Haiduks:Pie visa ir vainīga aritmētika... matemātiskā atiecība ...100 domā kā izģērbt tautu, lai būtu treknāka zupīte pašiem, veicot to ar nodokļu, nodevu un iemaksu sistēmu... ... visa tauta domā, kā apiet šo sistēmu... Šī cīņa nekad nebūs galā un nebeigsies... Lai VID un 100nieks priecājās, ka daudzi fotogrāfi sevi pabaro, un tiem naf jāmaksā pabalsti
Tā nu gluži nav, bilžuks ir daudz sarežģītāks, un nodfokļus no kuriem barojas visa valsts maksā tikai 1/3 iedzīvotāju. otra 1/3 dzīvo nodokļu maksājuma ilūzijā ( tās ir valsts un pašvaldību iestādes) It ka viņi maksā nodokļus budžetā bet ēd no tā paša budžeta. Un pēdējā trešdaļa ir tie kuri nekad neko nav nevienam maksājuši bet visa valsts viņiem ir parādā- profesionālie pabalstu prasītāji. Un tad nu nonākam pie elektorāta, lai tas 100 varētu trekni dzīvot, vajag lai par viņiem nobalso 2/3 , līdz ar to ir jāštuko, kā izplest valsts un pašvaldības aparātu ( jo tā ir 1/3 elektorāta) bet ar to nepietiek, vajag vēl 1/3 un tie ir pabalstu prasītāji. Gala rezultātā patiesie nodokļu maksātāji vienmēr būs opozīcijā, jo tas 100 labāk izvēlēšies to 1/3 no ubagiem, ne kā no turīgiem cilvēkiem, kuri prot domāt.
Haiduks:Pie visa ir vainīga aritmētika... matemātiskā atiecība ...100 domā kā izģērbt tautu, lai būtu treknāka zupīte pašiem, veicot to ar nodokļu, nodevu un iemaksu sistēmu... ... visa tauta domā, kā apiet šo sistēmu... Šī cīņa nekad nebūs galā un nebeigsies... Lai VID un 100nieks priecājās, ka daudzi fotogrāfi sevi pabaro, un tiem naf jāmaksā pabalsti
Tā nu gluži nav, bilžuks ir daudz sarežģītāks, un nodfokļus no kuriem barojas visa valsts maksā tikai 1/3 iedzīvotāju. otra 1/3 dzīvo nodokļu maksājuma ilūzijā ( tās ir valsts un pašvaldību iestādes) It ka viņi maksā nodokļus budžetā bet ēd no tā paša budžeta. Un pēdējā trešdaļa ir tie kuri nekad neko nav nevienam maksājuši bet visa valsts viņiem ir parādā- profesionālie pabalstu prasītāji. Un tad nu nonākam pie elektorāta, lai tas 100 varētu trekni dzīvot, vajag lai par viņiem nobalso 2/3 , līdz ar to ir jāštuko, kā izplest valsts un pašvaldības aparātu ( jo tā ir 1/3 elektorāta) bet ar to nepietiek, vajag vēl 1/3 un tie ir pabalstu prasītāji. Gala rezultātā patiesie nodokļu maksātāji vienmēr būs opozīcijā, jo tas 100 labāk izvēlēšies to 1/3 no ubagiem, ne kā no turīgiem cilvēkiem, kuri prot domāt.
+++ Tikai diemžēl proporcija mūsdienās traģiski mainās par sliktu „īstajiem” nodokļu maksātājiem. Pie tam tas notiek tautas sajūsmas fanfaru pavadībā, bet nav jau pirmā reize. No pārdales algoto strādātāju un pabalstu saņēmēju īpatsvara pieaugums bija viens no antīkās Romas sabrukuma cēloņiem. Mūsdienu Eiropā visu sugu sociālisti (neatkarīgi no pašu nosaukumiem – sociāldemokrāti, nacionālsociālisti, patiesie tautas draugi u.c.) audzē savu elektorātu, skaitliski palielinot abas pēdējās grupas. Un līdz ar to – pārdalāmo resursu apjomu, no kura dalītājs pats nekad bešā nepaliek. Kamēr neizputina visu sev apkārt.
Tā nu gluži nav, bilžuks ir daudz sarežģītāks, un nodfokļus no kuriem barojas visa valsts maksā tikai 1/3 iedzīvotāju. otra 1/3 dzīvo nodokļu maksājuma ilūzijā ( tās ir valsts un pašvaldību iestādes) It ka viņi maksā nodokļus budžetā bet ēd no tā paša budžeta. Un pēdējā trešdaļa ir tie kuri nekad neko nav nevienam maksājuši bet visa valsts viņiem ir parādā- profesionālie pabalstu prasītāji.
Tik aizmirsi piebilst, ka tiem profesionāliem pabalstu prasītājiem uzvārdi ir kargini, krasovicki, ķirsoni, dombrovski, utt. un tie pabalstu meklētāji mīl savu peļņu privatizēt, bet zaudējumus socializēt.
Tā nu gluži nav, bilžuks ir daudz sarežģītāks, un nodfokļus no kuriem barojas visa valsts maksā tikai 1/3 iedzīvotāju. otra 1/3 dzīvo nodokļu maksājuma ilūzijā ( tās ir valsts un pašvaldību iestādes) It ka viņi maksā nodokļus budžetā bet ēd no tā paša budžeta. Un pēdējā trešdaļa ir tie kuri nekad neko nav nevienam maksājuši bet visa valsts viņiem ir parādā- profesionālie pabalstu prasītāji.
Tik aizmirsi piebilst, ka tiem profesionāliem pabalstu prasītājiem uzvārdi ir kargini, krasovicki, ķirsoni, dombrovski, utt. un tie pabalstu meklētāji mīl savu peļņu privatizēt, bet zaudējumus socializēt.
Ne tikai, es pazīstu cilvēkus kuri strādā sociālajā dienestā, un tur kā tik rindās stāv tīri latviskiem uzvardiem, visa veida invalīdi ar taisnās zārnas niezi, mātes perētājas kuras saperējušas kaudzi bērnu bet ne vienu dienu nav strādājušas un to perētāju vīri arī mūžīgie bezdarbnieki ja tādi ir, un vēl vesala kaudze visāda veida trūcīgo un maznodrošināto, kurus vajedzētu ne atbalstīt bet ar mietu dz'\it strādāt.
Citagaisma:
Ne tikai, es pazīstu cilvēkus kuri strādā sociālajā dienestā, un tur kā tik rindās stāv tīri latviskiem uzvardiem, visa veida invalīdi ar taisnās zārnas niezi, mātes perētājas kuras saperējušas kaudzi bērnu bet ne vienu dienu nav strādājušas un to perētāju vīri arī mūžīgie bezdarbnieki ja tādi ir, un vēl vesala kaudze visāda veida trūcīgo un maznodrošināto, kurus vajedzētu ne atbalstīt bet ar mietu dz'\it strādāt.
Īsāk sakot, pats nezini, bet ir ļaudis kuri stāsta. ..un stāsta kā reizi činavnieki, kuri nevis rada vērtības, bet patērē nodokļu maksātaju naudu, un stāsta par to cik grūta viņiem dzīve, jo rindās stāvētāji neļauj normāli kafiju iedzert.
Citagaisma, Nevajag jau nemaz klausīties ko citi stāsta par pabalstu saņēmējiem. Latvijā ir ~ 2 mil iedzīvotāju. 2012.gadā bija aizņemtas 834 tūkst darba vietu. Gan jau, ka strādājošo ir nedaudz mazāk, jo ir cilvēki kas strādā vairākās vietās. no tām valsts un sabiedriskais sektors ir 500 tūkst. darba vietu. Sanāk, ka nodokļus nopelna tie, kas strādā 334 tūkst. darba vietās. Pārējie gandrīz 1,7 mil. tērē to, ko nopelna tie 334 tūkst. jeb procentos sanāk, ka reāli pievienoto vērtību pelna ap 17% Latvijas iedzīvotāju. Dati starp citu ir no CSP mājas lapas. Protams ne visi 83% dzīvo par to, ko tie 17% samaksā nodokļos - tiem 17% ir bērni, vecāki, sievas (vīri) kurus jāuztur un kas naudu saņem pa tiešo un 284 tūkst. sabiedriskā sektora darbinieku nodrošina pakalpojumus strādājošiem
Nav brīnums, ka Vilks grib celt nodokļus - padaudz ir to, kas tieši nepelna nodokļiem
ak34:Citagaisma, Nevajag jau nemaz klausīties ko citi stāsta par pabalstu saņēmējiem. Latvijā ir ~ 2 mil iedzīvotāju. 2012.gadā bija aizņemtas 834 tūkst darba vietu. Gan jau, ka strādājošo ir nedaudz mazāk, jo ir cilvēki kas strādā vairākās vietās. no tām valsts un sabiedriskais sektors ir 500 tūkst. darba vietu. Sanāk, ka nodokļus nopelna tie, kas strādā 334 tūkst. darba vietās. Pārējie gandrīz 1,7 mil. tērē to, ko nopelna tie 334 tūkst. jeb procentos sanāk, ka reāli pievienoto vērtību pelna ap 17% Latvijas iedzīvotāju. Dati starp citu ir no CSP mājas lapas. Protams ne visi 83% dzīvo par to, ko tie 17% samaksā nodokļos - tiem 17% ir bērni, vecāki, sievas (vīri) kurus jāuztur un kas naudu saņem pa tiešo un 284 tūkst. sabiedriskā sektora darbinieku nodrošina pakalpojumus strādājošiem
Nav brīnums, ka Vilks grib celt nodokļus - padaudz ir to, kas tieši nepelna nodokļiem
Pilnīgi piekrītu. Činavnieku un citu liekēžu, programmu rakstītāju un ceļa karšu būvētāju ir par daudz, infrastruktūras ir par daudz un tās uzturēšanas izdevumu par lieliem. ..taču tie plānā galdiņa urbēji un plānotāji ir vieni no tiem, kuri saņem arī tos pabalstus, jo pabeidzot kārtējo nevienam nevajadzīgo papirčiku rakstīt, Dievs viņiem ir devis arī atpūsties par nodokļu maksātāju naudiņu. Neatceros, cik tur desmitus tūkstošus Latu saņēma viens Latvijas Bankas činavnieks. kurš spēja bērnu uztaisīt, jebšu cik tūkstošu Latu lielu pensiju "nopelnīja" bijušais Unibankas prezidents, kurš amata apvienošanas kārtībā šobrīd prezidē visu Latviju. ..bet šādi ļautiņi nestāv rindās pēc pabalstiem, viņi visu nokkārto elektroniski un pa tālruni. ..un tamdēļ par nodokļiem es vienmēr esmu teicis, man ir vienalga cik lielus vai mazus nodokļus nemaksāt. Jo ar Latvijas valsti ir kā ar labu sievu, lai cik naudiņas no rīta neiedotu, vakarā visa iztērēta.
ak34:Citagaisma, Nevajag jau nemaz klausīties ko citi stāsta par pabalstu saņēmējiem. Latvijā ir ~ 2 mil iedzīvotāju. 2012.gadā bija aizņemtas 834 tūkst darba vietu. Gan jau, ka strādājošo ir nedaudz mazāk, jo ir cilvēki kas strādā vairākās vietās. no tām valsts un sabiedriskais sektors ir 500 tūkst. darba vietu. Sanāk, ka nodokļus nopelna tie, kas strādā 334 tūkst. darba vietās. Pārējie gandrīz 1,7 mil. tērē to, ko nopelna tie 334 tūkst. jeb procentos sanāk, ka reāli pievienoto vērtību pelna ap 17% Latvijas iedzīvotāju. Dati starp citu ir no CSP mājas lapas. Protams ne visi 83% dzīvo par to, ko tie 17% samaksā nodokļos - tiem 17% ir bērni, vecāki, sievas (vīri) kurus jāuztur un kas naudu saņem pa tiešo un 284 tūkst. sabiedriskā sektora darbinieku nodrošina pakalpojumus strādājošiem
Nav tik vienkārši. Tai sabiedriskajā sektorā ieskaitās arī visādi valsts un pašvaldību uzņēmumi - Latvenergo, Latvijas valsts meži, Latvijas dzelzceļš, Jelgavs ūdens un tā tālāk. Tā kā nebūs gluži tā, ka nodokļus pelna tikai 334 tūkstoši.
Nav tik vienkārši. Tai sabiedriskajā sektorā ieskaitās arī visādi valsts un pašvaldību uzņēmumi - Latvenergo, Latvijas valsts meži, Latvijas dzelzceļš, Jelgavs ūdens un tā tālāk. Tā kā nebūs gluži tā, ka nodokļus pelna tikai 334 tūkstoši.
Tās ir komersabiedrības, un to darbinieki neskaitās sabiedriskajā sektorā nodarbinātie, tā ka tie 334 tūkstoši pelnītāju ir tas reālais cīpars, kas uztur skolotājus un skolniekus, pensionārus, mediķus un ierēdņu armiju.
Tās ir komersabiedrības, un to darbinieki neskaitās sabiedriskajā sektorā nodarbinātie, tā ka tie 334 tūkstoši pelnītāju ir tas reālais cīpars, kas uztur skolotājus un skolniekus, pensionārus, mediķus un ierēdņu armiju.
Tai mūsu statistikā skaitās gan sabiedriskajā sektorā iekšā. Tādēļ arī šie cipari, kad bieži tos piesauc, ka ir liels birokrātiskais aparāts, nav pareizi. Es nesaku, ka mums nav liels birokrātiskais aparāts, bet pēc šiem skaitļiem to pateikt nevar un tādēļ cilvēki bieži jo bieži operē ar nepareiziem cipariem ņemot par pamatu šos, kas neatspoguļo realitāti.
Būs jāpapēta kādreiz sīkāk, bet man ir aizdoma, ka sabiedriskajā sektorā rēķinās arī iekšā notāri un tiesu izpildītāji (kas ir valsts amatpersonas), bet kas arī absolūti nedzīvo no nodokļu naudas. Un ka tik vēl tur nav vesels bars ar šādām ačgārnībām statistikā. tādēļ no šiem cipariem nevar izsecināt ne tuvu, ne pat apmēram, cik Latvijā ir tādi darbinieki, kas dzīvo no nodokļu naudas, un cik tādi, kas pelna naudu nodokļiem.
Es vienkārši gribēju pateikt, ka minētie skaitļi neder diskusijai par to, cik saņem naudu no budžeta, un cik budžetu veido.
Es jau saprotu, ka daudziem "viss ir slikti, viss ir slikti" filozofijas piekritējiem patīk mīts, ka no strādājošiem budžeta veidotāju ir mazāk nekā strādātāju saņēmēju no budžeta, bet tā nav
Citagaisma: ..un tamdēļ par nodokļiem es vienmēr esmu teicis, man ir vienalga cik lielus vai mazus nodokļus nemaksāt. Jo ar Latvijas valsti ir kā ar labu sievu, lai cik naudiņas no rīta neiedotu, vakarā visa iztērēta.
A ko tad tu te čivini, ja tev vienalga un, ja tu nodokļus nemaksā? Runā runāšanas pēc? Sāpīgā tēma? KUR problēma?>
Citagaisma: ..un tamdēļ par nodokļiem es vienmēr esmu teicis, man ir vienalga cik lielus vai mazus nodokļus nemaksāt. Jo ar Latvijas valsti ir kā ar labu sievu, lai cik naudiņas no rīta neiedotu, vakarā visa iztērēta.
A ko tad tu te čivini, ja tev vienalga un, ja tu nodokļus nemaksā? Runā runāšanas pēc? Sāpīgā tēma? KUR problēma?>
Čivini varbūt Tu, bet es rakstu. Nekur neesmu teicis, ka nodokļus nemaksāju, jo tas neatbilstu patiesībai. Kā jau iepriekš rakstīju, tad nodokļu un nodevu jautājums visaktuālākais ir tiem, kuri ko no valsts grib dabūt, bet es šai valstij esmu devis un dodu arī tagad, un neko ņēmis neesmu. Un līdz tā saucamajam dombrovska veiksmes stāsta laikiem, sava stulbuma pēc un nevienam nevajadzīga patriotisma dēļ, varētu gadīties, ka nodokļos esmu nomaksājis tik daudz, cik Tu visā savā mūžā nenomaksāsi. Taču tēma tik tiešām daudziem ir sāpīga, jo ja agrāk vajadzēja kēniņam maksāt 1/10 tiesu, tad tagad pat ar 1/5 daļu ir par maz. p.s. Tava izteiksmes forma varētu liecināt, ka esi viens no liekēziem šajā valstī, kurš dzīvo uz nodokļu maksātāju rēķina.
Čivini varbūt Tu, bet es rakstu. Nekur neesmu teicis, ka nodokļus nemaksāju, jo tas neatbilstu patiesībai.
Oho, tad jau vnk savos tekstos melo, ja? (izlasi sevis rakstīto tekstu, kuru esmu iezīmējis BOLDĀ)
Citagaisma: sava stulbuma pēc un nevienam nevajadzīga patriotisma dēļ, varētu gadīties, ka nodokļos esmu nomaksājis tik daudz, cik Tu visā savā mūžā nenomaksāsi. p.s. Tava izteiksmes forma varētu liecināt, ka esi viens no liekēziem šajā valstī, kurš dzīvo uz nodokļu maksātāju rēķina.
Sāk likties, ka vecajai paaudzei, līdz ar interneta iepazīšanu, ir aizmirsusies 1 nianse - ka par tekstiem, kuri satur 0 patiesības un balstīti tikai uz viena duraka no gaisa sagrābtiem pieņēmumiem, var reāli atraut pa snuķi - cerams mēs kādreiz tiksimies, tad tev "paskaidrošu" cik es šai sūda valstij esmu nodokļos nomaksājis
Čivini varbūt Tu, bet es rakstu. Nekur neesmu teicis, ka nodokļus nemaksāju, jo tas neatbilstu patiesībai.
Oho, tad jau vnk savos tekstos melo, ja? (izlasi sevis rakstīto tekstu, kuru esmu iezīmējis BOLDĀ)
Un kur tur ir rakstīts, ka nemaksāju?;-) Taču ja nemaksātu, tad man būtu vienalga cik lielus vai mazus nemaksāt. Taču tas nemaina lietas būtību, jo šai valstij un činavniekiem nepienākas neviena eirokapeika no ļaužu nopelnītā.
Citagaisma: sava stulbuma pēc un nevienam nevajadzīga patriotisma dēļ, varētu gadīties, ka nodokļos esmu nomaksājis tik daudz, cik Tu visā savā mūžā nenomaksāsi. p.s. Tava izteiksmes forma varētu liecināt, ka esi viens no liekēziem šajā valstī, kurš dzīvo uz nodokļu maksātāju rēķina.
Sāk likties, ka vecajai paaudzei, līdz ar interneta iepazīšanu, ir aizmirsusies 1 nianse - ka par tekstiem, kuri satur 0 patiesības un balstīti tikai uz viena duraka no gaisa sagrābtiem pieņēmumiem, var reāli atraut pa snuķi - cerams mēs kādreiz tiksimies, tad tev "paskaidrošu" cik es šai sūda valstij esmu nodokļos nomaksājis
Mani maz interesē cik esi nomaksājis, taču jo vairāk esi maksājis, jo glupāks esi, jo neprati nooptimizēt. Bet par snuķa atraušanu tā ir tā musdienu dauņu leksika, jo tad kad trūkst argumentu, tad kulaki sāk niezēt.
Citagaisma: Mani maz interesē cik esi nomaksājis, taču jo vairāk esi maksājis, jo glupāks esi, jo neprati nooptimizēt. Bet par snuķa atraušanu tā ir tā musdienu dauņu leksika, jo tad kad trūkst argumentu, tad kulaki sāk niezēt.
Nē, kulaki sak niezēt tad, kad 1, kā var noprast pēc tekstiem, melis (citagaisma) sāk izdarīt secinājumus par mani, bet neko par mani nezin. Tu vari atļaut sevi apmelot, es to nepieļauju. Bet nu cerams, ka tāpat dabūsi pēc nopelniem no dzīves par izrunāšanos un, ka man nemaz nebūs pret ko tos kulakus pakasīt.. (nav tev daudz laika atlicis šajā pasaulē - es jūtu tādas lietas)
R_J, protams, situācija nav tik vienkārša un ir arī uzņēmumi sab. sektorā. Tik vai komunālo pakalpojumu sniedzējus, kas ir monopolisti var uzskatīt par normāliem biznesiem? Beigās ņemot vērā visas nianses varbūt izrādīsies, ka nodokļus reāli maksā 20-25%. Vairāk gan nebūs. Turklāt ja paskatās krīzes gadus - privātais sektora zaudēja daudz vairāk darba vietu nekā valsts ar savu slaveno konsolidāciju. Vēl viena problēma statistikā ir ar darba vietām - vienam cilvēkam to mēdz būt daudz. Man ir 6, piemēram. Divas vispār ir norma privātajiem - uzņēmums un mikrouzņēmums
Uj, kādas debates izraisīja mans- Publicēts: 29.05.14 23:14 ... jāmāk strādāt, lai varētu "bezmaksu fotosesiju" izdevumu daļu norakstit ... pie mums neviens neliedz un nepārbauda līgumus, līgumcenas... noslēdz ar bildējamo līgumu par 1 EUR... ofic iekasē, un līguma ietvaros rokas brīvas , ko darīt, ja kļūdījies... Gaismas pils tāmē kļūda valstij maksāja daudzus miljonus