Varbūt šajā blogā ir kādz cilvēks, kam nepieciešama pozitīva, entuziastiska un jauka asistente? Man jau ir nelielas zināšanas asistēšanā, gribētos tikai tās papildināt. Varbūt kādam ir jauka sirds , lai paņemtu mani līdzi uz bildēšanu? Duadziem noteikti bus tāds, priekš kam man sev konkurentus pašam ražot, bet kā saka- palīdzot citiem kalnā kāpt, arī pats tiksi augstāk.!
Asistents saulīt parasti somu stiep vai kautko dara meistara vietā piemēram Šoferis , tehnikas sagatavotājs komunikācija ar pārejo pe5sonālu Ko tu piedāvā ?
Būtībā stiept tehniku mierigi, šoferis laikam nesanāks, jo nav tiesību, bet ļoti gribētu tā kā bildēt no citiem raksturiem, respektīvi piedalīties ari kā kreatīvais atbalsts, ir dzirdēts, ka dažkārt fotogrāfiem pietrūkst ideju tiripiri. Asistēt ar gaismām, būtībā visu, ko prasa. )
P.S. krutos pasākumos izskatās jau nu ļoti svarīgi un eleganti, ja blakus ir asistens.)
Šovakar un rīt varu piedāvāt svarīga un eleganta asistenta vietu fotografēt zemessargu lauka mācības tālu Latgalē. Varēsi kreatīvi atbalstīt, stiepjot tehniku purvā pāri sakārņiem, starp čūskām, odu un aklo dunduru mākonī tiripiri.
Schneider:Šovakar un rīt varu piedāvāt svarīga un eleganta asistenta vietu fotografēt zemessargu lauka mācības tālu Latgalē. Varēsi kreatīvi atbalstīt, stiepjot tehniku purvā pāri sakārņiem, starp čūskām, odu un aklo dunduru mākonī tiripiri.
Schneider:Šovakar un rīt varu piedāvāt svarīga un eleganta asistenta vietu fotografēt zemessargu lauka mācības tālu Latgalē. Varēsi kreatīvi atbalstīt, stiepjot tehniku purvā pāri sakārņiem, starp čūskām, odu un aklo dunduru mākonī tiripiri.
andre, šad tad meklē asistenti, cik atceros bija prasībās iekļauts, lai būtu minimālas zināšas fotošopa un lightroom lietošanā, pārējo iemācīs. Un, protams, bez CV neiztikt!
Varētu būt "gadsimtaspārnotais teiciens".... Labākais SSa sludeklis: "IK meklē apkopēju. Izglītības dokumentu kopijas, Motivācijas vēstuli, Atsuksmes un CV sūtīt uz epastu, ar otrās kārtas pretendentēm sazināsimies personīgi...."
istaastiishu par praktikantiem, kurus beizhi apmaacu. man iisti nav jeegas nemt praktikantus no ielas, vienalga vai iesaaceejs vai gandriiz jau pro. JO atbildiibas taadam praktikantam ir 0 !!! pirmajas nedeelas visi fano un ir entuziasma pilni, bet peec tam saak slinkot un pazust. kada man jeega taadus maaciiit un peec tam tie uzmet neierodoties uz svariigajaam focheeshanaam vai katru otro dienu atprasaas. tapeec taa vienkaarshi no ielas praktikantus NENEMU ! ja gribi iziet praksi luudzu iestaajies www.r34avskola.lv un maciibu beigaas Tev buus iespeeja izveeleeties pie kura gribi iet uz praksi (arii es esmu tajaa sarakstaa), un 3 meneshus aktiivi maciishu un piedaliisies visaas fotosesijas ! Tava darbiiba mana studijaa buus apdroshinaata ! Skola no valsts naudas maksaas fotograafam par praksi un pie tam sanemsi stipendiju no skolas ! visi preiciigi un nekaadu probleemu.
Andre, ļoti labi saprotu, kāpēc nevēlies ņemt tādus jaunos "fotogrāfus", protams, ka tu nemaz nevari man uzticēties uz vārda. Bet es zinu, ko es gribu, vēlos papildināt savas zināšanas praktiski, pie viena palīdzot pašam fotogrāfam. Ar tīru sirdsapziņu un bez apgrūtinājuma, kur tas asistents atkal palicis. Neiet runa par pilnīgi nekādu naudu. Es saku tā, ja redzu, ka cenšas un iznāk, kā arī ir gribasspēks un vēlme, tsd attiecīgi ,lai arī atalgo. Vienmēr uzskatu, ka fotogrāfs ir prioritāte, tāpēc esmu punktuāla un nemaidos attēliem pa vidu, bet uzņemu tos,no sava rakursa, kur arī pats fotogrāfs nav redzams. Labprāt piedālītos bildēšanas katru dienu, nevis aizbīdinātos.
Un tas būtu pavisam jauki, ja kāds dotu iespēju sevi pieradit šajā lauciņā.)
Pierādīt sevi vajag klientiem, nevis citiem fotogrāfiem, jo citi fotogrāfi aiz skaudības tikai nories! Bet par asistentiem mani vienmēr ir interesējis kādēļ Andre, par asistentie/praktikantiem izvēlas jaunus zaķus, lai gan no vienas puses jau tas ir pašsaproami!
Lai attīstītu sevi līdz līmenim, kad klienti ņem, ir kaur kur jāpraktizējas fotogrāfam ir divas izvēles, redzot talantīgu iesācēju, - noroet viņu in darīt tā, lai šim grūtk, vai to pasu laiku izmantot, lai pats augtu. Mees visi esam tikai cilveeki ub ir diezgan mulkiigi aiz skaudiivas peet citiem, tos noriet. Bet tajaa pasaaa laikaa logiski. Galu galaa viss ir atkariigs no taa kaaa mees visu uztveram.
trollollo:Pierādīt sevi vajag klientiem, nevis citiem fotogrāfiem, jo citi fotogrāfi aiz skaudības tikai nories! Bet par asistentiem mani vienmēr ir interesējis kādēļ Andre, par asistentie/praktikantiem izvēlas jaunus zaķus, lai gan no vienas puses jau tas ir pašsaproami!
To ko suuta fotoskolas tos arii nemu. Par asistentiem gan nav nekad nemti jauni zaķi.
trollollo:Pierādīt sevi vajag klientiem, nevis citiem fotogrāfiem, jo citi fotogrāfi aiz skaudības tikai nories! Bet par asistentiem mani vienmēr ir interesējis kādēļ Andre, par asistentie/praktikantiem izvēlas jaunus zaķus, lai gan no vienas puses jau tas ir pašsaproami!
REĀLI , man savulaik jauniem praktikantiem PIRMAIS ko bija jābrīdina "Izliecies pēc iespējas par cirvi" cik ilgi vari. Bija kāds nenormāli slavaskārs kolēģis diezgan zināms un slavens Latvju vecmeistars kurš MOMENTĀ kā nofiksēja ka praktikants - asistents pārāk labi uztver ATRI saprot tā tika stročīts "Raports" priekšniecībai "Atlaist , nekur nederīgs" . Tādus esmu sastapis vismaz 2-3. Cita lieta bija Vacijā , tur nodot savas zinības mācekļiem asistentiem prestīža lieta , esmu pie daudziem tā praktizējies kādus mēnešus . Taču ņem viņi vienīgi pēc rekomendācijām un ar jau kautkādu profesionālu izglītību. Bez vismaz PAMATA izglītību profesijā PALĪDZĒŠANAS nesanāk , sanāk vai nu neko nepalīdzēt vai pat vēl traucēt darbā. Man ir bijuši vismaz pāris gadījumi kad meistars saka "Tu jau gudrāks par mani , mācīsimies viens no otra" kad tasīju lielas acis , kārtīgs 60 gadīgs kruts Fricis teica "Jums tur austrumeiropā tik daudz praktisku iemaņu un zināšana kas MUMS nakad nav bijušas vajazdīgas , tā`pec nezinām un nelietojam" Tā mēs tur ņemāmies abpusēji izdevīgi toreiz. Piemēram neskatoties uz manu tulīt 30 gadu pieredzi esmu KURSOS pie andre bijis ĻOTI noderēja BUDŽETU pa vismaz 70% optimizācijai procesu vienkāršošanas ziņā.
Kāda vaina ? Man kolēģim asistente ir dāmīte ar pat ļoti veiksmīgu modeļa karjeru , ņemot vērā viņa darba specifiku tas nereti noder darbā un komunikācijā Asistenti ir cilvēki kas KAUT KO dara MEISTARA vietā vai palīdz meistaram, līdz ar to mēdz būt dažādiem mērķiem , vieni kārto LIETAS / KOMUNIKĀCIJU citi tīri fiziski strādā. KATRAM savs.