Labdien, pirms nepilnas nedēļas nopirku Nikon D610, pirms tam fotogrāfēju ar Canon 450d, apmēram, sešus gadus un beidzot saņēmos, kam jaudīgākam, bet šobrīd jūtos briesmīgi esmu iztērējusi lielu naudu, bet nespēju saprast elementāras pamatlietas. Runa ir par fokusu. Standartā ir AF-A un es nesaprotu kā, lai pārlieku AF-S un AF-C, lasīju gan instrukcijā gan i-netā skatījos, bet netieku skaidrībā. Visur ir aprakstīts tas, ko katra funkcija dara, bet kā, lai uzstādu to AF-S vai AF-C? Ceru, ka kāds sapratīs manu murgojumu
Tu vari izlasīt kameras lietošanas pamācību vai, ja neproti lasīt vai stipri tā kunga apdalīta,vari iet kursos kuros šo pamācību lasa priekšā - Popovs Juris pa provi lasa šo aizraujošo vielu.
zemāk kreisajā pusē ir slēdzītis kas parslēdz auto un manuālo fokusu ,un tam galā ir podziņa kas jānospiež un reizē jāgriež rullītis ,kas atrodas augšā !
sindyaa:Labdien, pirms nepilnas nedēļas nopirku Nikon D610, pirms tam fotogrāfēju ar Canon 450d, apmēram, sešus gadus un beidzot saņēmos, kam jaudīgākam, bet šobrīd jūtos briesmīgi esmu iztērējusi lielu naudu, bet nespēju saprast elementāras pamatlietas. Runa ir par fokusu. Standartā ir AF-A un es nesaprotu kā, lai pārlieku AF-S un AF-C, lasīju gan instrukcijā gan i-netā skatījos, bet netieku skaidrībā. Visur ir aprakstīts tas, ko katra funkcija dara, bet kā, lai uzstādu to AF-S vai AF-C? Ceru, ka kāds sapratīs manu murgojumu
Youtube ieraksti "How to...". Jūtūbs ir pilns ar visa veida pamācībām, gan amatieru, gan profiņu izpildījumā
Man rādās, bet var jau būt, ka nahren to visa vajag. Ir auto fokus vai pārslēdz uz darbošanos ar rokām un visa vajadziba. Varbūt pacients no canon uz nikon markas kameru pārgājis (kā dansiga savā laikā ) un liels mākslinieks paliks?
Maris:Tu vari izlasīt kameras lietošanas pamācību vai, ja neproti lasīt vai stipri tā kunga apdalīta,vari iet kursos kuros šo pamācību lasa priekšā - Popovs Juris pa provi lasa šo aizraujošo vielu.
kā tu to biji iedomājis - juris lasa un pats juris arī klausīsies? (:
klusums:
Tagad paņem kameru un pats pamēģini to, ko uzrakstīji
mēģinu visu laiku - strādā
vai nav tā ka AF-A gadījumā aparāts pats novērtētē kādu režīmu iesēgt? Tur nav sakara ar tuvu vaitālu objektu bildēšanu. Vēl jauizmanto bloģēšanu, slēdža pogu nospiež līdz pusei vai uztic to funkciju pogai kas norādīta uzstādījumos. To Tev dansiga nav stāstījusi, nav izstāstījusi visus amata noslēpumus?
vai nav tā ka AF-A gadījumā aparāts pats novērtētē kādu režīmu iesēgt? Tur nav sakara ar tuvu vaitālu objektu bildēšanu. Vēl jauizmanto bloģēšanu, slēdža pogu nospiež līdz pusei vai uztic to funkciju pogai kas norādīta uzstādījumos. To Tev dansiga nav stāstījusi, nav izstāstījusi visus amata noslēpumus?
VValdis:Man rādās, bet var jau būt, ka nahren to visa vajag. Ir auto fokus vai pārslēdz uz darbošanos ar rokām un visa vajadziba. Varbūt pacients no canon uz nikon markas kameru pārgājis (kā dansiga savā laikā ) un liels mākslinieks paliks?
Nu ja bildee kaut ko, kas ir diamiskaaks par to kaa aug zaale, tad afc tiiri ieteicams izmantot . Bet taa kopumaa no uzrakstiitaa skaidrs, ka valdis nesaprot par ko vispar shaja gadijuma gaja runa.
imgfoto:...Bet taa kopumaa no uzrakstiitaa skaidrs, ka valdis nesaprot par ko vispar shaja gadijuma gaja runa.
No tā nemaz nevajag kaunēties. (:
Es arī savus pirmos ~3-4gadus ar Nikonu dzīvoju tikai uz AF-S + vidējais (.) un nemaz nesapratu ko tas "dinamiskais" fokuss nozīmē. Pēc tam izrādījās, ka AF-C + dinamiskais fokusa punkts (t.sk 3D) + AF-ON poga ir "tas ko dakteris izrakstījis".
mario1:zemāk kreisajā pusē ir slēdzītis kas parslēdz auto un manuālo fokusu ,un tam galā ir podziņa kas jānospiež un reizē jāgriež rullītis ,kas atrodas augšā !
paldies! iedeva paspēlēties ar šo kameru (bez instrukcijas) arī ilgi meklēju, kur šitais noslēpts