Zinu ka visi šejienes spameri un tehnikas drāzēji jau saberzēs roķeles ieraugot šādu topiku Bet nu tādas dilemmas priekšā nu esmu nonācis, noplīsa piektais un kamēr neesmu izlēmis, ņemt sesto vai remontēt veco, vajag steigšus rezerves variantu, ko vieglāku ar ceļojumiem. Jau dažus gadus neesmu lasījis kameru testus un salīdzinājumus, bišk esmu atpalicis, da i maz tas interesēja. Nu kožu pirkstos, uz ātro ko pameklēju, bet daudz nedeva, vienīgais sapratu ka 60D ir jau putekļu un mitruma izturība, tas simpatizē, kā arī ergonomika. Bet tā cik saprotu baisi līdzīgi ne? Gandrīz būtiskākais man ir attēla kvalitāte un trokšņu līmenis pie iso 800, kā šiem abiem ar to ir? Ir kāds palietojis abas kameras?
Maris:Ja ar piecīti bildēts, tad no mazajiem jau tāpat skumjums uznāks + viņi nav nekādi mazie - tādi kluči, ka tāpat roka neceļas kur pontam līdzi ņemt.
Tas sony nav nekāda sistēma a viss vienā + AF kas darbojas, stabilizātors (ari kino) kas darbojas...
Nus esmu šausmīgi konservatīvs, 20 gadus bildēju tikai ar spogulenēm, neskatoties optiskajā skatu meklētājā nemaz nemāku bildēt Otrs, man vajag tomēr "kluci", lai var stabili turēt abās rokās, neciešu spiest pogu ja pirkstos kaut kas smieklīgi mazs un slīdīgs dažreiz jau nācies kādu kadru nobliezt ar ziepīšiem, kad kāds palūdz sevi nobliezt, vē! Man vajag stabilu satvērienu abās rokās, ērtu pogu izvietojumu, iespēju paķer ceļojumā vai uz copi līdz 2-3 stiklus, kā arī lai var droši lietot mitrā laikā. Laikam jau 60D sakarīgāka izvēle. Protams vai pārsimt eiro ir vērts piemaksāt par bik lielāku korpusu, mitrumizturību un gandrīz identisku attēlu.. Vot i gaidu kad izteiksies kāds kas šos lietojis
A tur jau tā lieta, ka šim sony ir skatumeklētājs - izlecināms pipsis ar 1,440,000 punktu TV (tas ir vairāk kā galaxy tab 10'' planšetei)
Nē nesaku, ka tagad jāsitās nost ja tādu nenopērk, bet ikdienas kabatai un ceļojumiem... ja vēl gadu atpakaļ ziepji tracināja, tad šitais jau varētu derēt.
A nevar vnk vēlvienu pirmo piecīti nopirkt? Man te korišam stāv *ar beigtu māteni* - moš var salikt no diviem.
"....neskatoties optiskajā skatu meklētājā nemaz nemāku bildēt Otrs, man vajag tomēr "kluci", lai var stabili turēt abās rokās, neciešu spiest pogu ja pirkstos kaut kas smieklīgi mazs un slīdīgs...."
Maris:Ja ar piecīti bildēts, tad no mazajiem jau tāpat skumjums uznāks + viņi nav nekādi mazie - tādi kluči, ka tāpat roka neceļas kur pontam līdzi ņemt.
Tas sony nav nekāda sistēma a viss vienā + AF kas darbojas, stabilizātors (ari kino) kas darbojas...
Nus esmu šausmīgi konservatīvs, 20 gadus bildēju tikai ar spogulenēm, neskatoties optiskajā skatu meklētājā nemaz nemāku bildēt Otrs, man vajag tomēr "kluci", lai var stabili turēt abās rokās, neciešu spiest pogu ja pirkstos kaut kas smieklīgi mazs un slīdīgs dažreiz jau nācies kādu kadru nobliezt ar ziepīšiem, kad kāds palūdz sevi nobliezt, vē! Man vajag stabilu satvērienu abās rokās, ērtu pogu izvietojumu, iespēju paķer ceļojumā vai uz copi līdz 2-3 stiklus, kā arī lai var droši lietot mitrā laikā. Laikam jau 60D sakarīgāka izvēle. Protams vai pārsimt eiro ir vērts piemaksāt par bik lielāku korpusu, mitrumizturību un gandrīz identisku attēlu.. Vot i gaidu kad izteiksies kāds kas šos lietojis
zinu zinu, ka esi konservatīvs varu piedāvāt ļoti labu piecīti!
atteikšos gan, vēl vienu man navajag, vai nu sesto, vai pagaidīšu jauno Bet nenovirzāmies no tēmas, vēl arvien gaidu kad kāds mani pārliecinās ka nav jēga izsviest vairāk skanošo un 600tais gana labs varu derēt ka te daudzi ar tādu bildē.
dream_voyager:nav vērts pārmaksāt gandrīz 500 ēriku starpību pa 60D
ūja kur ta 500? Internetbodēs pašlaik redzu 200 eiriku šķirbu, ja būtu 500 tad i nejautātu, protams ka rezerves kamerai nebūtu jēgas izsviest tādu kaudzi.
emzi:Varbut tad jau labāk 650d. Tačskrīns ērta lieta tomēr.
nu nau jau slikta fīča.. bet par to piemaksāt, da nu. Es jau te palasaījos salīdzinājumus ka 700tais ir bik sūdīgāks par 600to, nu trokšņo vairāk, krāsas nabadzīgākas, DD seklāks.. var jau būt ka basņas
dream_voyager:nav vērts pārmaksāt gandrīz 500 ēriku starpību pa 60D
ūja kur ta 500? Internetbodēs pašlaik redzu 200 eiriku šķirbu, ja būtu 500 tad i nejautātu, protams ka rezerves kamerai nebūtu jēgas izsviest tādu kaudzi.
emzi:Varbut tad jau labāk 650d. Tačskrīns ērta lieta tomēr.
nu nau jau slikta fīča.. bet par to piemaksāt, da nu. Es jau te palasaījos salīdzinājumus ka 700tais ir bik sūdīgāks par 600to, nu trokšņo vairāk, krāsas nabadzīgākas, DD seklāks.. var jau būt ka basņas
kaut vai par tiem pašiem ietaupītajiem 200 sanāk labs lietots tamrons 17-50mm f/2.8 kas griezīs pogas kitiniekam (18-55)
Ja vajag stabili abās rokās, tad 60D, Esmu pāris nedēļas bildējis "aparātu apmaiņas programmā" ar kolēgas 60D. Ir dažas lietas, kas iejūsmināja (atlokāmais displejs, piemēram, lai nav pa zemi un akmeņiem jārāpo, bet nu tas, principā filmētājiem) un lietas, kas atstāja dziļi vienaldzīgu. Cits pogu izvietojums kā piecītim, vairāk info un blablabla, bet piecīša bilde tomēr patika labāk. Var pajemt kā otru kameru, crop sensors lapss garajiem objektīviem, FF atkal maksimumu no platleņķa var izspiest. 600D būs, kā Māris saka, toč` galīgi skumji
dansiga:AHHH ...... šīs mokas izvēlē ... lai veicās ;-)))
wiencmuzikanc:Ja vajag stabili abās rokās, tad 60D, Esmu pāris nedēļas bildējis "aparātu apmaiņas programmā" ar kolēgas 60D. Ir dažas lietas, kas iejūsmināja (atlokāmais displejs, piemēram, lai nav pa zemi un akmeņiem jārāpo, bet nu tas, principā filmētājiem) un lietas, kas atstāja dziļi vienaldzīgu. Cits pogu izvietojums kā piecītim, vairāk info un blablabla, bet piecīša bilde tomēr patika labāk. Var pajemt kā otru kameru, crop sensors lapss garajiem objektīviem, FF atkal maksimumu no platleņķa var izspiest. 600D būs, kā Māris saka, toč` galīgi skumji
Nesaprotu iemeslu šai parspilesanai. Kas tur būs galīgi bēdīgi? Citas ar to pašu 600d uzbliezis labāk nekā cits ar 5d markiii.
emzi:Nesaprotu iemeslu šai parspilesanai. Kas tur būs galīgi bēdīgi? Citas ar to pašu 600d uzbliezis labāk nekā cits ar 5d markiii.
dream_voyager:gribu redzēt foto/video sampļus no šiem gudrajiem tirsējiem starp 600d un 60d.eksperti ibio salasījušies
Nu, bet par to jau es TIEŠI RUNĀJU, sasodīts, ar mūsdienu spoguļkamerām gandrīz VISĀM var iegūt tehniski kvalitatīvu attēlu, tāpēc netaisos aizdirst forumu ar 100% kropotām sampļu bildēm, drāzt pikseļus, salīdzinot, kurai matricai lielāka detalizācija ēnās un čurāt karstu no tā, ka vienam aparātam ir par pusotru kadru sekundē VAIRĀK kā citam. Fotoaparātam, ja ar to grib FOTOGRAFĒT, viens no svarīgākajiem parametriem ir ergonomika, un ar to 600-tajam IR BĒDĪGI, īpaši, ja pirms tam bildēts ar 5D...