ES ikdienai lietoju CANON GP-501. Cena arī viņam samērā draudzīga. Var pamāģināt kaut ko no augšējā līmeņa PP-101, vai PR-101, šitie ir vislabākie, bet cena druku iegriež. Esmu lietojis arī citu firmu aizstājējus (priekš CANON), bet kvalitāte pieklibo, ta fons drusku sarkanīgs ta nav tāda asuma.
Tagad vairs neprintēju.Bet senāk man bija jau novecojuša modeļa Epsons.Un tam papīrs bija ļoti jūtīgs jautājums.Tā īsi sakot jāmeklē bija,jo viens der,otrs ne pārāk,tad bodē šitā vairs nav utt.Tie īeteikumi katram papīram kas instrukcijā par krāsu koriģēšanu man ne visai darbojās.Droši ka tagad tā lieta ir krietni vairāk attīstījusies.Man neviens papīrs plānāks par kādiem 180-200 nederēja.Optimālais bija 260 un tāda kantora kā Tura ražojums.Jā,darbojās labāk par visiem oriģinālajiem firmeniekiem.Bet atkārtoju,tas bija vecs Epson 1290.
ox3r:Jūtu, ka tas ir no sērijas pērc visu orģinālo vai arī čakarējies un atkod pats
Vēl jau ir variants, ka atrodi + - labu papīru, iepērc vairumā, un ar noīrētu kalibratoru piedzen krāsas.
Nav obligāti oriģ... vienkārši tas 501 taisa relatīvi labus rezultātus pa min cenu. Kārtridžus pildu pts, tas vispār lēti... Ir printēts arī uz citiem papīriem... Un vēl, tas 501 ir VISU laiku nopērkams Rīgā, kaut vai CRC. Citus piešaut un pēc tam meklēt... nav vērts. Bij kādi HP labi, vairs nevar nopirkt. Uz vienaHP uzrāvos, jo canon tinte nežūst...
ox3r, a kam tev tas? paris gadus atpakalj es ari bju sadomaajusies - un tik drukaashu pati .... labi, ka viens draugs no shiis manas idejas iedvesmojaas un nopirka pirinteri ... pamegjinajau, poareekjinaaju un sapratu, ka kvalitatiivaak un leetaak tomeer dot speckuliem drukaat .... un ari papiiru izvele vinjiem ir lielaaka ....
dansiga:ox3r, a kam tev tas? paris gadus atpakalj es ari bju sadomaajusies - un tik drukaashu pati .... labi, ka viens draugs no shiis manas idejas iedvesmojaas un nopirka pirinteri ... pamegjinajau, poareekjinaaju un sapratu, ka kvalitatiivaak un leetaak tomeer dot speckuliem drukaat .... un ari papiiru izvele vinjiem ir lielaaka ....
Es arī esmu par to domājis un tuvu tādam secinājumam piegājis, bet printeris jau ir, uzpildāmie kārtridži arī. Atliek tikai papīrs. Varbūt kāds blogeris ieteiks lētu un labu papīru un tomēr sanāks izmaksas tādas pašas kā salonā un tad gan mājās drukāt jau ir izdevīgāk. Nepatīk izdrukā vēlreiz un piedzen visu tieši tā kā vēlies.
Pagaidām vēl dzīvojos ar treknajos gados iepirkto orģinālo Epson papīru, bet krājumi sāk izsīkt.
Vēl arī sieva mācās skolā, kurā ir uz sesiju laiku jāiesniedz darbi, kuri top pēdējo dienu vakaros un tad printeris lieki noder. It seviški A3, jo, teiksim jelgavā, tādu izmēru reti kur (viena vieta) var izdrukāt.
Albūmam, un citām nopietnām lietām dodu uz labu, BET tūlīt un tagad kādu štruntu bez pretenzijām uz kvalitāti, bet pa attiecīgu samaksu, protams pats arī printēju. Zinu, ka kvalitāte nevisai un dārgi. Disku apdruka, arī vāciņu poligrāfija. Tur labs gana un papīra blīvums pofig.
oz3r, nu nez nez - lai veicas ;-) bet "nepatiik, piedzen, izdrukaa veelreiz"uii cik beigaas sanaak ..... a aj nes pie zinaama laboranta - parsteigumu nekaadu ;-) un ja nepatiik, tb nolaista lazha ... par to pashu naudu pardrukaa!
arī dodot bildes drukāt profesionāliem cenas nav draudzīgas. Viegli rēķināt, jo A4 maksā vidēji 1Ls, tātad 100 bildes izmaksā 100Ls Ok nav jādrukā A4, bet nu 15x20 jau gribētos, lai tajā bildē būtu arī kkas saskatāms, un tie ir 40Ls
dansiga:oz3r, nu nez nez - lai veicas ;-) bet "nepatiik, piedzen, izdrukaa veelreiz"uii cik beigaas sanaak ..... a aj nes pie zinaama laboranta - parsteigumu nekaadu ;-) un ja nepatiik, tb nolaista lazha ... par to pashu naudu pardrukaa!
Visiem nav tādas paziņas. Un galu galā bez čakara nav interesanti Kāpēc lai mācītos no citu kļūdām, ja var pats no savējām
savādāk jau jātaisa cits topiks, kurā jāmēģina pārdod printeris
Nu tad uz 501 papīra A4 bilde maksās tik 20 sant. un nikonista kreņķi par Canon uz FM lētuča vispār 10 sanķikus... Paņem mazu iepekojumu, izmēģini, ja der, ņem daudz un drukā laimīgs...
Elmarss:Nu tad uz 501 papīra A4 bilde maksās tik 20 sant. un nikonista kreņķi par Canon uz FM lētuča vispār 10 sanķikus... Paņem mazu iepekojumu, izmēģini, ja der, ņem daudz un drukā laimīgs...
Tu jau tikai papīra izmaksas sarēķināji, ja? Tas nedaudz mana lietas būtību
Par "pērc daudz" runājot
Man tas printeris ir jau gadus divus,trīs (pirku lietotu) un izdrukājis es esmu uz viņa nu kādas 50 bildes....
Bet ar orģinālajām Epson tintēm, tad tiešām nesanāca lēti.
Vēl jau var www.blurb.com visu drukāt kā fotogrāmatas. Savācas čupiņa un aizsūti vienu izdrukāšanai
Labi. Aiziet jau sviests
Ja kādam ir pieredze ar kuru ir vērts padalīties, es labprāt uzklausīšu.
Elmarss:Nu tad uz 501 papīra A4 bilde maksās tik 20 sant. un nikonista kreņķi par Canon uz FM lētuča vispār 10 sanķikus... Paņem mazu iepekojumu, izmēģini, ja der, ņem daudz un drukā laimīgs...
Tu jau tikai papīra izmaksas sarēķināji, ja? Tas nedaudz mana lietas būtību
Pats teici, ka pildāmos kārtridžus nopirki... Tad jau tinte naksā gandrīz necik. Es pērku no katras krāsas pa litram (pildu kārtridžus visiem kam vajag) Un tad tiešām tinte pašam pa velti sanāk... ar oriģ kārtridžiem garantēts bankrots... kā ezera sonātē.
dansiga:nu ja a- pirkt tinti litriem .... tad jau tur frukaajot 50 bildes gadaa sanaak pasham un veel mazbeerniem ;-)))
Tak nējau.. kaut kādam projektam 200 lapas fotokvalitātē no abām pusēm dienā izdrukāju... Visu dienu tas canons piļīja. Tas gan pagaidām rekords... Kā jau teicu pildu kārtridžus visiem, kam vajag.... izdevīgi. Un vispār pusspainis tintes tik bik virs 100Ls maksā...
Elmarss: Pats teici, ka pildāmos kārtridžus nopirki... Tad jau tinte naksā gandrīz necik. Es pērku no katras krāsas pa litram (pildu kārtridžus visiem kam vajag) Un tad tiešam tinte pašam pa velti sanāk...
Neesmu vēl rēķinājis cik izmaksā viena izdruka. Tad vajag pielādēt pilnus kātridžus, iepirkt papīru un izdrukāt vienu porciju no A-Z un izmaksas būs skaidras. Līdz tam pašreiz neesmu vēl ticis.
R2400 ir 8 krāsas, katrā kārtridžā 17ml, kopā 136ml. Cik pie tevis izmaksā 136ml tintes? Un cik tu potenciālam klientam teiktu, ka ar to var izdrukāt? šādas A4 lapas
Tādas A4 lapas vajadzētu varēt ap 150-200 gab izdrukāt... Pa cik to tinti pirki, rēķini pats.... Es tinti "atsitu"pildot kārtridžus, Klientiem rēķini nenotiek pēc pašizmaksas... Man taču ēst ar gribas... Nejau no tintes pārtieku... Nuuu 100ml tites CRC maksā 7Ls; litrs 23Ls...
Es jau tev pašizmaksu neprasu..., bet cenu, par kuru tu man būtu gatavs notirgot.
Nu NEDER tev canona tinte!!! Te paskaties cenu, un nopērc, ja gribi. www.fmstudija.com... Skaidrs, ka 50 lapas gadā drukājot nav rentabli. Jādrukā DAAAAUDZ. Es mērķtiecīgi ap sevi esmu savairojis Canon printerus. Arī klientiem labi, es aizeju pie šā mājās un to kārtridžu uzpildu. Tavam epsonam 0,8 litri 5Ls vai 7,5Ls tinte maksā. P.S. Sorrī, tā cena pa 100ml, laikam, tātad komplekts tavam epsonam būs 40Ls... Kanons ar 4rām krāsām izdevīgāk, un ja litros pērk...
os3r, jaa jaa ..... reekjini gan .... kad to izdariisi reaali, tad patiesi redzeesi iistaas izmaksas .... jo bildes ir dazhaadas, tintes paterinjsh dazhaads, da veel braakji uttt .....
ox3r, pa gaidaam neesmu sastapusi NEVIENU maajas drukaataaju (esmu runaajusi ar dauzakaiem) ,kursh man pateiktu, ka tas ir leetaak nekaa slaonaa ... pagaidama vieniigais arguments - aatraak un kaa gribu taa drukaaju ...
Vienīgā nepieciešamība ir bilžu drukāšana klientam uz vietas pasākuma laikā un dvd apdrukas,lielākus formātus printēju citur,nevis mājās.Tas tiešām nav izdevīgi.
ekoists:Vienīgā nepieciešamība ir bilžu drukāšana klientam uz vietas pasākuma laikā un dvd apdrukas,lielākus formātus printēju citur,nevis mājās.Tas tiešām nav izdevīgi.
Izdevīgumu var dažādi rēķināt. Man atkal liekas, ka ir izdevīgi - laika ietaupījums, degvielas ietaupījums, nav jāsatraucas par rezultātu, jo pašam drukājot sanāk tā kā grib. Un ja grib melnbalto, tad praktiski alternatīvu nav