tagad "teorētiski" jādara? :face-grin:

ps. a kā ar video?
Publicēts: 28.05.14 19:21 labots
 citēt
VID, iepūt man ļipā! :P
Publicēts: 28.05.14 20:03 labots
 citēt
Dolldia:VID, iepūt man ļipā! :P
Iequottīs pie iespējas un ne tik ļipā :) Pēdējo mēnes jaunā čangaliene kērusies pie "Tirīšanas" ņem visus pēc kārtas , plāns esot šogad paņemt priekšā vismaz 30-50 tūkstoši privātpersonu. Ņemot vērā ka PATREIZ VIDā minināmias sods ir 140Eur taka BRIESTI.
Publicēts: 28.05.14 20:08
 citēt
Man pie zoles!
Publicēts: 28.05.14 20:12 labots
 citēt
Dolldia:Man pie zoles!

Tev tā tik ŠOBRĪD liekas :face-wink:
Publicēts: 28.05.14 20:14
 citēt
Tā jau likās, ka tas viss penteris ir par konkrētu gadījumu ko autors rakstā "piemirsis" iekļaut twitter.com...
Publicēts: 28.05.14 20:14
 citēt
Lai nāk un atņem kameru.
Publicēts: 28.05.14 20:20 labots
 citēt
Dolldia:Lai nāk un atņem kameru.

PRIEKŠ kam viņiem tava KAMERA :):) Viņiem savas ir gana daudz un labiekārtotas:face-wink::face-grin::face-kiss: Uzliks tevb ko APSTRAKTU varēsi piķot gadiem:):) Pret šiem labāk iepriekš un droši nodrošināties.
Publicēts: 28.05.14 20:27 labots
 citēt
Vai nu jāmet kamera prom, vai jāknipsē nelegāli! :D
Publicēts: 28.05.14 20:37
 citēt
Lunis:
Dolldia:VID, iepūt man ļipā! :P
Iequottīs pie iespējas un ne tik ļipā :) Pēdējo mēnes jaunā čangaliene kērusies pie "Tirīšanas" ņem visus pēc kārtas , plāns esot šogad paņemt priekšā vismaz 30-50 tūkstoši privātpersonu. Ņemot vērā ka PATREIZ VIDā minināmias sods ir 140Eur taka BRIESTI.

Man ar pirms pāris mēnešiem no VID'a atnāca vēstule ar aicinājumu reģistrēt saimniecisko darbību, jo viņu rīcībā ir informācija, ka es piedāvāju foto pakalpojumus.
Publicēts: 28.05.14 20:43
 citēt
Blēņas, nevajag pārspīlēt! Nodoklis jāmaksā, ja esi reģistrējis SIA, IK, IU vai tamlīdzīgi. Ja fočē pats savā nodabā personīgām vajadzībām, nekas nav jāmaksā.:face-glasses:
Publicēts: 28.05.14 20:44 labots
 citēt
Ritz:
Lunis: Iequottīs pie iespējas un ne tik ļipā :) Pēdējo mēnes jaunā čangaliene kērusies pie "Tirīšanas" ņem visus pēc kārtas , plāns esot šogad paņemt priekšā vismaz 30-50 tūkstoši privātpersonu. Ņemot vērā ka PATREIZ VIDā minināmias sods ir 140Eur taka BRIESTI.

Man ar pirms pāris mēnešiem no VID'a atnāca vēstule ar aicinājumu reģistrēt saimniecisko darbību, jo viņu rīcībā ir informācija, ka es piedāvāju foto pakalpojumus.

Jā mierīgi , Omītes stučitājas , visādi citādi lūzeri taču mums netrūkst, jūs paši ar visās malās liekat dumjas reklāmas:) TAKA "Signāli" un ziņas nāk un krājas bāzē :) Iesācēju foto bizness tak nav nekas nemānām , rekā Dollis domā ka varētu tākā parasti meitenes "Atvadu bučiņa" un neliels bet stabīls žūksnītis garantē ka SERVISS bijis labs un klients apmierināts neviens neuzzinās :):) JA KUR PIEDAVĀJĀS tā mūsdienu "Šmona" apstākļos iekrist pa lielo tik laika jautājums:)
Publicēts: 28.05.14 20:44
 citēt
Muļķības
Publicēts: 28.05.14 20:45
 citēt
litbiters:Blēņas, nevajag pārspīlēt! Nodoklis jāmaksā, ja esi reģistrējis SIA, IK, IU vai tamlīdzīgi. Ja fočē pats savā nodabā personīgām vajadzībām, nekas nav jāmaksā.:face-glasses:

Par "Paralēlo biznesu" esi dzirdējusi ? Tipa IENĀKUMI no gaisa , tagad arī tas ir BZINESS :):)
Publicēts: 28.05.14 20:54 labots
 citēt
Lunis:
litbiters:Blēņas, nevajag pārspīlēt! Nodoklis jāmaksā, ja esi reģistrējis SIA, IK, IU vai tamlīdzīgi. Ja fočē pats savā nodabā personīgām vajadzībām, nekas nav jāmaksā.:face-glasses:

Par "Paralēlo biznesu" esi dzirdējusi ? Tipa IENĀKUMI no gaisa , tagad arī tas ir BZINESS :):)

Šajā gadījumā nāksies maksāt nodokļus ne tikai par ienākumiem, bet arī par ne-ienākumiem.
:face-grin:
Publicēts: 28.05.14 20:58
 citēt
ieteiktu raksta autoram ielikt VID vēstules oriģinālo tekstu, lai redzam visu nevis izrautu kontekstu.

man gan šķiet, ka šeit ir runa par tiem fotogrāfiem, kas veic saimniecisko darbību.

ieteiktu vid pajautāt vai tas attiecas arī uz personu,kas nenodarbojas ar saimniecisko darbību.
Publicēts: 28.05.14 21:02 labots
 citēt
atslēgas teikums "Bezmaksas fotografēšanas laikā radušās izmaksas nevar attiecināt uz saimnieciskās darbības izdevumiem."
Vot i atbilde - kamēr pliku pupu bildēšanā radušos izdevumus segsi no savas kabatas, neviens VID's tevi neaiztiks. A, kad mēģināsi no valsts kaut kādu naudas summu atdabūt, tad protams, ka pārbaudīs.

Lachux:nē, tur ir kaut kāds sviests salaists. nav nekas tur jāmaksā. tad jau par durvju atvēršanu kādam citam arī ir jānomaksā nodokļi, jo tas taču ir pakalpojums.

Kamēr gar durvju rokturiem dilstošos cimdiņus un nagu laku nemēģināsi norakstīt saimnieciskajos izdevumos, nekādus nodokļus neviens tev neprasīs.
Publicēts: 28.05.14 21:07
 citēt
Nu ko...njirdziigi:) Es te ta iedomajos...ja kada meitene zeenam uztaisa minetinju "po ljubvi" nu taa ka ne par naudu, vinjai ir pienakums aprekjinaat/nodeklareet IIN no sha brizha videjas cenas(nav ne jausmas cik tas maxaa...) un nomaxsat budzeta nodokli, taa ja?
Publicēts: 28.05.14 21:35
 citēt
neviens no manis neko nedabūs :face-devil-grin:
Publicēts: 28.05.14 22:00
 citēt
imgfoto:Nu ko...njirdziigi:) Es te ta iedomajos...ja kada meitene zeenam uztaisa minetinju "po ljubvi" nu taa ka ne par naudu, vinjai ir pienakums aprekjinaat/nodeklareet IIN no sha brizha videjas cenas(nav ne jausmas cik tas maxaa...) un nomaxsat budzeta nodokli, taa ja?

Ak par minetiņu ir jausma, bet par cenu naf :D
Kur skatās VID
Publicēts: 28.05.14 23:02
 citēt
Kauč kādi dīvainīši, satraucas par niekiem. VIDa tantiņām nav santīmu par ko nopirkt autobusa biļetīti, lai aizbraukti pie katra bildētaja, ..vienalga vai tas bildē par naudu, baudu vai velti.
Protams jāpieturas ir pie principa - neprasi no valsts neko, un nedot tai neko lieku. Taču ja gribi ko no valsts dabūt, tad esi tik mīļš un maksā algas činavniekiem, citiem deputātīšiem un liekēžiem.
Publicēts: 28.05.14 23:16
 citēt
VID sestdienās pa baznīcām uz zagsiem lai padežūrē... kur naf darījuma līguma (čeka, vai cita attaisnojoša papīra)... i ne tikai biļetēm sanāks :D
Fakts, ka visi fotogrāfi ir blēži... kas saka, ka ir godīgs, tas ir blēdis dubultā :D
... galvenais, kā kurš sevi noformējis :D... līdz ar to vieni VID acīs šķiet godīgi, citi negodīgi... bet naudas izteiksmē var būt dikti otrādi...
... neticiet man, paprasiet Lunim... viņš tēlo godīgo... značit viņš zin visas rebes, kā taisīt vajag :D
Publicēts: 29.05.14 11:09
 citēt
Ja pajautā vid vai par pakalpojumiem ir jāmaksā nodokļi, tad būtu dīvaini gaidīt citu atbildi. Cepiens faktiski ir par neko. Personīgi es bez maksas vispār nrko nebildēju - vai nu savam priekam vai par naudu. Šaubos arī, ja Dainis daudz kaut ko bez maksas bildē. Kā saprotu, ja meiča par bildēm nemaksā naudā, samaksa tiek saņemta citā veidā (model release vai kas cits). Pēc mūsu likumdošanas arī par barteri un bezmaksas pakalpojumiem, ko sniedz uzņēmējs, ir jāmaksā nodokļi. Foto joma nav izņēmums. Cita lieta - tas ir labi vai slikti un vai vid var to izkontrolēt. Bet ja pajautā vid par nodkļu nomaksu - šie paskatās likumā un atbild kā tur rakstīts. pretenzijas šajā sakarā ir jāizsaka politiķiem, jas sēž Saeimā nevis vid ierēdņiem.
Publicēts: 29.05.14 12:11
 citēt
Es domāju tas ir attiecīnāms uz tiem, kuri ir saimnieciskās darbības veicēji, uzdāvina fotosesiju/ bildes kādam un par to cenšas norakstīt izdevumus.
Publicēts: 29.05.14 14:33
 citēt
Lunis: ...jaunā čangaliene kērusies pie "Tirīšanas" ņem visus pēc kārtas , plāns esot šogad paņemt priekšā vismaz 30-50 tūkstoši privātpersonu.

Kas tā par čangalieni, varbūt pazīstu? Kādreiz Latgalē sevišķi draņķīgas personas no rīta pie mājas durvīm atrada smalku mājienu uz rupju apstākli - noliktu benzīna pudeli un špickasti.
Publicēts: 29.05.14 17:40
 citēt
smartins:atslēgas teikums "Bezmaksas fotografēšanas laikā radušās izmaksas nevar attiecināt uz saimnieciskās darbības izdevumiem."
Vot i atbilde - kamēr pliku pupu bildēšanā radušos izdevumus segsi no savas kabatas, neviens VID's tevi neaiztiks. A, kad mēģināsi no valsts kaut kādu naudas summu atdabūt, tad protams, ka pārbaudīs.

es jau dainim pajautāju kāpēc viņš vēl nav aizdomājies uz vid aiznest ceļazīmi kur būtu rakstīts "brauciens uz laukiem rakt mammas kartupeļus" un norakstīt šī brauciena izdevumus uz firmu. kaut kā atbildi nesaņēmu :face-crying:

bet par šo diskusija laikam ir bezjēdzīga, jo lielākā daļa pat nespēj saprast uzdoto jautājumu, kur nu vēl atbildi.
Publicēts: 29.05.14 23:14
 citēt
Pie visa ir vainīga aritmētika... matemātiskā atiecība :D ...100 domā kā izģērbt tautu, lai būtu treknāka zupīte pašiem, veicot to ar nodokļu, nodevu un iemaksu sistēmu... ... visa tauta domā, kā apiet šo sistēmu... Šī cīņa nekad nebūs galā un nebeigsies... Lai VID un 100nieks priecājās, ka daudzi fotogrāfi sevi pabaro, un tiem naf jāmaksā pabalsti :D
Publicēts: 29.05.14 23:15
 citēt
Haiduks:Pie visa ir vainīga aritmētika... matemātiskā atiecība :D
...100 domā kā izģērbt tautu, lai būtu treknāka zupīte pašiem, veicot to ar nodokļu, nodevu un iemaksu sistēmu...
... visa tauta domā, kā apiet šo sistēmu...
Šī cīņa nekad nebūs galā un nebeigsies...
Lai VID un 100nieks priecājās, ka daudzi fotogrāfi sevi pabaro, un tiem naf jāmaksā pabalsti :D

+++
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas