Sveiki! Ir doma iepirkt fotoaparātu. Nevaru īsti izlemt. Vai ir tik būtiska atšķirība starp Nikon D7000 un D7100? Cena tomēr arī atškirās. Ir jau lasīts par šiem aparātiem citās interneta vietnēs, bet gribētos dzirdēt FB lietotāju viedokļus. Fotoaparāts tiks izmantots vairāk dabas bildēšanai!
Kameras nesalīdzina lapās kur sadrukāts ko ražotājs parametros ielicis, bet lapās kur testēts kas nāk no kameras ārā - un tur redzams, ka jūtība ir uzlabojusies par desmitdaļu stopa jeb nav uzlabojusies gandrīz nemaz:
7100 ir 24Mpix kas no optikas prasa vairāk kā no D800 2x lielāka laukuma matrica - attiecīgi uz zemeslodes ir labi ja 20 objektīvi kas dos redzamu atšķirību izšķirtspējā starp 16 un 24Mpix mazo sensoru - visi 20 katrs dārgāki (gandrīz visi 2x plus) par jebkuru no šīm kamerām + puse no tiem ir bez AF un tikai 1... nu varbūt 1,5 ir zoomi.
Vienīgā redzamā šķirba ir ātrāks procesors kas dod iespēju filmēt ar lielāku kadru skaitu iegūstot (salīdzinot ar kino) nedabīgi plastmasainu bildi.
Maris:Kameras nesalīdzina lapās kur sadrukāts ko ražotājs parametros ielicis, bet lapās kur testēts kas nāk no kameras ārā - un tur redzams, ka jūtība ir uzlabojusies par desmitdaļu stopa jeb nav uzlabojusies gandrīz nemaz:
7100 ir 24Mpix kas no optikas prasa vairāk kā no D800 2x lielāka laukuma matrica - attiecīgi uz zemeslodes ir labi ja 20 objektīvi kas dos redzamu atšķirību izšķirtspējā starp 16 un 24Mpix mazo sensoru - visi 20 katrs dārgāki (gandrīz visi 2x plus) par jebkuru no šīm kamerām + puse no tiem ir bez AF un tikai 1... nu varbūt 1,5 ir zoomi.
Vienīgā redzamā šķirba ir ātrāks procesors kas dod iespēju filmēt ar lielāku kadru skaitu iegūstot (salīdzinot ar kino) nedabīgi plastmasainu bildi.
Daļējas muļķības! Cik saprotu, tu runā par nesen izlaisto sarakstu par objektīviem, kas spēj izspiest visu no D800. nikonrumors.com... Problēma tāda, ka šajā testā ir salīdzināta objektīvu izšķirtspēja/asums, tikai to maksimālajā atvērumā. Protams, ja gribās izspiest asus 36mp fotogrāfējot ar f/1.4 - būs jāšķirās no pamatīgas naudiņas. Tajā pašā laikā nevar aizmirst par to, ka objektīvi kļūst asāki, pieverot apetūtu. Neliels piemērs: D800 ar Otus 1.4/55 @ f1.4 būs tikpat ass, kā D7100 ar DX 1.8/35 @ 5.6.
draugam ir canon,nu neparocīgs,pogu izvietojums ne pa kam
Nils87 - Nikons vienmēr būs soli priekšā neklausies muļķības un ņem to D7100,bet atceries ka tas prasīs labu optiku lai redzētu atšķirību bildē no tā paša D7000
Man bija iespēja palietot (1 diena) D7000. Īpaši nepatika AF ātrums (LĒNUMS), kas D7100 izskatās, ka ir uzlabots. Visas pārējās lietas, kas man nepatika neatšķiras starp D7000/D7100.
Īpaši dīvaini likās, ka salīdzinot iegūto rezultātu no līdzīgiem notikumiem nebija lielas atšķirības starp D50 un D7000 bildēm. Es te nerunāju par Mpix daudzumu un cropa iespējām protams.
Ja šodien stāvētu izvēle starp šiem abiem, tad laikam jau D7100. Kaut arī konkrēti es neņemtu nevienu, jo laimīgs lietoju D300/D700 ar sakarīgu korpusu un AF performanci.
P.S. Tajā pašā laikā zinu cilvēku, kas pēc D70 lieto D7000 un ir laimīgs bez gala, katram savs.
draugam ir canon,nu neparocīgs,pogu izvietojums ne pa kam
Nils87 - Nikons vienmēr būs soli priekšā neklausies muļķības un ņem to D7100,bet atceries ka tas prasīs labu optiku lai redzētu atšķirību bildē no tā paša D7000
Neparocīgs izvietojums kā Nikon lietotājam? Izņemot tukšu muldēšanu, ir arī kāds fakts ar ko Nikon ir soli priekšā Canons?
D7100 trumpis ar AF sistēma, kas ir krietni labāka par D7000 un vairāk fīču kā 1.3x crop funkcija, kas labi noder putnu ,dzīvnieku bildēšanai Ņem D7100 un būsi apmierināts, šeit var apskatīties kādi labāk objektīvi derētu : www.cameraegg.org...
Piekrītu Māra komentāriem. Man ir 7000 eksemplārs un esmu apmierināts. Uzskatu, ka, ja var atļauties pirkt jaunu 7100, tad labāk ir pielikt pāris simtus un nopirkt FF 600to. Domāju, ka jēga un ieguvums būs krietni lielāki. Ja nu vienīgi nebildē sportu vai tikai putnus