forum.gif
Statīva izvēle
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Statīva izvēle
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 23.06.14 13:35
 citēt
Bija man reiz "labs" statīvs pa 20 Ls (pirkts pirms 10 vai 11 gadiem), kas tīri labi kalpoja. Bija nedaudz drebeklis, bet bija ok. Izdomāju upgreidot. Vāczemē tika iegādāts kaut kāds Manfrotto brīnums (nav pa rokai) kopā ar galvu (kaut kas uz 60 vai 70 Euro), kas izrādījās vispār nereālākis drebeklis, ka ar garo stiklu pat 0,5s ekspozīciju nevar nobliezt. Vienkārši nereāli. Tāpēc esmu nonācis izvēles priekšā - vajag jaunu, kas nedrebēs pie 400mm. Moš kāds var kaut ko ieteikt šajā jomā, jo pats īsti fišku nerubīju. Zinu tikai divas lietas - vajadzēs noturēt nekustīgi 2,4 kg (bodijs un stikls) un statīva svars man nozīmi nekādu nespēlē (tā kā nav nekāda jēga no tiem karbona brīnumiem) - mierīgi var būt alumīnija.

Patreiz noskatītie gabali:

statīvs: Manfrotto MT055XPRO3 Aluminum 3 Sections Tripod with Horizontal Column

galva: Manfrotto 808RC4 3-Way Pan/Tilt Head with Quick Release

vai: Manfrotto 410 Junior Geared Head with Quick Release - Supports 11.1 lbs

Kas labs būtu sakāms par statīvu/galvām? Bet galvenais - kas slikts? Par galvām arī īsti nav skaidrības. Tas pirmais variants tur lielāku svaru (pieņemu, ka stabilāk), bet otrais variants ir ļoti ērts lietošanā - pievelc un tad vēl joprojām regulē uz visiem virzieniem. Cenas, protams, .lv nav tk draudzīgas, kā iekš ārzemju lapām. Bet ceru iekļauties 300 vietējās naudās...

Ko ar to taisos bildēt? Lidmašīnas - tādēļ nav īsti laiks pusstundu kruķīt statīvu, jo tie apstāšanās brīži ir salīdzinoši īsi un jāķer ir moments.

Milzīgs paldies jau iepriekš! :)
Publicēts: 23.06.14 13:54
 citēt
Ir milzīga starpība ko katrs saprot ar vārdu "noturēt"... tāpat arī ir milzu starpība starp dažādiem 400mm objektīviem un ko šie projicē uz matricas, lai varētu redzēt, ka "NEnotur" gan.

055 kājas ir diezgan ok, bet skaidrs, ka ir 400nieki kuri parādīs to drebēšanu - un ir apstākļi kuros tās drebēs ar dajebko virsū. Katrā ziņā galvu gļukus redzēsi ātrāk.

Bet nu sakarīgāk par "veco labo" būs 100 punkti.

Vēl sakarīgāks būs zirņu maiss.
Publicēts: 23.06.14 13:56
 citēt
Par 120EUR varētu pārdot Manfrotto 055XPRO3.
Publicēts: 23.06.14 14:07
 citēt
Bez statīva svarīga arī galva ko uz tā liek. Turklāt ar garajiem stikliem svarīgi ir kā fotografē. Ja tikai 2-3 uz statīva jāliek, tad gan jau ka derēs kaut kas līdzīgs oglekļa Gitzo 3.sērijai. Galvu ieteiktu 400-600 eur robežās, ja jābildē ar gariem stikliem.
Publicēts: 23.06.14 14:40
 citēt
Izskatās, ka Jāņi aizgājuši pilnā sparā. Viens pēc 5 gadu lidmašīnu bildēšanas izdomājis, ka tas jādara ar statīvu, otrs piedāvā galvu pa 600eur :haha:
Publicēts: 23.06.14 14:44 labots
 citēt
klusums:Izskatās, ka Jāņi aizgājuši pilnā sparā. Viens pēc 5 gadu lidmašīnu bildēšanas izdomājis, ka tas jādara ar statīvu, otrs piedāvā galvu pa 600eur :haha:

Jorsh aerobildes esmu redzējis un šķiet tīri labas savā nozarē".
Bet klusuma galerijā gan nevienu llidmašinu neredz...:face-grin:
Publicēts: 23.06.14 14:47
 citēt
Tas ir labi vai slikti? :face-grin:
Publicēts: 23.06.14 14:54
 citēt
Starpcitu, kad monopodu pirku savam 400mm stiklam, tieši karbona ieteica un nodemonstrēja, ka tas nedreb tā kā parastais alumīnija.
Publicēts: 23.06.14 14:54 labots
 citēt
klusums:Tas ir labi vai slikti? :face-grin:

Esmu radis oponenta viedokli respektēt, atkarībā no kompetences.
Šeit par kompetenci galvenokārt runā bildes.

Nekā personīga!:face-wink:
Publicēts: 23.06.14 15:00
 citēt
Man ir padomjlaika niveliera koka statīvs, gruntīgs un pasmags, tik jāpiecinnē kārtīga galva
Publicēts: 23.06.14 15:09
 citēt
vlado:Man ir padomjlaika niveliera koka statīvs, gruntīgs un pasmags, tik jāpiecinnē kārtīga galva

To jerodromā nedrīkst lietot- apsardze padomās, ka Tev kāds jauns portatīvais zenītraķešu komplekss un ātri noliks gar zemi...:face-grin:
Publicēts: 23.06.14 15:16
 citēt
klusums:Izskatās, ka Jāņi aizgājuši pilnā sparā. Viens pēc 5 gadu lidmašīnu bildēšanas izdomājis, ka tas jādara ar statīvu, otrs piedāvā galvu pa 600eur :haha:

Gan jau, ka pa 400 eur arī derēs. Nedomāju, ka ir iespējams nopirkt labu galvu stipri lētāk priekš 400mm objektīva un spoguļkameras.
Publicēts: 23.06.14 15:16
 citēt
Friidis:
klusums:Tas ir labi vai slikti? :face-grin:

Esmu radis oponenta viedokli respektēt, atkarībā no kompetences.
Šeit par kompetenci galvenokārt runā bildes.

Nekā personīga!:face-wink:

Nav jau tā, ka es savā lapā lieku visu, ko esmu bildējis. Ieteiktu mainīt "oponentu" vērtēšanas kritērijus.

P.S. Nekā personīga :face-kiss:
Publicēts: 23.06.14 18:42
 citēt
Iemūrēt sienā!!! Nekas nedrebēs.
Publicēts: 23.06.14 20:13
 citēt
Stikls - 100-400L. Hmm, tad uz to, ka galva tur tos 5-8kg skatīties nevajadzētu? Kaut kur dzirdēju, ka galvu un statīvu vajag meklēt tādu, kas "tur" 2x lielāku svaru par esošo tehniku.
Publicēts: 23.06.14 20:25
 citēt
Kas tev tā pa tehniku uz 5-8kg? :money: 100-400 sver 1380g, 70D - 755g.

Un beigu beigās, kā Tu to statīvu pāri 2,5-3m žogam taisies dabūt? Taisies šaut fiksētā punktā? Jo ja galvu grozīsi, tāpat "drebēs" :D
Publicēts: 23.06.14 20:38 labots
 citēt
ar SIRUI statīvu ieprsku arī šādu Gitzo galvu - veikals.bfs.lv... - salīdzinot ar manu ieprikešējo = kā diena pret nakti!
Publicēts: 23.06.14 21:01
 citēt
I like to keep it simple stupid. 20 eiro un nekad nekas neizkustas.

Publicēts: 24.06.14 00:00
 citēt
klusums:Kas tev tā pa tehniku uz 5-8kg? :money: 100-400 sver 1380g, 70D - 755g.

Un beigu beigās, kā Tu to statīvu pāri 2,5-3m žogam taisies dabūt? Taisies šaut fiksētā punktā? Jo ja galvu grozīsi, tāpat "drebēs" :D

Galvu (pirmā vai otrā) max slodze ir 5-8 kg. Par tehniku jau minēju - 2,4 kg.
Publicēts: 24.06.14 08:17
 citēt
man šķiet,ka statīvs lidmašīnu bildēšanai vajadzīgs tikai,lai smagā tehnika nav kaklā jāstaipa.
Publicēts: 24.06.14 11:19
 citēt
Nu ja bildē dienā - tad principā jā. Bet ko darīt naktī? :)
Publicēts: 24.06.14 11:29
 citēt
Man liekas, ka statīvs der tik lidmašīnu, kuras nekustīgi karājas gaisā, bildēšanai. Pārējām var mierīgi vilkt līdzi no rokas.

Naktī strīpu uz melnas debess fona var dabūt gatavu arī fotošļopā.
Publicēts: 24.06.14 12:41 labots
 citēt
Jorsh:Stikls - 100-400L. Hmm, tad uz to, ka galva tur tos 5-8kg skatīties nevajadzētu? Kaut kur dzirdēju, ka galvu un statīvu vajag meklēt tādu, kas "tur" 2x lielāku svaru par esošo tehniku.

Ļotenes bildējis neesmu. Tīri teorētiki, tas 100-400 ir ar stabu, trīs stopus kompensē; 70D ar baig augstiem darba ISO.... ???? Ir jēga staipīt statīvu, kas glābs vienu bildi gadā???? Es, protams, diletants.:face-grin:
Publicēts: 24.06.14 16:42
 citēt
Lidmašīnu bildētājiem ir tāds fetišs dabūt savas bildes iekš airliners.net. Princips ir tāds, ka fotogrāfs iesūta bildi, tad viņam 2-3 nedēļas ir jāgaida, kad moderatori pikseļus ar mikroskopu izčekos. Ja būs kaut vismazākās troksņu pēdas vai piemēram ratam skrūve neasa - atmet atpakaļ kā brāķi

Tā nav vienīgā tāda lapa, bet princips tāds ir praktiski visās. Vot i čaļi mēģina visādi izkruķīties - kā šeit redzams ar statīva palīdzību.
Publicēts: 24.06.14 21:08
 citēt
Sorry, ja tas nebija sākumā pateikts un skaidrs - statīvs ir vajadzīgs nakts bildēm.
Publicēts: 24.06.14 22:30
 citēt
Jorsh:Sorry, ja tas nebija sākumā pateikts un skaidrs - statīvs ir vajadzīgs nakts bildēm.

Pērn jahtas naktī no Ķīpsalas bildēju ar phottixkautkādu pa 120Ls BFSā pirktu ar galvu komplektā. Ja iepriekš spoguli paceļ lieto pulti, nekāda drebekļa. Statīvam vienu kāju kā monopodu var lietot.... Tagad šo inetveikalā neatrodu. Tas telezūms takš stiprināms pie smaguma centra ar gredzenu. Es ar 70-200F4, bet skrūvēju kameru pie statīva... Lai veicas.:face-smile: Svarīgi jau visu pareizi darīt, pašam to drebekli neradīt.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):