forum.gif
Tintes printeru fotopapīrs
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Tintes printeru fotopapīrs
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 23.08.10 11:06
 citēt
dansiga: pa gaidaam neesmu sastapusi NEVIENU maajas drukaataaju

Vismaz viens ir, tas esmu es. :-) Un, galvenais, man ir lielāks papīru sortiments nekā jebkurā salonā. Un pašizmaksa ir krietni mazāka nekā, teiksim, pie Roberta.
Publicēts: 23.08.10 11:08
 citēt
fottto:
dansiga: pa gaidaam neesmu sastapusi NEVIENU maajas drukaataaju

Vismaz viens ir, tas esmu es. :-) Un, galvenais, man ir lielāks papīru sortiments nekā jebkurā salonā. Un pašizmaksa ir krietni mazāka nekā, teiksim, pie Roberta.

Padalīsies pieredzē?

Kāds printeris, kāda krāsa, kāds papīrs un kur papīrs un krāsa pirkta?
Publicēts: 23.08.10 11:25
 citēt
ox3r:Padalīsies pieredzē?

Printeris Epson R2880, krāsas oriģinālās (nekad,nekad,nekad neielaidies ar CIS!), papīri no Šollera, Innovas, Lomonda un (reizēm) oriģinālie Epsona. Bet par pirkšanu - tā nenotiek veikalā, tā kā līdzēt nevarēšu.
Publicēts: 23.08.10 11:45
 citēt
fottto:
ox3r:Padalīsies pieredzē?

Printeris Epson R2880, krāsas oriģinālās (nekad,nekad,nekad neielaidies ar CIS!), papīri no Šollera, Innovas, Lomonda un (reizēm) oriģinālie Epsona. Bet par pirkšanu - tā nenotiek veikalā, tā kā līdzēt nevarēšu.

Par CIS
Kur tieši ir problēma? Tintes aizkalšanā? Krāsu nenoturībā?

Es nopirku nevis CIS, bet pildāmos kārtridžus un kvalitāte mani apmierina un arī pēc kāda mēneša neko nedrukājot nebija nekas aizkaltis. Tiesa galvu vienu reizi uzliku tīrīties, jo tas puzle test nebija ideāls.
Publicēts: 23.08.10 12:06 labots
 citēt
ox3r:Kur tieši ir problēma? Tintes aizkalšanā? Krāsu nenoturībā?

Krāsu nenoturību ir grūti notestēt, jo ražotājs jau sola 200 gadus. :-) Bet izdrukām, kuras saulē izbalē gada laikā, dabiski, ir problēmas ar krāsām.
Problēma, protams, ir ar sprauslu aizkalšanu. Oriģinālajos kartridžos ir noteikts spiediens, kas nosaka piliena izmēru un, līdz ar to, arī bildes kvalitāti. Un ja, gadījumā, sprausla tomēr aiziet ciet, tad, ja ar cleaning'u to ir iespējams iztīrīt, tad tas no katras krāsas paņem pa kādiem 100 ml (izrēķini cik tas maksā!). Un ja nav iespējams? Tad pieskaiti vēl kādu ciparu klāt.
Tad vēl problēmas ar profiliem (katrai tintes+papīra kombinācijai ir jātaisa savs un tas nav ne viegli, ne ātri, ne precīzi, toties dārgi). Gala rezultātā pašizmaksa var sanākt augstāka nekā drukājot kādā pārbaudītā kantorī par 30 latiem kvadrātmetrā.
Vispār ar drukāšanu ir divi varianti - A4 printerītis drukāšanai uz parastā papīra vai arī augstas klases lielāka izmēra printeris ar >8 krāsām un atstrādāta drukāšanas sistēma (a la fotosalons), bet tad tas atmaksājas tikai pieņemot pasūtījumus. Vidusceļa nav.
Publicēts: 23.08.10 13:38
 citēt
ox3r:
fottto: Printeris Epson R2880, krāsas oriģinālās (nekad,nekad,nekad neielaidies ar CIS!), papīri no Šollera, Innovas, Lomonda un (reizēm) oriģinālie Epsona. Bet par pirkšanu - tā nenotiek veikalā, tā kā līdzēt nevarēšu.

Par CIS
Kur tieši ir problēma? Tintes aizkalšanā? Krāsu nenoturībā?

Es nopirku nevis CIS, bet pildāmos kārtridžus un kvalitāte mani apmierina un arī pēc kāda mēneša neko nedrukājot nebija nekas aizkaltis. Tiesa galvu vienu reizi uzliku tīrīties, jo tas puzle test nebija ideāls.

CIS no pildāmajiem kārtridžiem maz atšķiras...

Ja jau viss forši un visu zini ko parasi padomu? :D

Ar neorģinālajām tintēm var smagi iekrist. Kā arī parēķini cik daudz mājās drukāsi un vai ir tā vērts? Vēl dzirdēts ka neorginālajām tintēm nav tik liels diapazons. Epson jau kā reizi dēļ savām tintēm ir tik slavens. Es neieteiktu ar neorģinālajām mocīties... ja nu vienīgi Tu strādā tipogrāfijas režīmā un kvalitāte nav būtiska...

Papīrus protams var pirkt kādus pagadās, ka tik pašam patīk. Kas attiecas uz profiliem iesaku katram papīram uztaisīt profilu.
Publicēts: 23.08.10 13:53
 citēt
Luxferre:

CIS no pildāmajiem kārtridžiem maz atšķiras...

Laikam tikai ar to, ka motoriņam mazāka slodze. Tinte jau tā pati vien ir.

Luxferre:
Ja jau viss forši un visu zini ko parasi padomu? :D

Papīra nav. Ir orģinālie Epson, bet gribas atrast ko lētāku.

Luxferre:
Ar neorģinālajām tintēm var smagi iekrist. Kā arī parēķini cik daudz mājās drukāsi un vai ir tā vērts? Vēl dzirdēts ka neorginālajām tintēm nav tik liels diapazons. Epson jau kā reizi dēļ savām tintēm ir tik slavens. Es neieteiktu ar neorģinālajām mocīties... ja nu vienīgi Tu strādā tipogrāfijas režīmā un kvalitāte nav būtiska...

Printeris un tinte jau ir. Vairāk nav variantu :)

Jāuztaisa eksperiments ar vienu bildi. Jāaiznes uz kādiem 3 fotosaloniem izdrukāt un pašam mājās arī izdrukāt un uzreiz būs skaidrs vai kvalitāte ir ok vai nē.
šāda piemēram.

Luxferre:
Papīrus protams var pirkt kādus pagadās, ka tik pašam patīk. Kas attiecas uz profiliem iesaku katram papīram uztaisīt profilu.

Par profiliem skaidrs, vajag tikai atrast papīru, kuru gribas turpmāk izmantot un tam jāizveido profils. Tiesa, ja neorģinālās tintes, tad tur mēdzot atšķirties partijas un tā, tad arī jāiepērk tā lai kādam brīdim pietiek.
Publicēts: 23.08.10 14:23
 citēt
Labs atbilstošas kvaitātes papīrs nav lētāks par ražotāja orģinālo. Vismaz ne tik būtiski, lai mēģinātu taupīt. Papīrs jāizvēlas pēc vajadzības. Cita lieta, ka Epson papīrs ir grūti nopērkams, bet tas pats ir arī ar labu neorģinālo. Un drukāt ar neorģinālajām tintēm ..... Kāpēc vispār ir šādi jābojā materiāli? Tad labāk nest uz darbnīcu, lai taisa. Būs labāk un lētāk. Vienīgais pamatojums mūsdienās drukāt mājās - kontrole pār visu procesu un tāda rezultāta iegūšana, kāds ir vēlams, nevis sanāk. Turklāt ar atkārtojamu kvalitāti. Jau cilvēki iepriekš rakstīja - mājās drukāt ir dārgāk.
Publicēts: 23.08.10 15:00
 citēt
ak34:Labs atbilstošas kvaitātes papīrs nav lētāks par ražotāja orģinālo. Vismaz ne tik būtiski, lai mēģinātu taupīt.

Tas nav gluži tā. Papīru ražotāju ir mazāk nekā printeru ražotāju. Tādēļ printera ražotājs pērk no lielražotāja (Šollera, Hahnemühle u.c.) riktīgu rulli papīra, sagriež attiecīgā formātā, iesaiņo skaistā, krāsainā kastītē un pārdod divreiz dārgāk nekā lielražotājs.
Izcils piemērs ir krievu Lomonds, kas tirgū piedāvā daudz un dažādus papīrus, bet paši papīru neražo, tikai strādā uz fasēšanu - nopērk Rietumos vagonu, aizved uz Pēterburgu, tur sagriež un iesaiņo un ved atpakaļ uz Rietumeiropu un sit tur gaisā. Un kaut kas viņiem taču tur paliek pāri!
Tas ir tas pats princips kā pirkt no vairumtirgotāja - ja viņš tev pārdod, tad iznāk krietni lētāk nekā veikalā.
Publicēts: 23.08.10 15:05
 citēt
fotto,
Tad jāzin no kā pirkt :) Tā kā drukāju diezgan maz, tad pāīru arī pērku ne pārāk bieži un pārāk nebēdāju cik izmaksā A3+ Epson papīrs. Vismaz atkrīt satraukums par profiliem. Bet skaidrs, ka kopumā printeris + tinte + papīrs ir nenormāli dārgi, ja izdala to visu ar bilžu skaitu, ko izdrukāju un salīdzinu ar izmaksām drukājot kaut kur
Publicēts: 23.08.10 15:13
 citēt
ak34: Tad jāzin no kā pirkt

Vajadzēja pirkt no manis, kad es vēl ar to nodarbojos. :-) Arī profils papīram nāca klāt par velti.
Tagad jāskatās viena ūsaina un briļļaina vīra virzienā ;-)
Publicēts: 23.08.10 15:17
 citēt
fottto:
ak34: Tad jāzin no kā pirkt

Vajadzēja pirkt no manis, kad es vēl ar to nodarbojos. :-) Arī profils papīram nāca klāt par velti.

Tad būs viņam jāuzjautā. Pienācis laiks papildināt papīra krājumus. Tintei gan viņš mani nosūtīja uz vienu austriešu veikalu
Publicēts: 23.08.10 15:32 labots
 citēt
ak34:
fottto:

Tad būs viņam jāuzjautā. Pienācis laiks papildināt papīra krājumus. Tintei gan viņš mani nosūtīja uz vienu austriešu veikalu

uz kuru?

dikti noslēpumaini te visi :(

Kas tas par vīru? Kur viņu var satikt?
Publicēts: 23.08.10 15:34
 citēt
ox3r:
Printeris un tinte jau ir. Vairāk nav variantu :)

Jāuztaisa eksperiments ar vienu bildi. Jāaiznes uz kādiem 3 fotosaloniem izdrukāt un pašam mājās arī izdrukāt un uzreiz būs skaidrs vai kvalitāte ir ok vai nē.
šāda piemēram.

Tak vēl svarīgi uz kāda papīra...
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas