Bija man reiz "labs" statīvs pa 20 Ls (pirkts pirms 10 vai 11 gadiem), kas tīri labi kalpoja. Bija nedaudz drebeklis, bet bija ok. Izdomāju upgreidot. Vāczemē tika iegādāts kaut kāds Manfrotto brīnums (nav pa rokai) kopā ar galvu (kaut kas uz 60 vai 70 Euro), kas izrādījās vispār nereālākis drebeklis, ka ar garo stiklu pat 0,5s ekspozīciju nevar nobliezt. Vienkārši nereāli. Tāpēc esmu nonācis izvēles priekšā - vajag jaunu, kas nedrebēs pie 400mm. Moš kāds var kaut ko ieteikt šajā jomā, jo pats īsti fišku nerubīju. Zinu tikai divas lietas - vajadzēs noturēt nekustīgi 2,4 kg (bodijs un stikls) un statīva svars man nozīmi nekādu nespēlē (tā kā nav nekāda jēga no tiem karbona brīnumiem) - mierīgi var būt alumīnija.
Patreiz noskatītie gabali:
statīvs: Manfrotto MT055XPRO3 Aluminum 3 Sections Tripod with Horizontal Column
galva: Manfrotto 808RC4 3-Way Pan/Tilt Head with Quick Release
vai: Manfrotto 410 Junior Geared Head with Quick Release - Supports 11.1 lbs
Kas labs būtu sakāms par statīvu/galvām? Bet galvenais - kas slikts? Par galvām arī īsti nav skaidrības. Tas pirmais variants tur lielāku svaru (pieņemu, ka stabilāk), bet otrais variants ir ļoti ērts lietošanā - pievelc un tad vēl joprojām regulē uz visiem virzieniem. Cenas, protams, .lv nav tk draudzīgas, kā iekš ārzemju lapām. Bet ceru iekļauties 300 vietējās naudās...
Ko ar to taisos bildēt? Lidmašīnas - tādēļ nav īsti laiks pusstundu kruķīt statīvu, jo tie apstāšanās brīži ir salīdzinoši īsi un jāķer ir moments.
Ir milzīga starpība ko katrs saprot ar vārdu "noturēt"... tāpat arī ir milzu starpība starp dažādiem 400mm objektīviem un ko šie projicē uz matricas, lai varētu redzēt, ka "NEnotur" gan.
055 kājas ir diezgan ok, bet skaidrs, ka ir 400nieki kuri parādīs to drebēšanu - un ir apstākļi kuros tās drebēs ar dajebko virsū. Katrā ziņā galvu gļukus redzēsi ātrāk.
Bez statīva svarīga arī galva ko uz tā liek. Turklāt ar garajiem stikliem svarīgi ir kā fotografē. Ja tikai 2-3 uz statīva jāliek, tad gan jau ka derēs kaut kas līdzīgs oglekļa Gitzo 3.sērijai. Galvu ieteiktu 400-600 eur robežās, ja jābildē ar gariem stikliem.
klusums:Izskatās, ka Jāņi aizgājuši pilnā sparā. Viens pēc 5 gadu lidmašīnu bildēšanas izdomājis, ka tas jādara ar statīvu, otrs piedāvā galvu pa 600eur
Jorsh aerobildes esmu redzējis un šķiet tīri labas savā nozarē". Bet klusuma galerijā gan nevienu llidmašinu neredz...
klusums:Izskatās, ka Jāņi aizgājuši pilnā sparā. Viens pēc 5 gadu lidmašīnu bildēšanas izdomājis, ka tas jādara ar statīvu, otrs piedāvā galvu pa 600eur
Gan jau, ka pa 400 eur arī derēs. Nedomāju, ka ir iespējams nopirkt labu galvu stipri lētāk priekš 400mm objektīva un spoguļkameras.
Stikls - 100-400L. Hmm, tad uz to, ka galva tur tos 5-8kg skatīties nevajadzētu? Kaut kur dzirdēju, ka galvu un statīvu vajag meklēt tādu, kas "tur" 2x lielāku svaru par esošo tehniku.
Jorsh:Stikls - 100-400L. Hmm, tad uz to, ka galva tur tos 5-8kg skatīties nevajadzētu? Kaut kur dzirdēju, ka galvu un statīvu vajag meklēt tādu, kas "tur" 2x lielāku svaru par esošo tehniku.
Ļotenes bildējis neesmu. Tīri teorētiki, tas 100-400 ir ar stabu, trīs stopus kompensē; 70D ar baig augstiem darba ISO.... ???? Ir jēga staipīt statīvu, kas glābs vienu bildi gadā???? Es, protams, diletants.
Lidmašīnu bildētājiem ir tāds fetišs dabūt savas bildes iekš airliners.net. Princips ir tāds, ka fotogrāfs iesūta bildi, tad viņam 2-3 nedēļas ir jāgaida, kad moderatori pikseļus ar mikroskopu izčekos. Ja būs kaut vismazākās troksņu pēdas vai piemēram ratam skrūve neasa - atmet atpakaļ kā brāķi
Tā nav vienīgā tāda lapa, bet princips tāds ir praktiski visās. Vot i čaļi mēģina visādi izkruķīties - kā šeit redzams ar statīva palīdzību.
Jorsh:Sorry, ja tas nebija sākumā pateikts un skaidrs - statīvs ir vajadzīgs nakts bildēm.
Pērn jahtas naktī no Ķīpsalas bildēju ar phottixkautkādu pa 120Ls BFSā pirktu ar galvu komplektā. Ja iepriekš spoguli paceļ lieto pulti, nekāda drebekļa. Statīvam vienu kāju kā monopodu var lietot.... Tagad šo inetveikalā neatrodu. Tas telezūms takš stiprināms pie smaguma centra ar gredzenu. Es ar 70-200F4, bet skrūvēju kameru pie statīva... Lai veicas. Svarīgi jau visu pareizi darīt, pašam to drebekli neradīt.