Manā īpašumā šodien nonāca šis aparāts. Komplektā trīs plates un čehols. Jautājums: Kas par aparātu? Viņa vērtība, morālā un materiālā? Ir aizdomas ka platēs var būt kaut kas vēsturisks. Kurš varētu pakonsultēt?
Materiālā, kā vienmēr, ja ir kaste, pirkuma dokumenti un seriālnumbers līdz pirmajam simtam, tad ir liela. Citādi tik vecs krāms, no kura neparocīgi slaucīt putekļus. Neattīstītās platēs esošās bildes sen izzudušas, ja tādas tur arī ir bijušas.
Ja pareizi saprotu, tas 3 kasetes kurās to filmu bāž. Stāvoklis stipri līdzīgs tai ko Māris norādījis. Sērijas Nr.258646 Objektīvs Carl Zeiss Jena Nr.758133 Slēdzis strādā.
Tev 3 plates līdzi vai 3 kasetes kurās tās "plates" (jeb filmu) bāž?
Ne sūda viņi "TĀ" nemaksā un ar tessaru ne tik. Es laiku pa laikam šitādus nopērku dēļ slēdžā vai objektīva, vairāk par Ls15 nav nācies maksāt, pēdejo svētdien Ikšķilē par 10€ paņēmu dēļ Dagora Compurā.Lai noteiktu cenu ir jāredz objektīvs un slēdzis, pārejais tāpat ir skaidrs - alumīnija kurpuss ar mazāk vai vairāk sajātu plēšu.
Kā jau 60uz5komats6 teica šie verķi ir PILNĪBĀ atkarīgi no eksemplāra , manā īapšumā ir bijuši vismaz pāris 9x12 un 13x18 eksemplāri IDEĀLĀ kartībā pilnīgi netivami kā "Tiko no rūpnīcas" kau ražoti 20Gs 20 gados. Tači 99% viņus esmi rezdējis TĀDĀ stāvoklī ka pat 5Eu būtu baig pārmaksāts. KASESTES jau neko nenozīmē lielum lielais varums viņu tāpat domāts STIKLA PALĒTAM Kas bez "Uzlabošanas" filmām tāpat būs grūti izmantojami . nebūs ideāli paralēla virsma filma deformēsies izlieksies utt.
eltoro:Tātad izlasot šos komentārus saprotu ka man ir ienācies nekam nederīgs verķis
Nu tak cilvēk, nobildē to verķi kopumā un atsevišķi objektīvu un slēdzi, tā lai var izlasīt to kas uz objektīva rakstīts un ieliec bildes šeit pat.Pagaidām tas ir pilnīgi bezpriekšmeta bazārs, tāda tipa kameras bija teju visizplatītākās līdz WW II, attiecīgi saražotas lielos apjomos un kā parasti prastākie un lētākie eksemplāri ir pārliecinošā vairākumā.
Vispār jau par platēs iespējami esošo "var būt kaut kas vēsturisks" sazvanies ar Pēteri Korsaku, varbūt viņam ir kāda ideja, kā var ieraudzīt ko no 70 gadus veciem, neattīstītiem negatīviem. Jā, vēl kas - zem deķa pavelc tām kasetēm šīberus vaļā un pačamdi, a ja nu vispār tukšas.
Tu esi pārliecināts, ka tolaiku platei process būs tieši tāds pats, kā šodienas Ilfordam? Galvenais - attīstīšanas laiks 1950. gadā eksponētai emulsijai, attīstītājs D-76, domājams, der visam. Bet nu ir tāds jēdziens kā slēptā attēla regresija, vai kā tas pareizi latviski saucas, tas jau savu sen ir izdarījis.
Schneider:Nu bet viņš nemaz nezina, tukšas vai pilnas.
Pat ja tur ir plates iekšā, tad tajās nekā "iekšā" visticamāk vairs nav. jo gan jau kāds pa šiem gadiem ir paziņķārojis "a kas tur iekšā?" ,un pat ja nav sagaismots, tad attēls visātrāk tieši platēm noārdās, tur ir visu laiku brīva gaisa piekļuve, otrā vietā sliktas saglabāšanās ziņā šaurā filma, viscerīgākās ir platās filmas, kur ar papīra rakordu kopā filma satīta.Esmu tīstijis gadu desmitiem aizmirstas filmas,pārsvarā veiksmīgi, gan ne ar D-76 , ir piemērotākas receptes itsevišķi ja tās drusku modificē.
Labdien, man ir ļoti liela interese iegūt savai privātkolekcijai šo ūnikālo fotoaparātu, vai jūs esat ar mieru man to pārdot par 500 000€, būtu ļoti priecīgs samaksāt šo pieticīgo summu par jūsu ūnikālo kolekcijas priekšmetu.
P.S. šis laikam ir tas teksts ko autors patiesībā gaidija no fotobloga foruma, a nekā, mēs tikai gudri diršam…… P.P.S. atkārtošu,ka kautcik jēdzīgu vērtējumu var sniegt tikai precīzi zinot kādā stāvoklī tas aparāts un ar kādu objektīvu.
60uz5komats6:Labdien, man ir ļoti liela interese iegūt savai privātkolekcijai šo ūnikālo fotoaparātu, vai jūs esat ar mieru man to pārdot par 500 000€, būtu ļoti priecīgs samaksāt šo pieticīgo summu par jūsu ūnikālo kolekcijas priekšmetu.
P.S. šis laikam ir tas teksts ko autors patiesībā gaidija no fotobloga foruma, a nekā, mēs tikai gudri diršam…… P.P.S. atkārtošu,ka kautcik jēdzīgu vērtējumu var sniegt tikai precīzi zinot kādā stāvoklī tas aparāts un ar kādu objektīvu.
Nu gan norāvi garām! Vienkārši intresēja viedoklis un pieredze. Redzi, piemēram uzzināju par kasetēm un platēm. Pieļauju domu ka piemēram Lunis ir kādus 100 tādus čamdījis un izmetis miskastē Arī intresants viedoklis! Ja pienāks mirklis, kad grimšu dziļā nabadzībā, atdošu par desas luņķi un maizes gabalu. Pašlaik paldies Dievam viss ir vairāk vai mazāk kārtībā un man tas aparāts stāv uz galda un es tīksminos par tā kopskatu un turpinu lasīt komentārus.
Man bija strādājošs 1930.g. modeļa (izlaiduma gadu gan nezinu) Fotokor-1, kuru apmainīju pret ejošu Robert-Erhard Schlenker, ~1890.gada sienas pulksteni ar pendeli un bim-bam.