forum.gif
Kur attīstīt fotogrāfijas?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Kur attīstīt fotogrāfijas?
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 21.06.14 23:33
 citēt
Sveiki, kur jūs Rīgā attīstat fotografijas?
Publicēts: 22.06.14 00:02
 citēt
matrixlv:Sveiki, kur jūs Rīgā attīstat fotografijas?

Jāņos, vai???? :)
Publicēts: 22.06.14 00:04
 citēt
BFS
Publicēts: 22.06.14 00:10
 citēt
Personīgā virtuvē vai vannasistabā vai viesistabā , pēc noskaņojumā.
Publicēts: 22.06.14 00:20
 citēt
Attīsta filmiņas, bildes drukā. Nav dzirdēts, ka kāds attīstītu bildes :what:
Publicēts: 22.06.14 08:12
 citēt
Ej nu! Attīstīšana ir gan negatīvais, gan arī pozitīvais process, arī attīstītājs ir gan filmai, gan papīram.
Vispār jau kādreiz skaitījās, ka filmas tīsta, bet bildes (kartiņas) vienkārši taisa.
Publicēts: 23.06.14 10:54
 citēt
Lunis:Personīgā virtuvē vai vannasistabā vai viesistabā , pēc noskaņojumā.

Var arī drauga virtuvē un drsudzenes vannasistabā. Pēc noskaņojuma :grimace:
Publicēts: 23.06.14 23:25
 citēt
Pašam vajag attīstīt

Publicēts: 23.06.14 23:37
 citēt
Kāds kurš pats mājās tīsta varētu padalīties ar izmaksām.

Kādreiz Blaumaņielas fotoklubā D-76 procesam visu pa santīmiem varēja sapirkt, bet tagad paskatoties, piemēram, Ilford ķīmijas oficiālo cenu lapu pāriet visa gribēšana atgriezties vannas istabā :face-sad:
Publicēts: 24.06.14 08:57
 citēt
Ja tik nedzīvojam pēseresā, tad D-76 uz 3,8 litriem var nopirkty pa diezgan smieklīgu ciparu un tīstīt filmas līdz pastardienai. www.ebay.de...
Publicēts: 24.06.14 09:25
 citēt
Vai arī patstāvīgi iemaisīt D-23 (metols7.5 NaSulfīts100 nu un hiposulfīts,on že NātrijaTiosulfāts~250 fiksāžai) ,tā ka ar filmām viss ir vienkārši. Savukārt par bilžu kopēšanu runājot, ķīmijas cenas nav tā skumjākā sadaļa.
Publicēts: 24.06.14 10:52 labots
 citēt
Schneider:Ja tik nedzīvojam pēseresā, tad D-76 uz 3,8 litriem var nopirkty pa diezgan smieklīgu ciparu un tīstīt filmas līdz pastardienai. http://www.

Pierunāji. Pamēģināšu, bet ja līdz pastardienai nepietiks pie manām 1-2 filmām nedēļā, tad sargies!
Publicēts: 24.06.14 11:17
 citēt
Ar litru pietiek ~10 filmām, kad būsi attīstījis 40, tad pastardiena arī būs klāt. :grimace:
Publicēts: 24.06.14 11:26
 citēt
Pastāsti kā ar litru var 10 filmas attīstīt, ja tankā vidēji salien 400ml un 2x35mm vai viena 120 filma un pēc attīstīšanas developers nav vēlreiz izmantojams :what:
Publicēts: 24.06.14 11:39
 citēt
klusums:Pastāsti kā ar litru var 10 filmas attīstīt, ja tankā vidēji salien 400ml un 2x35mm vai viena 120 filma un pēc attīstīšanas developers nav vēlreiz izmantojams :what:
Vāāi, tev vēl dauc jāmācās par filmām... Ja esi ar mieru uzzvanīt, pastāstīšu, bet, lai attīstīšanas procesu te uzrakstīt, man pirksti uz pogatūras nodils.
Publicēts: 24.06.14 11:51
 citēt
Attīstīšanas procesu te rakstīt nav vajadzības, to es pats atcerēšos, bet kā 10 filmas no litra attīstīt gan būtu interesanti. Paštaisīts tanks? Ķīmiju vēlreiz sildiji vai kā? :face-grin:
Publicēts: 24.06.14 11:57
 citēt
klusums:Pastāsti kā ar litru var 10 filmas attīstīt, ja tankā vidēji salien 400ml un 2x35mm vai viena 120 filma un pēc attīstīšanas developers nav vēlreiz izmantojams :what:

D76 ir izmantojams atkārtoti, bet es neieteiktu, tās reģenerācijas un laika korekcijas ir drusku neprognozējamas. Būtiskais ko vajadzētu zināt ir tas, ka attīstītajs ir jāšķaida, ja vien neesi steidzīgs avīžnieks, es šķaidu 1+4, savu šķaidijumu vari pats atrast, tas ir atkarīgs no……… bet kā minimums 1+1, līdz ar ti 1L tīstekļa =2~5L darba škidruma, kas gan pēc tīstīšanas jāgāž laukā (1+1 vēl var atkārtoti lietot, bet1+4 točna laukā).
Publicēts: 24.06.14 11:58
 citēt
klusums:Attīstīšanas procesu te rakstīt nav vajadzības, to es pats atcerēšos, bet kā 10 filmas no litra attīstīt gan būtu interesanti. Paštaisīts tanks? Ķīmiju vēlreiz sildiji vai kā? :face-grin:

Nafig sildīt kautko??????
Publicēts: 24.06.14 12:06 labots
 citēt
Rīgā uz vietas kaut kur var visu vajadzīgo sapirkt, vai no ebaya jāsūta?
Publicēts: 24.06.14 12:23
 citēt
Ja tev nav( un acīmredzot nav) kāds advancēts verķis, tipa Jobo, kas tur temperatūru, tad tīsti pie esošās temperatūras. Man ir tabulas no 18~25 °C, vienkārši koriģē tīstīšanas laiku i vyss. Ak jā, tas daudz labāk strādā ar šķaidītu zupu, koncentrētas gadijumā būs grūti un kļūdaini. Koroče zupas sabrūvē un šķaidām/skalojam ūdeņus safiltrē iepriekšejā dienā,lai visstas pieņem istabas temperatūru, pirms lietošanas izmēri °C un izejot no tā arī nosaki tīstīšanas laiku.
Publicēts: 24.06.14 12:27
 citēt
Tev tās filmas katra jāsatīsta uzreiz pēc uzņemšanas? Ja nē, tad salasi vairākas, pēc katras nākamajai vai nu jāpalielina tīstīšanas laiks par minūti vai jāpielej svaigs šķīdums. Uzglabāšanas laiku var paildzināt, uzglabājot plastmasas pudelē, kura sapiesta tā, ka korķis usskrūvēts tieši šķidrumam, nav saskares ar gaisa skābekli.
Un kas tev teicis, ka uzreiz jāsagatavo visi 3,8 l un filma jāmērc visā tajā pusslauktuves tilpumā? Sildīt - ienes istabā vajadzīgo daudzumu un pāris stundās būs tev temperatūra.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):