forum.gif
Mācības
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Mācības
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 18.06.14 09:43
 citēt
Varbūt jāiet gudrā skolā?
www.arterritory.com...
Publicēts: 18.06.14 09:56 labots
 citēt
STULBAM kļūt pēdējais laiks:) BET diploms netraucētu ,kādu brīdi "Izliekoties" ka seko pasniedzēju funktierim. Tur daži pasniedzēji PRECĪZI tā arī darīja. Kamēr mācījās un PRAKSĒ tikmēr pieskaitāms , kā beidza un atgriezās , saprata vietējo TRENDU tā "Normāls stulbings" no iekšām :)
Publicēts: 18.06.14 10:04
 citēt
Tas nu gan ir diezgan savdabīgi atvērt jaunu studiju programmu jau startā pasakot ka sorry čali nezinu vai Jums pēc tam darbs būs :anger:
Publicēts: 18.06.14 10:14 labots
 citēt
klusums:Tas nu gan ir diezgan savdabīgi atvērt jaunu studiju programmu jau startā pasakot ka sorry čali nezinu vai Jums pēc tam darbs būs :anger:

101% NEBŪS darbs , tā nav PROFESIONĀLA priekšmeta mācība bet ga "Filozofiska" , Ideoloģisks projekts. No pasniedzējiem NEVIENS izņemot Balču nav pat zemākā līmeņa profesionāls "Fotogrāfs" tas ir AMATA PRATĒJS bet gan tikai "Lieli mākslinieki" filozofi IZJŪTU ķērāji.
Publicēts: 18.06.14 10:15
 citēt
Lunim jāiet mācīt :-0))
Publicēts: 18.06.14 10:16 labots
 citēt
dansiga:Lunim jāiet mācīt :-0))

Es savu esmu atmācijis , mani nevelk. Pilnīgi reāli. Labākās šausmas ka PRAKTISKI ko māca "Teorētisku stulbingu" speciālisti , kā tas ir pamatā Latvijā. Bez jebkādas PROFESIONĀLAS un reālas pieredzes un izglītības. Strādāt JEBKO algotu Latvijā mani ar sen nav nedz vēlēšanās nedz nepieciešamības. Ome var iet kaut ko "Krievijas kursiņos" saklausītu gudri atstāstīt :face-wink::face-grin:

Latvijā eksistē divi profesionālu fotogrāfu profesionālas kvalifikācijas "Mākslas fotogrāfs" tos māca Mākslas akadēmija un "Fotogrāfs" tos akreditēti māca divas skolas "Rīgas stila un modes vidusskola" , bijusī 34 profene un "Birutas Mageles Starptautiskā Stilistu Skola" abās vietās šo amatu māca 15 mēnešu pilna laika studijās ar praksi. CITUR nekur Latvijā NEKO praktiski derīgu DARBAM tas ir DIPLOMU nedod. Viena no galvenajām fīčam tā ka "Amata aprakstā" ir ļoti daudz priekšmetu BEZ kuriem nevar iegūt amata kvalifikāciju. TO nemāca nevienā citā vietā izņemot minētās divas skolas :) Reku ir amata un kvalifikācijas standarti abām profesijām Fotogrāfs šeit visc.gov.lv... Mākslas fotogrāfs šeit www.lm.gov.lv... . Skolas beidzot maksimāli var iegūt 2 kvalifikācijas kategoriju , no pavisam 6. Man jau 23 gadus ir 6 , skolu beidzu ar 3 :) Tā bija man pirmā pamata Foto izglītība pirms tulīt 30 gadiem un tad mācīja 24 mēnešus. Labākais ka šie diplomi derīgi arī EU darbam un mācībām. To es savā laikā pārsteigts konstatēju Vacijā , kad visi Maskavas un Baltkrievijas diplomi bij karami uz naglas , štrunta PROFENES diploms izrādījās JĀ DER "Šīs skola ir mūsu sarakstā" kvalifikācija atbilst :)
Publicēts: 18.06.14 11:09
 citēt
Jautājums profiem: Vai, reālajā dzīvē, diploms spēj aizstāt labu portfolio, ja runa iet par haltūru meklējumiem?

Personīgi, neredzu fotogrāfiju, kā potenciālu karjeras virzienu - līdz ar to, izglītība šajā jomā galīgi neinteresē. Tajā pašā laikā, ja apsvērtu kļūt par algotu bildētāju - plenērus, prakses un foto-pastaigas ar profiem, novērtētu augstāk, kā formālo izglītību.

ps.
Vēl jo vairāk, tā kā esmu mācījies mākslas skolā, varu teikt, ka tur māca amatniekus un skolotājus, nevis māksliniekus.
Publicēts: 18.06.14 11:29 labots
 citēt
3rdHalf:Jautājums profiem: Vai, reālajā dzīvē, diploms spēj aizstāt labu portfolio, ja runa iet par haltūru meklējumiem?

Personīgi, neredzu fotogrāfiju, kā potenciālu karjeras virzienu - līdz ar to, izglītība šajā jomā galīgi neinteresē. Tajā pašā laikā, ja apsvērtu kļūt par algotu bildētāju - plenērus, prakses un foto-pastaigas ar profiem, novērtētu augstāk, kā formālo izglītību.

ps.
Vēl jo vairāk, tā kā esmu mācījies mākslas skolā, varu teikt, ka tur māca amatniekus un skolotājus, nevis māksliniekus.

HALTŪRĀM vispār nav nozīmēs nekādai izglītībai, pat ne zināšanām, arī portfolio atrādīšanai mierīgi var nopirkt kādu vēlies: face-wink::face-grin: Tādi malači ar redzēti. TAČU ja runa par nopietniem komerciāliem konkursiem tur BEZ visiem kvalifikācijas un sertifikācijas PAPĪRIEM Eiropā praktiski nav izredžu. Vienkārši nebūs iespējams aizpildīt pat "Pieteikumu" par kādām izredzēm uzvarēt nemaz nerunājot. Lieta tā ka NAUDA paredz noteiktu "Loku", kas tiek klāt tās apgūšanai. Rēcīgie teksti "Iedo piķi TAD MĒS UXX PARĀDĪSIM!" tik juku laikos pie muļķiem ir efektīgi, citur kārtība vienkāršu AIZPILDAM pieteikumu, kurš sastāv no konkrētām ailēm, TIKO kādu nevar aizpildīt, TĀ pieteikumu nevar iesniegt :) Te nesen krieviski runājušai publikai bija "Aktivitāte" uz kārtējo "Klubiņu" priecīgi čupojās, ka nu būs EIROPA :) Īstenībā viņiem tas PILNĪGI neko nedod, jo tāds "Klubiņš" tik vien kā APSTIPRINA kaut ko līdzīgu "Rekomendācijai" ka tos Džekus kas pie jums ATNĀCA, UZVARĒJA mēs tiešam zinām kā FORŠUŠ DŽEKUS :) Ja nav iespēju ATNĀKT UZVARĒT tad arī rekomendācijas nevienu neinteresē:) Pietam tādu "Klubiņu" kas var apstiprināt "Šitik forši puikas" lielās valstīs ir DESMITIEM :):) Daži uz dažādiem konkursiem spēj iesniegt DESMITIEM šādu "Laba vārda aizlicēju". Kā redzi tik maziņš BET kaut kā jātiek, līdz pašam KONKURSAM aizpildot pieteikumu, to bez PAPĪRIEM elementāri nevar aizpildīt :) Arī Latvijā beidzamos gadus praktiski visi PROFESIONĀLA darba piedāvājumi jau pirmā vārdā min prasību "Profesionāla izglītība" specialitātē , bez tās nav iespēja pat aizpildīt iesniegumu. Skuķus pa kaktiem škilt , gabaldarbus pa sīceni tas neietekmē KAMERA IR prasi mazu naudiņu I LABI , ko ķēpāties VIENALGA kas izdara , varētu pats bet LAIKA NAVA :) Līgums par "Preču pakalpojumu piegādi" kā ar piegādes firmu vai veikalu un miers :) Taču "Rūpnīca" vai pat "Darbnīca" kas RAŽO un ar attiecīgiem apjomiem un cenām NEVARĒSI būt :(

3rdHalf: Tajā pašā laikā, ja apsvērtu kļūt par algotu bildētāju - plenērus, prakses un foto-pastaigas ar profiem, novērtētu augstāk, kā formālo izglītību.

Šis ir arī mans "Biznesa" ceļš. Es tieši to arī pamatā dariju Vacijā Francijā , Zviedrijā. IZGLĪTĪBAS un kvalifikācijas papīri kas lāva strādāt man jau bija pietiekami , tālāk atlika MĀCĪBAS pie konkrētiem praktiski strādājošiem speciālistiem , kuru manā gadījumā kopsummā bija turpat vai divi desmiti. PROFESIONĀLĀ jomā guvu tādu pieredzi un zināšana kuras NEVIENA pat ļoti atzītas skolas nepiedāvāja. TAČU lai man tas JEBKĀ būtu nepieciešams un noderīgs SĀKUMĀ nācās apgūt vairākās skolās AMATU ar diplomu:) LAI ARĪ nevienā no viņam nemācīja pat 1/10 daļu no tā ko ieguvu PRAKSĒS pa dažiem mēnešiem vai dažām nedēļām pie MEISTARIEM :)

IZGLĪTĪBA paver iespēju PIELIETOT savas zināšanas praksē. BEZ attiecīga "Papīra" nav legālu pilnvērtīgu iespēju IZPAUST savas spējas praksē. Tas apmēram "Esmu ŠUMAHERS , iedod izbraukšu" , aaaaa MUMS te visi Šumaheri , stājies rinda galā pēc 10 gadiem pienāc kad pienāks tava rinda.
Publicēts: 18.06.14 12:54
 citēt
3rdHalf:Jautājums profiem: Vai, reālajā dzīvē, diploms spēj aizstāt labu portfolio, ja runa iet par haltūru meklējumiem?

Mācās ne diploma, bet zināšanu/rezultātu pēc - ja ekonomējot vai raustoties no nopietna konkursa izvēlies mācīties bezvērtā skolā, tad vienīgais ko iegūsti ir diploms kas noder piedaloties valsts konkursos vai stājoties valsts darbā, bet portfolio ir tik pat sūdīgs kā nemācoties.

3rdHalf:

ps.

Nevajag iet švakās skolās. Rozīšos un RDMV nav tik ļauni - nu protams ja neesi slinka viduvējība ar slēpjamu atestātu.
Publicēts: 18.06.14 13:10
 citēt
@Lunis
Kā nelietpratējs, uzdevu jautājumu - saņemtā atbilde apmierināja un radīja apskaidrību.
:face-smile:

@Maris
Taisnība. Neuzskatu, ka mana izglītība(precīzāk sakot neizglītība) ir kas tāds, ko vicināt apkārt.
:shame:
Publicēts: 18.06.14 16:12 labots
 citēt
Kaut kur lasīju, ka Vācijā sevi par fotogrāfu anketā vari rakstīt pēc sešu gadu prakses par asistentu pie FOTOGRĀFA.
Taisnība???
Publicēts: 18.06.14 16:41 labots
 citēt
Wily99:Kaut kur lasīju, ka Vācijā sevi par fotogrāfu anketā vari rakstīt pēc sešu gadu prakses par asistentu pie FOTOGRĀFA.
Taisnība???

Tas ira ja tu pretendē uz fotogrāfa kā amatnieka statusu , posmi kas jāiziet kā amatniekam zellis , amatnieks un meistars . Katras posms paredz noteiktu gadu skatu PRAKSĒ un tad var likt eksi pār nākamo posmu. Latvijā arī tā ir , piemēram no zināmākiem Gvido Kajons , Imants Ķīkulis , Andrejs Zavadskis tie ir profesionāli FOTO AMATA MEISTARI ar kvalifikāciju "Foto Meistars" . Tas nāk no Vācijas amatnieku ģildēm kurās ietilpst arī Latvijā. TAKA pats sevi var saukt KĀ sirds kāro kaut starp muļkiem izplatītajiem "Kaifoto fotogrāfu" vai "Modes fotogrāfu" vai "Stok Fotogrāfs" vai "Foto meistaru" , praksē tas ir apmēram kā "Visuma valdnieks" ESMU ! Īstenībā šos nosaukumus piešķir Valsts NOTEIKTĀ KĀRTĪBĀ un tādi ir labi ja 1% no visiem "Saucējiem" . Ir viena rēcīga fiška kā no tā ārstē Eiropā atkarībā no tā kā gribi sevi "Cildināt" mainās arī CIPARS kas jānomaksā nodokļos :):) STARP CITU arī Latvijā pēdējā laikā diegan aktīvi IZĶER visa veida "Fotogrāfus" , tiko pār tādu REKLAMĒJIES tā VID tev laipni piesūta "Vēstulīti" ar piedāvājumu "Legalizēt rūpalu" :0 Daudzus tās ĀRSTĒ :):)
Publicēts: 18.06.14 16:46 labots
 citēt
priore:bildes rakstam arī amatnieciski un mākslinieciski augstā subjetīvismā tvertas. oriģinālas kompenes utt.
http://www.arterritory.com/images/news/nw3686l.jpg

JĀ tāpēc jau se saku "Dvēseles Fotogrāfs" profesionāla kvalifikācija :face-grin::face-grin::face-wink: Nav būtiskas SATURS / IZPILDĪJUMS bet gan "Izjūtas" nu apmēram "Tur Alnis KRĒSLĀ ,vai kas ? AlNIS tiešām ! , vai nevarēja saprast , TAGAD es ģībstu , ģībstu , CIK LAIKMETĪGI !!"

TAČU tas labi ka viņi užčiņija tādu SPECIALIZĀCIJU kas grībēs "Piecietīs" vienkārši dēļ papīra kas kopumā ir NODERĪGI.
Publicēts: 18.06.14 17:05
 citēt
''Mācības'' notiek poligonā... diplomus dod pēc ''studiju'' beigšanas :face-kiss:
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):