forum.gif
Nikon D610
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Nikon D610
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 17.06.14 19:41
 citēt
Labdien, pirms nepilnas nedēļas nopirku Nikon D610, pirms tam fotogrāfēju ar Canon 450d, apmēram, sešus gadus un beidzot saņēmos, kam jaudīgākam, bet šobrīd jūtos briesmīgi esmu iztērējusi lielu naudu, bet nespēju saprast elementāras pamatlietas.
Runa ir par fokusu. Standartā ir AF-A un es nesaprotu kā, lai pārlieku AF-S un AF-C, lasīju gan instrukcijā gan i-netā skatījos, bet netieku skaidrībā. Visur ir aprakstīts tas, ko katra funkcija dara, bet kā, lai uzstādu to AF-S vai AF-C? Ceru, ka kāds sapratīs manu murgojumu :face-grin:
Publicēts: 17.06.14 19:53
 citēt
Tu vari izlasīt kameras lietošanas pamācību vai, ja neproti lasīt vai stipri tā kunga apdalīta,vari iet kursos kuros šo pamācību lasa priekšā - Popovs Juris pa provi lasa šo aizraujošo vielu.
Publicēts: 17.06.14 19:54
 citēt
zemāk kreisajā pusē ir slēdzītis kas parslēdz auto un manuālo fokusu ,un tam galā ir podziņa kas jānospiež un reizē jāgriež rullītis ,kas atrodas augšā !
Publicēts: 17.06.14 19:58
 citēt
User manuāļa 97tā lappuse.
Publicēts: 17.06.14 20:08 labots
 citēt
sindyaa:lasīju gan instrukcijā gan i-netā skatījos, bet netieku skaidrībā
:face-glasses:

Maris:Tu vari izlasīt kameras lietošanas pamācību

3rdHalf:User manuāļa 97tā lappuse.
Publicēts: 17.06.14 20:31
 citēt
Nu kāpēc uzreiz jāapsmej, ka cilvēks neatrada manuālī īsto vietu!
Publicēts: 17.06.14 20:40
 citēt
sindyaa:Labdien, pirms nepilnas nedēļas nopirku Nikon D610, pirms tam fotogrāfēju ar Canon 450d, apmēram, sešus gadus un beidzot saņēmos, kam jaudīgākam, bet šobrīd jūtos briesmīgi esmu iztērējusi lielu naudu, bet nespēju saprast elementāras pamatlietas.
Runa ir par fokusu. Standartā ir AF-A un es nesaprotu kā, lai pārlieku AF-S un AF-C, lasīju gan instrukcijā gan i-netā skatījos, bet netieku skaidrībā. Visur ir aprakstīts tas, ko katra funkcija dara, bet kā, lai uzstādu to AF-S vai AF-C? Ceru, ka kāds sapratīs manu murgojumu :face-grin:

Youtube ieraksti "How to...". Jūtūbs ir pilns ar visa veida pamācībām, gan amatieru, gan profiņu izpildījumā :)
Publicēts: 17.06.14 21:15
 citēt
Es arī sākumā čakarējos... manuāļus nelasīju, vien apskatīju uzmanīgi aparātu no visām pusēm :)
Publicēts: 17.06.14 22:44
 citēt
A kāda , šķirba starp AF-A, AF-S un AF-C?
Publicēts: 17.06.14 23:01
 citēt
apmēram 2cm šķirbas
Publicēts: 17.06.14 23:18
 citēt
VValdis:A kāda , šķirba starp AF-A, AF-S un AF-C?

auto - fokusē uz tuvākajiem punktiem
servo - fokusē, kur tev vajag
continuos - seko izvēlētajam objektam
Publicēts: 17.06.14 23:38
 citēt
Vavers:

Tagad paņem kameru un pats pamēģini to, ko uzrakstīji :face-smile:
Publicēts: 18.06.14 09:07
 citēt
Man rādās, bet var jau būt, ka nahren to visa vajag. Ir auto fokus vai pārslēdz uz darbošanos ar rokām un visa vajadziba. Varbūt pacients no canon uz nikon markas kameru pārgājis (kā dansiga savā laikā ) un liels mākslinieks paliks?
Publicēts: 18.06.14 09:08
 citēt
Vavers:

Tās blēņas dansiga samācīja?
Publicēts: 18.06.14 09:38
 citēt
Maris:Tu vari izlasīt kameras lietošanas pamācību vai, ja neproti lasīt vai stipri tā kunga apdalīta,vari iet kursos kuros šo pamācību lasa priekšā - Popovs Juris pa provi lasa šo aizraujošo vielu.

kā tu to biji iedomājis - juris lasa un pats juris arī klausīsies? (:
Publicēts: 18.06.14 14:36
 citēt
Vvadi, ja nezini konkrētus faktus, tad netēlo Luni un nemurkšķi blēņas!
Publicēts: 18.06.14 14:43
 citēt
Vot tagad es domāju - kādu jautājumu sacerēt, lai varētu pārsist Juri....
Publicēts: 18.06.14 17:09
 citēt
klusums:
Vavers: auto - fokusē uz tuvākajiem punktiem

mēģinu visu laiku - strādā :grimace:
Publicēts: 18.06.14 17:22 labots
 citēt
Vavers:
klusums:

slikti mēģini, jo papildus tevis nosauktajiem AF-A/S/C vēl nāk visādi 3D, AUTO, 5, d9 utt.

D610 manuālī sākot ar 97. lpp
Publicēts: 18.06.14 19:39
 citēt
Vavers:
klusums:

vai nav tā ka AF-A gadījumā aparāts pats novērtētē kādu režīmu iesēgt? Tur nav sakara ar tuvu vaitālu objektu bildēšanu. Vēl jauizmanto bloģēšanu, slēdža pogu nospiež līdz pusei vai uztic to funkciju pogai kas norādīta uzstādījumos. To Tev dansiga nav stāstījusi, nav izstāstījusi visus amata noslēpumus?
Publicēts: 18.06.14 20:38
 citēt
nu jā ,var tiešām redzēt ka canonisti apjūk ar nikon fokussitēmu! Canons laikam tāda šujmašina vien ir! :face-grin:
Publicēts: 18.06.14 21:21
 citēt
VValdis:
Vavers: mēģinu visu laiku - strādā :grimace:
vai nav tā ka AF-A gadījumā aparāts pats novērtētē kādu režīmu iesēgt? Tur nav sakara ar tuvu vaitālu objektu bildēšanu. Vēl jauizmanto bloģēšanu, slēdža pogu nospiež līdz pusei vai uztic to funkciju pogai kas norādīta uzstādījumos. To Tev dansiga nav stāstījusi, nav izstāstījusi visus amata noslēpumus?

Nav tā, gudriniek :grimace:
Publicēts: 19.06.14 08:36
 citēt
VValdis:Man rādās, bet var jau būt, ka nahren to visa vajag. Ir auto fokus vai pārslēdz uz darbošanos ar rokām un visa vajadziba. Varbūt pacients no canon uz nikon markas kameru pārgājis (kā dansiga savā laikā ) un liels mākslinieks paliks?

Nu ja bildee kaut ko, kas ir diamiskaaks par to kaa aug zaale, tad afc tiiri ieteicams izmantot .
Bet taa kopumaa no uzrakstiitaa skaidrs, ka valdis nesaprot par ko vispar shaja gadijuma gaja runa.
Publicēts: 19.06.14 08:57
 citēt
imgfoto:...Bet taa kopumaa no uzrakstiitaa skaidrs, ka valdis nesaprot par ko vispar shaja gadijuma gaja runa.

No tā nemaz nevajag kaunēties. (:

Es arī savus pirmos ~3-4gadus ar Nikonu dzīvoju tikai uz AF-S + vidējais (.) un nemaz nesapratu ko tas "dinamiskais" fokuss nozīmē.
Pēc tam izrādījās, ka AF-C + dinamiskais fokusa punkts (t.sk 3D) + AF-ON poga ir "tas ko dakteris izrakstījis".
Publicēts: 19.06.14 09:53 labots
 citēt
AF-C ar manuālu punkta izvēli un AF-L (vajadzības gadījumā) ir tas, kas vajadzīgs :big_smile:
Publicēts: 20.06.14 16:09
 citēt
mario1:zemāk kreisajā pusē ir slēdzītis kas parslēdz auto un manuālo fokusu ,un tam galā ir podziņa kas jānospiež un reizē jāgriež rullītis ,kas atrodas augšā !

paldies!
iedeva paspēlēties ar šo kameru (bez instrukcijas) arī ilgi meklēju, kur šitais noslēpts
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):