forum.gif
Bakalaurs fotogrāfijā
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Bakalaurs fotogrāfijā
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 26.06.14 09:38 labots
 citēt
www.rsu.lv...

fotokvartals.lv...

Jūsu domas ? vai programma atbilds tās nosaukumam ?
Publicēts: 26.06.14 10:52
 citēt
viss ir skaidri uzrakstīts. fotografēt mācēt nebūs nepieciešams. domāju, pat kamera nebūs vajadzīga. varēs iemācīties muldēt par lietām attālināti.
Publicēts: 26.06.14 11:08
 citēt
varēs iemācīties muldēt par lietām attālināti !!!
:face-grin:
Publicēts: 26.06.14 15:11
 citēt
Profesija kā tāda jau no apkalpojošās jomas. Salīdzinot ar speciālistiem kabinetos, reportāžu fotogrāfs vairāk atbilst skrejošam izsūtāmajam zēnam. Bet nu neko - šobrīd tā ir modes lieta.
Publicēts: 26.06.14 16:04
 citēt
Sabiedrībai būtiski nepieciešamas studijas. Kārtējā jaunā kroga atklāšanas bildēšanai priekš sejas.lv bakalaura grāds ir vairāk kā nepieciešams. Tas ļaus fotografētājam je ne materiāli, tad vismaz intelektuāli būt vienā līmenī ar pastāvīgo sabiedrības krējuma publiku. Obligāti ir nepieciešams bakalaura žetons, kas jānēsā vienmēr piesprausts, lai apkārtējie var novērtēt fotogrāfa zināšanu līmeni. Ja jau tagad valsts iestādēs ierēdņus neņem darbā bez diploma, tad arī fotografēt valsts iestāžu pasākumus vai valsts amatpersonas bez bakalaura diploma nedrīkstētu.
Publicēts: 26.06.14 16:17
 citēt
par ko varēs strādāt?
Publicēts: 26.06.14 16:25
 citēt
Neņemos spriest par konkrēto programmu,bet lai izveidotu un attīstītu Latvijas fotoindustriju,nu vai vismaz iedabūtu vietējos fotogrāfus kādā Eiropas vai pasaules apritē-IR vajadzīgi izglītoti civēki,kuri labi orientējas foto lietās. Joma ir pietiekoši plaša un komplicēta,lai tur mēģinātu darboties ar kursiņu zinībām. :grimace:
Publicēts: 26.06.14 16:31
 citēt
Rolands66: Joma ir pietiekoši plaša un komplicēta,lai tur mēģinātu darboties ar kursiņu zinībām. :grimace:

Interesanti gan- oficiāli fotografēt bez "kursiņu" zinībām nevar, bet citus mācīt- var...:face-grin:
Publicēts: 26.06.14 17:43
 citēt
Kāds saprata,ko Friidis gribēja pateikt? Kas ir oficiāli fotogrāfēt?
Publicēts: 26.06.14 21:19
 citēt
Taisni žēl,ka vēl zāles pļaušanai un malkas skaldīšanai nav vajadzīgs grāds.:face-wink:Tad es vecenei varētu pateikt lai meklē kādu ar diplomu-man kvalifikācija ļauj tikai futeni skatīties un alu sūkt.:face-grin:
Publicēts: 26.06.14 21:55 labots
 citēt
Rolands66:Kāds saprata,ko Friidis gribēja pateikt? Kas ir oficiāli fotogrāfēt?

Piedošan', ka neskaidri izteicos.:face-wink:
Es galvenokārt gribēju pateikt, ka gana bieži dzirdu (lasu) -daudzi mūsu "oficiālo" kursu un akadēmiju "pasniedzēji" māca citus bez dajebkādas speciālās izglītības, bet prof. jeb "peļņas" fotogrāfiem LV kantoros un firmās nereti stingri tiek prasīti papīri.
Publicēts: 27.06.14 02:10
 citēt
Izskatās, ka amatniekus nemācīs, mācīs iedziļināties fotogrāfijā un atrast pielietojumu caur visādiem blablabla veidiem. Man nav žēl, lai māca un lai iet un mācās, kas vēlas, pētnieciskais darbs ir derīga lieta, tikai gadu gadi paies, kamēr šādas fotoizglītošanas rezultātā kaut nedaudz sabiedriskā doma mainīsies, radot pieprasījumu pēc saturiski dziļākas fotogrāfijas.
Publicēts: 27.06.14 08:00
 citēt
Friidis: Es galvenokārt gribēju pateikt, ka gana bieži dzirdu (lasu) -daudzi mūsu "oficiālo" kursu un akadēmiju "pasniedzēji" māca citus bez dajebkādas speciālās izglītības, bet prof. jeb "peļņas" fotogrāfiem LV kantoros un firmās nereti stingri tiek prasīti papīri.

Bet nu vēl pastāv arī tāds jēdziens kā "Autodidakts". Papīru nebija ne Jānim Gleizdam, ne vienam no pazīstamākajiem latviešu karikatūristiem Gunāram Bērziņam.
Un to pašu skaidroju VIDa zosīm, kuras man mēģināja prasīt papīrus, kad reģistrējos par pašnodarbināto fotogrāfu. Jau biju ar to rēķinājies, paņēmu līdzi čupu grāmatu, kuras bija ilustrētas ar manām bildēm, ar tām tomēr pietika. :face-grin:
Publicēts: 27.06.14 09:08 labots
 citēt
Domāju, ka fotogrāfs- praktiķis tiešām varētu būt "autodidakts" (kaut gan mākslas pamati tomēr jāapgūst)- viņa darba rezultāti tomēr ir pārāk uzskatāmi, lai varētu haltūrēt..
Bet no pasniedzējiem foto jomā (vismaz oficiālās mācību iestādēs) gan vajadzētu prasīt atbilstošu profila izglītību.
Citādi sanāk dikti jocīgi- bērnudārza auklītēm prasa augstāko pedagoģisko izglītību, bet Fotoakadēmijās utml. fotozinības var pasniegt pašmācībā kaučko samācījušies dažādi mākleri utml "speciālisti".
Publicēts: 27.06.14 09:11
 citēt
Ja runājam nopietni,tad mana vecākā meita ieguva tādu tipa bla bla bla izglītību-maģistrs filozofijā.Viņai nu galīgi nebija kur likties Latvijā.Jāteic gan arī pati bija briesmīgi izvēlīga.Nu un galu galā tagad šancē par mājsaimnieci un bērnu māti Amerikā.Un nekāda izglītība nahren tur nav vajadzīga.
Publicēts: 27.06.14 09:15
 citēt
viecha:Ja runājam nopietni,tad mana vecākā meita ieguva tādu tipa bla bla bla izglītību-maģistrs filozofijā.Viņai nu galīgi nebija kur likties Latvijā.Jāteic gan arī pati bija briesmīgi izvēlīga.Nu un galu galā tagad šancē par mājsaimnieci un bērnu māti Amerikā.Un nekāda izglītība nahren tur nav vajadzīga.

Eksistenciāls jautājums - kāpēc nepieprasīt obligāto, vismaz bakalaura līmeņa izglītību Latvijā - Māte ? :face-grin:
Publicēts: 27.06.14 09:26
 citēt
Friidis: Citādi sanāk dikti jocīgi- bērnudārza auklītēm prasa augstāko pedagoģisko izglītību...

Toties, lai būtu par premjera v.a. Šleseram pietika ar palīkskolu neklātienē. :grimace:
Publicēts: 27.06.14 09:49
 citēt
Schneider:
Friidis: Citādi sanāk dikti jocīgi- bērnudārza auklītēm prasa augstāko pedagoģisko izglītību...

Toties, lai būtu par premjera v.a. Šleseram pietika ar palīkskolu neklātienē. :grimace:

Nebija viņam PALĪGSKOLA :) Šlesers nāk no RIPa jeb tulkojumā "Rīgas idiotu patversme" :)
Publicēts: 27.06.14 09:57
 citēt
Publicēts: 27.06.14 11:29
 citēt
imgfoto:
viecha:Ja runājam nopietni,tad mana vecākā meita ieguva tādu tipa bla bla bla izglītību-maģistrs filozofijā.Viņai nu galīgi nebija kur likties Latvijā.Jāteic gan arī pati bija briesmīgi izvēlīga.Nu un galu galā tagad šancē par mājsaimnieci un bērnu māti Amerikā.Un nekāda izglītība nahren tur nav vajadzīga.

Eksistenciāls jautājums - kāpēc nepieprasīt obligāto, vismaz bakalaura līmeņa izglītību Latvijā - Māte ? :face-grin:

A tu zin,nemaz nenāktu par ļaunu.Man tā pati pārgudri izglītotā meita tīri sadzīviskās lietās uzrāda apbrīnojamu naivumu un jauc viselementarākās lietas un vērtību sistēma galīgi greiza man liekas.Ar visiem diplomiem un grādiem dzīvei viņa nav gatava,kur protams ir arī vecāku vaina.Bet nu fakts tads,ka tagad viss tas jāmācās no jauna,bet gadiņi jau smuki paskrējuši uz priekšu...
Publicēts: 27.06.14 13:20
 citēt
imgfoto:

....un,ja gribi būt Daudzbērnu Māte,tad tikai ar maģistra grādu:face-smile:
Publicēts: 27.06.14 13:33
 citēt
Visādiem bakalauriem nav nozīmes... Nozīme ir tam, ka fotogrāfs ir klientu pieprasīts.
Publicēts: 27.06.14 14:52
 citēt
Ja esi jauns gados,tad galvenais ir tevis izvēlētās nozares perspektīvas ilgākā laika posmā.Tās,protams,grūti uzminēt-kā nu nez attīstīsies teiksim kāzu fotografēšana,reportāža vai reklāmas foto(par mākslu kā naudas pelnīšanas veidu nerunāsim) un cik pieprasīta tā būs pēc divdesmit gadiem.Bet tomēr kaut kā jāmēģina,jo tas ir būtiski svarīgi.Cik ilgi tad vēl būs "klienti" un "pieprasīti fotogrāfi"?Tāpat kādreiz pirms simt gadiem bija ar auto-visi domāja kur lai ņem tos tūkstošus un miljonus šoferu,bet drīz vien atklājās,ka profesionālu braucēju nemaz tik daudz nevajag un privātie var paši stūrēt.Atceros,man bija 20.gadu grāmata -jauniešu enciklopēdija un tur tika prognozēta aviācijas nākotne.:face-grin:Tad nu lūk viņiem likās,ka viena lidmašīna vilks striķī veselu rindu ar planieriem,kurā katrā sēdēs viens pasažieris.To,ka varētu vienā ļotenē sabāzt pāris simtu cilvēku viņi neiedomājās.:face-grin:Tāpat ej nu izzīlē kur aizies šitas digitālisms.:face-sad:
Publicēts: 27.06.14 17:44
 citēt
Kādas tur domas - puisim vieta zem saules ir vajadzga, un ja pats nekā lāga neprot, tad ceļš uz citu mācīšanu ir vaļā. Labāk braukt uz Prāgu vai Krakovu mācīties fotogrāfiju.
Publicēts: 27.06.14 19:56
 citēt
Pag, ja nekas nenotiek - slikti, ja kaut kas notiek arī slikti?
Publicēts: 27.06.14 20:03 labots
 citēt
Sleedzis:Pag, ja nekas nenotiek - slikti, ja kaut kas notiek arī slikti?

Nē, ja notiek, vienmēr labi.... Nu piemēram, kad mēmais kurlajam stāsta, ko aklais redzējis.... Reku vēl par tēmu:
www.ogrenet.lv...
Labi takš, ka cilvēki projektus raksta, labi, ka naudu pelna... TIK KĀDS labums valstij, kas naudu tērē šitiem klauniem????? Baigā virsvērtība???? Nebūtu labāk tiem jauniešiem ko derīgu iemācīt?:face-grin:
Publicēts: 27.06.14 21:42 labots
 citēt
Sleedzis:Pag, ja nekas nenotiek - slikti, ja kaut kas notiek arī slikti?

Muļķis vienmēr ir bijis labāks par aktīvu muļķi.
p.s. Sēļu fotogrāfu vakara lūgšana parasti sākas ar vārdiem, - "Dievs atpestī mūs no marniciem, balčiem un stakļiem, ar pārējiem mēs paši tiksim galā.."
Publicēts: 27.06.14 21:51
 citēt
Kāds sakars tur ar fotogrāfa diplomu vai maģistra grādu ja skaidri rakstīts

"Iegūstamais grāds: sociālo zinātņu bakalaurs komunikācijas zinātnē" ?
Publicēts: 27.06.14 21:57 labots
 citēt
chukmasoff_f:Kāds sakars tur ar fotogrāfa diplomu vai maģistra grādu ja skaidri rakstīts

Sakars elementārs - ja komunikāciju zinātne, tad studentus grūtāk uz mušpapeira noķert, bet fotogrāfija, tas skan tik saistoši, tik saistoši tas skan, ka ir cerība kādu muļki noķert.

Tas Tev nekāds sūds nav, tā ir komunikāciju zinātne.:-) ..un attiecīgi arī komunikācija notiek.:-) ..zinātniski un caur fotogrāfiju.:-)
Publicēts: 27.06.14 22:01
 citēt
chukmasoff_f:Kāds sakars tur ar fotogrāfa diplomu vai maģistra grādu ja skaidri rakstīts

Jau vārds „zinātne” 2 reizes tik īsā tekstā ir pietiekoši pārliecinošs. Un „bakalaurs” varbūt bija kaut kas pirms gadiņiem 600, mūsdienās tas ir smalks sinonīms pusmācītam. ( Kad studēja atvases, iespēja apstāties baura činā netika pat apspriesta nevienam, kaut mācījās katrs savu un atšķirīgu)
Publicēts: 27.06.14 22:53
 citēt
komunikācija fotojomā ir ĻOTI būtiska! 1. lai " izpiestu" no modeļa fotogrāfa iedomāto ideju, 2. lai to pašu fotogrāfu "aizlaistu tautās" .. JO - šobrīd fotogrāfi paši " iet tautās" , bet pareizi būtu, ja t0 dara speciālisti. Šobrīd LV praktiski nav zinošu cilvēku, kas varētu menedžēt Lv saražotio foto jomā (gan jau ir ko laist tautās - tikai jāprit tas izdarīt). UN tātād - ja šī fakultāte sagatavos speciālistus, kas laidīs tautās fotogrāfus - IR OK!
Publicēts: 27.06.14 23:59
 citēt
dansiga:komunikācija fotojomā ir ĻOTI būtiska! 1. lai " izpiestu" no modeļa fotogrāfa iedomāto ideju, 2. lai to pašu fotogrāfu "aizlaistu tautās" .. JO - šobrīd fotogrāfi paši " iet tautās" , bet pareizi būtu, ja t0 dara speciālisti. Šobrīd LV praktiski nav zinošu cilvēku, kas varētu menedžēt Lv saražotio foto jomā (gan jau ir ko laist tautās - tikai jāprit tas izdarīt). UN tātād - ja šī fakultāte sagatavos speciālistus, kas laidīs tautās fotogrāfus - IR OK!

Nu nav tik sarežģīti, visu var pārdot un labi pārdot bez tām visām zināšanām. LV protams pārdot nevar neko, vai nu ja var tad kaut kādās savās aprindās vai pa lēto. Eiropā vis aiziet bez problēmām.
Komunikācija ar iešanu tautās ir galīgi garām, tas ir tikai priekš kāzu , grūtniecu vai kādu meiteņu sesijām.
Līdz ar to pietiek pārdot uz rietumiem 2-3 bildes gadā lai nopelnītu to pašu ko LV var nopelnīt ar 20-30 fotosesijām. Protams bija vajadzīgs laiks kāmēr tam izurbos cauri, lai tas aizietu.
Publicēts: 28.06.14 00:02
 citēt
Interesanti, vai ma@ģistru undoktoru varēs iegūt.
Publicēts: 28.06.14 02:29
 citēt
VValdis:Interesanti, vai ma@ģistru undoktoru varēs iegūt.

LV doctoru bez problēmām, aizej uz tādu iestādijumu kā ISMA tur krī8zes laikā, bezdarbniekiem piedāvāja no bakalaura līdz doktorantūrai, un stipendijas vēl deva. Pazinu dažus cilvēkus kuri no bezdarbniekiem tur aizgāja maģistratūrā, un taisijās pat doktorantūru bīdīt jo labi maksājot par to. Pilnīga haljava tur bija maģistratūrā, es vienu kursa darbu palīdzēju tur taisīt, vajadzēja savākt dažādus analītikas materiālus , un salikt tabulās. Es to visu salasiju, un saliku, protams netulkodanms uz LV no anglenes un krievu valodas, lai to vismaz students pats izdara. Protams neko neviens netulkoja, tādu jēlmateriālu arī nodeva, un vēl no tā kādi 10 nokopēja, šo to pamainija neiedziļinoties. Rezultātā bija saņemta teicama atzīme, vot es tad biju šokā :D ka to visu haosu ko biju salicis bez tulkojumiem, un arī pa kategorijām vajadzēja salikt, neviens nebija kustinājis un teicamu atzīmi dabuja :D
Publicēts: 28.06.14 10:38 labots
 citēt
dansiga:komunikācija fotojomā ir ĻOTI būtiska! 1. lai " izpiestu" no modeļa fotogrāfa iedomāto ideju, 2. lai to pašu fotogrāfu "aizlaistu tautās" .. JO - šobrīd fotogrāfi paši " iet tautās" , bet pareizi būtu, ja t0 dara speciālisti. Šobrīd LV praktiski nav zinošu cilvēku, kas varētu menedžēt Lv saražotio foto jomā (gan jau ir ko laist tautās - tikai jāprit tas izdarīt). UN tātād - ja šī fakultāte sagatavos speciālistus, kas laidīs tautās fotogrāfus - IR OK!

1. Latvijā ir ļoti maz fotogrāfu, kurus vajadzētu laist tautās. Un ja nu kāds tik tiešām gribēja tautās laidējus gatavot tad priekš tā ir Kultūras vai Mākslas akadēmija un nevis Medicīnas akadēmija.
2. No modeļa nekas nav jāspiež. No nejēgas ir jāspiež, bet ne no profesionāla modeļa.
3. Gan kultūras gan Makslas akadēmijas gudrīši nosprieda, ka Latvijā sagataotajiem "fotokomunikācijas" kadriem nebūs perspektīvas, un manuprāt viņu viedoklis ir gana pamatots. ..ne jau velti šito pasākumu vada pat Daugavpilī caurkritušais mācībspēks.
Publicēts: 28.06.14 16:02
 citēt
Čukmasoff, tieši tā - kā es 2.p rakstīju - visu dara paši, kā pierasts no CCCP laiikiem!

Citagaisma, es nerunāju par profesionālajiem modeļiem un modes biznesu, bet par reāliem cilvēkiem. Kaut gan arīar profesionālajiem modeļiem arī ir jāstrādā, nevis slinki j;aspaida poga, kamēr modelis grozīsies!
Publicēts: 28.06.14 19:33
 citēt
dansiga:Čukmasoff, tieši tā - kā es 2.p rakstīju - visu dara paši, kā pierasts no CCCP laiikiem!

Citagaisma, es nerunāju par profesionālajiem modeļiem un modes biznesu, bet par reāliem cilvēkiem. Kaut gan arīar profesionālajiem modeļiem arī ir jāstrādā, nevis slinki j;aspaida poga, kamēr modelis grozīsies!

Reāli cilvēki un nevis profesionāli modeļi ir izmantojami reāliem knipsētājiem un nevis profesionāliem fotogrāfiem, jo profesionālis strādā ar profesionāļiem, reāls cilvēks ar reāliem cilvēkiem, un savādāk notiek tikai tad, ja reāls cilvēks ir gatavs apmaksāt profesionāļa honorāru par tiešo darbu un papildus samaksu par apmācību.
Profesionālim nav vajadzīgi partneri, kas kauč ko dara hobija pēc, jo hobijistu iesaistīšana profesionālā procesā uzreiz procesa rezultātu padara neprognozējamu. Profesionāls projektētājs, taču nepaļaujas aiz neko darīt un prieka pēc veiktiem uzmērījumiem, tad aiz ko profesionālam fotogrāfam būtu jāizmanto neprofesionāli cilvēki par modeli?!
Publicēts: 28.06.14 19:42
 citēt
Ja fotografē reālu vidi ar tur eksistējošiem cilvēkiem. Modeļus (tavā izpratnē) liek tikai reklāmisti uttt.... Un lai panāktu, ka šis esksitējošias cilvēks tevi pieņem, ļaujas fotografēt un nepozē .... IR jākomunicē!
Publicēts: 28.06.14 20:48
 citēt
dansiga:Ja fotografē reālu vidi ar tur eksistējošiem cilvēkiem. Modeļus (tavā izpratnē) liek tikai reklāmisti uttt.... Un lai panāktu, ka šis esksitējošias cilvēks tevi pieņem, ļaujas fotografēt un nepozē .... IR jākomunicē!

Vai tad sarunāties nemāca vecāki?;-0
Publicēts: 28.06.14 21:12
 citēt
Es arī neiebraucu, kur vajadzīga kādi komunikācijas grādi, šodien sabildēju divas reportāžas no konditoru konkursa un spēkavīru sacensībām, galvenais saskarsmē ar šiem reālajiem cilvēkiem ir nesākt laizīt rozes no tortēm un netrāpīties zem kājām, kad tie švancanēģeri skrien vai rāpo ar smagumiem.

Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):