forum.gif
Monitoru kalibrēšana Datacolor spyder 4 elite
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Monitoru kalibrēšana Datacolor spyder 4 elite
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 13.06.14 11:06
 citēt
Sveiki,
Jautājums tiem kuri lieto šo vai citu marku kalibratorus.
Lietoju monitoru Dell u2713hm.

Jautājums ir par brightness and contrast - monitora iestatījumiem - Kādas vērības izvēlēties iestatot, jo skatoties šo video: youtu.be... -(1:50min)
brightness nogriež mazāku(ok Spyder nomēra ka pa gaišu), bet contrast paliek uz 100%.
Cik contrast ieregulēt? - 100% ?
Publicēts: 13.06.14 11:52
 citēt
Cik nu man ir gadijies kalibrēt, tad monitori uzvedās dažādi, tiek lietoti dažādām vajadzībām, līdz ar to kontrasta un spilgtuma parametri ne vienmār jāstellē "pēc grāmatas" 100% kontrasts, piemēram, nav īsti lāga ja bildes sagatavo drukāšanai, jo papīrs nav spējīgs dot tādu kontrastu.Līdz ar to 100% kontrasta lietotājam būs nepatīkami pārsteigumi apskatot savu ģeniālo Mākslasdarbu nodrukātā formā.Man šobrīt ir 58.5% kontrasta uz konkrētā monitora, uz cita monitora var būt dajebkas cits.Uzbuvē profilu uz 100%, atver failu un paņem to pašu nodrukātu un paskaties patīk/atbilst vai nē.Ja nekad nedrukā bildes, tad droši ka vien var arī 100% likt.
Publicēts: 14.06.14 17:02
 citēt
Ja drukā, tad 90 lūmeni. Ja tāpat priecāties par košām bildēm, tad 120 lūmeni. Ja gribās popsīgi priecāties un rādīt zitiem skatītājiem, tad 140 lūmeni.

Drukāšanai jākalibrē a 1.8 gammu. (pliekanāk).

Visiem citiem gadījumiem 2.2 gamma.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):